Εγκαινιάζεται καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Βόλο!

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Έτοιμο να λειτουργήσει είναι πλέον το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Νέας Ιωνίας στις Γλαφυρές, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Νάκο.

Το καταφύγιο έχει δυνατότητα φιλοξενίας 40 ζώων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και σύμφωνα τη νέα Νομοθεσία θα γίνεται στείρωση, προσωρινή περίθαλψη και απόδοση των ζώων στο οικείο περιβάλλον. Το έργο, προϋπολογισμού 262.000 ευρώ, κατασκευάστηκε με επιχορήγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι το μοναδικό στη Μαγνησία που πληροί τις σύγχρονες, αυστηρές προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει αυτοτελείς χώρους φιλοξενίας, ιατρείο, γραφεία διοίκησης και αποθήκη, σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου 3170 που αφορά στη λειτουργία Καταφυγίων Αδεσπότων Ζώων και διέπεται από σύγχρονη αντίληψη αντίθετη με την έννοια κυνοκομείου. Το Καταφύγιο Αδεσπότων Ζώων Νέας Ιωνίας μετά την ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΜΒ, με την κατασκευή αγωγού 3,5 χιλιομέτρων, είναι πλέον έτοιμο να λειτουργήσει και μάλιστα ως διαδημοτικό, δηλαδή θα καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Παύλος Μαβίδης, η δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας ήταν από τους πρώτους Δήμους της χώρας - μαζί με τους Δήμους Αθηναίων και Λάρισας - που ξεκίνησαν την εφαρμογή του προγράμματος πριν από τρία χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει στείρωση, περίθαλψη και εμβολιασμός σε 400 ζώα, τα οποία έχουν επανενταχθεί στο φυσικό τους περιβάλλον. Για την εφαρμογή του Προγράμματος ο Δήμος συνεργάζεται με τη Φιλοζωϊκή Εταιρεία Βόλου – Νέας Ιωνίας, μέλη της οποίας προσφέρουν εθελοντική βοήθεια σε καθημερινή βάση.Οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος επισημαίνουν ότι ασφαλώς ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργούνται όμως οι προοπτικές για την ουσιαστική και οριστική επίλυσή του, αφού τερματίζει τη γεωμετρική αναπαραγωγή των ζώων, στην οποία αποδίδεται ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολυ πολυ καλα νεα ειναι αυτα!!!!
μπραβο!!!!!!!!!!:up::up::up::up:
εγω ενθουσιαστηκα που κατι τοσο οργανωμενο ειναι και ευσυνειδητο...μονο 40 ζωα μπορει να καλυπτει επαρκως μονο 40 θα μπαινουν!!!!
και ειναι και αντιθετο με τη λογικη του κυνοκομειου ...δηλαδη μαζευω ενα σκυλο και μεχρι να πεθανει θα το εχω σε κλουβι....
μπραβο παιδια υγυεις καταστασεις!!!!:up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ας ελπίσουμε να το κρατήσουν έτσι...Είχαν από καιρό παράπονα από κατοίκους για τα αδέσποτα στο Δήμο,έχουν γίνει πάρα πολλά τα σκυλιά,σε κάθε γειτονιά έχουμε αγέλες που ορμούν ακόμα και στα παιδάκια...Είχα δει ένα-δυο στειρωμένα με κολάρο του Δήμου,αλλά αυτό με το καταφύγιο είναι πραγματικό βάλσαμο για την πόλη!Θα μου άρεσε βέβαια αν γινόταν να έχουν και ένα παράρτημα υιοθεσιών,ώστε να μην καταλήγουν όλα ξανά στο δρόμο.Η Φιλοζωική μας κάνει άθλια δουλειά,με το ζόρι σηκώνουν το τηλέφωνο και δε σου λένε αν έχουν σκυλάκι κι αν θα σου δώσουν,πρεπει να πας από εκεί κι αν τους πετύχεις...Ξέρω από οικογενειακό μας φιλο που τον παρέπεμψα εκεί για να βρει σκυλάκι που ήθελε.:down:

Πράγματικα πάρα πολύ καλά νέα ελπίζω και άλλοι Δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ν. Ιωνίας Βόλου και να μην εξαντλούν την βαρβαρότητα κ την σκληρότητά τους στα αδέσποτα.

Τα ίδια έχω ακούσει κι εγώ για τη φιλοζωική Βόλου. Οπότε είναι πολύ καλό που ανοίγει αυτό το καταφύγιο.:up:

Φυσικά, το ιδανικό θα ήταν να βρουν όλα τα αδέσποτα σπίτι, αλλά τα να πάρεις έναν ενήλικο σκύλο απ' το περιβάλλον του, να τον κλείσεις κάπου για χ μήνες και μετά να τον ξαμολύσεις, επειδή δεν τον παίρνει κανείς είναι ακόμα χειρότερο.:/: Τουλάχιστον έτσι ελέγχεται ο πληθυσμός.

