Εγκυμοσύνη, παιδί και γάτα

• Thread starter Thread starter catlover
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

catlover

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Μαρούσι (Αττική). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τις γυναίκες μαμάδες αν είχατε γατάκι κατά τη διάρκεια της εγκυμονύσης σας και στη συνέχεια με νεογέννητο παιδί μέσα στο σπίτι. Επειδή όλοι προσπαθούν να με αποτρέψουν από το να πάρω γατούλα γιατί θα είναι ανθυγειινό για το μελλοντικό μωράκι που ελπίζω πως θα κάνω σε κανά χρόνο. Το πέρασε κάποια από εσάς?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάνε εξετάσεις να δεις αν έχεις περάσει τοξόπλασμα. Αν ναι, είναι απόλυτα ασφαλές να έχεις γάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή ετοιμάζω ένα μεγάλο άρθρο σχετικά.:redface:
Θα αφορά τόσο τις προφυλάξεις, όσο και την προσαρμογή της γάτας στο παιδί (αλλά και την προσαρμογή του παιδιού στη γάτα!)
Γι' αυτό, αν θέλεις, κάνε λίγο υπομονή και θα το υποβάλω από βδομάδα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά! Δεν έχω κάνει παιδιά, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω από πρώτο χέρι, ξέρω όμως να σου πω ότι: το τοξόπλασμα (που είναι η καραμέλα που πιπιλάνε όσοι δεν ξέρουν και ακούν για γάτα και εγκυμοσύνη) είναι επικίνδυνο μόνο αν το κολλήσεις για ΠΡΩΤΗ φορά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Επίσης, είναι πολύ πιθανότερο να το κολλήσεις από ωμό κρέας ή άπλυτα λαχανικά παρά από γάτα. Για να το κολλήσεις από γάτα πρέπει η γάτα αυτή να τρέφεται με ωμό κρέας και να έρθεις σε άμεση επαφή με τα περιττώματά της.
Όσον αφορά την υγεία του παιδιού αφού γεννηθεί, είναι αποδεδειγμένο ότι η εξοικείωση των παιδιών με τα ζώα από μικρή ηλικία βοηθάει στη σωστή ψυχική ανάπτυξη, στην καλύτερη κοινωνικοποίηση, αλλά και στη ΜΕΙΩΣΗ της πιθανότητας εμφάνισης αλλεργιών και άσθματος. Αν διαβάζεις αγγλικά, δες αυτό το σχετικό άρθρο.

Γατούλα δεν είχα αλλά είχα σκύλο. Επειδή είχα πάντα ζώα ήμουνα αρνητική σε τοξόπλασμα. Και η μόνη διάφορα στον σκύλο ήταν να του δίνω το χάπι για ενδοπαρασιτα ανά δυο μήνες αντί για 3 μέχρι το μωρό να γίνει ενός.:)

Επειδή κι εμεις ψηνόμαστε για μωράκι σε κανα χρόνο και έχουμε την Κείρα και τα δύο της μωρά ρώτησα την γυναικολόγο μου. Μου είπε περιπου οτι εχω διαβασει κι εδω. Πρωτον οτι πρεπει να γινει εξεταση για τοξοπλασμα ιδανικα πριν την εγκυμοσύνη. Αν έχεις αντισώματα τότε ησυχάζεις και σου φεύγει και καθε αγχος. Αν οχι τοτε οι τρεις πρωτοι μηνες είναι επικινδυνοι αν: -καθαρίζεις την αμμο χωρίς προστατευτικά γάντια, -η γατούλα σου τρώει ωμό κρέας ή βγαινει έξω (που σημαινει οτι μπορεί να το φαει εξω), -η γατα ανεβαίνει στα τραπεζια, στους παγκους εργασίας της κουζίνας κλπ.
Γενικα μου είπε οτι περαν της θεωρίας το καλυτερο είναι να ασχολούμαι λιγότερο με την υγιεινή της γάτας (πχ βουρτσισμα, αμμο κλπ) και να πλενω συστηματικά τα χέρια μου μετα απο τα χάδια.

