aretha
Περιβόητο μέλος
Μετέφερα την ερώτησή σου σε ένα από τα ΠΟΛΛΑ threads σχετικά με το τοξόπλασμα.Δεν ξέρω αν είναι πλέον ξεπερασμένη η ερώτηση, αλλά μια κ δεν είχα ξανά γατάκι θα θελα να με διαφωτίσετε λίγο για τη φήμη γενικά που υπάρχει ότι μια κοπέλα κινδυνεύει να μείνει στείρα όταν συγκατοικεί με γάτα.σας ρωτάω γιατί με ζαλίζουν οι δικοί μου που πήρα γατάκι κ δεν ξέρω τί να τους απαντήσω.
Όχι, καμία σχέση με τη στειρότητα δεν έχουν οι γάτες. Απλώς, αν τρέφονται με ωμό κρέας ή βγαίνουν έξω από το σπίτι, ενδέχεται να γίνουν φορείς ενός μικροοργανισμού, του τοξοπλάσματος, το οποίο μεταδίδεται και στον άνθρωπο προκαλώντας συμπτώματα σαν αυτά του κρυολογήματος. Εάν μολυνθεί με τοξόπλασμα μια έγκυος γυναίκα στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, τότε υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία του εμβρύου. Για να ενημερωθείς, διάβασε αυτό το άρθρο και το πολύ καλό φυλλάδιο που ετοίμασε η drusilia!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω αλλά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν λόγω ύπαρξης γάτας στο σπίτι.
Τι ισχύει ξέρει κανείς;![]()
Κοιτα να δεις εγώ σαν κοριτσακι είχα 35 γάτες στην αυλη μου τις οποιες τις αγκάλιζα και τις φιλούσα και τις χαίδευα.... δεν ήταν ούτε ήταν εμβολιασμένες ούτε και καθαρές στην αυλή ζούσαν......
Οταν αποφάσισα να κάνω παιδια έπιασα με την πρώτη και τις δύο μου κόρες και όλα πήγαν μία χαρά!!!! τίνα σου πω........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
γιατί βαριόμουνα και λίγο.... για ανασκαφές!!!!

julia
Διακεκριμένο μέλος
Κοιτα να δεις εγώ σαν κοριτσακι είχα 35 γάτες στην αυλη μου τις οποιες τις αγκάλιζα και τις φιλούσα και τις χαίδευα.... δεν ήταν ούτε ήταν εμβολιασμένες ούτε και καθαρές στην αυλή ζούσαν......
Οταν αποφάσισα να κάνω παιδια έπιασα με την πρώτη και τις δύο μου κόρες και όλα πήγαν μία χαρά!!!! τίνα σου πω........
Παιδιά,
δεν έχω ακόμα, αλλά και εγω μεγάλωσα ΜΕΣΑ στις ΄γατες και απο κτηνιάτρους , ή εμβόλια ούτε συζήτηση!!!!

Πρόσφατα έκανα εξετάσεις για τοξοπλασμα, μήπως και είμουν τυχερή και είχα τα αντισώματα... αλλα ΟΧΙ

Ούτε ¨ΕΧΩ ούτε είχα ΠΟΤΕ μέχρι τώρα ..... και μιλαμε....
για ΣΤΕΝΗ επαφή τόσα χρόνια!!!!

Raisa
Περιβόητο μέλος
Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω αλλά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν λόγω ύπαρξης γάτας στο σπίτι.
Τι ισχύει ξέρει κανείς;![]()
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η αδελφή μου και εγώ μεγαλώσαμε με γάτες μέσα στο σπίτι. Οι γονείς μας ούτε για εμβόλια ούτε για παράσιτα είχαν ιδέα. Οι γάτες μια ζωή στο ίδιο μαξιλάρι με μας ξάπλωναν. Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα και δόξα το Θεό ήμαστε και οι δυο μαμάδες!

