fru_fru
Δραστήριο μέλος
Μεταδιδεται και στα αλλα ζωακια? Δλδ αν μαζεψω γατακια που ισως ειναι ασθενη και δεν το γνωριζω γιατι ειναι μωρα π.χ. αν ερθουν σε επαφη με τα σκυλια μου υπαρχει ενδεχομενο να κολλησουν?? Και τι ηλικια πρεπει να εχουν για να γινουν αυτες οι εξετασεις??
Ομολογω οτι αγχωθηκα τα μαλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
ειναι ασθενεια γαταςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια τωρα με αγχωσατε !
Μεταδιδεται και στα αλλα ζωακια? Δλδ αν μαζεψω γατακια που ισως ειναι ασθενη και δεν το γνωριζω γιατι ειναι μωρα π.χ. αν ερθουν σε επαφη με τα σκυλια μου υπαρχει ενδεχομενο να κολλησουν?? Και τι ηλικια πρεπει να εχουν για να γινουν αυτες οι εξετασεις??
Ομολογω οτι αγχωθηκα τα μαλα![]()
Η περιτονίτιδα της γάτας μεταδίδεται από γάτα σε γάτα. Δεν είναι επικίνδυνη για εμάς ή άλλα ζώα... Είναι λογικό να έχεις αυτές τις απορίες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Γι αυτό κι εμείς το έχουμε ρίξει στο διάβασμα, γιατί μας έπιασε στον ύπνο αυτή η ιστορία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fru_fru
Δραστήριο μέλος

Καιρος να το ριξω και εγω στο διαβασμα γιατι με το γατοσκυλομανι που μαζευεται κατα καιρους σπιτι μου τουλαχιστον να ξερω απο που να προσεχω

Να πω κι εγω μια δικη μου εμπειρια εν περιληψει και το ποσο ασχετοι ειναι μερικοι γιατροι για να μη πω κατι χειροτερο. Ενα απ τα κουταβια που φιλοξενουσα ειχε μηκυτες (δυστυχως το πηραμε ειδηση δυο μερες αφοτου
ειχε ερθει σπιτι, οχι μεγαλες εκτασης αλλα ειχε). Κολλησε η σκυλιτσα μου κοντα στο ματι (ατυχια..) και τη πηγε μια φιλη μου σε ενα γιατρο στη Καλλιθεα. Ο εξυπνος της εδωσε αλοιφη Ντακταριν και χωρις να διαβασει τις παρενεργειες η φιλη μου την εβαλε. Γραφει πεντακαθαρα στις παρενεργειες οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! Παιδια, η μικρη επαθε αλλεργικο σοκ, μεσα σε 3 ωρες εγινε νταουλι και ευτυχως που τσακιστηκε ο δικος μας ο γιατρος μες στα μαυρα μεσανυκτα και ηρθε και της εκανε αντιισταμινικη ενεση. Μου πε πεντακαθαρα πως αν το πρηξιμο προχωρουσε στους αδενες η μικρη θα χε πεθανει. Στο τσακ την πετυχαμε.
Εκτοτε, ο,τι σκυλακι μπαινει στο σπιτι ασχετου ηλικιας, πλενεται σχολαστικοτατα με Fungoral τουλαχιστον δυο συνεχομενες μερες πριν να ερθει σε επαφη με τα δικα μου... Τετοια λαχταρα δε θελω να τη ξαναπερασω..