Λοιπόν, μπράβο στο Βόλο αλλά όπως πάντα οι άνθρωποι και το ενδιαφέρον τους είναι που θα του δώσουν προοπτικές.
Μόλις έμαθα, ότι στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης ,πριν από λίγα χρόνια, είχαν ξεκινήσει μαζί με τη φιλοζωϊκή Θεσσαλονίκης (δεν ξέρω ποια) ένα πιλοτικό project το: "Le chat de Rotonde" για στείρωση, καλή τροφή εμβόλια κτλ. όλων των γατών της περιοχής.
Όμως οι του φιλοζωϊκού σωματείου μάλωσαν μεταξύ τους και το πρόγραμμα κατέρευσε. Δεν είναι πολύ-πολύ κρίμα?

Μακαρι αυτο στο βόλο να παει καλα το εδω 'διαδημοτικό " δεν ξερω αν το ξερετε αλλα μετα απο ενα δυο χροναι εκλεισε και πολλα ακουστηκαν γιατι στειρωσεις δεν εγιναν οσες επρεπε

Μακάρι να είναι καλό, και να μειωθεί λίγο ο αριθμός των αδέσποτων!!!!!!!!!

Δωρα.... δεν περνάς να τους κάνεις κάνα μάθημα????;):P

Μακάρι να είναι καλό, και να μειωθεί λίγο ο αριθμός των αδέσποτων!!!!!!!!!

Δωρα.... δεν περνάς να τους κάνεις κάνα μάθημα????;):P
Τι μαθημα να κάνω στα αδέσποτα καλε;Να γαυγίζουν αγγλιστί;:lol:

Τι μαθημα να κάνω στα αδέσποτα καλε;Να γαυγίζουν αγγλιστί;:lol:

Πως να φέρονται στα γατάκια καλέ!!!!!!!!!!!!:redface::up::up::up::up:

Πως να φέρονται στα γατάκια καλέ!!!!!!!!!!!!:redface::up::up::up::up:
Δε νομίζω να έχει γατάκια,μόνο για σκύλους έλεγε στην εφημερίδα...:/:Γενικά στην πόλη μας δεν υπάρχει μέριμνα για τις γάτες,ρώτησα και την κτηνίατρό μας για κουμπαρά και αν ο Δήμος αναλαμβάνει στειρώσεις και μου είπε ότι το πρόγραμμα περιορίζεται στους σκύλους.Όσο για κουμπαρά,τα περισσότερα γατιά της γειτονιάς της είναι άγρια,μία που καταφερε να πιάσει την στείρωσε,της έκανε εμβόλια και την έχει στο κτηνιατρείο σαν δική της.Και οι περίοικοι προτιμούν να ξοδευουν τα χρήματά τους σε φόλες όταν οι ΄γατες γίνονται πολλές...:down:

Αϊ σιιιι .... :( ( I see)

Τελικα παιδια γινεται δουλεια εκει??? ξερει κανεις?

Δεν ξέρω για τους σκύλους, αλλά πριν λίγο καιρό μίλησα με το δήμο για να μου πει για στείρωση για αδέσποτη γάτα που βρήκε γνωστή μου και την κράτησε και μου είπε ότι ο δήμος έχει πρόγραμμα μόνο για σκύλους και υπάρχει μια κυρία από φιλοζωική οργάνωση ( δεν θυμάμαι καθόλου όνομα τώρα) η οποία μαζεύει τις γάτες όχι του δρόμου, αλλά αυτές που της πάνε και τις πηγαίνει Θεσσαλονίκη, τις στειρώνουν και τις φέρνει πίσω. :/:
Πάει το ζωάκι. Θα τρελλαθεί από το φόβο του, μόνο του να περάσει όλο αυτό! :down:

Δεν ξέρω για τους σκύλους, αλλά πριν λίγο καιρό μίλησα με το δήμο για να μου πει για στείρωση για αδέσποτη γάτα που βρήκε γνωστή μου και την κράτησε και μου είπε ότι ο δήμος έχει πρόγραμμα μόνο για σκύλους και υπάρχει μια κυρία από φιλοζωική οργάνωση ( δεν θυμάμαι καθόλου όνομα τώρα) η οποία μαζεύει τις γάτες όχι του δρόμου, αλλά αυτές που της πάνε και τις πηγαίνει Θεσσαλονίκη, τις στειρώνουν και τις φέρνει πίσω. :/:
Πάει το ζωάκι. Θα τρελλαθεί από το φόβο του, μόνο του να περάσει όλο αυτό! :down:
Γιατί δεν υπάρχουν κτηνίατροι στο Βόλο κ πρέπει να πάει Θεσσαλονίκη. Αν δεν κάνω λάθος οι Δήμοι παίρνουν κ επιχορηγήσεις από την ΕΕ για την στείρωση των αδέσποτων, γιατί δεν συνεργάζονται με κάποιους κτηνίατρους για τις στειρώσεις;

Ναι παιδια οπως ειπα και πιο πανω δεν υπαρχει προγραμμα για τις γατες,μονος του οτι κανει ο καθενας.Η φιλοζωϊκη δεν κανει καλη δουλεια,εχω στειλει δυο γνωστους μου για σκυλακι,που τους επεισα να παρουν αδεσποτακι,κι αφου τους εψαχναν μερες στο τηλεφωνο τα παρατησαν και πηραν απο γεννα φιλου τους.Η γιατρος μας π.χ. στειρωνει μονη της,εχει και μια μικρη,την Μπουμπου,που την μάζεψε και την εμβολιασε κτλ και ζει μεσα στο ιατρειο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back