Εκβιαστικές αγγελίες

Θα συμφωνήσω με την ΟΥΡΑΝΙΑ. ΤΟ ζωάκι που έχει μάθει να ζει σε σπίτι είναι δύσκολο έως αδύνατο να μάθει να ζει στο δρόμο. Αρα μιλάμε για σίγουρο θάνατο. Το αδέσποτο κινδυνεύει μεν,αλλά ξέρει το πώς να κινηθεί στο δρόμο. Αν δεν υπάρξει αστάθμητος παράγοντας (αρρώστια, αμάξι, φόλα, αεροβόλο κλπ κλπ) και το ταϊζει κάποιος, μπορεί να ζήσει κάποια χρόνια.
Θα συμφωνήσω επίσης στο ότι όποιος παντρεύεται, θέλει να κάνει παιδιά ή θέλει να πάρει κάποιο ζωάκι πρέπει να κάνει MMPI test. Δεν φταίνε σε τίποτα οι άλλοι άμα το άτομο αυτό έχει πρόβλημα στην προσωπικότητά του. Και δεν μιλώ απλά για τα κατοικίδια, μιλώ και για τα παιδιά.
Τώρα όταν βλέπω τέτοιες αγγελίες, αφενός εύχομαι τα ζωάκια να βρουν σύντομα μια καλύτερη και μόνιμη τύχη, αφ' ετέρου ελπίζω τα ζωάκια που έχω δώσει εγώ να μην καταλήξουν σε κανά δρόμο μετά από κάποια χρόνια...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ' ό,τι βλέπω, πολλοί είναι αυτοί που διαλέγουν να βλέπουν το θέμα μόνο στο συναισθηματικό επίπεδο, υποθάλποντας όμως έτσι την εκβιαστική πρακτική αυτών των καθαρμάτων...
Δεν σας αδικώ που το βλέπετε συναισθηματικά. Απλώς εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις θα προσπαθούσα πρώτα να βάλω στη θέση τους τα κακώς κείμενα, να εξαλείψω τους πιθανούς κινδύνους κι έπειτα να ασχοληθώ με το πρόβλημα του ζώου. Έτσι κι αλλιώς, στις περιπτώσεις αυτές η κατάσταση του ζώου χρησιμοποιείται για να καμουφλάρει άλλα πράγματα.
Τέλος, ποιος μας βεβαιώνει ότι αυτός που χρησιμοποιεί τέτοια τακτική και πετυχαίνει τον στόχο του δεν θα το επαναλάβει και μια, και δυο, και είκοσι φορές ακόμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ' ό,τι βλέπω, πολλοί είναι αυτοί που διαλέγουν να βλέπουν το θέμα μόνο στο συναισθηματικό επίπεδο, υποθάλποντας όμως έτσι την εκβιαστική πρακτική αυτών των καθαρμάτων...
Δεν σας αδικώ που το βλέπετε συναισθηματικά. Απλώς εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις θα προσπαθούσα πρώτα να βάλω στη θέση τους τα κακώς κείμενα, να εξαλείψω τους πιθανούς κινδύνους κι έπειτα να ασχοληθώ με το πρόβλημα του ζώου. Έτσι κι αλλιώς, στις περιπτώσεις αυτές η κατάσταση του ζώου χρησιμοποιείται για να καμουφλάρει άλλα πράγματα.
Τέλος, ποιος μας βεβαιώνει ότι αυτός που χρησιμοποιεί τέτοια τακτική και πετυχαίνει τον στόχο του δεν θα το επαναλάβει και μια, και δυο, και είκοσι φορές ακόμα;
Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει χρόνος για να κάτσεις να βάλεις τα κακώς κείμενα σε μια θέση! Σκέψου πόσο κινδυνεύει κάποιο ζώο όταν βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, δεν είναι μόνο συναισθηματικό