φιλικα
φρου
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εκανες παρα πολυ καλα και το ανεφερες το θεμα!!!! Δεν ειχα ιδεα
Καιρος να το ριξω και εγω στο διαβασμα γιατι με το γατοσκυλομανι που μαζευεται κατα καιρους σπιτι μου τουλαχιστον να ξερω απο που να προσεχω
Να πω κι εγω μια δικη μου εμπειρια εν περιληψει και το ποσο ασχετοι ειναι μερικοι γιατροι για να μη πω κατι χειροτερο. Ενα απ τα κουταβια που φιλοξενουσα ειχε μηκυτες (δυστυχως το πηραμε ειδηση δυο μερες αφοτου
ειχε ερθει σπιτι, οχι μεγαλες εκτασης αλλα ειχε). Κολλησε η σκυλιτσα μου κοντα στο ματι (ατυχια..) και τη πηγε μια φιλη μου σε ενα γιατρο στη Καλλιθεα. Ο εξυπνος της εδωσε αλοιφη Ντακταριν και χωρις να διαβασει τις παρενεργειες η φιλη μου την εβαλε. Γραφει πεντακαθαρα στις παρενεργειες οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! Παιδια, η μικρη επαθε αλλεργικο σοκ, μεσα σε 3 ωρες εγινε νταουλι και ευτυχως που τσακιστηκε ο δικος μας ο γιατρος μες στα μαυρα μεσανυκτα και ηρθε και της εκανε αντιισταμινικη ενεση. Μου πε πεντακαθαρα πως αν το πρηξιμο προχωρουσε στους αδενες η μικρη θα χε πεθανει. Στο τσακ την πετυχαμε.
Εκτοτε, ο,τι σκυλακι μπαινει στο σπιτι ασχετου ηλικιας, πλενεται σχολαστικοτατα με Fungoral τουλαχιστον δυο συνεχομενες μερες πριν να ερθει σε επαφη με τα δικα μου... Τετοια λαχταρα δε θελω να τη ξαναπερασω..
φιλικα
φρου
Δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα. Εμείς έχουμε ζώα γιατί τα αγαπάμε και θέλουμε το καλύτερο γι αυτά, αλλά δεν έχουμε τις ιατρικές γνώσεις, κι αυτοί που τις έχουν είτε μας ενημερώνουν ελλιπώς, είτε κάνουν αστοχίες που τις πληρώνουν τα ζώα μας.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Οπότε, ας ριχτούμε όλοι μαζί στο διάβασμα, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη...
για τα ζωακια μας αλλα και γενικοτερα πρεπει να ριχτουμε στο διαβασμα. ας μην δεχομαστε ακριτα οτι μας λενε, θελει ψαξιμο και απο εμας, να πονηρευομαστε γενικοτερα κ να το ψαχνουμε λιγο παραπερα

Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
για τα ζωακια μας αλλα και γενικοτερα πρεπει να ριχτουμε στο διαβασμα. ας μην δεχομαστε ακριτα οτι μας λενε, θελει ψαξιμο και απο εμας, να πονηρευομαστε γενικοτερα κ να το ψαχνουμε λιγο παραπερα![]()
Ακριβώς αυτό. Και σε τελική ανάλυση, το να έχουμε ένα χώρο όπως το φορουμ, εκτός του να περνάμε καλά, είναι χρήσιμο για να ανταλλάσουμε εμπειρίες και γνώση, ακόμη και για πράγματα που φαίνονται απλά και καθημερινά... Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, και να δώσουμε στους κτηνιάτρους να καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξουν τακτική, και να πάρουν τη δουλειά τους λίγο πιο σοβαρά... Άλλωστε μιλάμε για ζωντανά πλάσματα, που τα αγαπάμε και απαιτούμε το καλύτερο γι αυτά!!!
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπαβο FRANKY συφονω μαζι σου και θα πρεπει οχι να τους παρακαλαμε αλλα να απετουμε απο αυτους να μας λενε την αληθεια και αν το παιζουν και ΓΙΑΚΟΥΜΠ ενα καλο ξεχεσημω και το γατι μας σε αλλον.μην τους φοβαστε ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΥΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙΑκριβώς αυτό. Και σε τελική ανάλυση, το να έχουμε ένα χώρο όπως το φορουμ, εκτός του να περνάμε καλά, είναι χρήσιμο για να ανταλλάσουμε εμπειρίες και γνώση, ακόμη και για πράγματα που φαίνονται απλά και καθημερινά... Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, και να δώσουμε στους κτηνιάτρους να καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξουν τακτική, και να πάρουν τη δουλειά τους λίγο πιο σοβαρά... Άλλωστε μιλάμε για ζωντανά πλάσματα, που τα αγαπάμε και απαιτούμε το καλύτερο γι αυτά!!!