ορφεας13587
Εκκολαπτόμενο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
ευχαριστώ.το ξέρω ότι ήταν ΄κουλά όλα αυτά, αλλά απο μικρή ακούω για γυναίκες που δεν απέκτησαν παιδιά κ είχαν γάτες.προφάνώς είχε συνδυαστεί λάθος.΄΄ετσι κ αλλιώς ποτέ δεν τα πίστεψα αλλά δεν ήξερα κ τί να απαντήσω στους γονείς μου.με διαφωτίσατε πάντως κ με το παραπάνω![]()
Κοίταξε το πιο πιθανό που θα μπορούσε να συνδιάσεις της γυναικες που είχαν γάτες και δεν απέκτησαν παιδιά είναι γιατί με τις γάτες δίπλα σου πάντα νιώθεις μάνα

Πλάκα κάνω μην είμαστε τοσο αδαής υπάρχουν τόσα πράγματα που την σημερινή εποχή δημιουργεί προβλήματα που ειναι χαζό να καθόμαστε και να κατηγορούμε τις γάτες και για αύτο δηλ για όλες τιε περιπτώσεις γυναικών που δεν κάνουν παιδιά χωρίς να έχουν γάτα τι θα πούμε;;; Μην ζορίζεσε και τοσο πολύ γιατί θα ακούσεις ούτως η άλλως πάρα πολλά από αυτούς που δεν θέλουν τα γατιά μέσα στο σπίτι.......

Εχθές συγκεκριμένα μία φίλη μου με ρώτησε πως αντέχω τόση τρίχα μεσα στο σπίτι ..... και της είπα (μιας και έχω κομμωτήριο) ότι αντέχω τις τρίχες του κάθε ενός που δεν ξέρω τι έχει επάνω του και δεν θα αντέξω της γάτας μου που ξέρω και τι είναι καθαρή και εμωολιασμένη;;;; και τότε γέλασε και μου είπε ναι έτσι είναι δικιο έχεις

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Οι γυναικες που δεν εχουν παιδια κα εχουν γατες ειναι γιατι απλουστατα ειναι γατομαμαδες δηλαδη εχουν επιλεξει να μην κανουν παδι( συνηθως ειχαν και δυσκολα παιδικα χρονια η γενικα δυσκολιες) κι εχουν καταλήξει οτι δεν θελουν να γινουν μαμαδες μωρων. Εχουν ομως εξαιρετική σχεση μαμας με τα γατακια τους. Αν εννοεις αυτες.
Τωρα οι αλλες που θελουν και γατα και παιδι με απλη εξεταση γατας και γυναικας και καποιες προφυλαξεις γινεται μια χαρα αν δεν εχεις προκαταλυψη. Προσφατα ακουσα για μια γατα που οταν το μωρο τσιριζε αλλα η μανα δεν το ακουγε πηγαινε και την ειδοποιουσε και δεν σταματουσε τα νιαου παρα μονο οταν η μανα πηγαινε να δει το μωρο...!
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Λοιπον ας απαντησω και εγω ως επιστημων ανθρωπος
Λοιπον η τριχα αφου φευγει απο τη γατα, μπαινει στο στομα μας φτανει στο εντερο και απο κει ψαχνει να βρει τη μητρα για να το παιξει πορτιερης και να μην αφησει τη γυναικα να τεκνοποιοισει

καλο εε? ξερω και ενα αλλο ανεκδοτο με τον τοτο

Λοιπον ας σοβαρευτουμε και να δωσουμε μια επιστημονικη απαντηση στο θεμα στειροτητα=αδυναμια τεκνοποιησης η οποια μπορει να εχει καμια 30 σελιδες με αιτια ( τοσες ειχε το βιβλιο στη σχολη για τα κατοικιδια θηλαστικα ) και ουδεποτε αναφερθηκε η τριχα της γατας

η μονη περιπτωση που θα μπορουσε να ειναι ενοχη ειναι η χλαμυδιαση της γατας ( η χλαμυδια ειναι ενα βακτηριο το οποιο μπορει να προκαλεσει στειροτητα και αποβολες στα ζωα και στον ανθρωπο) αλλα γμτ ολες οι ερευνες λενε οτι η γατα εχει δικια της χλαμυδια και δεν κολαει στον ανθρωπο και το αντιστροφο σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις μπορει να προκαλεσει επιπεφυκιτιδα Και τωρα η απαντηση μου :
Υπαρχουν πολυ πιο σοβαρες αιτιες για την γυναικεια στειροτητα απο την τριχα της γατας το πολυ πολυ να την πιασει κανα φτερνισμα και να βουλωσει η ηλεκτρικη σκουπα 
Ουφ τελειωσα ελπιζω να με συγχωρεισετε που μακρυγορησα

