Εγκεφαλικό γάτας

scroogy

Νεοφερμένο μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Η Μαγια μου ειναι στα 15...χτες γυρισα σπιτι εχοντας λειψει περιπου μιαμιση μερα και τη βρηκα να σερνει πολυ ασχημα το πισω ποδαρακι. Ουσιαστικα δηλαδη δεν περπαταει, αλλα σερνεται :( Νομιζα οτι ηταν σπασιμο ή κατι τετοιο, αλλα τελικα την πηγα στο γιατρο και μου ειπε οτι δυστυχως ειναι εγκεφαλικο και οτι θα μπορουσα να ειχα γυρισει και να την ειχα βρει ακομα και πεθαμενη. Μου εδωσε μια θεραπεια για μια βδομαδα (για αρχη) με κορτιζονουχα χαπια, σαλοσπιρ, και ενα σιροπι για ενδυναμωση του νευρικου συστηματος και μου ειπε θα δουμε πως θα παει...
Εχω αλλες 2 γατες αυτη τη στιγμη, ο ενας ειναι αρκετα επιθετικος μαζι της, και το αλλο ειναι ενα μικρο που το ειχα βρει ημερων και το μεγαλωσα με μπιμπερο, το οποιο ολο προσπαθει να παιξει μαζι της και την ενοχλει. Πριν 3 βδομαδες ακριβως μαλιστα εχασα και τον αγαπημενο μου Σκρουντζ που πλησιαζε τα 18 και τωρα δε θελω καν να σκεφτομαι οτι μπορει να χασω και τη Μαγιουλα τοσο συντομα.
Σας εχει συμβει αυτο σε καποια γατουλα σας; Εζησαν; Εφτιαξε καθολου το περπατημα τους; Ο γιατρος δε μου ειπε και πολλα πραγματα, ισως επειδη με ειδε πολυ στενοχωρεμενη και ειδικα επειδη ειχα χασει τοσο προσφατα κ τον αλλο γατουλη μου. Περιμενω με ανυπομονησια τις απαντησεις σας μηπως και ακουσω κατι ενθαρρυντικο !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: εγκεφαλικο γατας

Νομιζω φιλη μου πως ειναι το ιδιο οπως με τους ανθρωπους, αφου επεζησε του εγκεφαλικου, φυσικα και εχει πιθανοτητες να ζησει αρκετα ακομη. Ισως ομως να της αφησει καποιο κουσουρακι, οπως το να κουτσαινει ας πουμε γι' αυτο θα πρεπει να εισαστε κοντα της και να την προφυλασσετε απο τα αλλα γατακια σας. Υπαρχουν τροποι, να της βρειτε ενα ωραιο μερος να καθεται οπου θα νοιωθει ασφαλης και ανετα οταν δεν θα εισαστε σπιτι.
Λυπαμαι παρα πολυ για τον Σκρουντζ, εζησε ομως μια μακρυα και ομορφη ζωη κοντα σας.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: εγκεφαλικο γατας

Σ' ευχαριστω και παλι για την απαντηση σου (ειχες απαντησει και στο προηγουμενο μηνυμα μου, για τον Σκρουντζ). Εγω φοβομουν μηπως τωρα που εγινε η αρχη με το εγκεφαλικο, παθει κατευθειαν και δευτερο το οποιο ισως να ηταν και το τελειωτικο. Δυστυχως δε μπορω να την περιορισω και να ειναι μακρια απο τις αλλες 2 γατες μου, γιατι το σπιτι ειναι πολυ μικρο και σχεδον ενιαιος ο χωρος. Το μονο "θετικο" αυτη τη στιγμη ειναι οτι δε δουλευω και θα μπορω να ειμαι σχεδον ολες τις ωρες της ημερας μαζι της...Να εισαι καλα :)