fru_fru
Δραστήριο μέλος
Σκεπτομουν... Μηπως να γινοταν μια ενοτητα του τι πρεπει να προσεχουμε σε ενα γατακι (η σκυλακι) οταν το μαζευουμε απ το δρομο (και ειναι πολλα τα σκασμενα...), τι εξετασεις πρεπει να γινουν και πως μπορουμε να προφυλαξουμε τα δικα μας ζωακια απο ενδεχομενες ασθενειες που μπορει να κολλησουν απ τα φιλοξενουμενα...? Να τονισω οτι φυσικα να μαζεψουμε το μικρακι που τρεμει στην ακρη του δρομου, αλλα ισως να το εχουμε σε ξεχωριστο χωρο απ τα ζωα μας μεχρι να δουμε πως ειναι η υγεια του.
Μια ιδεα λεω, εμενα π.χ. θα μου ηταν εξαιρετικα χρησιμο το να ξερω 2-3 τροπους προφυλαξης των δικων μου ζωων οσο φιλοξενω μωρακια. Εσυ εμαθες και μας ειπες για την περιτονιτιδα, εγω εμαθα για τη μυκητιαση ,ισως να υπαρχουν και αλλα πραγματα που θα πρεπει να γνωριζουμε σαν εναν απλο τυφλοσουρτη για παν ενδεχομενο.
Και παλι να σαι καλα που το ανεφερες!!!
φιλικα
φρου
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σωστο Franky, αν δεν διαβαζα το ποστ σου δε θα ειχα ιδεα για την ενδεχομενη μεταδοτικοτητα της περιτονιτιδας...
Σκεπτομουν... Μηπως να γινοταν μια ενοτητα του τι πρεπει να προσεχουμε σε ενα γατακι (η σκυλακι) οταν το μαζευουμε απ το δρομο (και ειναι πολλα τα σκασμενα...), τι εξετασεις πρεπει να γινουν και πως μπορουμε να προφυλαξουμε τα δικα μας ζωακια απο ενδεχομενες ασθενειες που μπορει να κολλησουν απ τα φιλοξενουμενα...? Να τονισω οτι φυσικα να μαζεψουμε το μικρακι που τρεμει στην ακρη του δρομου, αλλα ισως να το εχουμε σε ξεχωριστο χωρο απ τα ζωα μας μεχρι να δουμε πως ειναι η υγεια του.
Μια ιδεα λεω, εμενα π.χ. θα μου ηταν εξαιρετικα χρησιμο το να ξερω 2-3 τροπους προφυλαξης των δικων μου ζωων οσο φιλοξενω μωρακια. Εσυ εμαθες και μας ειπες για την περιτονιτιδα, εγω εμαθα για τη μυκητιαση ,ισως να υπαρχουν και αλλα πραγματα που θα πρεπει να γνωριζουμε σαν εναν απλο τυφλοσουρτη για παν ενδεχομενο.
φιλικα
φρου
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω φρου φρου μου. Να χρησιμοποιήσουμε το φόρουμ δημιουργικά, φτιάχνοντας μια ενότητα για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα ζωάκια μας. Ακόμη και αυτά που μοιάζουν άνευ αξίας, για κάποιον που δεν τα γνωρίζει μπορεί να είναι σημαντικά. Μόλις τελειώσω τη μετάφραση των άρθρων για την περιτονίτιδα (θα μου πάρει λίγο χρόνο) θα ανεβάσω σχετικό θέμα. Όποιος έχει εμπειρία για αντίστοιχα θέματα, ας ανεβάσει σχετικά τόπικς για να μην "χάνονται" μέσα στο φόρουμ. Για να μπορούμε να πηγαίνουμε στους γιατρούς ενημερωμένοι και να μας παίρνουν πιο πολύ στα σοβαρά...
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σωστο Franky, αν δεν διαβαζα το ποστ σου δε θα ειχα ιδεα για την ενδεχομενη μεταδοτικοτητα της περιτονιτιδας...
φιλικα
φρου
Συμφωνώ!!!
