Raisa
Περιβόητο μέλος
επισης οι εκτροφεις χωριζονται πανατα σε 2 κατηγοριες
σε εκεινους που τα πουλαν στειρωμενα τα γατακια και σε εκεινουσ που τα πουλλαν αστειρωτα
τα συμπερασματα δικα σας.
Εσύ τι θα κάνεις; Θα τα πουλάς στειρωμένα ή όχι;;;;

ειναι καλη η εκτροφη φτανει να γινεται σωστα για μενα η raisa εχει το καλυτερο εκτροφειο γιατι εχει πολυ μεγαλη αγαπη για τα μωρα κατι που ισως χασει οταν ανοιξει εκτροφειο.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Το θέμα με το εκτροφείο το σκέφτομαι πολύ, αλλά δεν θέλω ένα εκτροφείο με 7,8,9,10 γάτες όπου γίνεται χαμός και τρέχεις και δεν προλαβαίνεις, και έχεις κλουβιά για να ελέγχεις την κατάσταση
...και κάπως έτσι είμαι αυτή τη στιγμή...όπως είπα μου λείπει μόνο η επίσημη άδεια (από ποιόν φορέα δεν ξέρω)
και το σαιτ.εγω παλι δεν ξερω......... Στην Αμερικη ναι χαριζονται και η συμβολικη τιμη ειναι καπου στα 50$ δηλαδη κοντα στα 25 ευρω.....
Τι εννοείς ακριβώς;;;; Τι γίνονται τα γατάκια που δεν πουλήθηκαν;;;;

Και επειδή βαρέθηκα κάθε φορά να προσπαθώ να εξηγώ τις θέσεις μου σχετικά με το θέμα, και δεν νομίζω να οφείλω εξηγήσεις και απολογία σε κανέναν για το αν είμαι σωστή ή όχι (όποιος θέλει πραγματικά να μάθει τον καλώ στο σπίτι μου καφέ να πάρει μια εικόνα) θα πω μόνο ένα σε αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να απαγορευτεί το ζευγάρωμα από ιδιώτες: εδώ δεν απογωρεύεται στον άνθρωπο το ζευγάρωμα και η κάθε τρελή ή ο κάθε ανόμαλος μπορεί να γίνει γονιός, με ό,τι επακόλουθα έχει αυτό για την ψυχή του παιδιού!!!!
Αυτό δεν είδα κανέναν να τον αποσχολεί τόσο πολύ όσο το ζευγάρωμα των ζώων! Και τι φαντάζεστε ότι προέχει;;;; Ας ασχοληθεί η πολιτεία πρώτα με τέτοια θέματα και μετά μπορούμε να απαιτήσουμε και περαιτέρω νομοθεσίες για τα ζώα!Δεν συμφωνώ σίγουρα με αυτό που γίνεται, και θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας πριν αποφασίσουμε να πάρουμε ένα ζώο από κάποιον!! Και δυστυχώς και εδώ ισχύει ο νόμος της αγοράς....η ζήτηση κάνει την προσφορά!!! Επομένως είναι στο χέρι σας να ελέγχετε από που θα αγοράσετε!!! Ο "κακός" ιδιώτης θα το σκεφτεί να ξαναζευγαρώσει αν του μείνουν τα ζώα απούλητα!!!
Εχω να πω κι άλλα, αλλά ήδη είναι μεγάλο το σεντόνι και σας κούρασα!
Η απόψης μου σας είναι άλλωστε γνωστές και από άλλα θέματα σχετικά!
Ένα πράγμα θα πώ ακόμα: Προ πάντων αγάπη για τον άνθρωπο πρώτα και για τα ζώα!!!
Τέλος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
λοιπον εγω θα τα διαθετω στειρωμενα και ηδη εχω δει πολλες ελληνοφατσες να ξυνιζουν αλλα δεν πτοουμαι ουτε μασαω...
οποιος θελει τη γατα θα την παρει οποιος θελει να κερδισει απο τη γατα θα παρει......
ενα λουρινο και η μιακρτ ποσταλ και θα ησυχασει!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
raisa ελα και βρεθηκε η ακρη με την τρελη γραφειοκρατεια που εχουμε θα σου στειλω πμ!!!!!
λοιπον εγω θα τα διαθετω στειρωμενα και ηδη εχω δει πολλες ελληνοφατσες να ξυνιζουν αλλα δεν πτοουμαι ουτε μασαω...
οποιος θελει τη γατα θα την παρει οποιος θελει να κερδισει απο τη γατα θα παρει......
ενα λουρινο και η μιακρτ ποσταλ και θα ησυχασει!!!!![]()
Μπράβο αβανούλα μου , έτσι σε θέλω!!!!

