Εγκαταλείπουν οι γάτες τα γατάκια όταν μεγαλώσουν;

chouzouris

Πολύ δραστήριο μέλος

Η chouzouris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 1.993 μηνύματα.
Η Ασπρομαυρούλα που ταίζουμε 1 1/2 χρόνο τώρα (η μόνη που επέζησε εκείνο το βράδυ που μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν όλα τα αδέσποτα που τάιζα:down: ) έχει να φανεί από την Τετάρτη το βράδυ. Είναι αυτή που μας έφερε τα 4 γατάκια της, τα οποία πρέπει πια να είναι 3-4 μηνών. Ήταν πολύ προστατευτική μαζί τους. Όταν τρώγανε τα είχε από κοντά μην τυχόν και πλησιάσει κανείς γάτος και τα πειράξει. Όμως έχει να φανεί μέρες...:( Να βάλω με το μυαλό μου το χειρότερο; Ή μήπως έφυγε για να μπορέσουν να γίνουν αυτόνομα τα μικρα; Δεν θα ερχόταν ωστόσο για φαγητό; :( Ξέρετε πότε οι γάτες εγκαταλείπουν τα μικρά τους αφού μεγαλώσουν (αν τα εγκαταλείπουν) ;;; Καμία ιδέα τί μπορεί να έχει γίνει; Ξέχασα να πω ότι την τελευταία εβδομάδα κάτι είχε το ένα ματάκι της, έβγαζε συνέχεια υγρό και δεν το άνοιγε καλά. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να βελτιώνεται η κατάστασή του.... Τί μπορεί να έχει συμβεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

** Ξέρετε πότε οι γάτες εγκαταλείπουν τα μικρά τους αφού μεγαλώσουν (αν τα εγκαταλείπουν) ;;; Καμία ιδέα τί μπορεί να έχει γίνει; **

Ξέρω ότι τα εγκαταλείπουν (αυτές που είναι έξω, οι κατοικίδιες αλλάζουν συμπεριφορά και είναι σχετικό...). Το πότε δεν το ξέρω!

** την τελευταία εβδομάδα κάτι είχε το ένα ματάκι της, έβγαζε συνέχεια υγρό και δεν το άνοιγε καλά. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να βελτιώνεται η κατάστασή του.... Τί μπορεί να έχει συμβεί;

Αυτό το είχε και η Νιάρα (μετά το έπαθε και το άλλο ματάκι), αλλά της πέρασε. Της βάλαμε και κολλύριο. Κυκλοφορούν ιώσεις...
Πάντως, δεν είναι θανατηφόρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:down: :down: :down:
Μόλις με πήρε ο Δημήτρης... Την βρήκε 2 τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι... Νεκρή! :( :( :( Δεν ξέρουμε από τί. Τουμπανιασμένη... :(
Τα μικρά της την ψάχνουν...
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.....................................................

Βικτωρια καπου στους 3-4 μηνες τα εγκαταλειπουν οταν ειναι πολλα τα γατακια. Οταν λεμε εγκαταλειπουν ενοουμε οτι σταματουν να τα θηλαζουν διωχνοντας τα, και οτι σταματουν να τα προσεχουν και να τους φερνουν τροφη. Ομως εχω παρατηρησει οτι οταν εχουν μονο ενα μικρο το νταντευουν και το θηλαζουν για περισσοτερους μηνες.
Παντως επειδη εχουν τις περιοχες τους οι γατες που σε αυτες και γεννουν δεν συνηθιζουν να φευγουν και απο την περιοχη. Αντιθετως εκεινα που μεταναστευουν ειναι μερικα γατακια.

Ωχ μαζι το γραψαμε....Φρικη!:down: :bye:

Πολύ κρίμα... Tί να έγινε άραγε;
Eυτυχώς πάντως που τα μωρά της δεν είναι πολύ μικρά και θα μπορέσουν να επιβιώσουν και μόνα τους, αλλιώς θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα...
Πολύ κρίμα...

:down: :down: :down:
Μόλις με πήρε ο Δημήτρης... Την βρήκε 2 τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι... Νεκρή! :( :( :( Δεν ξέρουμε από τί. Τουμπανιασμένη... :(
Τα μικρά της την ψάχνουν...
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.....................................................

Κρίμα βρε Βικτωρία! :(
Από τι μπορεί να είναι "τουμπανιασμένη";
Την καημένη...
Τα μικρά λογικά θα τα καταφέρουν. Τα φροντίζετε στον κήπο;

Είναι στην άκρη του δρόμου. Δεν φαίνεται χτυπημένη....... Δεν έχει αίμα. Ο Δημήτρης είναι χάλια. Λέει πώς μπορεί να φταίει που ψεκάσαμε τον κήπο με μαλάθιο για τα μυρμήγκια. Ότι μπορεί να λερώθηκε κάποιο μικρό, να το έγλυψε και να πέθανε... Δεν νομίζω... ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΙΘΑΝΟ???????????????? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ... ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...

Δεν ξέρω από τί μπορεί να είναι τουμπανιασμένη.... Μήπως οι κτηνίατροι μπορούν να βοηθήσουν;;;;;;;; Είμαι σε απόγνωση.
Τα μικρά είναι στον κήπο, τρώνε, την αναζητούν όμως. 4 πανέμορφα γατάκια... που πιθανότατα θα έχουν την ίδια τύχη με τη μάνα τους σε λίγο καιρό..........

