Είναι τυφλό το αδεσποτούλι μου ή όχι;

μαλλον δεν σας εξηγησα καλα, επαθε μυκητες ο μικρουλης μου οχι ομως στα ματια αλλα στο σωμα του.καλη αναρρωση:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρηκα πριν ενα μηνα ενα μικρο γατακι φανταζομαι οτι ητν τοτε 40 μερων ειχε προβλημα στα ματια ,ηταν πρημενα και γεματα πυον,τα καθαριζα με ορο και του εβαζα σταγονες ΒRΕΧ και του εδινα και αντιβιοση.ματα απο 2 βδομαδες επαθε μυκητηιαση στο σωμα του,σταματαω την αντιβιοση και του εδινα το1/10 sporanox χειροτερεψαν ομως τα ματακια του οποτε ξεκινησα παλι την αντιβ. AMOXIL250 1 ccπρωι-βραδυ οποτε του δινω πρωι :AMOXIL,DAKTARIN,TOBREX το μεσημερι SPORANOX και το βραδυ παλιAMOXIL,DAKTARIN,TOBREX.(κολλησα και εγω μυκητς)ειναι σωστη η θεραπεια αυτη? ειναι μικρουλης και δεν ξερει να πλυθει με τι μπορω:/:
να τον κανω μπανιο?και καθε ποτε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην περίπτωση που το γατάκι σου έχει φλεγμονή στα ματάκια πολύ καλά έκανε ο γιατρός και του έδωσε φαρμακευτική αγωγή με αντιβιώσεις και κολλύριο όπως και την κορτιζονούχα αλοιφή για τους μύκητες.
Και εμένα είχε την ίδια ακριβώς περίπτωση με το δικό σου, φλεγμονή στα μάτια αλλά επειδή δεν πρόλαβα να του χορηγήσω φαρμακευτική αγωγή έγκαιρα το αποτέλεσμα ήταν να τυφλωθεί, τα έχω γράψει και στην αρχή του θέματος.

Για ότι αφορά τις μυκητιάσεις δέρματος σαν νοσηλεύτρια ξέρω πως Το δέρμα μπορεί να προσβάλουν διάφορα είδη μυκήτων.
Άλλη πιθανή πηγή μυκητιάσεων του δέρματος είναι η απολέπιση των κατοικίδιων ζώων.

Έτσι ανάλογα με το είδος και την περιοχή του σώματος υπάρχει και διαφορετική κλινική εικόνα.
Η πιο κλασσική δερματική βλάβη ξεκινά σαν ένα ρόδινο σπυρί το οποίο στην συνέχεια μεγαλώνει στην περιφέρεια ενώ ταυτόχρονα οι βλάβες στο κέντρο θεραπεύονται σταδιακά.
Έτσι έχουμε τελικά μια χαρακτηριστική στρογγυλή πλάκα με κόκκινη περιφέρεια με φυσαλίδες και στο κέντρο να υπάρχει υγιές δέρμα.

Η θεραπεία γίνεται με αντιμυκητιασικές κρέμες όπως η Daktarin, και χορήγηση αντιβιώσειων συνήθως peros (από το στόμα).
Το Spray Octenisept μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτή την περίπτωση με άριστα αποτελέσματα.
Σε σοβαρές μόνο περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει τη χορήγηση αντιμυκητιασικών φαρμάκων από το στόμα.

Οι συστάσεις υγιεινής για όσον αφορά το μπάνιο στον άνθρωπο είναι επισταμένο πλύσιμο με αντιμικροβιακό σαπούνι και χρήση ξεχωριστών πετσετών προς αποφυγή μόλυνσης και άλλων μελών της οικογένειας.

Στο ζωάκι δεν γνωρίζω πως πρέπει να γίνεται ή αν είναι επιτρεπτό. Κατάλληλος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι ο κτηνίατρος σου.

Εύχομαι περαστικά στο γατουλίνι σου.

τι σου ειπε ο γιατρος?ολα καλα?μην στεναχωριεσε τοσο πολυ επειδη ειναι τυφλο.κι εγω τον πρωτο καιρο εκλαιγα συνεχεια,αλλα μετα ειδα οτι ειναι μια πολυ φυσιολογικη γατα και ηρεμησα αρκετα.
:up:

Σ'ευχαριστώ Αρετή για το κουράγιο που μου δίνεις οπως και ολα τα μέλη θα το λεω συνέχεια αυτο. Και εγω στην αρχη έτσι ημουν οταν πρωτοπήρα το ψυχάκι μου καμια φορά υπάρχουν μέρες που κλαίω αλλα βλέποντας αυτη την ψυχουλα να μην διαφέρει σε τίποτα σε σχεση με τα αλλα ζωάκια που βλέπουν μου παιρνω παλι τα πάνω μου. Απλα θέλει λιγο παραπάνω φροντίδα.
Το νινάκι δεν το βάζει κατω προσπαθει καθε μέρα ολο και πιο πολυ και να μάθει τα σημεια του σπιτιου αλλα και να εξυπηρετείτε μόνος του.
Ειναι πολυ καλά απλα συνεχίζω την αντιβίωση με μεγαλύτερη δόση για αλλες 10 ημερες. Θα κάνω και το πρώτο του εμβολιακι τον αλλο μήνα.

Σας ευχαριστώ πολυ ολους

:hello::hello::hello:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back