Ένα παρόμοιο πρόβλημα προκύπτει και από τις πωλήσεις ζώων στα pet shops. Ίσως, βέβαια, στην περίπτωση αυτή τα ζώα να μην κινδυνεύουν άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα. Γιατί λοιπόν για την περίπτωση των pet shops έχουμε καταλήξει σχεδόν σε ομοφωνία (ότι δηλαδή δεν αγοράζουμε ζωάκια έτσι, ίσως να μην αγοράσουμε και προμήθειες από ένα τέτοιο μαγαζί) και να μην ισχύσει το ίδιο για τις εκβιαστικές αγγελίες;
Θα μου πείτε, τα ζωάκια στα κλουβιά όλο και κάποιος θα τα πάρει. Ναι, και θα του πεθάνουν μετά από ένα σωρό προβλήματα που έχουν προκύψει από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κλουβί.
Επιμένω ότι η συναισθηματική προσέγγιση του πράγματος είναι λαθεμένη, βοηθάει μόνο βραχυπρόθεσμα και ενθαρρύνει τέτοιου είδους εκβιασμούς. Τα ζωάκια δεν φταίνε σε τίποτα, βέβαια, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα αδέσποτα φταίνε. Ωστόσο, αφού δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα ζώα να φεύγουν από έναν κακό ιδιοκτήτη, τουλάχιστον ας συνετίσουμε τους ανθρώπους. Δυστυχώς, πόλεμος χωρίς αίμα δεν γίνεται.

Σωστή, δυστυχώς και με καλό παράδειγμα τα πετ σοπς...:(:hmm:

Συμφωνώ και διαφωνώ συγχρόνως με πολλούς απο εσάς.

Και εμένα μ'έξοργίζει αυτή η προσσέγγιση κάποιον ασυνείδητων. "Η παίρνεις την γάτα η την σκοτώνω". Και απο την μία με πιάνει το "όχι ρε φίλε δεν θα μου το περάσεις εμένα έτσι αυτό".

Απο την άλλη μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι εδω μέσα έχουμε κάτι πολύ κοινό. Την αγάπη μας για τα ζώα. Αυτό μας έχει φέρει κοντά, γι'άυτό κάνει ο καθένας ότι μπορεί γι'άυτά (αλλοι λιγότερα άλλοι παρα μα παρα πολλά περισσοτερα). Αρα εκ των πραγμάτων ΕΙΜΑΣΤΕ συναισθηματικά δεμένοι με το όλο θέμα. Δεν μπορούμε δηλαδή ξαφνικά επειδή κάποιος αθλιος απειλεί για μια συγκεκριμένη γάτα εμείς να γίνουμε σκληροί και να πούμε "θα σου μάθω εγώ ν'απειλείς. Δεν σε βοηθάω και κάτσε λούσου την, την γάτα". Απλα δεν γίνεται παιδια. Αγαπάμε τα ζώα και τα πονάμε. Κλαίμε για αυτά που είχαμε και μας πέθαναν. Κλαίμε για αυτά που σκοτώθηκαν άδικα εξαιτίας κάποιων ασυνείδητων. Πως θα νιώθαμε λοιπόν αν δεν κάναμε κάτι για μια τέτοια αγγελία και μαθαίναμε οτι η γάτα κατέληξε στον δρόμο η πέθανε επειδή δεν κάναμε κάτι? Φυσικά εμείς δεν την σκοτώσαμε. Ο άθλιος που την είχε το έκανε. Αλλά εμείς δεν βοηθήσαμε να σωθει. Πως θα νιωθαμε τότε? Εγω θα ένιωθα άθλια. Και μιας και ξεκινήσαμε απο την αγγελία της Λουλου θα πω οτι και εμένα δεν μου αρεσε καθόλου η προσεγγιση της αγγελίας και τσίνισα κιόλας αλλά παρόλα αυτά συμφώνησα και εγώ ότι κάτι πρέπει να γίνει με την γατούλα ώστε να μην αφεθεί στον δρόμο.

Εγώ δυστυχώς μιλάω έξω απο τον χορό. Δεν έχω πλέον γάτα. Αλλά και εγώ έχω βοηθήσει. Τα 2 απο τα 3 μου γατιά τα είχα σώσει απο βέβαιο θάνατο. Το τρίτο ήταν απλά αδέσποτο και το μάζεψα ωστε να μην μείνει στους δρόμους. Δεν κάνω ότι κάνουν κάποιοι άλλοι στην ελλάδα που έχουν δώσει ότι μπορούν και δεν μπορουν μαζι, για τα ζωάκια. Αλλά και εγώ αν έβλεπα ένα αδέσποτο θα το μάζευα. Θα το φρόντιζα και θα έκανα ότι μπορώ για αυτο. Άρα έτσι θα αντιμετώπιζα και μια τέτοια αγγελία. Σαν ένα αβοήθητο ζωάκι που χρειάζεται την βοήθεια μου. Και ας μου την έδινε ο χλέμπουρας που έβαλε την αγγελία. Το πολύ πολύ θα πήγαινα θα τον ξεχ@ζα ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ θα έπαιρνα το γατί και θα φευγα. Δεν θα ίδρωνε μαλλον τ'άυτί του αλλά θα ξεθύμαινα εγω.