Περιμένω πμ

Luna
Περιβόητο μέλος

τωρα το διαβασα ολο αυτο και νομιζω οτι συμφωνω με την raisa οτι εδω αυτη η χωρα εχει σοβαρες ελλειψεις σε νομοθεσιες που αφορουν εμας!!με τα ζωα δεν προκειται να ασχοληθουν για πολυ καιρο ακομα και ειναι κριμα αλλα..ετσι ειναι δυστυχως τα πραγματα!!!
οσο για τους ιδιωτες σαν την raisa δεν εχω κανενα προβλημα μαζι τους!!!στην τελικη αμα θες πας και βλεπεις και γνωριζεις τον αλλον και αν δεις οτι ειναι ολα οκ τοτε αποφασιζεις αν θες η οχι γατακι απο εκει!!!
εγω δεν εχω ακομα δικο μου χωρο,αλλ οταν μετακομισω (που ελπιζω να ειναι μεσα στο 2008 μπορει και αρχες 2009 θα εκανα ακριβως αυτο!2-3 γατακια 1 γεννα τον χρονο ανα θυληκο!!!!
αγαπαω πολυ αυτην την ρατσα και επειδη ειδα ποσο δυσκολο ειναι να βρεις,θα ηθελα να διευκολυνω κι αλλους σαν κι εμενα να αποκτισουν ενα γατακι!!!δεν ειναι κακο και στην τελικη οταν καποιος δει εναν χωρο και εναν ανθρωπο που δειχνει οτι τα αγαπαει τοσο πιστευω θα το καταλαβει!!!!(και ισχυει κ για την Raisa αυτο κ για οποιον παει να το κανει με οποιαδηποτε ρατσα)

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Έχετε όσες απόψεις θέλετε. Στο τέλος τα πράγματα αποφασίζονται στα κέντρα αποφάσεων. Από ανθρώπους που δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε.
ακριβως ετσι!!!!!! και ξερετε αυτοι οι "ανθρωποι" δεν εχουν δισταγμο να στειλουν το γιο του απεναντι να σκωτωθει σε καποιον πολεμο αλλα ακομα και να σκωτοσουν εναν ανθρωπο για το κερδος λετε να ενδιαφερονται για το αν θα παρουν απο πετ σοπ ι απο εκτροφεα μαλλον το ευκολοτερο και οτι ειναι πιο κοντα. Αν ψαξετε σε φοτος δεν υπαρχει εκτροφειο που να μην εχει καγκελα ψαξτε και ολο και καπου θα βρειτε καγκελα. Δηλαδη εγω ειμαι κακια οταν κλεινω τις γατεσ σε ενα δωματιο για να καθαρισω το σπιτι και τισ αφινω εκει μια μερα????????
δεν ειμαι φιλοζωη????? η μηπως το οτι δεν τις αφινω να ανεβουν στο τραπεζι με κανει λιγοτερο φιλοζωη???? ή οτι δεν δινω 300 ευρω σε κτηνιατρο για να μου στειρωσει την γατα ενω στειρωνουν τουλαχιστον 30 τον μηνα αστεγα γατακια δωρεαν ή με 50 ευρω γιατι το ξερω εχω στειρωσει και εγω αδεσποτα γατακια και τα εχω δωσει δηλαδη τι εγω ειμαι ευκολο θυμα επειδη εχω μια περσικη τσιντσιλα σιλβερ ή μια egypsian mao ή μια ragadoll ή μια βιρμανιας πρεπει να δωσω 300 ευροπουλα ενω την αδεσποτη δεν χρειαζται???? μα τοτε δεν το κανω πια θεμα δεν θα στειρωσω την γατα που μπορει να μου δωσει μια φορα το χρονο εισοδιμα 1500 ευρω το λιγοτερο. Δειτε ρεαλιστικα το θεμα οχι συνεσθηματικα αυτο σκεφτετε ο μεσος ελληνας που εχει εενα ζωο ρατσας
fru_fru
Δραστήριο μέλος
θα μου πειτε εχω σκυλο ρατσας, και ναι. δε θα τον στειρωσω. Θα δωσω τα μωρα του σε φιλους που ηδη μου τα ζητουν.
σορρυ που σας το "χαλαω"
φιλικα
φρου
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Εμένα η κολλητή μου αγόρασε ένα σκυλάκι από pet shop (την κατσάδιασα γι' αυτό), το οποίο pet shop πήρε το σκυλάκι από εκτροφέα.
Άρα, μήπως χρυσώνουμε το χάπι γιατί αυτό μας βολεύει στην προκειμένη περίπτωση;; Με ποιο δικαίωμα ελέγχουμε τις ζωές των άλλων, κι όχι μόνο τις ελέγχουμε, αλλά και τις πουλάμε...;;
Για μένα δεν έχει διαφορά αν ένα ζωάκι πωλείται σε εκτροφείο ή σε pet shop. Για μένα είναι ένα και το αυτό. Κι ας λέτε ότι οι συνθήκες είναι καλές κ.λπ. κ.λπ.
Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολική η άποψή μου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πουλάς ένα ζώο, για να κερδίσεις από αυτό, και αυτό σημαίνει εκμετάλλευση.
Ζευγάρωσε το ζωάκι σου, και χάρισε τα μωράκια σε κάποιον που θα τα αγαπάει.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Havana
Διάσημο μέλος