Η γυναικολογος μου είπε (μεταξυ πλακας και σοβαρού) να καθαριζω εγω την αμμο μεχρι την εγκυμοσύνη μηπως και κολλήσω και έχω το κεφαλί μου ήσυχο. Μου είπε οτι συστήνει οτι και στην ερυθρά: δηλαδη να παρουμε τα αντισώματα τώρα που μπορούμε γιατι αν κολήσουμε τώρα ούτε που θα το καταλαβουμε. Σαν μικρό κρύωμα θα φανεί. (λεμε τωρα)

ουπς που πηγε το μηνυμα σου ασπασια;:blink: :blink: :blink: Τα ματια μου κανουν πουλακια;

Αν έχεις αντισώματα τότε ησυχάζεις και σου φεύγει και καθε αγχος. Αν οχι τοτε οι τρεις πρωτοι μηνες είναι επικινδυνοι αν: -καθαρίζεις την αμμο χωρίς προστατευτικά γάντια, -η γατούλα σου τρώει ωμό κρέας ή βγαινει έξω (που σημαινει οτι μπορεί να το φαει εξω), -η γατα ανεβαίνει στα τραπεζια, στους παγκους εργασίας της κουζίνας κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι όταν διάβασα ότι το σκέφτεσαι για παιδάκι, σκέφηκα την Κείρα που απ'ότι κατάλαβα την αφήνετε κι έξω...:hmm:
Επειδή κι εμείς το πάμε προς τα εκεί, για μωρό δηλαδή, προσπαθώ να προσέχω. Έχω κάνει εξέταση για τοξόπλασμα και δεν έχω, η μητέρα μου έχει αναλάβει την καθαριότητα (άμμο) του Χιόνη και εγώ απόφεύγω τις σαλάτες ειδικά έξω που δεν τις πλένουν και τόσο καλά. Εκεί που ξεχνιέμαι και δεν προσέχω, είναι όταν έχω να μαγειρέψω κρέας και πρέπει να το πλύνω...:sick: :mpliaks: :mpliaks: :mpliaks: Σιχαίνομαι που σιχαίνομαι το κρέας, να το πλένω κι όλας?:down:
Έτσι έχω μια ακόμα καλή δικαιολογία για να μην το βάζω καθόλου στο σπίτι, ή έστω να μην το μαγειρεύω εγώ. Πιστεύω ότι αν έχω την ατυχία να κολήσω θα είναι από φαγητό και όχι από το μωράκι μου...

Η γυναικολογος μου είπε (μεταξυ πλακας και σοβαρού) να καθαριζω εγω την αμμο μεχρι την εγκυμοσύνη μηπως και κολλήσω και έχω το κεφαλί μου ήσυχο. Μου είπε οτι συστήνει οτι και στην ερυθρά: δηλαδη να παρουμε τα αντισώματα τώρα που μπορούμε γιατι αν κολήσουμε τώρα ούτε που θα το καταλαβουμε. Σαν μικρό κρύωμα θα φανεί. (λεμε τωρα)
Εγώ, δόξα τω Θεώ, ερυθρά έχω περάσει μικρή. Η μαμά μου όταν ήμασταν μικρές μας έτρεχε με την αδελφή μου σε όσα παιδάκια είχαν παιδικές αρρώστιες για να κολλήσουμε....
ουπς που πηγε το μηνυμα σου ασπασια;:blink: :blink: :blink: Τα ματια μου κανουν πουλακια;
Δεν κάνουν τα μάτια σου πουλάκια. Εγώ κάνω βλακείες! πήγα να διορθώσω το μήνυμα και το έσβησα...:happy:

Δεν ξέρω αν λέω βλακείες αλλά λογικά αν η γατούλα δεν βγαίνει από το σπίτι και τρέφεται αποκλειστικά με γατοτροφές, κροκετούλες και ψημένο κρέας, τότε δε θα έχει κίνδυνο να πάρει τοξόπλασμα... Ε;;;:hmm::/:

Καλημέρα κορίτσια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κι εγώ έχω μεγαλώσει με κουνέλια, γατιά, καναρίνια και χελώνες μέσα στο σπίτι, οπότε θα έχω αποκτήσει αρκετά αντισώματα. Αυτό που με ανυσηχεί περισσότερο εκτός από το τοξόπλασμα είναι οι τρίχες, καθώς σκέφτομαι να πάρω έναν πέρση που είναι πιο ήρεμος από τα κεραμιδόγατα, λόγω της επίθεσης που δεχτήκαμε από τον τελευταίο γάτο μας. Το μωράκι δεν θα καταλαβαίνει και θα τρώει τρίχες με το κιλό. Πάντως ο Αριστείδης που είναι επίσης γατομανής, πρότεινε μόνος του να πάρουμε γατάκι για να έχει το παιδί ζωοφιλική συνείδηση, αλλά μάλλον αφού μεγαλώσει λίγο. Το θέμα είναι πως δεν κρατιέμαι και δεν ξέρω τι να κάνω!