Προσωπικά όταν φιλοξενώ κάποιο αδεσποτούλι στο σπίτι μου, επειδή τυχαίνει να μένω με τον αδελφό μου σε 3άρι το βάζω σε ένα από τα δύο υπνοδωμάτια και ΔΕΝ το αφήνω να έρθει σε επαφή με την δικιά μου την γατούλα. Τις φοβάμαι πολύ αυτές τις ασθένειες. Ειδικά τις θανατηφόρες..
Ήθελα κάποια στιγμή να υιοθετήσω ένα γατουλίνι το οποίο και είχα ερωτευτεί.. το γατάκι αυτό το φιλοξενούσαν σε ένα κτηνιατρείο(ποιό,δεν λέω!). Όταν το πήρα η ουρά του ήταν γεμάτη $κατά(δεν θέλω να θείξω κανέναν, αλλά πραγματικά ένιωσα πολύ άσχημα..) - και επίσης είχε ρινοτραχειίτιδα. Το άφησα με την δικιά μου γιατί η κτηνίατρος που το φιλοξενούσε, μου είχε πει να μην φοβάμαι, και ότι το γατάκι είναι υγιέστατο. Εν τω μεταξύ φταρνιζόταν πάρα πολύ, μου είχαν πει ότι είναι από την αλλαγή περιβάλλοντος και λόγω της ρινοτραχειϊτιδας. Εγώ δεν ήξερα τι ήταν η ρινοτραχειϊτιδα..! Μου είπε συγκεκριμένα "έχει κάνει τα εμβόλια η γάτα σου..;; τότε δεν έχει ανάγκη μη φοβάσαι τίποτα!!".
Πονηρεύτηκα λίγο και όπως θα έκανε και ο καθένας μας, το πήγα στην κτηνίατρό μου. Η κτηνίατρός μου μου απαγόρευσε να τα φέρνω σε επαφή (!). Μου είπε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να κολλήσει ρινοτραχειϊτιδα η δικιά μου έχοντας ή μη κάνει το εμβόλιο. Επίσης μου είπε ότι είναι άρρωστο και ότι χρειάζετε αντιβίωση ΚΑΙ ότι έχει μύκητες στα αφτιά! Επίσης μου είπε ότι για να μπορέσουμε να τα φέρουμε σε επαφή πρέπει πρώτα να της περάσει η ρινοτραχειϊτιδα, να τελειώσει η ιστορία με τα αφτιά, να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και μετά.
Κορίτσια δεν άντεξα.. Αγαπάω τόσο πολύ την γάτα μου που δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πάθει το οτιδήποτε και με πικρή καρδιά το πήρα πίσω. Αν δεν έμενα με τον αδελφό μου θα έκανα υπομονή να περάσει η ρινοτραχειϊτιδα, να κάνουμε και τις εξετάσεις.. αλλά η κατάσταση αυτή είναι πολύ δύσκολη όταν έχεις δύο γατιά στο ίδιο σπίτι και σε διαφορετικά δωμάτια..! Επιπλέον νιαουρίζανε γιατί θέλαν να δουν το ένα το άλλο, κι επειδή οι γείτονες είναι αυστηροί με τα κατοικίδια δεν ήθελα να δώσω αφορμή. Έχω υπογράψει συμβόλαιο ότι αν ενοχλήσει κάποιο από τα κατοικίδια μου τους γείτονες θα σηκωθώ να φύγω..! Ο αδελφός μου φυσικά δεν θα το δεχόταν κάτι τέτοιο..
Τέλος πάντων.. αυτό που θα συμβούλευα εγώ είναι να μην θεωρούμε τις ασθένειες της γάτας κάτι "όχι και τόσο σοβαρό". Κρίνετε η υγεία της γατούλας μας, και κανένας ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Ψάξτε τριγύρω σας για καλούς γιατρούς - οι οποίοι θεωρούν ακόμα και έναν μήκυτα της γάτας κάτι σοβαρό για την υγεία της.
Μακρυγόρησα αλλά πιάστηκα από το θέμα της Franky.. Στεναχωρήθηκα πολύ για τα γατάκια και για την ανευθυνότητα του γιατρού..
Franky υπομονή! Ελπίζω όλα τα υπόλοιπα γατάκια σου να γίνουν καλά.