οταν εισαι 20 εισαι στα καγκελα στα 30 δεν ξερει πως να το κυνηγησεις και αν το στησεις και δεν εχεις του ςπορους..στα 40 νομιζω οτι ειναι η καταλληλη ηλικια ολες οι καλες ιδεες να ωριμασουν , να βρουν τον χορο τους και τον χρονο μεσα μας και φυσικα να υιλοποιηθουν!!!!

ruko
Διάσημο μέλος
Πουλάς ένα ζώο, για να κερδίσεις από αυτό, και αυτό σημαίνει εκμετάλλευση.
Σ' αυτό διαφωνώ. Εκμετάλλευση είναι να του κάνεις τη ζωή ποδήλατο ή να το εκθέτεις σε κινδύνους για να γεμίσει η τσέπη σου. Αν το κάνεις σωστά, ώστε να ζει και το ζώο καλά, να είναι υγιές και ψυχικά ισορροπημένο και να πάει σε καλό σπίτι, πού είναι το πρόβλημα; Φυσικά, δεν είμαι κατά της αγοραπωλησίας ζώων και ίσως γι' αυτό να το βλέπω έτσι.
Άρα, μήπως χρυσώνουμε το χάπι γιατί αυτό μας βολεύει στην προκειμένη περίπτωση;; Με ποιο δικαίωμα ελέγχουμε τις ζωές των άλλων, κι όχι μόνο τις ελέγχουμε, αλλά και τις πουλάμε...;;
Όμως, με την ίδια λογική, είναι εξίσου έλεγχος να παίρνεις ένα ζώο που έχει μάθει να ζει έξω στο σπίτι σου, να το στειρώνεις κ.λπ.
Οφ-τόπικ, αλλά πρέπει να το πω.
Εμένα η κολλητή μου αγόρασε ένα σκυλάκι από pet shop (την κατσάδιασα γι' αυτό), το οποίο pet shop πήρε το σκυλάκι από εκτροφέα.
Ο πετσοπάς την παραμυθιάζει. Είτε το πήρε από κανένα εγχώριο ή ξένο παραγωγό κουταβιών, είτε το βρήκε στη Χρυσή Ευκαιρία.
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σ' αυτό διαφωνώ. Εκμετάλλευση είναι να του κάνεις τη ζωή ποδήλατο ή να το εκθέτεις σε κινδύνους για να γεμίσει η τσέπη σου. Αν το κάνεις σωστά, ώστε να ζει και το ζώο καλά, να είναι υγιές και ψυχικά ισορροπημένο και να πάει σε καλό σπίτι, πού είναι το πρόβλημα; Φυσικά, δεν είμαι κατά της αγοραπωλησίας ζώων και ίσως γι' αυτό να το βλέπω έτσι.
[....]
Όμως, με την ίδια λογική, είναι εξίσου έλεγχος να παίρνεις ένα ζώο που έχει μάθει να ζει έξω στο σπίτι σου, να το στειρώνεις κ.λπ.
Δυστυχώς δεν στέκει νομίζω το επιχείρημα αυτό, όταν ζευγαρώνει κανείς τη γάτα του με σκοπό να πουλήσει τα γατάκια, ακόμα κι αν κατά τη γνώμη του οι οικογένεις που θα τα πάρουν είναι καλές, τότε το κάνει ακριβώς για να γεμίσει την τσέπη του. Αλλιώς, αν το είχε κάποιος απλά βίτσιο και ήθελε να το κάνει σαν χόμπι, θα τα χάριζε.
Εμβολιασμοί/στειρώσεις και λοιπά θα μπορούσαν να αφεθούν στην πρωτοβουλία του νέου ιδιοκτήτη (αφού είναι από τόσο 'καλό σπίτι'), επομένως δεν θα υπήρχε λόγος να ζητήσει κανείς λεφτά για τα γατάκια...
Φυσικά και επεμβαίνεις στη ζωή ενός ζώου που παίρνεις από το δρόμο. Φυσικά και όταν το στειρώνεις αποφασίζεις για το τί θα συμβεί στο σώμα ενός άλλου έμψυχου όντος. Όμως ξεχνάμε κάτι, που ποτέ δε θα βαρεθώ να το φωνάζω: την πρόθεση. Υπάρχει διαφορά όταν κάνεις κάτι με σκοπό να βγάλεις εσύ λεφτά, και όταν κάνεις ακριβώς το ίδιο με σκοπό να βοηθήσεις ένα ζωάκι...
Τέλος, δεν υπάρχει τρόπος να εγγυηθεί κανείς ότι το ζωάκι θα 'είναι υγιές και ψυχικά ισορροπημένο και να πάει σε καλό σπίτι'... Ακόμα και ο όρος 'καλό σπίτι' είναι εντελώς φλού, και όταν ακούω για 'ψυχική υγεία' δεν μπορώ να φανταστώ πώς έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα γατί που ζει με την οικογένειά του που το λατρεύει αλλά είναι κλεισμένο σε ένα σαλόνι όλη του τη ζωή είναι πιο ισορροπημένο/ ευτυχισμένο/ υγιές ψυχικά από μια αδεσποτούλα που ζει μες στους κινδύνους, αλλά κάπως τα καταφέρνει και έχει μόλις γεννήσει ένα μάτσο γατούλια (που κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί θα απογίνουν) και τα θηλάζει κάπου σε μια αποθήκη...
ruko
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς δεν στέκει νομίζω το επιχείρημα αυτό, όταν ζευγαρώνει κανείς τη γάτα του με σκοπό να πουλήσει τα γατάκια, ακόμα κι αν κατά τη γνώμη του οι οικογένεις που θα τα πάρουν είναι καλές, τότε το κάνει ακριβώς για να γεμίσει την τσέπη του.