Ένα παρόμοιο πρόβλημα προκύπτει και από τις πωλήσεις ζώων στα pet shops. Ίσως, βέβαια, στην περίπτωση αυτή τα ζώα να μην κινδυνεύουν άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα. Γιατί λοιπόν για την περίπτωση των pet shops έχουμε καταλήξει σχεδόν σε ομοφωνία (ότι δηλαδή δεν αγοράζουμε ζωάκια έτσι, ίσως να μην αγοράσουμε και προμήθειες από ένα τέτοιο μαγαζί) και να μην ισχύσει το ίδιο για τις εκβιαστικές αγγελίες;
Θα μου πείτε, τα ζωάκια στα κλουβιά όλο και κάποιος θα τα πάρει. Ναι, και θα του πεθάνουν μετά από ένα σωρό προβλήματα που έχουν προκύψει από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κλουβί.
Επιμένω ότι η συναισθηματική προσέγγιση του πράγματος είναι λαθεμένη, βοηθάει μόνο βραχυπρόθεσμα και ενθαρρύνει τέτοιου είδους εκβιασμούς. Τα ζωάκια δεν φταίνε σε τίποτα, βέβαια, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα αδέσποτα φταίνε. Ωστόσο, αφού δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα ζώα να φεύγουν από έναν κακό ιδιοκτήτη, τουλάχιστον ας συνετίσουμε τους ανθρώπους. Δυστυχώς, πόλεμος χωρίς αίμα δεν γίνεται.
Συμφωνώ απόλυτα εκτός από ένα σημείο. Δεν είμαι απολύτως σίγουρη ότι αυτά τα ζωάκια φεύγουν απ' τη βιτρίνα επειδή κάποιος τα παίρνει...

Θα το φρόντιζα και θα έκανα ότι μπορώ για αυτο. Άρα έτσι θα αντιμετώπιζα και μια τέτοια αγγελία. Σαν ένα αβοήθητο ζωάκι που χρειάζεται την βοήθεια μου. Και ας μου την έδινε ο χλέμπουρας που έβαλε την αγγελία. Το πολύ πολύ θα πήγαινα θα τον ξεχ@ζα ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ θα έπαιρνα το γατί και θα φευγα. Δεν θα ίδρωνε μαλλον τ'άυτί του αλλά θα ξεθύμαινα εγω.
Ναι, αλλά έτσι δίνονται μόνο δύο ακραίες περιπτώσεις αντίδρασης: ή υποτασσόμαστε αδιαμαρτύρητα και κάνουμε το χατήρι του χλέμπουρα, ή τον ξεχ*ζουμε και πάλι του κάνουμε το χατήρι. Γι' αυτό το συναίσθημα είναι κακός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ωστόσο, αν το σκεφτεί κανείς πιο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, υπάρχουν άπειρες ενδιάμεσες εναλλακτικές. Οι περισσότεροι που λειτουργούν έτσι είναι θρασύδειλοι, άρα είναι σχετικά πολύ εύκολο να βρεις κάτι να πεις για να τους φοβίσεις ή για να τους κόψεις τον αέρα. Δεν υπάρχει μια γενική συνταγή για όλους, το πώς θα αντιδράσει κανείς εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, αν το σκεφτεί κανείς πιο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, υπάρχουν άπειρες ενδιάμεσες εναλλακτικές. Οι περισσότεροι που λειτουργούν έτσι είναι θρασύδειλοι, άρα είναι σχετικά πολύ εύκολο να βρεις κάτι να πεις για να τους φοβίσεις ή για να τους κόψεις τον αέρα. Δεν υπάρχει μια γενική συνταγή για όλους, το πώς θα αντιδράσει κανείς εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Δεν έχεις άδικο. Αλλά απο την άλλη τα ζωάκια θα μείνουν με ανθρώπους που απλά δεν τα αγαπάνε. Ποιο το όφελος να μείνει το ζώο στο σπίτι και να έχει ένα πιάτο φαί αν δεν το χαιδέυουν δεν το παίζουν το θεωρούν παρείσακτο η ίσως ακόμα και το κλωτσάνε? Οκ δεν θα πεινάσει. Αλλα όλοι μπορούμε να καταλάβουμε οτι σαν ψυχούλες και αυτά χρειάζονται αγάπη. Δεν νομίζω κανείς να διαφωνεί οτι νιώθουν το κατα πόσο κάποιος τ'αγαπάει και πραγματικά τα νοιαζεται. Είναι αλήθεια αρκετό να τους αναγκάσουμε να κρατήσουν το ζώο αν ξέρουμε οτι δεν θα το προσέξουν ποτε με την ίδιο τρόπο που θα το πρόσεχε κάποιος που θα τ'αγαπούσε? Πες οτι παθαίνει κάτι. Μια αρρώστια κάτι. Ευκολα θεραπευσιμη αν αυτος που έχει το ζωο ενδιαφερόταν να το πάει στο γιατρο. Αυτος όμως δεν το κάνει. Και αφήνει το ζώο να λιώσει και να πεθάνει. Και έχει και την δικαιολογία "τι να κάνω αρρωστησε και πεθανε". Θα πει και κανενα "ασε πολυ λυπηθηκα αλλα τι να εκανα". Αυτο είναι σωστο για το ζωο? Αυτο ειναι αυτο που προσπαθούμε να κανουμε? Να μορφώσουμε ασυνειδητους που πάντα θα υπάρχουν εις βάρος ενός ζώου? Δεν νομίζω. Η παιδεία και η μόρφωση πρεπει να αρχίσει απο αλλου. Απο την ίδια την οικογένεια και απο το σχολειο (οσο μπαναλ και αν ακουγεται αυτο) και όχι εις βαρος κάποιου ζωου. Οι αγγλοι δηλαδη που τα σεβονται τι καλυτερο εχουν απο εμας? Τιποτα. Απλα έχουν μεγαλωσει αλλιως.