(Σημείωση: Η λοιμώδης περιτονίτιδα είναι μια ασθένεια που άπαξ και την κολλήσει η γάτα δεν υπάρχει αντίδοτο.)
Ειρήνη
drusilia
Διάσημο μέλος
Από όσα έχω διαβάσει για το fip το πιο ενημερωτικό κατά την άποψή μου είναι αυτό. Και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν είναι ακόμα τα πάντα ξεκάθαρα για την ασθένεια αυτή.
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ας πούμε πως αυτή η ασθένεια μεταδίδεται και αν τελικά πρόκεται για μετάλλαξη άλλων ακίνδυνων κορωνοϊων (fecv). Κάποιοι το πιστεύουν κάποιοι όχι, κάποιοι ναι
Αυτό σημαίνει ότι η εξέταση αίματος ΔΕΝ αποτελεί έγγυρο μέσο για την διάγνωση της ασθένειας από μόνη της γιατι η εξέταση δεν ελέγχει για την περιτονίτιδα αλλά αν το ζώο έχει περάσει οποιοδήποτε κορωνοιό.
Κοινώς η έννοια "φορέας του fip" δεν υπαρχει. Αν το ζωάκι βγεί θετικό στην εξέταση μπορεί απλά αυτό να σημαίνει ότι έχει περάσει μια διάρροια μικρό και τίποτα παραπάνω. συνεπώς τα περισσότερα πρώην αδέσποτα ζώα θα βγουν θετικά στο fip. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι έχουν περιτονίτιδα.
Διάγνωση της περιτονίτιδα μπορεί να κάνει κανείς από τα συμπτώματα σε συνδυασμό με ιστολογική εξέταση (να εξετάσει ας πούμε το υγρό που δημιουργείται κατά την υγρή μορφή) και ΟΧΙ από την εξέταση αίματος.
επιπλέον, η κάλυψη του εμβολίου για το fip είνια πολύ μικρή. Εγώ προσωπικά δεν κάνω στα δικά μου ζώα, δεν βλέπω κανένα λόγο να τα επιβαρύνω με ένα εμβόλιο που δεν θα τους προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Για τους ίδιους λόγους υποθέτω δεν το προτείνουν και πολλοί κτηνάιτροι.
Έχοντας τον τελευταίο χρόνο ασχοληθεί με τουλάχιστον 200 γάτες, επιβεβαιωμένα περιστατικά fip είδα 2-3 το πολύ. Τα πιο κοινά και σοβαρά πρβλήματα είναι η ρινοτραχειιτιδα, απο την οποία αν το ζώο εμβολιαστεί έγκαιρα ή έχει το ίδιο ισχυρές άμυνες δεν κινδυνεύει, και νεφρικές και ηπατικές ανεπάρκειες από κακή διατροφή κυρίως. Και φυσικά ο καρκίνος, που θερίζει και σκοτώνει και με πολύ άσχημο τρόπο.
Και ναι, φυσικά, αν πάμε ένα γατί στο γιατρό, μπορεί ο λογαριαμός να φτάσει από 20 έως 300 ευρώ. Ανάλογα με το τι κρίνει ο γιατρος ότι χρειάζεται και πόσα λεφτά θέλει να μας πάρει.
Η άποψη του ότι οι γιατροί δεν μας λένε τι πρέπει να κάνει το ζώο για να μην φοβηθούμε και φύγουμε, οπότε για αυτό μας λένε να κάνουμε λιγότερα πράγματα, ειναι κατά την άποψή μου λίγο αστεία. Εγώ το αντίθετο βλέπω να συμβαίνει. Γιατρούς να κάνουν περιττές εξετάσεις και θεραπείες για να πάρουν περισότερα λεφτά.
Βέβαια, όπως έχω πει ξανά, όλα αυτά είναι στην κρίση του καθένα. Συνταγή για όλους δεν υπάρχει όυτε μπορεί να υπάρξει, ειδικά στα θέματα υγείας.
