Είναι υποτονικό το γατάκι μου...

Θα πάνε καλά όλα, μην ανησυχείς! :)
Δίνε του την αντιβίωσή του και θα δεις που θα γίνει περδίκι! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σήμερα το παιδάκι μου έφαγε λιγάκι, την πήγα στην αμμοδοχο και έκανε τσισακια κουτσά στραβά, ήπιε Λίγο νεράκι. Ελπίζω να παει καλα σιγά σιγά! Σας ευχαριστω πολυ παιδιά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γατάκι μας είναι υπερβολικά υποτονικό :(

Γεια σας κι απο μένα και συγχαρητήρια για τη βοηθεια που προσφερετε! Λοιπον, βρήκαμε σε μια μηχανή αυτοκινητου ενα μικρό γατακι πριν απο μια βδομάδα περιπου. Το φέραμε στο σπίτι, το πρώτο βράδυ ήταν τρομαγμένο αλλα μετά ήταν πολύ παιχνιδιάρης, έτρωγε κανονικά , επινε νεράκι εκανε κακακια κτλ και έπαιζε - τσακονόταν με τις άλλες 3 γάτες μας. Απο χθές το βράδυ και εντελώς ξαφνικά το γατουλι δεν είναι καλα. Κοιμάτε συνέχεια, θέλει να είναι σε ζεστα συνέχεια πχ κουβέρτες και δεν σηκώνετε ούτε για φαι ούτε για τσισακια. Είναι πολύ υποτονικό. Είναι μικρούλης, δεν ειναι μωρό αλλα δεν μπορω να πω ακριβώς και ποσο είναι. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει και τι πρέπει να κανουμε? Οι άλλες μας γάτες είναι ολες εμβολιασμένες οποτε δεν νωμίζω να το εχουν κολλησει τιποτα. Δεν μπορω να καταλάβω τι έγινε, ήταν μες την τρελή χαρά, έπαιζε, γουργουριζε ετρωγε, τωρα όμως χάλια.. Δεν είμαστε τόσο εμπειροι μες τισ γατούλες και παρολο που τις άλλες 3 τις βρήκαμε άρρωστες και τις πήραμε στο κτηνίατρο έγιναν γρήγορα καλά. Τι να έχει άραγε? Μήπως χρειάζετε ξεκούραση? Να το πάμε σε κτηνίατρο? τι λέτε? ευχαριστώ πολύ :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το γατάκι μας ειναι υπερβολικα υποτονικο :(

Καλα θα ηταν να το πας μια βολτουλα στον κτηνιατρο. Θα σου πει τι εχει,αν εχει τελικα κατι, και θα σου δωσει το καταλληλο φαρμακο ισως.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το γατάκι μας είναι υπερβολικά υποτονικό :(

πρεπει να το πας στον κτηνιατρο και μαλιστα γρηγορα! μπορει να μην ειναι κατι αλλα προληπτικα και αφου αλλαξε τοσο εντονα και γρηγορα η διαθεση του καλυτερα να βιαστεις! ευχομαι να μην ειναι τιποτα.. ενημερωνε μας!

Γεια σας κοριτσια, ευχαριστω πολύ για το ενδιαφέρον, πηγαμε τον γατούλη στο κτηνίατρο, έχει πυρετουλη το γλυκουλι μου. Είναι χάλια δεν κανει τιποτα αλλα ο γιατρος είπε να τον αφησουμε λίγο και θα περάσει..

Απάντηση: Το γατάκι μας είναι υπερβολικά υποτονικό :(

θελει ιδιαιτερη φροντιδα τωρα απ' οτι ξερω... ευχομαι να γινει γρηγορα καλα!!!!!!

Γεια σας κοριτσια, ευχαριστω πολύ για το ενδιαφέρον, πηγαμε τον γατούλη στο κτηνίατρο, έχει πυρετουλη το γλυκουλι μου. Είναι χάλια δεν κανει τιποτα αλλα ο γιατρος είπε να τον αφησουμε λίγο και θα περάσει..

Ποιά ήταν ακριβώς η διάγνωση του γιατρού?:hmm: Δεν σας έδωσε κάποια φαρμακευτική αγωγή?:worry:
Όπως και να'χει, εύχομαι περαστικά του και σύντομα:flowers:

Ευχαριστουμε ancyone.. ο γιατρος ειπε οτι εχει πυρετο, να το αφησουμε λιγο να δουμε πως θα παει και αν χρειαστει να το ξαναπαμε, ειναι μικρό ειπε για ενεση.. σημερα ήπιαμε νερακι!!!! :D

Περαστικα σας!!!:flowers:

Περαστικούλια, σύντομα να γίνει το μωρό μας καλά και να χοροπηδάει από 'δώ κι από 'κεί! :)