παιδια η ελλαδα δεν συγκρίνεται..στα περισσότερα κρατη οι ανθρωποι ειναι συνειδητοποιημένοι..ξερουν για τα ζωα ..εχουν μια Α παιδεια..εδω..?τι να πουμε που θα μαθουν τα παιδια μας να αγαπανε τα ζωα..?στην αμερικη βλεπεις τα σκιουρακια και τα λαγουδακια ελευθερα στις αυλες συμφιλιωμενα με τους ανθρωπους..αλλα κανεις δεν τα ενοχλει..μην τρελαθουμε..οι ελληνες δεν γνωριζουμε τι σημαινει ''φιλοζωος''..γι'αυτο υπαρχουν και εκβιασμοι οχι μονο σε αγγελιες..αλλα ακομη και σε εκεινους που νοικιαζουν καποια κατοικια..αν εχεις ζωο..σου λεει απαγορευεται ..θα ενοχλει τους γειτονες θα χαλασει το σπιτι κτλ..αν υπηρχε ενημερωση δεν θα υπηρχαν τετοια κρουσματα..το βασικο ειναι οτι το ζωο παρεμενει ζωο..και εμεις πρεπει να το προστατεψουμε..ειτε το βρηκαμε στο δρομο ...ειτε το πεταει εξω με προθεσμια καποιος επιτηδειος......

παιδια η ελλαδα δεν συγκρίνεται..στα περισσότερα κρατη οι ανθρωποι ειναι συνειδητοποιημένοι..ξερουν για τα ζωα ..εχουν μια Α παιδεια..εδω..?τι να πουμε που θα μαθουν τα παιδια μας να αγαπανε τα ζωα..?στην αμερικη βλεπεις τα σκιουρακια και τα λαγουδακια ελευθερα στις αυλες συμφιλιωμενα με τους ανθρωπους..αλλα κανεις δεν τα ενοχλει..μην τρελαθουμε..οι ελληνες δεν γνωριζουμε τι σημαινει ''φιλοζωος''..γι'αυτο υπαρχουν και εκβιασμοι οχι μονο σε αγγελιες..αλλα ακομη και σε εκεινους που νοικιαζουν καποια κατοικια..αν εχεις ζωο..σου λεει απαγορευεται ..θα ενοχλει τους γειτονες θα χαλασει το σπιτι κτλ..αν υπηρχε ενημερωση δεν θα υπηρχαν τετοια κρουσματα..το βασικο ειναι οτι το ζωο παρεμενει ζωο..και εμεις πρεπει να το προστατεψουμε..ειτε το βρηκαμε στο δρομο ...ειτε το πεταει εξω με προθεσμια καποιος επιτηδειος......