Όπως είπα, εκμετάλλευση είναι να του κάνεις τη ζωή ποδήλατο. όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, το να θέλει κανείς να γεμίσει την τσέπη του δεν το θεωρώ καθόλου κακό. Κανείς μας, νομίζω, δεν θέλει να είναι φτωχός.
Οπότε αν το κάνει σωστά, με γεια του με χαρά του.Εμβολιασμοί/στειρώσεις και λοιπά θα μπορούσαν να αφεθούν στην πρωτοβουλία του νέου ιδιοκτήτη (αφού είναι από τόσο 'καλό σπίτι'), επομένως δεν θα υπήρχε λόγος να ζητήσει κανείς λεφτά για τα γατάκια...
Οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις πρέπει να γίνονται ούτως ή άλλως. Δεν αφήνεις ένα γατί ανεμβολίαστο και εκτεθειμένο σε χίλια δυο, επειδή για κάποιους λόγους άργησε να δωθεί.
Όμως ξεχνάμε κάτι, που ποτέ δε θα βαρεθώ να το φωνάζω: την πρόθεση. Υπάρχει διαφορά όταν κάνεις κάτι με σκοπό να βγάλεις εσύ λεφτά, και όταν κάνεις ακριβώς το ίδιο με σκοπό να βοηθήσεις ένα ζωάκι...
Προφανώς είναι διαφορετικές οι προθέσεις. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί το μεν πρέπει σώνει και καλά να το βαφτίζουμε "καλό" και το άλλο "κακό". Στο κάτω-κάτω και τα δυο γίνονται με τον ίδιο τρόπο και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Μόνο η πρόθεση διαφέρει(*). Γιατί λοιπόν το ένα είναι κατακριτέο;
(*) Να σημειώσω ότι αυτός που κάνει τη δουλειά του σωστά κινείται από πραγματική αγάπη για τα ζώα και δεν τα βλέπει μόνο σαν αντικείμενα κέρδους. Υπάρχουν και αυτοί, αλλά ανήκουν σε άλλη κατηγορία (λέγε με πετ σοπ και puppy mill).
Όσον αφορά την ψυχική υγεία, μπορείς να την εγγυηθείς σε αρκετά μεγάλο βαθμό: έχει να κάνει με τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου, με την κοινωνικοποίησή του και πολλά άλλα.
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η σύγκριση με τα αδέσποτα.
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=27003 χωρις να θελω να θηξω κανεναν αληθεια συνγωμη Νεκταρια που πιανομαι απο το θεμα σου αλλα για ποιον λογω τελικα ενας εκτοφεας πουλαει την retierd γατα του και μαλιστα τοσο ακριβα δηλαδη για πεστε μου δηλαδη τα λευτα αυτα ειναι για την γατα να μην χαλασει το "brand" ή για κατι αλλο????? ναι τα δινω τα λευτα αλλα οχι στον εκτροφεα τα δινω στο stray help!!!!!! αλλα την γατα την θελω τοτε ναι ειμαι φιλοζωος .Αλλιως ναι ειμαι μια ψωνισμενη που θελω να επιδεικσω οτι κοιτα τι εκανα εγω αγορασα την ταδε γατα που ειναι ταδε ρατσα
αυτα Για μενα αυτο το θεμα εχει κλησει αν δεν βρεθει καποιος εκτροφεας με το χερι στην καρδια και να πει ξερεις ναι εγω το γατακι θα το χαρισω οταν φτασει στουσ 7-9 μηνες και αν το πουλησω ναι τα λεφτα τα δινω στο stray help .Αν δεν βρεει τοτε κοριτσια τα εκτροφεια στην Ευρωπη δεν εχουν καμμια διαφορα απο τα pet shop!!!!!!!
λυπαμαι και ζητω συγνωμη απο οποιον στεναχωρισα αλλα ξερετε ναι αποδεχομαι την raisa και την καθε raisa γιατι εκεινη βαζει το χερι στην τσεπη και βοηθαει με τον τροπο της τα αδεσποτα .Αποδεχομαι οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να αναπαραγαγει το ζωο του για οποιονδηποτε σκοπο και λογο και ξερετε γιατί? γιατι ακομα και να μην το αποδεχτω αυτο θα συνεχισει να υπαρχει γιατι παντα οι εκτροφεις θα κανουν μια γεννα "Ελληνικη" δηλαδη χωρις χαρτια και μην κανει κανεις σαν να μην το ξερει Στην Ελλαδα Ζουμε!!!!!!!!!!!! δηλαδη πωσ μπορεις να βρεις μια γατα π.χ main coon 1200 ευρα αλλα και 600 ευρα δεν αναρωτηθικε ποτε κανεις??????????? εγω αναρωτηθικα και ξερω αυτα Αντε καληνυχτα και Ραισα αστους να λενε μην ξεχνας ποτε τι λενε για την γατα "η γατα τα σκ@@@@ τα σκεπαζει για να μην μυριζουν" δυστιχωσ στην Ελλαδα κανενας δεν πηρε ποτε το φτιαρακι της αμμου και ξερετε και κατι αλλο για να φτασουν στισ γατες θα πρεπει να ξεκινησουν απο τα σκυλια και εκει τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα!!!!!!!!!! Οσο για τα ποιηστοπιητικα του Ε.Ο.Γ πιασε το αυγο και κουρευτο οταν αποκτησει διοικηση πεστε το και σε εμενα
θα ξαναμηλισω αυριο για αυτο το θεμα τωρα τα πηρα