Ανορεξία,υποτονική συμπεριφορά

Γεια σας, εχω εναν γατο 4 ετων, στειρωμενο, εμβολιασμενο ,αποπαρασιτωμενο ομως εδω και 6 μηνες που επεστρεψα στο χωριο μεσα στο σπιτι μπαινοβγαινουνε αλλοι 2 γατοι. Ο γατος μου πλεον αρνειται να φαει ξηρα τροφη και ταιζω ψαρακι και κονσερβα αλλα η ορεξη του εχει μειωθει, η ουρηση ειναι φυσιολογικη ομως εχει να αφοδευσει 1 ημερα πραγμα που ποτε δεν συναιβαινε.Εχει χασει λιγο βαρος και δεν εχει ιδιαιτερη ορεξη για παιχνιδι,αντιθετως θελει να κοιμαται.Τι να κανω?:(

Απάντηση: ανορεξια,υποτονικη συμπεριφορα.

Πρεπει να τον δει επειγοντως κτηνιατρος πιστευω. Δεν ειναι φυσιολογικο τοσο νεο γατι και μην εχει διαθεση για παιχνιδι και φαγητο.:hmm:

Λοιπον ξεκινησα κονσερβες αλλα ομως τα πατε απο το πρωι και ο γατος εχει παρει τα πανω του και ενεργηθηκε κιολας...ευτυχως γιατι φοβηθηκα μη μου παθει κατι..αλλα ομως ξηρα τροφη ουτε που θελει να τη μυρισει...:clapup:

Καλησπέρα, δεν ξέρω που ακριβώς να γράψω...χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια! Βρήκα ενα γατακι πριν τέσσερις μέρες στο χωράφι. Η μαμα του εχει πεθάνει. Στην αρχη έφτιαξα τη συνταγη για γαλα που υπάρχει στο Ίντερνετ και το ταΐζα ανα τρεις ώρες και ηταν μια χαρα. Απο χθες ειναι όλη την ωρα ξαπλωμένος και ουτε νιαουριζει ουτε τιποτα. Κακά εχει κανει κανονικά. Πήρα απο το πρωι κτηνίατρους γιατι δεν εχω τη δυνατότητα να το παω και μου είπαν να του δώσω ζαχαρονερο με λιγο αλάτι η μέλι η χαμομηλακι. Τωρα κάθεται στην κουβερτούρα του και δεν κανει τιποτα. Ίσα που αναπνέει. Φοβάμαι οτι θα πεθάνει. Εχει κανένας καμία καλη ιδέα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Addy! Δυστυχώς δε μου έχει τύχει τέτοιο περιστατικό αλλά στη θέση σου θα το πήγαινα οπωσδήποτε στον κτηνίατρο. Σε τόσο μικρές ηλικίες είναι πολύ ευαίσθητα και τα σημάδια (ακινησία, αφαγία κλπ) δεν είναι καλά... Το πρόβλημα είναι οικονομικό ή δεν έχεις μεταφορικό μέσο για να πας στον κτηνίατρο; Γιατί αν είναι το πρώτο, ίσως αν του πεις πως το βρήκες αδέσποτο δε σου πάρει χρήματα ή σου πάρει λιγότερα ή τέλος πάντων κάνετε κάποια συμφωνία για σταδιακή αποπληρωμή. Επίσης ρίξε αν θέλεις μια ματιά σε αυτό το θέμα, ίσως σε βοηθήσει: Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το προβλημα ειναι οτι ο γιατρός ειναι 60χμ απο εδω που βρίσκομαι και οταν τον πήρα τηλ μου ειπε οτι και να του το παω δε θα μπορει να κανει πολλα. Εν τω μεταξύ το γατακι ειναι πολυ εξαντλημένο για να το μετακινησω. Εχω διαβάσει τα πάντα στο διαδίκτυο και συνεχίζω με ζαχαρονερο. Η αληθεια ειναι οτι αν του δώσω γαλα το πίνει. Με το ζόρι αλλα το πίνει. Βέβαια και το γαλα που του δίνω ειναι αυτο με τη συνταγη με το αυγό γιατι εδω δεν εχει ουτε pet shop! Τωρα θα παω να παρω οτι δυναμωτικο βρω για γατακι στο σούπερ μάρκετ. Το γατακι ειναι περίπου τριων εβδομάδων αν και δείχνει μικρότερο γιατι ηταν πολλες μέρες χωρις τροφή μεχρι να το βρω στο χωράφι. Πιστεύεις οτι ενα παιδικό γαλα απο το σούπερ ειναι καλυτερο απο τη συνταγη αυτη με το αυγό??? καμία αλλη ιδέα....? το εχω στα ζεστά...του δίνω υγρα να μην αφυδατωθει....