Η Μαγια μου ειναι στα 15...χτες γυρισα σπιτι εχοντας λειψει περιπου μιαμιση μερα και τη βρηκα να σερνει πολυ ασχημα το πισω ποδαρακι. Ουσιαστικα δηλαδη δεν περπαταει, αλλα σερνεται :( Νομιζα οτι ηταν σπασιμο ή κατι τετοιο, αλλα τελικα την πηγα στο γιατρο και μου ειπε οτι δυστυχως ειναι εγκεφαλικο και οτι θα μπορουσα να ειχα γυρισει και να την ειχα βρει ακομα και πεθαμενη. Μου εδωσε μια θεραπεια για μια βδομαδα (για αρχη) με κορτιζονουχα χαπια, σαλοσπιρ, και ενα σιροπι για ενδυναμωση του νευρικου συστηματος και μου ειπε θα δουμε πως θα παει...
Εχω αλλες 2 γατες αυτη τη στιγμη, ο ενας ειναι αρκετα επιθετικος μαζι της, και το αλλο ειναι ενα μικρο που το ειχα βρει ημερων και το μεγαλωσα με μπιμπερο, το οποιο ολο προσπαθει να παιξει μαζι της και την ενοχλει. Πριν 3 βδομαδες ακριβως μαλιστα εχασα και τον αγαπημενο μου Σκρουντζ που πλησιαζε τα 18 και τωρα δε θελω καν να σκεφτομαι οτι μπορει να χασω και τη Μαγιουλα τοσο συντομα.
Σας εχει συμβει αυτο σε καποια γατουλα σας; Εζησαν; Εφτιαξε καθολου το περπατημα τους; Ο γιατρος δε μου ειπε και πολλα πραγματα, ισως επειδη με ειδε πολυ στενοχωρεμενη και ειδικα επειδη ειχα χασει τοσο προσφατα κ τον αλλο γατουλη μου. Περιμενω με ανυπομονησια τις απαντησεις σας μηπως και ακουσω κατι ενθαρρυντικο !

o πρωτος μας γατος επαθε εγκεφαλικο στα 15-16 και εζησε μεχρι τα 21..εκεινος εχασε πολυ μεγαλο μερος απο την οραση του..
κι εμας πηρε κατι χαπια και μετα ηταν ολα καλα..
περαστικα σας ευχομαι!

Δυστυχως δε μπορω να την περιορισω και να ειναι μακρια απο τις αλλες 2 γατες μου, γιατι το σπιτι ειναι πολυ μικρο και σχεδον ενιαιος ο χωρος. Το μονο "θετικο" αυτη τη στιγμη ειναι οτι δε δουλευω και θα μπορω να ειμαι σχεδον ολες τις ωρες της ημερας μαζι της...Να εισαι καλα :)

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να της παρέχεις χώρο και χρόνο για να ηρεμήσει και να συνέλθει είναι να αυξήσεις τις κρυψώνες, τα κρεβάτια αλλά κυρίως τα μέρη όπου θα μπορούν τα γατιά να ανέβουν ψηλά, στο σπίτι σου. Να εκμεταλλευτείς δηλαδή το ύψος και το βάθος. Στις γάτες αρέσκεται να έχουν κάποια μέρη τα οποία μπορούν να ονομάσουν δικά τους, κυρίως μέρη που βρίσκονται ψηλά (όπως ράφια, γατόδεντρα κτλ)
Περαστικά εύχομαι :)

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να της παρέχεις χώρο και χρόνο για να ηρεμήσει και να συνέλθει είναι να αυξήσεις τις κρυψώνες, τα κρεβάτια αλλά κυρίως τα μέρη όπου θα μπορούν τα γατιά να ανέβουν ψηλά, στο σπίτι σου. Να εκμεταλλευτείς δηλαδή το ύψος και το βάθος. Στις γάτες αρέσκεται να έχουν κάποια μέρη τα οποία μπορούν να ονομάσουν δικά τους, κυρίως μέρη που βρίσκονται ψηλά (όπως ράφια, γατόδεντρα κτλ)
Περαστικά εύχομαι :)
Οπως ακριβως το λεει η Ριανα. Μια γατα μου που φοβοταν και τον ισκιο της εβρισκε καταφυγιο μεσα σε ενα ραφι της βιβλιοθηκης και της το φτιαξαμε για να ειναι ανετα, κατι τετοιο μπορεις να κανεις και συ.