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
E, καλά δεν σταματούν όλα στα 40! υπάρχουν κι άλλες ηλικίες... Εγώ έλεγα μήπως και βοηθούσα μια μικρή ομάδα νέων (εν τη ενώσει η ισχύς) που θα είχαν το ίδιο όνειρο ώστε να επεξεργαζόμασταν κάποιες ιδέες ....[ανιμα τι εννοεις με το νεος....????
οταν εισαι 20 εισαι στα καγκελα στα 30 δεν ξερει πως να το κυνηγησεις και αν το στησεις και δεν εχεις του ςπορους..στα 40 νομιζω οτι ειναι η καταλληλη ηλικια ολες οι καλες ιδεες να ωριμασουν , να βρουν τον χορο τους και τον χρονο μεσα μας και φυσικα να υιλοποιηθουν!!!!![]()
Όσο για τη janinne, σκέψου το ξανά και ίσως δεις και την άλλη άποψη. Για τους ιδιώτες που θέλουν να δουν τη γάτα τους να γεννάει υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κανονίσει που θα παν τα γατουλίνια μπορεί να έχει κι άλλη μορφή: π.χ. οι μέλλοντες γατογονείς να συμβάλλουν για την γατοιοκογένεια στην άμμο στα φαγητά και στο γιατρό όσο τα γατουλίνια είναι με τη μαμά τους. Είναι σημαντικό οικονομικά νομίζω και πιο ανθρώπινο αλλά και ανθρωπιστικό.
Havana
Διάσημο μέλος

