Εκτροφείς και γέννες ιδιωτών

• Thread starter Thread starter Voula
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα κάνεις κ εσύ σε άλλες αγγελίες κ ανακοινώσεις κ μπορεί να τους τη δίνει κ αυτών που γράφεις κ χαλάς τις αγγελίες τους, άρα αφου βλέπεις τώρα πόσο άσχημο είναι καλό θα ήταν από όλους μια σύνεση κ να λέμε τις απόψεις μας με ένα πιο πολιτισμένο τρόπο κ ίσως με ΡΜ κ όταν υπάρχει ζήτημα κινδύνου για κάποια γατάκια |(όπως με το συγκεκριμένο άτομο που ζευγαρώνει γατάκια με συγγενικους δεσμούς κ προφανώς κάποια στιγμή τα μικρά θα παρουσιάσουν πρόβλημα ) καλό θα ήταν να ανοιχτεί ένα νήμα χωριστό στο οποίο θα τεθεί το πρόβλημα
Sliberin, καλό θα ήταν να έδινες περισσότερη προσοχή σε ότι γράφεται.
Εννοούσα βεβαια, ότι μου την δίνει να διαβάζω την οποιαδήποτε χ άποψη, την ανάλυση επί της ανάλυσης που γράφτηκε και τέθηκε σ'ενα θέμα που μπήκε με τίτλο 'χαρίζονται γατάκια σιαμ'.
Και δεν σου επιτρέπω σε καμμία περίπτωση να με προσβάλεις με τον οποιοδήποτε τρόπο γιατί πιστεύω για τον εαυτό μου ότι ποτέ δεν έχω χαλάσει αγγελία γράφοτνας βλακείες. Αν δεν συμφωνώ, σταματώ εκεί και δεν συνεχίζω. Και επειδή μπορεί και να έχω ξεχάσει, αν έχει συμβεί από μέρους κάνε ένα copy paste για να ζητήσω συγνώμη εκ των υστέρων.
Το βασικότερο όμως είναι, ότι δεν είμαι κατίνα και επειδή έχω πολύ περισσότερα σοβαρά προβλήματα να ασχοληθώ και να λύσω, σταματώ εδώ γιατί δεν μου πάει ούτε το ύφος σου ούτε το στυλ της συζήτησης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια, ειναι πραγματικα ένα σημαντικο θέμα αυτό που συζητιέται εδώ και δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζουμε τους τόνους.
Εγώ είμαι υπέρ να δίνονται όλα τα ζωάκια με αντίτιμο, ειδικά τα πρώην αδέσποτα, αλλά όπως καταλαβαίνετε εδώ στην ελλάδα δεν γίνεται αυτο.
Αντίθετα πρέπει να παρακαλάμε και να τάζουμε προίκες για να δώσουμε ένα πανέμορφο μικρό που σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πιθανότατα θα γινόταν ανάρπαστο.
Πρέπει επιτέλους και εδώ να αποκτήσουν μια αξία τα ζωάκια που αυτην την στιγμή γενννιούνται και πεθαίνουν στους δρόμους αλλά απέχουμε πολύ απο αυτο δυστυχώς.
Και αυτο δεν εχιε να κανει με την εμπορευματοποίηση αλλα με το γεγονος οτι πρεπει επιτελους να γινει κατανοητο οτι η συντήρηση ενος ζώου έχει έξοδα, στειρωση, εμβολια, καλες τροφές, εξετάσεις... Και αν δεν ειναι ο αλλος διατεθιμένος να πληρώσει 100-150 ευρω για τα έξοδα του ζώου πριν το πάρει στα χέρια του, θα τα πληρώσει αφου το έχει υιοθετήσει για τις ανάγκες του ζώου;

Και πολύ σημαντικό για εμένα είναι να μπει ένα φρένο στις γέννες ιδιωτών, είτε πρόκεται για ζώα "ράτσας" είτε όχι, είτε χαρίζονται είτε δίνονται με αντίτιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

στο συγκεκριμενο θεμα το κακο παραεγινε, μπηκαν στη μεση προσωπικες διαφωνιες , λες και δνε μπορουσαν να συζητηθουν αλλου!
αλλο να δωσεις με καλο τροπο μια συμβουλη του στυλ "Ρωτησε τον γιατρο σου μηπως ειναι επικινδυνο να ζευγαρωνει σε αυτη την ηλικια... "
και αλλο να αρχισεις το κραξιμο
καποια ατομα δε, εχουν γινει γραφικα, γραφοντας κατω απο καθε αγγελια το ιδιο ποιηματακι...

drusilia μήπως όμως θα πρέπει κ οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά κ εμείς ο καθένας που θέλει να λέει τον εαυτό του φιλόζωο να αλλάξουμε λογική; εγώ δεν είμαι υπέρ της εμπορευματοποίησης πραγμάτων πόσο μάλλον εμβίων οργανισμών ωστόσο το βλέπω σαν αναγκαίο κακό γιατί βάζοντας ένα αντίτιμο αποκλείονται όλοι αυτοί οι χομπίστες που σήμερα έχουν χόμπι να συλλέγουν ζώα κ αύριο γραμματόσημα ή όλους αυτούς που τα πέρνουν κ τα κακοποιούν. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που σκέφτομαι κ θα ήθελα να ακούσω κ άλλες απόψεις αλλά νομίζω ότι έτσι θα είχαμε κ λιγότερα αδέσποτα

Ναι, εγω πιστεψε με έχω αλλάξει λογικη.
αλλα απλά έτσι δεν δίνεις ζωο εδώ.
Στα μπορει και 100 ζωα που εχω δωσει 2 με ρώτησαν αν στοιχίζει κατι, και ειπα οχι, και μια κυρια μονο επεμεινε να πληρώσει την στείρωση της γατούλας.
Αλλα τώρα και πάλι εκτός θέματος νομίζω βγαίνουμε... :)

Ναι, εγω πιστεψε με έχω αλλάξει λογικη.
αλλα απλά έτσι δεν δίνεις ζωο εδώ.
Στα μπορει και 100 ζωα που εχω δωσει 2 με ρώτησαν αν στοιχίζει κατι, και ειπα οχι, και μια κυρια μονο επεμεινε να πληρώσει την στείρωση της γατούλας.
Αλλα τώρα και πάλι εκτός θέματος νομίζω βγαίνουμε... :)
Ναι κ το θέμα μας είναι η εκτροφή οπότε είπαμε κ την Ντομεστικ, την κοινή ευρωπαϊκή να την αναλάβουν εκτροφείς υπεύθυνη κ γνώστες της φυλής άρα δεν βγήκαμε κ πολύ εκτός θέματος:lol:

Για μένα δεν είναι όλα ή μαύρο ή άσπρο;) το να υπάρχουν εκτροφείς που να πληρούν τις προδιαγραφές και να εμπορεύονται ζώα που είναι διασταυρωμένα σωστά, υγιή κλπ δεν είναι κακό, είναι θεμιτό και μάλιστα το επικροτώ έτσι ώστε να πάψουν να εμπορεύονται ζώα τα πετσοπ από ʽδιάφορα επικίνδυναʼ εκτροφεία και να μπορούν όσοι θέλουν ντε κ καλά ζώο ράτσας να το αγοράζουν από τους σωστούς εκτροφείς. Μακάρι να έχουμε πολλούς ακόμα, σωστούς και τίμιους. Μακάρι να μπορούσα κ εγώ να γίνω εκτροφέας σε κάποια από τις αγαπημένες μου ράτσες, για να βιώνω τη χαρά της γέννησης υγιών ζώων. Και μην σας χαλάει το εμπορεύονται, όταν δινεις κάτι έναντι αντιτίμου είναι εμπόριο, πώληση.
Το να διασταυρώνει και να ζευγαρώνει τα ζώα του κάποιος ανεξέλεγκτα εως ότου να γεράσουν το θεωρώ λάθος:down:, για το ζώο κυρίως αλλά και για τα μωρά που μπορεί να έχουν γεννετικά προβλήματα, σωστό το παράδειγμα με τα 7σιαμ χωρίς δόντια... Εκεί να δείτε τι ζόρι ηταν για να υιοθετηθούν ή για τα γατάκια που γεννιούντε με διάφορες ασθενειες, από αμέλεια ανθρώπων.:/::/:

Αυτό όμως που θεωρώ φριχτό λάθος είναι όταν σε έναν ελεύθερο χώρο έκφρασης, γιατί αυτό είναι το διαδίκτυο:), να την πέφτουν οι εκτροφείς, ειδικά οι εκτροφείς στον καθένα που για τους χψ λόγους δεν μπορεί ή δεν θέλει να στειρώσει τα ζώα του. Είναι προκλητικό να το κάνουν αυτό.
Λες μια κουβέντα, όπως είπε και η Niar και η Voula, ευγενικά, συμβουλή, όχι κράξιμο... με ποιο δικαίωμα του χαλάς την αγγελία?

Δηλαδή αν πέταγε τα ζώα θα ήταν καλύτερο (Οχι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ούτε τον ξέρω... γενικά μιλάω)

Του την ειπαν, ενώ τα ʽχάριζεʽ οκ, λάθος που τα ζευγαρώνει αλλά μην τον σταυρώνουμε κιόλας, με το μαλακό:(:(

Συμφωνώ για τα αδέσποτα, παρακαλάμε για να υιοθετηθούν, γεννιούντε άρωστα ζώα και τρέχα να τα θεραπεύσεις, τρέχα να πείσεις να υιοθετηθούν... από ανεξέλεγκτες τέτοιες καταστάσεις:down::down: αλλά έχεται στο μυαλό σας όλοι όσοι μιλάτε για αποπαρασιτωση, εμβόλια κλπ πριν από την υιοθεσία, ότι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα. οκ αν κάποιος βάλει δύο ζώα να ζευγαρώσουν ή τα αφήσει μάλλον είναι υποχρεωμένος, όχι όμως να το γενικεύουμε ρε παιδιά... αποτρέπουμε πολλους να βάζουν αγγελίες στο mycat, και δικαίως μας κατηγορούν δεξιά και αριστερά στον κυβερνοχώρο.. για δικτατορικό καθεστώς.

Και κάτι τελευταίο, είναι προκλητικό και ακούγετε πολύ μα πολύ άσχημο να την πέφτουν κάποιοι σε όποιον χαρίζει ζώο ράτσας χωρίς χαρτιά. Ειδικά οι εκτροφείς, για σκεφτήτετο:hmm::hmm::hmm::hmm: ακουγεστε λίγο κακεντρεχείς, και δεν μιλάω μόνο για την συγκεκριμένη αγγελία που τον κράξανε εκτροφείς και μη, αλλά και σε αλλα θέματα που έχω κατά καιρούς δει... εδώ εμένα μου την είπε η κα Νεκταρία που δεν την ξέρω, δεν την κατηγόρησα, απλά είπα να μην του χαλάμε την αγγελία.

Πάλι πολλά έγραψα...:redface::redface::redface:

Κριστεν καλα τα λες
και εγω ειμαι υπερ της εκτροφης μιας ρατσας υπο τις σωστες προυποθεσεις ομως, παρά το να αγοραζουμε ζωα απο το πετ σοπ

αλλά έχεται στο μυαλό σας όλοι όσοι μιλάτε για αποπαρασιτωση, εμβόλια κλπ πριν από την υιοθεσία, ότι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα.
εδώ εμένα μου την είπε η κα Νεκταρία που δεν την ξέρω, δεν την κατηγόρησα, απλά είπα να μην του χαλάμε την αγγελία.
Λοιπόν αυτό λέω κ εγώ πιο πάνω επειδή δεν έχουν όλοι αυτοί τη δυνατότητα να αποπαρασιτώσουν τα ζωάκια που έρχονται στη ζωή ή να τους προσφέρουν ότι είναι απαραίτητο γιατί καλή πορεία της υγείας τους με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία κ ακόμα κ την ίδια τους τη ζωή. Να αναλάβουν την εκτροφή όλων των υπεύθυνοι άνθρωποι (επειδή ο εκτροφέας έχει υποχρέωση να κάνει αυτά τα βασικά τα 2 πρωτα εμβόλια κ την αποπαρασίτωση καθώς κ την εκπαίδευση του ζώου) για να σταματήσουν όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα. Εγώ βάζω τον ευατό μου στη θέση του ανθρώπου που πήρε ένα γατάκι από κάποιον ανεύθυνο που απλά ζευγαρώνει τα ζώα κ μάλιστα παιδιά κ γονείς κ το γατάκι που παίρνω μετά από κάποια χρόνια ζωή παθαίνει μπορείτε να μου πείτε ποιος θα αποζημιώσει το ψυχικό κόστος; Και ποιος μπορεί να μου εξηγήσει γιατί είναι αναγκαίος ο θάνατος αυτός;
Όσο για την Νεκταρία δεν νομίζω να σου την έπεσε κ μην το παίρνεις έτσι απλά μετέφερε την εμπειρία της σαν εκτροφέας (η οποία εμπειρία είναι κ τεράστια) κ θα πρέπει να την ακούσουμε γιατί εμείς μπορεί να ξέρουμε 5 πράγματα για τις γάτες αυτή όμως ξέρει τα 3πλάσια κ αυτά που λέει ίσως μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε κ κάποια πράγματα παραπάνω, ας μην είμαστε λοιπόν αρνητικοί εξ αρχής

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back