μακαρι να τα καταφερει και η δικια μου! σ' ευχαριστω πολυ!

Το παραπανω μηνυμα ηταν για την ηλιανα, αλλα μαλλον δεν εχω μαθει ακομα να χειριζομαι σωστα τα μηνυματα στη σελιδα σας!
Οσον αφορα στην απαντηση της Ριανα, δυστυχως αυτη τη στιγμη η Μαγιουλα μου σερνεται και δε μπορει να ανεβει ουτε στην αμμολεκανη καλα καλα...πραγματικα δε μπορω να την περιορισω ωστε να ειναι μακρια απο τα αλλα 2 και ειδικα απο το μικρο, αλλα οσο και να το σκεφτω, σε 40τμ ενιαιου χωρου δεν υπαρχει λυση, παρα μονο αν την κλεινω στην τουαλετα μονη της, κατι που δεν το θελω με τιποτα, και φοβαμαι οτι ολο αυτο το στρες που της προκαλει το μικρο γατι που ολο παει και της παιζει θα της κανει κακο :(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Όχι, η Μάγια δεν θα ανέβει πουθενά.. τα άλλα όμως ναι! ;)
Για τη Μάγια φτιάξε μια όμορφη γωνιά κάπου κοντά σ' ένα παράθυρο, να την χαϊδεύει ο ήλιος. Με τίποτα μην την κλείσεις στο μπάνιο

Όχι, η Μάγια δεν θα ανέβει πουθενά.. τα άλλα όμως ναι! ;)
Για τη Μάγια φτιάξε μια όμορφη γωνιά κάπου κοντά σ' ένα παράθυρο, να την χαϊδεύει ο ήλιος. Με τίποτα μην την κλείσεις στο μπάνιο

Oχι, αυτο δεν προκειται να το κανω με τιποτα....
Παντως ακομα και αν εφτιαχνα μια μικρη γωνια, το μικρο γατι που ειναι σε φαση που ολη την ωρα θελει να παιζει, παλι θα την ενοχλουσε. Ειδικα τωρα που η Μαγιουλα σερνεται, το βρισκει ιδιαιτερα "αστειο" φαινεται και παει και παιζει μαζι της σαν τρελο. Κι εγω ολη μερα προσπαθω να τα ξεχωριζω, αλλα και αυτο δεν ειναι δυνατον να γινεται καθε μα καθε φορα. Προς το παρον κλεινω καποιες ωριτσες το μικρο στο μπαλκονι, τωρα που εχει και καλες μερες.
Τελοσπαντων, ενα αλλο μεγαλο προβλημα ειναι οτι απο χτες το βραδυ αρχισε και να κατουριεται πανω της, κατι που το πρωτο 24ωρο δεν το εκανε. Δηλαδη αντι να καλυτερεψει (εστω και ελαχιστα) ή εστω να παραμεινει στα ιδια, χειροτερεψε κιολας; :( Σε καποια στιγμη μαλιστα την ειχα αγκαλιτσα και μολις πηγα να τη σηκωσω για να τη μεταφερω στο φαγητο της, κατουρηθηκε εν κινησει !

Παντως ακομα και αν εφτιαχνα μια μικρη γωνια, το μικρο γατι που ειναι σε φαση που ολη την ωρα θελει να παιζει, παλι θα την ενοχλουσε. Ειδικα τωρα που η Μαγιουλα σερνεται, το βρισκει ιδιαιτερα "αστειο" φαινεται και παει και παιζει μαζι της σαν τρελο. Κι εγω ολη μερα προσπαθω να τα ξεχωριζω, αλλα και αυτο δεν ειναι δυνατον να γινεται καθε μα καθε φορα. Προς το παρον κλεινω καποιες ωριτσες το μικρο στο μπαλκονι, τωρα που εχει και καλες μερες.
Τελοσπαντων, ενα αλλο μεγαλο προβλημα ειναι οτι απο χτες το βραδυ αρχισε και να κατουριεται πανω της, κατι που το πρωτο 24ωρο δεν το εκανε. Δηλαδη αντι να καλυτερεψει (εστω και ελαχιστα) ή εστω να παραμεινει στα ιδια, χειροτερεψε κιολας; :( Σε καποια στιγμη μαλιστα την ειχα αγκαλιτσα και μολις πηγα να τη σηκωσω για να τη μεταφερω στο φαγητο της, κατουρηθηκε εν κινησει !