Οντως τα περσικα είναι πολύ τριχωτα γατακια και αν ερθει το μωρο και ανοιξη προς καλοκαιρι θα ειναι ακομη πιο δυσκολο να αποφυγεις τις τριχες. Ισως θα επρεπε να σκεφτειτε για ενα πιο κοντοτριχο γατακι που θα το διαλεξετε επιτηδες ηρεμο και χαδιαρικο.
Νομιζω παντως οτι ενα σωρο κοπελες στο φορουμ εχουν παιδακια και μωρα. Σιγουρα θα σου δωσουν πιο εγκυρες συμβουλές.

καλημέρα μέλλουσα μαμά......:) . Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς καθόλου, εφόσον θα τηρείς τούς κανόνες υγιεινής που επιβάλλονται έτσι και αλλιώς μέσα στο σπίτι.
Εγώ πέρασα εγκυμοσύνη με 2 γατούλες μέσα στο σπίτι......με πολλές αγκαλίες και χάδια! όταν έκανα τις εξετάσεις φυσικά και είχα αντισώματα τοξοπλάσματος, έχω μεγαλώσει με γατιά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου....!!!!
Με το μωρό στο σπίτι μετά, όλοι μου φώναζαν.....τι τα θές τα γατιά διωχτα, κτλπ΄....εγώ φυσικά ήμουν ανένδοτη και δεν το συζητούσα!!!! ο παιδιάτρος μου ήταν και αυτός της ίδιας απόψης μαζί μου, αρκεί να τηρούσα τα δέοντα!!!!!
δηλαδή, σφουγγάρισμα καθημερινό, βούρτσισμα των γατιών σχεδόν κάθε μέρα, και γενικά να μην τησ αφήνω να κοιμούνται μαζί του..!!!!!! τα γνωστά δηλαδή!!!!! τίποτα εξωφρενικό, τίποτα εξωπραγματικό!!!
όλα μέχρι τώρα βαίνουν καλώς, μετά απο 12 χρόνια, και έχουμε αυξηθεί ως γατο οικογένεια....σε 4 ψιψινέλια!!!!!!!!
ο μικρός μου ειναι τρελός και παλαβός με τα γατουλίνια μας, και
πολύ ευτυχής!!!!!!
αν λοιπόν είσαι αποφασισμένη να πάρεις αυτήν την έξτρα κούραση (γιατί ειναι κούραση πιστέψε με), κάντο!!!!!!!!!!

Η αδελφή μου έχει έναν μπόμπιρα 9 μηνών και μια γάτα 8 χρονών , κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε αφού έκανε όσα ανέφερε και η Vana ίσα ίσα η γάτα είναι το μόνο ʽπαιχνίδιʼ που δε χορταίνει ο μικρός να παρατηρεί σε σχέση με τα άλλα που τα βαριετέ σε χρόνο μηδέν, αυτός στο καρότσι του και η γάτα δίνει παράσταση