Συμφωνώ Ria. Πρωτα απ'ολα η προστασια του ζωου και μετα όλα τ'αλλα.

Στην αγγλία δυστυχώς υπάρχουν και εδώ κρούσματα που οι σπιτονοικοκύρηδες δεν αφήνουν να βάλεις ζωο σπιτι. Πάρε παράδειγμα τον δικό μου. Δεν μ'αφήνει. Παρόλα αυτά δεν θα ακούσεις έυκολα περιπτώσεις κακομεταχείρησης ζώου. Ασε που εδώ υπάρχει το RSPCA απο το οποίο μπορεί να έχεις σοβαρές κυρώσεις. Καταρχήν μπορούν να έρθουν να σου πάρουν το ζώο κανονικα και με τον νόμο, πληρώνεις προστιμο μεγάλο για κακοποίηση ζώου και ανάλογα την περίπτωση μπορουν να σου απαγορέψουν να ξαναπάρεις ζωο για την υπόλοιπη ζωη σου. Και αν κάνεις του κεφαλιού σου και ξαναπάρεις ζωο υπάρχουν κανονικες ποινικές κυρώσεις. Και εδω στην αγγλια όταν λενε κακοποίηση εννοουν και ένα απλο "δεν βγάζει τον σκύλο βόλτα και τον έχει κλεισμένο στο σπίτι συνέχεια". Ας είχαμε κάτι τέτοιο ελλάδα. Ας φοβόταν ο έλληνας για την τσέπη του η για ποινικές κυρώσεις. Και θα σου έλεγα εγώ αν θα έπαιρνα αφθέρετα ζώο η αν θα το κακομεταχειριζόταν με τον ίδιο τρόπο.

μακαρι να υπηρχαν κυρωσεις και εδω..το ιδιο γινεται και στην γερμανια...αλλα εδω..ειμαστε ελλαδα..εδω αφηνουν ελευθερους τους εγκληματιες..κυρωσεις για αυτους που κακομεταχειριζονται τα ζωα θα κοιταξουν..?:mad::mad::mad:

μακαρι να υπηρχαν κυρωσεις και εδω..το ιδιο γινεται και στην γερμανια...αλλα εδω..ειμαστε ελλαδα..εδω αφηνουν ελευθερους τους εγκληματιες..κυρωσεις για αυτους που κακομεταχειριζονται τα ζωα θα κοιταξουν..?:mad::mad::mad:

Το ξέρω Ria μου. Γι'αυτο πρέπει τουλάχιστον να γίνει κάτι με το θέμα παιδείας. Να μορφωνονται τα παιδιά να σέβονται και άγαπάνε τα ζώα. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι.

κανεις ομως δεν ενδιαφερεται να κανει κατι...οπως εχουν την μελετη περιββαλοντος και τις συνεπειες του να μην το προστατευεις..ετσι και με τα ζωα..:|:|

κανεις ομως δεν ενδιαφερεται να κανει κατι...οπως εχουν την μελετη περιββαλοντος και τις συνεπειες του να μην το προστατευεις..ετσι και με τα ζωα..:|:|

Έτσι είναι. Έτσι θα πρεπε να γίνει. Αλλά δεν γίνεται. Το θέμα είναι εμείς τουλάχιστον σαν ιδιώτες πως θ'αντιμετωπίζουμε την κατάσταση.

Ωστόσο, αφού δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα ζώα να φεύγουν από έναν κακό ιδιοκτήτη, τουλάχιστον ας συνετίσουμε τους ανθρώπους. Δυστυχώς, πόλεμος χωρίς αίμα δεν γίνεται.

Συμφωνώ απόλυτα και θεωρώ το παράδειγμα με τα πετ σοπ πολύ εύστοχο. Το θέμα δεν είναι να μπει μάθημα φιλοζωίας στα σχολεία (μάθημα για το περιβάλλον υπάρχει, αλλά μάλλον πάει άπατο),:P αλλά να προσπαθήσουμε όλοι με τις πράξεις μας να δημιουργήσουμε τη φιλοζωική παιδεία που θέλουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος.

