Εκδίκηση από γάτα;

cooperaki

Νεοφερμένο μέλος

Η cooperaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν τις γάτες γιατί είναι εκδικητικά ζώα και ΄΄ στο φυλάνε΄΄. εγω δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο με την Τιτίκα μου και την έχω τρία χρόνια. αλλά και πάλι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα ζωάκι είναι εκδικητικό, απλά διεκδικεί αυτό που θέλει. εκτός αν βέβαια το έχουν χτυπήσει ή το έχουν βασανίσει οπότε κι αυτό με τη σειρά του έχει στάση αμυνας και επίθεσης, που εγώ όμως θα το αποκαλούσα ένστικτο για επιβίωση. τι λέτε κι εσείς γιαυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτα τα λενε οσοι το εχουν "ακουσει" και κανεις τους δεν ειχε η εχει γατα.... Στα 30 μου χρονια εχω φιλοξενησει τις απειρες γατες,αγριογατες και μη...εχω και τα δικα μου αδεσποτακια που υιοθετησα...ουδεποτε σηκωσε καποια ποδι να με γρατζουνησει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτα τα λενε οσοι το εχουν "ακουσει" και κανεις τους δεν ειχε η εχει γατα.... Στα 30 μου χρονια εχω φιλοξενησει τις απειρες γατες,αγριογατες και μη...εχω και τα δικα μου αδεσποτακια που υιοθετησα...ουδεποτε σηκωσε καποια ποδι να με γρατζουνησει

πιστεύω ότι τα ζώα καταλαβαίνουν με ποιον έχουν να κάνουν. αν νιώσουν κίνδυνο είναι λογικό να είναι σε αμυντική στάση.

Δεν ξέρω αν πιάνεται ως εκδίκηση, ο γάτος μου πάντως το καλοκαίρι μου έκανε το εξής: πακετάρω για να φύγω διακοπές. Έχω ανοιχτή ντουλάπα και πηδάει συνέχεια πάνω στα ράφια. Επειδή μαδούσε πολύ λόγω εποχής δεν ήθελα να κάθεται ανάμεσα στα ρούχα οπότε τον κατέβασα κάτω. Αυτό έγινε 3-4 φορές. Ανέβαινε, τον κατέβαζα. Κάποια στιγμή επειδή δε με άφηνε καθόλου σε ησυχία και μπλεκότανε στα ρούχα που είχα βάλει πάνω στο κρεβάτι, αναγκάστηκα να τον κλείσω έξω από το υπνοδωμάτιο μπας και ξεμπερδέψω καμιά φορά. Ε, ήταν η πρώτη φορά που πήγε και έκανε κακά του έξω από την αμμολεκάνη. Ρώτησα τη μαμά μου (ως πιο έμπειρη γατομαμά) και μου είπε ότι ίσως ο Λόκι με "εκδικήθηκε" που δεν τον άφησα να κάνει ό,τι θέλει. Έκτοτε δεν έχει ξαναλερώσει εκτός αμμολεκάνης (αλλά δεν έχει ξαναϋπάρξει και τόσο έντονη σύγκρουση απόψεων :lol:).

Παιδιά, δε μου έχει τύχει να συναντήσω εκδικητικό ζώο και μάλιστα εκδικητική γάτα έως σήμερα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εκδικητικά ζώα, καλώς ή κακώς αυτή η συνήθεια είναι ανθρώπινο προνόμιο κι ίσως και κάποιων μεμονωμένων θηλαστικών (φάλαινα όρκα, ελέφαντας, κάποια είδη χιμπατζή κλπ).
Από ένα περιστατικό πάντως που γνωρίζω, ένας γάτος κατουρούσε το κρεβάτι μιας κοπέλας, όχι όμως για να την εκδικηθεί αλλά προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε αυτόν και λιγότερο στην δουλειά της. ;)

το ζωο αντιδρα,δεν εκδικηται,διεκδικει οσα νιωθει οτι του ανοικουν,εγκληματιζεται με τον ανθρωπο,αναλογα το ειδος του ζωου,αλλα ποτε δεν αφομοιονεται τοσο ωστε να φτανει σε σημειο να εκδικηθει.
καμια φορα χρησιμοποιουμε τη φραση:η φυση εκδικηται,αλλα πιστευω οτι ειναι λαθος,απλα αντιδρα στην δικη μας κακομεταχειρηση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back