:) Γειααα!!! Tώρα είδα το ποστ και θα σου πω ο,τι ζω αυτή τη στιγμη μια και ειμαι στην 1η μου εγκυμωσύνη στον 7μιση μήνα μου και με 3 γατια μεσα στο σπιτι.:D Πολλά ακούστηκαν πιο πάνω, τα περισσότερα σωστά. Nα πω καποια πραγματα ακόμη. Eγώ, όλη μου τη ζωή είχα γάτες. Πολλες γατες. Tο ίδιο και η αδελφή μου και η κολλητή μου φίλη που είναι και εκείνες έγκυες αυτή τη στιγμή :up: Kαμμιά μας δεν έχει περάσει το τοξόπλασμα. Πράγμα περίεργο και δεν έχουμε αντισώματα. Για να κολλήσει κάποιος τοξόπλασμα, 1ον πρέπει να έρθουν σε επαφή με το στόμα του τα κακάκια της γάτας, 2ον να νοσεί η ίδια η γάτα, 3ον να έχουν αφεθεί ακαθάριστα στη λεκάνη 36 ώρες. Tοσο κάνει να εκκολαυθεί το μικρόβιο. Kαι πάλι δεν είναι σίγουρο οτι θα κολλήσει κανεις. Xτες πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανα για 4η φορά. Πάλι αρνητικό βγήκε. Kαθαρίζει ο άντρας μου την τουαλέτα τους (όμως όχι τοσο συχνά όσο την έκανα εγώ, 2 φορες τη μέρα) και δεν έχω φάει κρεας εδώ και 20 χρονια. Iσως για αυτο δεν κόλλησα ποτε.
H επικινδυνότητα για το μωρό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ως εξής: 1ο τρίμηνο, μεγάλη πιθανότητα να πάθει κακό το έμβρυο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις. 2ο μια μεσαία κατάσταση και 3ο μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσεις αλλά όχι τοσο κακό όσο στην αρχή για βλάβη στο έμβρυο.
Oσον αφορά το μετά, προβληματίζομαι. Θα χωρίσω το σπίτι στα 2 περίπου γιατί τους πρώτους μήνες δεν νομίζω οτι πρέπει να πάνε τριχες στο μωρό. Kαι έχω και 2 μακρύτριχες. H αδελφή μου πάλι,δεν θα κάνει απολύτως τίποτα διαφορετικο σε σχέση με το γάτο οταν έρθει το μωρό. Kαι εγώ θέλω να μάθω εμπειρίες απο μαμάδες και μωρά. :happy:

:lol: :lol: :lol:
Εσείς ειστε τυχερες. Εγω αν εκανα παιδι θα πάθαινα νευρικο κλονισμό με τον άντρα μου. Τα αγαπάει μεν τα γατακια μας αλλά αν καναμε παιδι κι εβλεπε καμια τριχα θα γκρινιαζε 40 μερες. Ε, ότι και να εκανα, χουντινι δεν ειμαι
:lol: :lol: :lol:
Ειναι ενας από τους λογους που θα το σκεφτομουν πάρα πολύ αν εμπαινε ποτε θεμα παιδιου, που δεν θα μπει. Θα μου εσπαγε τα νευρα....

Εχθές έπεισα τελικά τον άντρα μου με λίγο κλαψούρισμα να πάρουμε τώρα ένα γατάκι γιατί ο Αριστείδης ήθελε να τελειώσουμε πρώτα με τον γάμο που είναι τον Αύγουστο. Προσπάθησε να με πείσει λέγοντας πως μπορεί να μου σκίσει το νυφικό, αλλά δεν τα κατάφερε.Μου απαγόρευσε όμως να πηγαίνει στην κουζίνα και στην κρεβατοκάμαρα γιατί δεν θέλει τρίχες. Οπότε ξεκινάω την εύρεση του ομορφούλη που πάντα ονειρευόμουν. Η συμπεριφορά του κόσμου είναι περίεργη πάντως. Πολλοί με απείλησαν πως δεν θα έρχονται σπίτι μου γιατί σιχαίνονται, αλλά δεν χαμπαριάζω. Όλγα μάλλον κι εγώ το ίδιο με σένα θα κάνω όταν έρθει το παιδί. Θα περιορίσω τις 2 αγάπες μου σε διαφορετικά δωμάτια για να μην υπάρξουν προβλήματα μέχρι να αποκτήσει αντισώματα το μωρό. Καλή λευτεριά στις εγκυμονούσες! :)

Μπράβο σας που το αποφασίσατε!!! :up: :up: :up:
Απ'ότι είδα θες πέρση. Ρίξε μια ματιά στη Deva που χαρίζεται. Είναι μια κούκλα! Εγώ μόλις τώρα είδα φωτογραφία της και είναι το κάτι άλλο. Αν δεν επιμείνεις πάντως για μακρύτριχη, υπάρχουν πάρα πολλά κουκλιά στις αγγελίες που χαρίζονται αυτή τη στιγμή.

Συγχαρητηρια που τα καταφερες :up: Με το καλο το καινουργιο γατακι, ο γάμος και το μωρό. Τελικα αποφασισετε για Περσακι;

Αν θελεις εχω και εγω γατακια που ψαχνω να τους βρω σπιτακι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back