εκει πατάνε αυτοί. Στα αισθηματα μας. Κανουν συναισθηματικο εκβιασμο και πετυχαινουν.
μην το πατε μακρια βρε παιδια. Εμενα με ξερουνε στη γειτονια οτι τρεχω για τ'αδεσποτα. για αυτο και τα παρατανε, στη πορτα μου, σου λεει αυτη ειναι καλη θα τα μαζεψει να τα φροντισει, κι υστερα πανε σπιτι τους, με την συνειδηση τους ησυχη και κοιμουνται σαν πουλακια.
ειναι ακριβως το ίδιο με την αγγελία. ο αλλος σε παταει εκει που πονας. απλα.

αλλά να προσπαθήσουμε όλοι με τις πράξεις μας να δημιουργήσουμε τη φιλοζωική παιδεία που θέλουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος.

Ναι ετσι ακριβως ειναι.Συμφωνω μαζι σου ruko.
Eδω πρεπει να επικεντρωθει η προσπαθεια, στο μετρο που μπορει ο καθενας μας.:)
Τωρα για αυτον τον διαχωρισμο που κανατε πιο πανω, απο την μια το συναισθημα και απο την αλλη η λογικη, νομιζω οτι δεν μπαινει σε καλουπια.Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη(με τις ιδιαιτεροτητες της) οποτε την αντιμετωπιζεις οπως αποφασισεις εκεινη την στιγμη.Εχοντας παντα σαν κοινο παρανομαστη(κατα την γνωμη μου) να σωσεις οσο το δυνατο περισσοτερα ζωα. :hmm::)

Δύο πάνω δύο κάτω, δεν έχει καμιά διαφορά.
Για το είδος δεν έχει καμιά διαφορά για το άτομο όμως έχει. Εσύ προσπαθείς να σώσεις το είδος μάλλον.

Με αφορμη αυτο το θεμα, θα ηθελα να αναφερθω και σε αλλα περιστατικα, στην Ελλαδα ειμαστε παρανομοι ολοι οσοι φροντιζουμε αδεσποτα ζωα του δρομου που δενε χουμε στοιχεια οτι μας ανηκουν και δεν μπορουμε να εχουμε πανω απο 2.
παραλληλα υποτιθετε πως το κρατος μεριμνει γιαυτα...(.....)
και μετα ακους κατι συναγερμους και σα φιλοζωος (που συγμωμη αλλα στο ελλαντα μεταφραζεται σε κοροιδο) τρεχεις σαν το μα...κα.
συνεγερμος νουμερο ενα. τρεξτε ζωα θα θανατωθουν..
τρεχουμε σα να μην πω αλλα απο ποιον θα θανατωθουν? θα παει καποιος να πληρωσει ανθρωπο να τα μεταφερει?
εχουμε γινει ενα μπαχαλο παραπληροφορησης. με μοναδικα θυματα τα ερημα τα ζωα που παταν σε ελληνικο εδαφος...
συναγερμος νουμερο 2.
βοηεθεια ενασ σκυλος γαυγιζει σαν να πεθαινει εδω και 14 χρονια, μενω διπλα...(αφηνει στοιχεια κτλ)
ξεσηκωνομαστε να καρο νοαμτεοι εμσα στη νυχτα με μπατσους σωματεια και δεν ξερω γω τι αλλο και το ατομο που εκανε την καταγγελεια 14 χρονια δεν εκανε τιποτα..
δηλαδη ελεος.εχουμε γινει το μπαλακι του καθε ενα..
καμια σοβαροτητα ουτε απο ιδιωκηττες ζωων ,.. καταρχην παιρνει τηλ ακι στον σκυλοβριζεις το καθε βιολη που αφηνει τετια αγγελια, η δεν την δημοσιευεις καν...
"ειναι ενας σκυλος στο παρκο και δνε εξρω τι νακανω"
α.
βαλε τα κλαμματα
β.καλεσε τον εισαγγελεα
γ.μετεφερε την ευθυνη αλλου
δ .κανε κατι γαμω το τι σκατα μου το λες?? εγω τι θα τον κανω??
ειναι και περασμενη η ωρα ..συγνωμη ρουκο αλλα καθενας με τον πονο του εδω μεσα..
:|

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back