Αν ειχε γλυψει το γατακι και πεθανε θα ειχε πεθανει και το μικρο (γιατι και τα μικρουλια γλυφονται). Ισως ηταν αρωστη και η γεννα την εξασθενησε. Αυτοκινητο να τη χτυπησε? Σημερα το πρωι ειδα και γω μια μεγαλη νεκρη διπλα σε σκουπιδια (αυτοκινητο 100%)

βρε παιδιά τι γίνεται τελευταία :( . Πολλά αδικοχαμένα γατάκια :cry:
Chouzouri κοίτα την ετικέτα του φαρμάκου, μήπως λέει τίποτα, αλλά συμφωνώ με την ισμήνη, αν ήταν από αυτό θα είχαν πρόβλημα και τα μικρά.
Κρίμα πάντως.

Αν την χτυπούσε αυτοκίνητο δεν θα είχε αίμα; Κοντεύω να τρελλαθώ!

Το φάρμακο είναι τοξικό, ωστόσο το χρησιμοποιούμε χρόνια τώρα χωρίς πρόβλημα!!!! Δεν νομίζω να φταίει αυτό. Δεν ξέρω κιόλας!

ΤΙ κριμα ! ντουπανιασμενη μπορει να ειναικαι μονο απο το γεγονος οτι ειναι νεκρη πανω απο 24ωρο.Οποτε μην βαζεις στο μυαλο σου αλλα. επισης μπορει να την χτυπησε αυτοκινητο και να εχει μονο εσωτερικα τραυματα ...κριμα παντως ..

Οχι μπορει και εσωτερικη αιμοραγια....Ευτυχως τα μικρα μπορουν να φανε τωρα μονα τους.
Βικτωρια χωρις να θελω να σε στεναχωρησω θελω να σου πω κατι που μου ειχε πει ο κτηνιατρος οταν πηγαμε τη Μπουμπου του μπαμπα μου (σε μαυρα χαλια απο ρινοτραχεϊτιδα) και ευτυχως τωρα ειναι στο σπιτι.
Οτι οι αδεσποτες πασχουν απο διαφορες ασθενειες που μεταδιδονται απο γενια σε γενια και οτι οι αυτες εκδηλωνονται πολλες φορες οταν ο οργανισμος της γατας εξασθενει (και οχι μονο απο ασιτια).
Μου τονισε να μην παραξενευομαι οταν πολλα αδεσποτα εξαφανιζονται γιατι συμβαινει να εχουν πεθανει απο αυτες.:(
Και οι γατες εχουν την ταση οταν ετοιμαζονται να πεθανουν να κρυβονται και να εξαφανιζονται.
Ο μπαμπας μου καθε τοσο χανει και καποια απο αυτες που ταϊζει εξω. Δυο απο αυτες τις βρηκε στο παρκινγκ χωρις αιμα, χωρις τιποτα. Και αυτοκινητο αποκλειεται εκει μεσα....

Υπομονη χουζουρι μου και να προσεχεις τωρα τα μικρα οσο μπορεις.:( Κρημα για τη μαμα γατα.Προσεχω και εγω μια οικογενεια στην αθηνα που ανεβοκατεβαινω και τους βαζω φαγακι θα λιπομουν πολυ αν κατι παθαιναν.

Η μητέρα μου λέει ότι τα ζώα γενικά "τουμπανιάζουν" μόνο αν έχουν πεθάνει 3-4 μέρες. Για να έχει τουμπανιάσει μέσα σε 24-30 ώρες (διότι την είδα την Τετάρτη το βράδυ) μπορεί να είναι δηλητήριο. Είναι αλήθεια; Πότε αρχίζει να "τουμπανιάζει" το σώμα; Επίσης ο Δημήτρης λέει ότι το σώμα της ήταν εύκαμπτο............
Μήπως έδρασαν πάλι οι σκατογείτονές μου;;;;

Ο μπαμπας μου καθε τοσο χανει και καποια απο αυτες που ταϊζει εξω. Δυο απο αυτες τις βρηκε στο παρκινγκ χωρις αιμα, χωρις τιποτα. Και αυτοκινητο αποκλειεται εκει μεσα....

Φόλα μήπως;;;;;;;;;;;;;;

Εδω θα ταν καλιτερο να ρωτησουμε και τουσ γιατρους του φορουμ να πουν.Ισως να χεις δικαιο και να ταν οι γειτονες τι να πω...

Φόλα μήπως;;;;;;;;;;;;;;
Φολα αποκλειεται! Και οι δυο γατες που βρηκε νεκρες ζουσαν σχεδον μονο μεσα στο χωρο του παρκινγκ (βρισκεται πισω απο το δρομο -οπως και η εισοδος - συνορευει με την αυλη και ειναι ανοιχτο).
Η πολυκατοικια των γονιων μου εχει 7 διαμερισματα εκ των οποιων οι 3 ειναι γατοφιλοι και οι υπολοιποι αδιαφοροι εως θετικοι. Μαλιστα τα πιατα τους και το νερο βρισκονται μπροστα στην εισοδο και κανεις δεν εχει διαμαρτυρηθει οταν μαζευονται μυρμηγκια κ.α. (και τσισα απο γατους).
Γενικα νομιζω οτι εκει οι ανθρωποι ειναι περιπτωση:up: .
Επισης οι δυο αυτες γατουλες παρουσιαζαν σημαδια αρωστιας (δακρυρια, τσιμπλες, βηχα) και ηταν σχετικα μεγαλες σε ηλικια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back