Όχι, μην πάρεις παιδικό γάλα. Φίλη μου που περιμάζεψε πρόσφατα δύο μικρά μου είπε πως με το παιδικό γάλα έκαναν διάρροιες, ενώ με αγελαδινό και λίγη άχνη δεν είχαν πρόβλημα. Τώρα βέβαια, ίσως να παίζει και στο γατί... Παραγγελία μέσω ίντερνετ δεν παίζει; Ή με κούριερ κάπως να έρθουν; Τι να πω, καλή τύχη στο μωράκι, φρόντιζε να το ταΐζεις για να παίρνει θρεπτικές ουσίες... Δεν έχει παρουσιάσει καμία βελτίωση μετά από τόσες ώρες;

ΥΓ: Αν θέλεις ρώτησε και τον γιατρό του φόρουμ σε αυτό το θέμα ή με πμ, ίσως μπορεί να σου δώσει κάποια συμβουλή παραπάνω.

Τελευταία επεξεργασία:
ο κτηνιατρος τι ειπε για τη συνταγη αυτη με το αυγο? ρωταω γιατι εχω διαβασει απο πολλους εμπειρους σε μεγαλωμα γατομωρων οτι προκειται περι κακης συνταγης και μαλιστα επικινδυνης. γιαυτο εγω οταν δεν ειχα ειδικο γαλα εδινα εβαπορε γαλα αραιωμενο με νερο (τα 2/3 νερο) πολυ προσωρινα βεβαια.

οι διαρροιες οφειλονται στη δυσανεξια που εχουν οι γατες στη λακτοζη, αλλα 1ον δεν εχουν ολες οι γατες δυσανεξια (το μεγαλυτερο ποσοστο), αρα εξαρταται απ τη γατα και 2ον απ το συγκεκριμενο γαλα δλδ αν πχ καποιο παιδικο γαλα δεν εχει λακτοζη ειναι σιγουρα πιο καταλληλο απ το κοινο. εχω την εντυπωση οτι το εβαπορε δεν εχει λακτοζη ή τελος παντων εχει σε τετοια επιπεδα ή τετοια μορφη που δεν προκαλει διαρροιες γιαυτο το συνιστουν.

μπορει να εχει προκληθει η υποτονικοτητα απο ενδοπαρασιτα- εχει κανει αποπαρασιτωση? μηπως φταιει αυτο?

η αληθεια ειναι οτι σε μεγαλωμα γατομωρων οι κτηνιατροι λιγο μπορουν να βοηθησουν συνηθως, οποτε η ζωη τους κρεμεται απ το ποσο εμεις μπορουμε να τα βοηθησουμε και να ανταποκριθουμε στις αναγκες τους. γιαυτο συμβουλες απο πιο εμπειρους που το εχουν κανει με επιτυχια πολλες φορες μπορει να αποδειχθουν σωτηριες. ζαχαρονερο ειναι το στανταρ που προτεινουν ολοι, εγω θα ελεγα και οσο πιο συχνα ταισματα γινεται και πολλη ζεστη και παρεα απο εσενα οσο γινεται περισσοτερο.

δες και τι λεει κοπελα εμπειρη στο μεγαλωμα νεογεννητων:

"Εαν η κοιλια τους ειναι πολυ φουσκωμενη επισκεπτομαστε αμεσα τον κτηνιατρο...Μπορει να εχουν σκουλικια η πανλεκοπαινια...
Μονο το banminth επιτρεπεται για αυτη την ηλικια σε ποσοτητα οσο 1-2 κοκκοι φακης.
Εαν ειναι πολυ υποτονικα και αδυναμα, η εχουν πολυ πρησμενες κοιλιες μπορουμε επισης να χορηγησουμε augmentin - παιδικο σιροπι (σε σκονη, το φτιαχνουμε με νερο)σε αναλογια που θα μας πει ο γιατρος αναλογα με το μεγεθος τους.
Τα φαρμακα αυτα χορηγουνται μονο σε περιπτωσεις που το γατακι δεν εχει ελπιδες να επιβιωσει και πολλοι γιατροι ισως σας πουν να μην δωσετε τιποτα.Εχω σωσει απειρα γατακια με το να μην τους ακουσω και να ακουσω εναν πολυ αξιοπιστο κοντα στο σπιτι μου πριν 1 χρονο...
Θα σας πει banminth οχι τοσο μικρα...αλλα οταν του τρυπησουν το εντερο τα σκουλικια...τι θα σας πει?Οτι ηταν η μοιρα του?Μην ακουτε μια και μονο γνωμη ποτε"

Σας ευχαριστω πολυ όλους για τη βοήθεια και τις συμβουλές. Εκανα τα πάντα. Πήρα τρεις κτηνίατρους τηλεφωνο και εκανα οτι μου είπαν. Δυστυχώς το γατακι δεν άντεξε. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Ίσως επειδη η μαμα του ηταν άρρωστη και πέθανε μετα τη γέννα είχε ήδη αρρωστησει κι αυτο... Τι να πω...ελπίζω οτι εκανα οτι καλυτερο. Ήμουν μαζι του μεχρι το τελευταίο νιαουρισμα. Λυπάμαι τοςο πολυ που δεν κατάφερα κατι καλυτερο....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back