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Μηπως να φτιαξουμε κανα θεμα "Αστικοι μυθοι για τις γατες"? εκει θα ταιριαζε γαντι το συγκεκριμενο θεμαΛοιπον ας απαντησω και εγω ως επιστημων ανθρωπος
Λοιπον η τριχα αφου φευγει απο τη γατα, μπαινει στο στομα μας φτανει στο εντερο και απο κει ψαχνει να βρει τη μητρα για να το παιξει πορτιερης και να μην αφησει τη γυναικα να τεκνοποιοισει
![]()
καλο εε? ξερω και ενα αλλο ανεκδοτο με τον τοτο
![]()
Λοιπον ας σοβαρευτουμε και να δωσουμε μια επιστημονικη απαντηση στο θεμα στειροτητα=αδυναμια τεκνοποιησης η οποια μπορει να εχει καμια 30 σελιδες με αιτια ( τοσες ειχε το βιβλιο στη σχολη για τα κατοικιδια θηλαστικα ) και ουδεποτε αναφερθηκε η τριχα της γαταςη μονη περιπτωση που θα μπορουσε να ειναι ενοχη ειναι η χλαμυδιαση της γατας ( η χλαμυδια ειναι ενα βακτηριο το οποιο μπορει να προκαλεσει στειροτητα και αποβολες στα ζωα και στον ανθρωπο) αλλα γμτ ολες οι ερευνες λενε οτι η γατα εχει δικια της χλαμυδια και δεν κολαει στον ανθρωπο και το αντιστροφο σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις μπορει να προκαλεσει επιπεφυκιτιδα
Και τωρα η απαντηση μου :Υπαρχουν πολυ πιο σοβαρες αιτιες για την γυναικεια στειροτητα απο την τριχα της γατας το πολυ πολυ να την πιασει κανα φτερνισμα και να βουλωσει η ηλεκτρικη σκουπα
Ουφ τελειωσα ελπιζω να με συγχωρεισετε που μακρυγορησα![]()
Ευτυχώς που έχουμε και σένα τον επιστήμονα και μαθαίνουμε και τα σωστά σε αυτά τα θέματα

Raisa
Περιβόητο μέλος
......Ουφ τελειωσα ελπιζω να με συγχωρεισετε που μακρυγορησα![]()
Τι λες καλέ! Ευτυχώς έχουμε και σένα δε λες, και μας δίνεις μερικές επιστημονικές πληροφορίες!!!!
Με τόσες απορίες που έχουμε (δικαιολογημένες ή τρελές) θα κουφαίναμε και τον πιο υπομονετικό γιατρό

Τωρα, εσύ πώς αντέχεις....

AGGELIKI
Διάσημο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Και αντε μετά να πείσεις οτι ολα αυτά δεν ισχύουν... σε κοιτάνε με μισό μάτι θεωρώντας οτι είσαι προκατειλημένος επειδή είσαι φιλόζωος...
Οπότε, το λέω και πάλι, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε με το φυλλάδιο.
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πρόβλημα ειναι οτι με όλα αυτά άρχισα να συνειδητοποιώ οτι σε αυτά τα θέματα ζούμε στο μεσαίωνα! Ειναι απίστευτο ποσος κοσμος, και μορφωμένος, διαδίδει αυτά τα πράγματα!!
Και αντε μετά να πείσεις οτι ολα αυτά δεν ισχύουν... σε κοιτάνε με μισό μάτι θεωρώντας οτι είσαι προκατειλημένος επειδή είσαι φιλόζωος...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Και δεν τους πειράζει ιδιαίτερα αν έχεις σκύλο αλλά γάτα! Η γάτα ειναι το πρόβλημα αν μια γυναικά δεν μπορει να τεκνοποιήσει
Αχ, θεέ μου για πόσο ακόμα θα ακούμε αυτές τις σκέψεις

?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Αχ, θεέ μου για πόσο ακόμα θα ακούμε αυτές τις σκέψεις?
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά θα τις ακούμε για πολύ ακόμα!

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση του κοινού , και εννοώ κρατική ενημέρωση και μέριμνα, δυστυχώς αυτές οι απόψεις θα υπάρχουν.
Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία και η συνείδιση του κόσμου απέναντι στα ζώα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool