Εκτροφείς και γέννες ιδιωτών

γεια σας και απο εμνα...ειναι λιγο χαρτουρα αλλα δεν ειανι ακατρθοτο.
απλα ηταν πολυ δυσκολο για εμνα γιατι ηταν το πρωτο εκτροφειο που αναλαβανε να βγαλουν αδεια και οι ανθρωοι στη νομαρχεια δεν ηξεραν για γατες παρα μονο για αιγοπροβατα σκυλους ακι βοηοιδοι...:lol:
ειμαστε στην αναμονη λοιπον για τον ελενχο...

νομιζω ομως πως το προβλημα ειναι αλλου....
εαν τα δηλωνεις ολα και εισαι νομημοτατος με σωστες τροφες κτηνιατρους κτλ η γατα που θα πουλας δεν θα τιμαται στα 600 ευρο που κανουν συνηθως οι μαυραγορητες αλλα πολυ πιο πανω...
και οι ελληνες δεν ειανι μαθημενοι σε τεοια νουμερα και θα σου πουν τι να την κανω την αποδειξη εγω θελω αν μου κοψεις κατι απο την τιμη
εξου και τα κοριτσακια που βγαινουν και λενε βρηκα σιαμ με 100 ευρο ...
κτλ:hmm:

Havana, υπάρχει κάποιος minimum αριθμός γατιών που κάποιος πρέπει να'χει? π.χ.μπορώ έχοντας ένα ζευγάρι γατιών να γίνω εκτροφέας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χοι ειναι 2 θυλικα και ενα αρσενικο το μινιμουμ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο χ πελάτης που θέλει να αγοράσει ένα καθαρόαιμο γατάκι, πώς θα ξέρει ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος όχι, αφού δεν υπάρχει κανείς αντικειμενικός τρίτος που να του το εξασφαλίζει; ΑΥΤΗ είναι η διαφορά μεταξύ της επίσημης και της ερασιτεχνικής εκτροφής.

Δίκιο έχεις βρε aretha, αλλά πιστεύεις ότι ο ΕΟΓ είναι ο αντικειμενικός τρίτος που μπορεί να εξασφαλίσει όσα λες;;;; :hmm:Εγώ γιατί δεν το νομίζω;;;:/: Όταν ήθελα να μεταφράσω το pedigree της Ραίσας στα ελληνικά κανείς δεν ήρθε να δει αν πραγματικά την έχω ή αν είναι μαϊμού τα χαρτιά...μόνο τα λεφτά ήθελαν να τους στείλω:down:

Ωραία! Επομένως τα pedigree μπορεί να τα διασταυρώσει κανείς.
Τις συνθήκες διαβίωσης των γατιών; Το πόσο συχνά γεννούν τα θηλυκά;:hmm:

Για τα pedigree μίλησα πιο πάνω......όσο για τις συνθήκες διαβίωσεις νομίζω ότι αυτές δεν είναι και τόσο άριστες στα εκτροφεία μιάς και αυτά αποτελούν επαγγελματικές αναπαραγωγικές μονάδες ( και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει αυτό)....γι΄αυτό άλλωστε στην Γερμανία τουλάχιστον, οι γέννες από σπίτι, όπου τα ζώα είνα μέλη της οικογένειας και όχι μέσα σε κλουβιά, θεωρούνται πιό καλές!:hmm:

Ακριβώς! Και επειδή η επίσκεψη στο χώρο δεν εξασφαλίζει τίποτα (δεν μπορείς με μια επίσκεψη να ξέρεις τι είναι βιτρίνα και τι όχι και τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια), γι' αυτό τον λόγο είναι τόσο σημαντική η πιστοποίηση από κάποιον επίσημο φορέα. Για να εξασφαλίζει, πρώτα από όλους, τους σωστούς και υπεύθυνους εκτροφείς.

Σίγουρα αυτός ο φορέας δεν μπορεί να είναι ο ΕΟΓ, κατά την άποψή μου!:hmm:

αλλα εχω δει τη νομοθεσία και μην νομιζετε οτι ειναι και οτι καλυτερο για τα ζώα, γενικως οταν τα ζωα συντροφιας μετατρεπονται σε ζωα παραγωγικα, γιατι αυτο ειναι τα ζωα εκτροφειων, όλα αρχιζουν και γινονται λιγο εμπορικα, το οποιο δεν ειναι πάντα και το καλύτερο!

Αυτό ακριβώς εννοώ πιο πάνω....οι γέννες από σπίτι πιστεύω ότι είναι πιο καλές, διότι τα ζώα έχουν άλλη μεταχείριση:hmm:

Είτε έτσι είτε αλλιώς...υπάρχουν οι κακοί και οι καλοί "εκτροφείς" και ο ενδιαφερόμενος πρέπει, πρίν πάρει ένα ζώο, να το ψάξει λίγο;)

Μη σκας Ραισάκι!
Δεν χρειάζεται ο ΕΟΓ για να γίνεις πιστοποιημένος εκτροφέας!
Μόνο για την έκδοση Pedigree...

Όσο για τη Γερμανία, επειδή ο Μορφέας προέρχεται από εκεί... οι άνθρωποι είναι μπροστά...είναι ε κ π λ η κ τ ι κ ο ι οι Γερμανοί εκτροφείς (όσοι τουλάχιστον εγώ προσέγγισα)

Μη σκας Ραισάκι!
Δεν χρειάζεται ο ΕΟΓ για να γίνεις πιστοποιημένος εκτροφέας!
Μόνο για την έκδοση Pedigree...

Το ξέρω μωρέ, αλλά και το άλλο δεν μου κάθεται καλά....μόνο από εξωτερικό ίσως θα ήταν καλή φάση!!:hmm:

Το ξέρω μωρέ, αλλά και το άλλο δεν μου κάθεται καλά....μόνο από εξωτερικό ίσως θα ήταν καλή φάση!!:hmm:

τι εννοείς από εξωτερικό? :hmm:
Ποια άλλη φάση δεν σ'αρέσει?

τι εννοείς από εξωτερικό? :hmm:
Ποια άλλη φάση δεν σ'αρέσει?

Ειπώθηκε πιο πάνω κατά πόσο μπορείς να πάρεις άδεια από το εξωτερικό...αυτό εννοάω:P :D
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί η Νομαρχία να ξέρει για εκτροφεία γατιών:hmm:όπως είπε και η αβάνα μόνο για πρόβατα και κότες ξέρουν αυτοί:/:

Δίκιο έχεις βρε aretha, αλλά πιστεύεις ότι ο ΕΟΓ είναι ο αντικειμενικός τρίτος που μπορεί να εξασφαλίσει όσα λες;;;; :hmm:Εγώ γιατί δεν το νομίζω;;;:/:
Για τον ΕΟΓ ξέρω μόνο όσα έχουν γραφεί κατά καιρούς εδώ και, όντως, δεν έχω σχηματίσει την καλύτερη γνώμη. Είναι όμως ένας επίσημος φορέας και, όσο υποτυπώδεις κι αν είναι οι διαδικασίες του, είναι και πάλι καλύτερες από την παντελή έλλειψη διαδικασιών.
Όπως είπα και προηγουμένως, με το να μένει κανείς απ' έξω και να κάνει ερασιτεχνική εκτροφή, δεν βοηθάει ούτε στην αναβάθμιση του φορέα, ούτε στην αναβάθμιση της εκτροφής ως δραστηριότητας.

όσο για τις συνθήκες διαβίωσεις νομίζω ότι αυτές δεν είναι και τόσο άριστες στα εκτροφεία μιάς και αυτά αποτελούν επαγγελματικές αναπαραγωγικές μονάδες ( και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει αυτό)....γι΄αυτό άλλωστε στην Γερμανία τουλάχιστον, οι γέννες από σπίτι, όπου τα ζώα είνα μέλη της οικογένειας και όχι μέσα σε κλουβιά, θεωρούνται πιό καλές!:hmm:
Σίγουρα όταν τα ζώα είναι λίγα και ζουν κανονικά σαν κατοικίδια, οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αλλά η ένστασή μου έγκειται στο ότι στην κατηγορία "γέννα σπιτιού" δεν ανήκουν μόνο αυτές οι ειδυλλιακές περιπτώσεις, αλλά και οι περιπτώσεις κακοζωισμένων και κακοταϊσμένων, ταλαίπωρων ζώων που γεννάνε 2-3 φορές το χρόνο και τελικά πεθαίνουν πρόωρα από την εξάντληση.:/:
Είτε έτσι είτε αλλιώς...υπάρχουν οι κακοί και οι καλοί "εκτροφείς" και ο ενδιαφερόμενος πρέπει, πρίν πάρει ένα ζώο, να το ψάξει λίγο;)
Οπωσδήποτε!!
Αλλά κανείς δεν μπορεί να κατασκηνώσει στο σπίτι του ιδιώτη από τον οποίο θα πάρει γατάκι, για να διαπιστώσει την κατάσταση. Αν του επιτραπεί να κάνει επίσκεψη στο χώρο, θα είναι τυπική και σύντομη. Αν ο ιδιώτης "εκτροφέας" έχει λερωμένη τη φωλιά του, θα φροντίσει να την κρύψει πίσω από μια αποδεκτή βιτρίνα. Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, ούτε απίθανο, δυστυχώς.
Αν έψαχνα ποτέ να αγοράσω καθαρόαιμο γατάκι, το πρώτο πράγμα που θα έψαχνα θα ήταν κάποια εγγύηση ότι τηρούνται ορισμένοι κανόνες, τους οποίους έχουν θέσει άνθρωποι που γνωρίζουν το χώρο. Η μόνη εγγύηση που μπορώ να σκεφτώ, είναι μια επίσημη πιστοποίηση.:hmm:

να ξεκαθαρισω κατι που μπορει να μην γνωριζετε, η Νομαρχία δεν έχει χαρτια που εχει φτιαξει μόνη της!ειναι νόμοι που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη ίδιοι, δεν ειναι μονο για κότες και προβατα, υπάρχουν κτηνιατροι που υπηρετουν αυτους τους νομους και γνωρίζουν!μην ειμαστε τοσο πεσιμιστες και εναντια των Ελληνων, δεν τα κανουμε μονο εμεις χαλια, παντου υπαρχουν κακοι ανθρωποι, εδω στην Αμερικη που θεωρουνται φιλοζωοι και εχουν πολλα περιστατικα κακοποιησης ζωων, βεβαια εχουν νομους εναντια αυτων, αλλα ειναι και οι μονοι που εχουν τετοιους νομους!παντως σας το λεω οτι οι νομοι ειναι κοινοι για την Ευρωπη, οποτε μην νομιζετε οτι το εχει γραψει ενας ασχετος Ελληνας!κατα τ' αλλα συμφωνω απολυτα με τη Raisa!πολλες φορες οι γεννες απο σπιτι ειναι καλυτερες απο καποια εκτροφεια που εντατικοποιουν τα παντα και εμπορευονται τα παντα!και ειναι κατανοητο τα ζωα τους ειναι ζωα αναπαραγωγης και οχι αμιγως συντροφιας!ο καθενας ας επιλεξει απο που και τι θα παρει!

επισης δεν μπορω να καταλαβω τι επισημη πιστοιποιηση δινει ενα εκτροφειο?εννοειτε για την υγεια του?αυτο φαινεται απο το βιβλιαριο υγειας?απο το πως ζει ενα ζωο και σε τι συνθηκες?παλι φαινεται και μονο απο την εικόνα, αλλα και μετα απο μια επισκεψη σε ένα κτηνίατρο, οπου κανεις δεν μπορει να την αρνηθει αν τη ζητησει ο μελλοντικος ιδιοκτητης. επισης τι αλλο?για εξετασεις γονιδιακες?πολλα εκτροφεια δεν την κανουν ή τώρα αρχιζουν να τις κανουν, παλι και αυτο γίνεται!τελικα τι πιστοποιηση ζητάμε δεν έχω καταλαβει, για να ξερουμε τι απαιτουμε ως ιδιοκτητες γιατι εγω κτηνιατρος ειμαι και αυτο που θα έλεγχα θα ηταν το βιβλιαριο υγειας, το pedigree,την εικονα του ζωου, οπου αν θες μια φυλη γνωριζεις το προτυπο, τι αλλο?δεν ξερω και φυσικα μια κλινικη εξεταση που θα έκανα., αυτα!

πολλες φορες οι γεννες απο σπιτι ειναι καλυτερες απο καποια εκτροφεια που εντατικοποιουν τα παντα και εμπορευονται τα παντα!

Έχω προσωπική εμπειρία από τέτοιου είδους εκτροφεία. Τουλάχιστον, ελπίζω να είναι λίγα:/:

Yποθέτω, Βάσια, ότι ζητάμε πιστοποίηση όπως όλες. Δηλαδή άδειες, εγγυήσεις, προέλευση, κατάσταση, έλεγχο και ότι άλλο προβλέπεται από τον ευρωπαϊκό νόμο. Ε, δεν είναι τα εκτροφεία όπως τα μαγαζιά μόδας που φυτρώνουν όπου τραβά η ζήτηση, ούτε θάπρεπε να είναι. Τώρα αν κάποιο ιδιώτες θέλουν να ασχολούνται ερασιτεχνικά, τι να πω .... Είναι κάτι όπως π.χ. ένα οργανωμένο φυτώριο κι ένας ιδιώτης που έχει έναν ωραίο κήπο, ή ακόμη όπως ένα μουσείο και ένας ιδιώτης που έχει στο εικονοστάσι του πέντε καλές παλιές εικόνες , ε, κάπως έτσι ας πούμε. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά.

επισης δεν μπορω να καταλαβω τι επισημη πιστοιποιηση δινει ενα εκτροφειο?εννοειτε για την υγεια του?αυτο φαινεται απο το βιβλιαριο υγειας?απο το πως ζει ενα ζωο και σε τι συνθηκες?παλι φαινεται και μονο απο την εικόνα, αλλα και μετα απο μια επισκεψη σε ένα κτηνίατρο, οπου κανεις δεν μπορει να την αρνηθει αν τη ζητησει ο μελλοντικος ιδιοκτητης. επισης τι αλλο?για εξετασεις γονιδιακες?πολλα εκτροφεια δεν την κανουν ή τώρα αρχιζουν να τις κανουν, παλι και αυτο γίνεται!τελικα τι πιστοποιηση ζητάμε δεν έχω καταλαβει, για να ξερουμε τι απαιτουμε ως ιδιοκτητες γιατι εγω κτηνιατρος ειμαι και αυτο που θα έλεγχα θα ηταν το βιβλιαριο υγειας, το pedigree,την εικονα του ζωου, οπου αν θες μια φυλη γνωριζεις το προτυπο, τι αλλο?δεν ξερω και φυσικα μια κλινικη εξεταση που θα έκανα., αυτα!
εννοειτε οτι τα γατια διδονται με βιβλιαρειο υγειας , τσιπαρισμενα , με χαρτια πεντικρι διαθεσιμο πεντικρι γονιων τεσσαρων γενναιων πισω, αποπαρασιτωμενα και κτηνιατρικα ελεγμενα για ολες τις πιθανες ασθενεις και στα συμβολαια υιοθεσιας αναφερονται ναλυτικα οι υιοσεις και ο χρονος επωασης για την καθεμια και συνοδευονται με εγγυηση που τα καλυπτει για ολα τα παραπανω.
δεν καταλαβαινω ειλικρινα γιατι οι εκτροφεις πρεπει να απολογουμαστε καθε τρεις και λιγο ιδιαιτερα σε ατομα που δεν ενδιαφερονται για να αγορασουν μια γατα...απλα κουβεντα να γινεται...:blink:

εννοειτε οτι τα γατια διδονται με βιβλιαρειο υγειας , τσιπαρισμενα , με χαρτια πεντικρι διαθεσιμο πεντικρι γονιων τεσσαρων γενναιων πισω, αποπαρασιτωμενα και κτηνιατρικα ελεγμενα για ολες τις πιθανες ασθενεις[...]

Σαν να μιλάμε για playstation 2 που το παραγγέλνεις από τον πειρατή και σου έρχεται με το manual, τσιπαρισμένο (για να παίζει τα αντιγραμμένα), με εγγύηση για όλα τα parts κλπκλπ :)
Sorry, just kidding XD μην παρεξηγηθούμε κιόλας :)

Σαν να μιλάμε για playstation 2 που το παραγγέλνεις από τον πειρατή και σου έρχεται με το manual, τσιπαρισμένο (για να παίζει τα αντιγραμμένα), με εγγύηση για όλα τα parts κλπκλπ :)
Sorry, just kidding XD μην παρεξηγηθούμε κιόλας :)
Έλα τώρα! μη το παραχοντραίνεις! καταλαβαίνεις πολύ καλά τι είναι πιστοποίηση.
--------------------------------

Πλακίτσα έκανα μη βαράτε! :D

εννοειτε οτι τα γατια διδονται με βιβλιαρειο υγειας , τσιπαρισμενα , με χαρτια πεντικρι διαθεσιμο πεντικρι γονιων τεσσαρων γενναιων πισω, αποπαρασιτωμενα και κτηνιατρικα ελεγμενα για ολες τις πιθανες ασθενεις και στα συμβολαια υιοθεσιας αναφερονται ναλυτικα οι υιοσεις και ο χρονος επωασης για την καθεμια και συνοδευονται με εγγυηση που τα καλυπτει για ολα τα παραπανω.

Τη μοναδική φορά που αγόρασα γάτα απο εκτροφέα, τίποτα απ'άυτα δε μου είχε δώσει..απλά ένα χαρτί που έλεγε ημερομηνία γέννησης και γονείς της γάτας (τύπου pedigree αλλά όχι το κανονικό..το κανονικό αν το ήθελα έπρεπε να πληρώσω εξτρά). Ούτε βιβλιάριο υγείας μου είχε δώσει, ούτε για τσιπ είχε πει τίποτα και φυσικα ούτε λόγος για συμβόλαιο υιοθεσίας. Ουσιαστικά ήταν σα να αγόραζα ένα γατάκι από ιδιώτη, εκτός του pedigree που όμως δεν το πήρα τελικά γιατί είχα ήδη ξεπαραδιαστεί για να αγοράσω τη γάτα. Επεσα στην περίπτωση?

Τη μοναδική φορά που αγόρασα γάτα απο εκτροφέα, τίποτα απ'άυτα δε μου είχε δώσει..απλά ένα χαρτί που έλεγε ημερομηνία γέννησης και γονείς της γάτας (τύπου pedigree αλλά όχι το κανονικό..το κανονικό αν το ήθελα έπρεπε να πληρώσω εξτρά). Ούτε βιβλιάριο υγείας μου είχε δώσει, ούτε για τσιπ είχε πει τίποτα και φυσικα ούτε λόγος για συμβόλαιο υιοθεσίας. Ουσιαστικά ήταν σα να αγόραζα ένα γατάκι από ιδιώτη, εκτός του pedigree που όμως δεν το πήρα τελικά γιατί είχα ήδη ξεπαραδιαστεί για να αγοράσω τη γάτα. Επεσα στην περίπτωση?
Μάλλον ναι. Ο εκτροφέας είναι υποχρεωμένος να σου δώσει το pedigree, το βιβλιάριο υγείας όπου αναγράφοντε η αποπαρασίτωση, εμβόλιο, αν πέρασε καμία ασθένεια και τα φάρμακα που πήρε. Υπογράφετε συμβόλαιο που απαγορεύει τη μεταπώληση του σκύλου\γάτας χωρίς να ενημερωθεί πρώτα ο εκτροφέας καθώς και η πώλησή του σε pet shop. στο συμβόλαιο αναγράφεται πως το ζώο είναι υγιές, ελεύθερο από κληρονομικές ασθένειες.
Ο εκτροφέας που πήρες τη γάτα σου μάλλον τσιγκουνευότανε να δώσει ο ίδιος τα λεφτά για το pedigree. Γιατρός τουλάχιστον το είχε δεί ή εσύ το πήγες για πρώτη φορά; :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back