Havana
Διάσημο μέλος

zorica
Διάσημο μέλος

ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως, μιλάμε για οικονομική εκμετάλλευση όπως και να έχει, αφού:
Εκμετάλλευση :
* 1. χρήση για αποκόμιση οικονομικού κέρδους:
* 2. χρησιμοποίηση για αποκόμιση οικονομικού κέρδους με τρόπο μη θεμιτό ή απαράδεκτο από ηθική άποψη:
Για όσους είναι κατά της πώλησης ζώων, τότε έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση #2. Αλλιώς, απλά για την περίπτωση #1...
Το να του κάνεις τη ζωή ποδήλατο, μπορεί να ονομαστεί κακοποίηση, αμέλεια, ή και έκθεση...
Επίσης, σύγκρινα το αδέσποτο με το κανακευμένο ράτσας για να θέσω το ερώτημα: ποιό από τα δύο είναι πιο υγιές ψυχικά; Ποιός μπορεί να το απαντήσει στα σίγουρα; Νομίζουμε ότι τα ξέρουμε κι ότι τα ελέγχουμε όλα, στο τέλος όμως βασιζόμαστε μόνο σε αυθαίρετα συμπεράσματα...
Τέλος, πιστεύω ότι η πρόθεση παίζει τεράστιο ρόλο, τουλάχιστον ηθικό. Στην περίπτωση του εμπορίου έμψυχων ζώων, το θέμα είναι αν θεωρείς ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα, παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων, ή αν είναι κατώτερα όντα που τους αξίζει να τα μεταχειρίζονται σαν αντικείμενα (αγαπημένα, αλλά αντικείμενα...)
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Επίσης, σύγκρινα το αδέσποτο με το κανακευμένο ράτσας για να θέσω το ερώτημα: ποιό από τα δύο είναι πιο υγιές ψυχικά; Ποιός μπορεί να το απαντήσει στα σίγουρα; Νομίζουμε ότι τα ξέρουμε κι ότι τα ελέγχουμε όλα, στο τέλος όμως βασιζόμαστε μόνο σε αυθαίρετα συμπεράσματα...
Mέσα στο μυαλό του κάθε ζώου δεν μπορούμε να μπούμε. Οπότε τι προτείνεις να κάνουμε? Να αφήσουμε τα αδέσποτα εκτεθειμένα σε κάθε κίνδυνο επειδή δεν ξέρουμε αν η ψυχική τους υγεία θα κινδυνέψει αν πάνε σε κάποιο σπίτι? Γιατί δεν είναι μονο τα γατιά ράτσας κανακευμένα...πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ αγαπάμε και κανακεύουμε τα ζώα μας, είτε είναι ράτσας είτε όχι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool