Εγκατάλειψη νεογέννητων

drusilia

Διάσημο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.422 μηνύματα.
Γεια, είμαι καινούρια στο φόρουμ και ελπίζω να μην θέτω θέμα που έχει ξανασυζητηθεί...
Μου έχει τύχει δυστυχώς να βρω εγκατελειμένα μωρά γατάκια 2 φορές. Και τις 2 νεογέννητα και δεν κατάφερα να τα κρατήσω ζωντανά.
Κτηνίατροι δεν με βοήθησαν: "Αμα σου ζήσει έλα οταν κλείσει μήνα".
Την πρώτη φορά σε 2 μέρες άρχισαν να βγάζουν πληγές στο σώμα και πέθαναν. Ήταν φρικτό...
Τη δεύτερη προσπάθησα να ψάξω πληροφορίες στο νετ για το τι να κάνω και το γατάκι έζησε μια εβδομάδα. Είχε αρχίσει να ανοίγει τα ματάκια του και εγώ να έχω ελπίδες, αλλά κάτι έπαθε στους πνεύμονες και πέθανε. Ίσως γιατί πρέπει να είχε μείνει 1-2 μέρες στο κρύο όταν το βρήκα.

Βέβαια ξέρω ανθρώπους που κατάφεραν να μεγαλώσουν μικρά και μάλιστα και άρρωστα! Μια γνωστή μου είπε για το γατούλη της οτι ηταν νεογέννητο και είχε και κάποιο πρόβλημα υγείας στα πνευμόνια, αλλα η γιατρός της είπε να του δίνει μαζί με το γάλα και κάποια αντιβίωση (αμοξιλ αν δεν κάνω λάθος), οποτε το γατούλι έζησε και είναι μια χαρά!

Ποιες ειναι οι εμπειρίες/γνώσεις σας για το θέμα αυτό; Αν είναι κάποιος ειδικός στο φόρουμ, μήπως θα έπρεπε να υπάρξει κάποιο άρθρο για το τι πρέπει να κάνει κανείς με τα νεογέννητα; Ας πούμε δεν ξέρουν πολλοί ότι πρέπει να τα ζουλάει κανείς στην κοιλίτσα τους για να αφοδεύσουν.
Μήπως να κάναμε μια λίστα με συμβουλές;

Το τραγικό είναι πάντως ότι τα αφήνουν νεογέννητα να τα βρει κάποιος άλλος!! Είναι ανθρωπιστικό αυτό δηλαδή; Ας τα αφήσουν τουλάχιστον να μεγαλώσουν λίγο, να θηλάσουν απο τη μάνα τους για να έχουν αντισώματα να επιβιώσουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα.υπαρχει αυτο το αρθρο,ειναι πολυ καλο
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24187
γενικα ειναι δυσκολο να ζησουν νεογεννητα γατακια,ομως καλα εκανες και τα βοηθησες.ελπιζω το αρθρο να σε βοηθησει για αλλη φορα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα.υπαρχει αυτο το αρθρο,ειναι πολυ καλο
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24187
γενικα ειναι δυσκολο να ζησουν νεογεννητα γατακια,ομως καλα εκανες και τα βοηθησες.ελπιζω το αρθρο να σε βοηθησει για αλλη φορα.

πολύ καλό αρθρο!!!Και έψαχνα προχθές κάτι τόσο κατατοπιστηκο!!
Γιατί δεν το προσθέτετε στα "αρθρα"????:hmm:

μπορω να το κανω τωρα??

πολύ καλό αρθρο!!!Και έψαχνα προχθές κάτι τόσο κατατοπιστηκο!!
Γιατί δεν το προσθέτετε στα "αρθρα"????:hmm:

θα προσπαθησω να το βαλω τωρα

μπορω να το κανω τωρα??

Δεν ξέρω πώς δουλεύει...ρώτα την μισέλ καλύτερα η κάποιον moderator...
Είναι κρίμα να πάει χαμένο στα θέματα, αντε ψάξε βρές το εκεί...

το εβαλα!μολις το διαβασει moderator θα εμφανιστει.

Αγγελική εάν πας στην κατηγορία "ΑΡΘΡΑ" θα δεις οδηγίες για το πώς υποβάλεται νέο άρθρο.
Υπάρχει πάντως εδω ιδιο. Εγω αρχικα θα εστελνα π/μ σε κάποιον moderator.
Οντως πολυ καλο το αρθρο αυτο και κριμα να χανεται μεσα στα υπολοιπα θεματα.

Σουπερ το άρθρο αυτό! Όντως θα πρέπει να φαίνεται σαν άρθρο!

Ευχαριστώ πολύ!!

μολις το ελεγξουν θα μπει και στα αρθρα:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back