Εγκυμοσύνη και αποπαρασίτωση

Μπεμπουλα

Νεοφερμένο μέλος

Η Μπεμπουλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Η γατουλα μου,3 ετων+ εμεινε 1η φορα εγκυος.Ολο ελεγα να τη στειρωσω κ ολο το αφηνα κ τωρα τη πατησα :redface:
Το ερωτημα μου ειναι απλο:κανει να της δωσω χαπακι για τα σκουλικακια?δε θελω να γεννηθουν τα μωρα κ τα καημενα να εχουν σκουλικακια στη κοιλια οπως εχω δει σε πολλα αδεσποτακια με πρησμενες κοιλιες.Αρα να δωσω στη μαμα χαπακι κανονικα?
Θα ρωτησω κ τη κτηνιατρο μολις παμε για εξετασεις, απλα θελω να ακουσω γνωμες.
Επισης της εχω μια καλαθουνα με κομματια απο υφασματα κ γουνα ,να της βαλω καλυτερα χαρτια ή να τα αφησω οπως εχουν?
Οτι ειναι εγκυος το καταλαβα εδω κ λιγες μερες,δε ξερω ποτε ακριβως εμεινε εγκυος.Η κοιλια της πρηστηκε ,στρογγυλεψε κ τα βυζακια της εχουν πεταχτει καπως...ποτε λετε να γεννησει?
Ευχαριστω,ελπιζω να μη φαω πολυ κραξιμο :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εγκυμοσυνη κ αποπαρασιτωση

Καλημερα.
Δεν κανει να την αποαρασιτωσεις οσο εναι εγκυος.Υπολογισε απο τοτε που εγιναν πιο εμφανεις οι θηλες της περιπου ενα μηνα μεχρι τον τοκετο.Δε θελω να σε τρομαξω,αλλα τα σκουληκακια ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να φοβασαι για τα μικρα,καθως μια γεννα ειναι παντα ζορικη υποθεση και για τα μωρα και για τη μαμα,και δεν ξερεις αν ο μπαμπας ηταν μεγαλοσωμος και θα τη δυσκολεψει στον τοκετο,αν ηταν υγιης κτλ.:/:Ελπιζω ολα να πανε καλα,ψαξε απο τωρα γνωστους σου που να θελουν μικρα γιατι γινεται χαμος αυτο τον καιρο,και καλη τυχη.
Υ.Γ.Τριων ετων δεν εχει ξανακανει γεννα;Ειχε κανονικα οιστρους;Αν ναι,θα σου ελεγα να κανετε οπωσδηποτε εναν υπερηχο για να αποκλεισετε το ενδεχομενο πυομητρας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η συνολική εγκυμοσύνη κρατάει περίπου 63-65 μέρες. Εφόσον κατεβάσει γάλα.. θα έχεις περίπου 2-7 μέρες μέχρι να γεννήσει.
Ναι, τα σκουλήκια είναι πραγματικά το τελευταίο...:/:
Δεν κάνει να κάνεις τίποτα στην γάτα, ούτε εμβόλιο, ούτε αντιβίωση, ούτε τίποτα. Μόνο ΚΑΛΗ τροφή και βιταμίνες...

Υπολόγισε πότε πρέπει να γεννήσει, και θα έλεγα και έναν υπέρηχο οπωσδήποτε, γιατί είναι πολύ περίεργο και επικίνδυνο 3 ετών να μην έχει ξαναγεννήσει. Μακάρι να είναι καλά η γατούλα και να πάνε και όλα καλά με τον τοκετό.

Παντως απλα να σημειωσω οτι δεν κατεβαζουν ολες οι γατες γαλα πριν γεννησουν,η δικη μου κατεβασε μετα τον τοκετο.

Ναι, σίγουρα. Απλά το ανέφερα γιατί εαν κατεβάσει είναι ένα καμπανάκι.. ότι πλησιάζει η μέρα..

Γεννησε η κουκλαρα μου 4 ζουπηχτα πανεμορφα γατονια!!!Ασπρομαυρα
αχ ειναι τελεια ...
ευτυχως ολα καλα,μονη της γεννησε δε χρειαστηκε βοηθεια.
Τα εχει στη καλαθουνα της κ τα προσεχει....με αφηνει να πλησιασω,αλλα δε τα περνω αγκαλια γιατι ειναι τοσο μικρα ,φοβαμαι μη τα σπασω xD
Εχουν κλειστα ματακια κ πινουν γαλατακι συνεχεια.
Αν παρω τη μανα να τη παω στο γιατρο πειραζει?Το πολυ κανα μισαωρο-1ωρα να μεινουν μακρυα της...Για ενα τσεκ να δουμε αν ολα ειναι οκ απλα.
Για πειτε οσες ειχατε γεννα,τι θα χρειαστω να αγορασω για τα μικρα; Ποτε τα αποπαρασιτωνω για σκουλικια(αν κ η μανα ειναι καθαρη δε ξερω αυτα γιατι να εχουν σκουλικια) .Ουτε ψυλλους εχουμε στο σπιτι κ η μανα ειναι καθαρη.Τι αλλο θα παρω;Ποτε θα αρχισουν να περπατανε΄;Τα στρωσιδια τους καθε ποτε τα αλλαζω?Μια φορα στις 2 μερες καλα ειναι;Παλιορουχα κ υφασματα τους βαζω,να βαλω καμια πανα σαν αυτες που κανουν τσισα τα σκυλια;
Ααα τωρα που ειπα σκυλια,αφηνει κ τη σκυλιτσα μου να πλησιασει,τα μυριζει κ καθετε κοντα στο καλαθι κ τα προσεχει κ αυτη.Αυτο που ζω ειναι απιστευτο...Ζωα σου λεει μετα !Δε προκειτε να τα δωσω πουθενα τα γατακια ειναι δικα μουουυ!Κριμα που ειναι 4,οποτε αναγκαστικα πρεπει να δωσω καποια... :((( Εκτος κ αν μετακομοισω...!
Αχ ειναι πολυ γλυκααα ,εχω λιωσει θελω να ειμαι ολη μερα μαζι τους.
Στειρωση τη μαμα μετα τον απογαλακτισμο ε;

Φωτος συντομα ,να μεγαλωσουν λιγο ,μη μου τα ματιαξετε,αρρωστενουν κ ευκολα στην ηλικια αυτη...χωρις παρεξηγηση :))))

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back