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
η δικη μου αποψη για ΜΕΡΙΚΟΥΣ γιατρους ειναι οτι δεν μας λενε τι πρεπει να κανει το ζοω γιατι στην ουσια ουτε οι ιδοι ξερουν και πολλες φορες ακολουθουν θεραπιες που της θεορω επωδηνες ευθανασιες. αυτο συνεβη και στην αγαπητη μας FRANKY αυτο συνεβη και σε εμενα στον ΠΑΡΑΤΕΡΑ μου που πεθανε και αυτο συβενη καθε μερα σε χιλιαδες ζωα. ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧιΣΤΗ και πρεπει να τους ψαχνουμε με το φαναρακι.πραγματι εχεις απολητο δηκιο οτι κανουν περιτες εξετεσης για να ανεβαζουν το κασε της τιμης. και νομιζω οτι υπαρχει μια συνταγη να τους καταγκελνουμε απο αυτο το σαιτ και ο καθενας να κανει γνωστο το θεμα του και να μας λεει μετα το ονομα του και το ονομα του γιατρου δολοφονου, και θα δεις μετα πως η συνταγη θα πετηχη και πως καποια ανθρωπακια κτηνιατροι ΓΙΑΚΟΥΜΠ θα αλαξουν τακτηκηΚαι ναι, φυσικά, αν πάμε ένα γατί στο γιατρό, μπορεί ο λογαριαμός να φτάσει από 20 έως 300 ευρώ. Ανάλογα με το τι κρίνει ο γιατρος ότι χρειάζεται και πόσα λεφτά θέλει να μας πάρει.
Η άποψη του ότι οι γιατροί δεν μας λένε τι πρέπει να κάνει το ζώο για να μην φοβηθούμε και φύγουμε, οπότε για αυτό μας λένε να κάνουμε λιγότερα πράγματα, ειναι κατά την άποψή μου λίγο αστεία. Εγώ το αντίθετο βλέπω να συμβαίνει. Γιατρούς να κάνουν περιττές εξετάσεις και θεραπείες για να πάρουν περισότερα λεφτά.
Βέβαια, όπως έχω πει ξανά, όλα αυτά είναι στην κρίση του καθένα. Συνταγή για όλους δεν υπάρχει όυτε μπορεί να υπάρξει, ειδικά στα θέματα υγείας.
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
EPEITEΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 1000 χρονια να ζησεις FRANKY που λες τα πραγματα με το ονομα τους. τα γατια μας για μερικους καφρους ειναι μονο μαυρο αφορολογητο χρημα και τιποτε αλλο. δεν τους νοιαζει αν το ζωο μας εχει ψυχη γιατι ειναι και οι ιδοι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΖΩΑ. μηπος τελικα ΜΕΡΙΚΗ απο αυτους ειναι Η ΦΩΛΑ που ρειχνουμε εμεις οι ιδοι χωρις να το θελουμε υπο αγνια μας στα ιδια μας τα ζωακια που μας αγαπουν και μας εμπιστευωντε? σε αυτο το θεμα που ανοιξε η φιλη franky θα ειμαι παντα εδω να τους ξεχεζω αυτους φυσικα που ειναι λυγουριδες γιατι υπαρχει και η εξερεση στον κανονα με καποιους που εχουν φιλοτημο και ανθρωπια μεσα τους παντος οποιος ενδιαφερετε να μαθει ποιος ηταν ο δικος μου ο κτηνιατρος ΓΙΑΚΟΥΜΠ παμε για Π ΜDrusilia μου, καλησπέρα. Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσω για όσα πολύτιμα γράφεις. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Έχοντας ρωτήσει πλέον αρκετούς κτηνιάτρους (αν θεωρήσουμε ότι γνωρίζουν αρκετά επί του θέματος...) και έχοντας διαβάσει αρκετά, αυτό που λένε είναι ότι η κάλυψη του εμβολίου είναι γύρω στο 75%-99% ανάλογα με τον οργανισμό της γάτας. Τώρα, για το λόγο που δεν μας ενημερώνουν όπως θα έπρεπε, θα διαφωνήσω. Κατ' αρχήν γιατί η κτηνίατρος που κουράριζε τα γατιά μας τα τελευταία 6 χρόνια, ήξερε καλά ότι "καιγόμαστε" γι αυτά, και θα κάνουμε το καλύτερο. Όταν λοιπόν τη ρωτάμε αν υπάρχει κίνδυνος να τα φέρουμε σε επαφή με το αδεσποτάκι, και μας λέει αν είναι εμβολιασμένα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κίνδυνος, τότε τι??? Και επειδή το συζήτησα με την τωρινή κτηνίατρο, μου είπε καθαρά πως ο λόγος που δεν ενημερώνουν οι περισσότεροι είναι για να μην χάσουν τον πελάτη. Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που δεν το κάνει για να μη σηκωθεί και φύγει ο άλλος και είτε παρατήσει το ζωάκι είτε το αφήσει χωρίς επίβλεψη γιατρού. Και τέλος πάντων, ως γιατροί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μας λένε όσα πρέπει να γνωρίζουμε και μετά η ευθύνη είναι δική μας. Αν κάποιος είναι ανεύθυνος απέναντι στο ζώο του, έτσι θα παραμείνει είτε ξέρει, είτε όχι... Αυτός όμως που νοιάζεται είναι ΑΔΙΚΟ να βρίσκεται σε τόσο δυσάρεστη θέση χωρίς να το έχει επιλέξει. Συγνώμη αν γίνομαι "κοφτή", αλλά έχει καεί η γούνα μας τόσο πολύ, που με το ζόρι συγκρατώ την οργή μου!
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
EPEITEΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ 1000 χρονια να ζησεις FRANKY που λες τα πραγματα με το ονομα τους. τα γατια μας για μερικους καφρους ειναι μονο μαυρο αφορολογητο χρημα και τιποτε αλλο. δεν τους νοιαζει αν το ζωο μας εχει ψυχη γιατι ειναι και οι ιδοι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΖΩΑ. μηπος τελικα ΜΕΡΙΚΗ απο αυτους ειναι Η ΦΩΛΑ που ρειχνουμε εμεις οι ιδοι χωρις να το θελουμε υπο αγνια μας στα ιδια μας τα ζωακια που μας αγαπουν και μας εμπιστευωντε? σε αυτο το θεμα που ανοιξε η φιλη franky θα ειμαι παντα εδω να τους ξεχεζω αυτους φυσικα που ειναι λυγουριδες γιατι υπαρχει και η εξερεση στον κανονα με καποιους που εχουν φιλοτημο και ανθρωπια μεσα τους παντος οποιος ενδιαφερετε να μαθει ποιος ηταν ο δικος μου ο κτηνιατρος ΓΙΑΚΟΥΜΠ παμε για Π Μ
+1
Πες τα!
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα το ξαναπώ, μέχρι να με βαρεθεί η ψυχή σας! Πιέστε τους γιατρούς να σας πουν όσα δεν σας λένε. Δώστε τους να καταλάβουν ότι σας νοιάζει πραγματικά, κι ότι αν χρειαστεί, θα πάτε αλλού που θα σας ενημερώνουν όπως πρέπει. Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε· στην τσέπη! Ας κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε όταν γίναμε γατογονείς ή σκυλογονείς: "Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για σένα, θα σε προστατεύσω και θα ζήσουμε μαζί μια υπέροχη ζωή"...
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κρίμα για τον γατούλη..
Τι σου είπε ότι μπορεί να γίνει τώρα;;
Υπομονή και κουράγιο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά ..
ιβανα
Επιφανές μέλος

Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εγω λυπαμαι για τα αποτελεσματα. οντως, τι γινεται τωρα ?![]()
Τώρα, απλά, παρακαλάμε να ΜΗΝ νοσήσει, ούτε αυτός, ούτε τα άλλα (της μητέρας μου και του αδερφού μου). Δυστυχώς, θεραπεία δεν υπάρχει. Σκ&&ά δηλαδή... Αν παρ' ελπίδα, κάποιο νοσήσει, το βουτάμε και τρέχουμε για εξετάσεις και κτηνιατρική Ιντερφερόνη, η οποία έχει μόνο 25% επιτυχία. Άρα, απλά παρακαλάμε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool