Εκπαίδευση για την τουαλέτα

Απο την πρώτη στιγμή το έχω κάνει! 2 μηνών είναι! Είναι μικρούλα, απλά έχω ως παράδειγμα τη μεγάλη μου που την βρήκα σε ίδια περίπου ηλικία και ποτέ δεν μας δημιούργησε προβλημα!

Δεν ξέρω πως να το χειριστώ!

Της έχω πάρει τα ποδαράκια και μαζί σκάβουμε στην άμμο για να μάθει, και γενικότερα όποτε τη βλέπω να σκάβει εκτός την πιάνω και την βάζω στην άμμο, επαναλαμβάνοντας το σκάψιμο!

Και τις φορές που την έχω πιάσει να τα κάνιε εκτός τη "μαλώνω"... τη βάζω να τα μυρίζει, τα βάζω στην άμμο και τη βάζω να τα ξαναμυρίσει!
+ το ότι η μεγάλη γάτα πάει και τα μαθαίνει να χρησιμοποιούν την άμμο!
Το μαυράκι από την καθοδήγηση της έμαθε, πέρα από αυτό που είχαμε δείξει εμείς!

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο να δοκιμάσω!

Σκέφτομαι μήπως το κάνει για να τραβήξει την προσοχή μας, γιατί παρατηρώ πως έχει βγει λίγο ζηλιάρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

προβληματιστηκα και εγω σε αυτο το θεμα με τα μικρα που ειναι πανω απο 1,5 μηνα τωρα. θα σε συμβουλευα να τα εχεις σε ενα δωματιο αν γινεται οπου θα ειναι και η αμμος τους για να τη βρισκουν πιο ευκολα. επισης παρατηρησε που παει οταν τα κανει εκτος. ή εμποδισε την να πηγαινει σε εκεινο το σημειο (βαλε πραγματα μπροστα πχ) ή πηγαινε εκει προσωρινα μια αμμολεκανη. καμια φορα με τα δικα μου παρατηρησα οτι τα εκαναν εκτος γιατι οταν πηγαινε το ενα στην αμμο πηγαινε και το αλλο και το πειραζε και εφευγε το ενα και τα εκανε εκτος! μην ανησυχεις παντως θα το μαθουν αργα ή γρηγορα γατες ειναι ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

προβληματιστηκα και εγω σε αυτο το θεμα με τα μικρα που ειναι πανω απο 1,5 μηνα τωρα. θα σε συμβουλευα να τα εχεις σε ενα δωματιο αν γινεται οπου θα ειναι και η αμμος τους για να τη βρισκουν πιο ευκολα. επισης παρατηρησε που παει οταν τα κανει εκτος. ή εμποδισε την να πηγαινει σε εκεινο το σημειο (βαλε πραγματα μπροστα πχ) ή πηγαινε εκει προσωρινα μια αμμολεκανη. καμια φορα με τα δικα μου παρατηρησα οτι τα εκαναν εκτος γιατι οταν πηγαινε το ενα στην αμμο πηγαινε και το αλλο και το πειραζε και εφευγε το ενα και τα εκανε εκτος! μην ανησυχεις παντως θα το μαθουν αργα ή γρηγορα γατες ειναι ;)

Στο σαλόνι τα έχω και η αμμολεκάνη είναι μέσα στο σαλόνι!
Μου κάνει εντύπωση γιατί πάει σε γωνίες ή πάει και τα κάνει λίγο πιο δίπλα από την άμμο... Ή το πρωί τα έκανε στην κουζίνα εκεί που της βάζουμε το φαγητό!
Δεν μπορώ να την καταλάβω!

Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι τόσο ιδιότροπη ώστε να μην θέλει να μοιράζεται την αμμολεκάνη γενικότερα, γιατί στο τέλος δεν θα έχω που να βάλω 3 αμμολεκάνες!

Επειδή μόλις τελείωσα τη γενική στο σαλόνι την αμμολεκάνη την έβγαλα στο μπαλκόνι , οπού εκεί και θα είναι γενικότερα η μόνιμη θέση της!
Ελπίζω να το μάθει σύντομα , γιατί με κουράζει κάπως αυτό το πράγμα!

Βρήκα ένα σπρέι σε ένα μεγάλο κατάστημα για είδη ζώων , το οποίο αποτρέπει τη γάτα να πάει σε σημεία που δεν θέλουμε! Σκέφτηκα να το πάρω, αλλά από την άλλη θέλω και να το αποφύγω κάτι τόσο χημικό...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back