πιστευω οτι ειναι ακομα συγχισμενη και ισως γι αυτο τα κανει πανω της..και εμας ο δικος μας τις πρωτες μερες σκουντουφλαγε παντου λογω συγχισης..

θες να μου πεις σε ποια περιοχη μενεις?μπορω να σου δωσω μεγαλο κλουβι που χωραει μεσα και η αμμος να την περιοριζεις καποιες ωρες εκει οποτε κι θα εχει οπτικη επαφη με εσενα αλλα και με τα αλλα γατια χωρις να μπορουν να την ενοχλησουν..

Μενω Νεα Σμυρνη. Αν τυχον εισαι κοντα και μπορεις να με βοηθησεις με αυτο μεχρι να δω πως θα παει, θα το εκτιμουσα πραγματικα παρα παρα πολυ

εγω μενω ζωγραφου..αυριο θα παω στη σχολη μου και ισως να μπορεσω να στο φερω γιατι περναω απο Συγγρου..αν θες γραψε μου τη διευθυνση σου σε ενα μηνυμα και το τηλεφωνο σου και θα σου στειλω κι εγω να σου πω περιπου τι ωρα θα γυρναω για να στο φερω..

πιστευω οτι ειναι ακομα συγχισμενη και ισως γι αυτο τα κανει πανω της..και εμας ο δικος μας τις πρωτες μερες σκουντουφλαγε παντου λογω συγχισης..

θες να μου πεις σε ποια περιοχη μενεις?μπορω να σου δωσω μεγαλο κλουβι που χωραει μεσα και η αμμος να την περιοριζεις καποιες ωρες εκει οποτε κι θα εχει οπτικη επαφη με εσενα αλλα και με τα αλλα γατια χωρις να μπορουν να την ενοχλησουν..

Μενω Νεα Σμυρνη. Ειδα οτι μενεις Ζωγραφου, αρα ειμαστε αρκετα κοντα. Εαν μπορουσες να μου το δανεισεις για καποιες μερες μεχρι να δω πως θα παει, θα το εκτιμουσα πραγματικα παρα πολυ...

περιμενω μηνυμα σου :)

Δεν θέλω να σου προκαλέσω κι άλλο άγχος, αλλά μην αφήνεις το γατάκι στο μπαλκόνι χωρίς επίβλεψη αν δεν είναι περιφραγμένο το μπαλκόνι. Δυστηχώς έχει τύχει γατάκια να πέσουν από το μπαλκόνι και να σκοτωθούν :/:

Δεν θέλω να σου προκαλέσω κι άλλο άγχος, αλλά μην αφήνεις το γατάκι στο μπαλκόνι χωρίς επίβλεψη αν δεν είναι περιφραγμένο το μπαλκόνι. Δυστηχώς έχει τύχει γατάκια να πέσουν από το μπαλκόνι και να σκοτωθούν :/:

Oχι, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για το μπαλκονι μου, δεν ειναι απο αυτα με τα καγκελα, ειναι κλειστο και στο μοναδικο σημειο που εχει καποιο κενο, το εχω καλυψει με καλαμια μπαμπου :) Ασε που το γατακι (4 μηνων πλεον) ισως επειδη μεγαλωσε απο 8 περιπου ημερων στα χερια μου, εχει γινει καπως "μαμοθρεφτο" και γενικως παρα πολυ προσεκτικο σε ολα του, και δεν το εχω δει ποτε να πηδαει σε ψηλα μερη κλπ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back