Ελληνικός Τύπος vs Αδέσποτα...σημειώσατε 1

weirdo

Νεοφερμένο μέλος

Ο weirdo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Μονόστηλο από το "Έθνος" 9 Ιανουαρίου 2007

"ΝΕΚΡΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ
Σκύλος υπαίτιος φονικού τροχαίου

Ένας αδέσποτος σκύλος που διέσχισε ξαφνικά τον δρόμο έγινε πρόξενος τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του 50χρονος οδηγός μοτοσικλέτας χθές το πρωί στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω, λίγο μετά τα διυλιστήρια.
Ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η μηχανή του να ξεφύγει από την πορεία της και να ανατραπεί. Το γεγονός ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε προστατευτικό κράνος δεν στάθηκε σωτήριο για τη ζωή του. Όταν διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός.
Σύμφωνα με την Τροχαία Αιγάλεω που κάνει την προανάκριση, ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε ανάπτύξει μεγάλη ταχύτητα."

...Και ο σκύλος?? Μα ποίος ενδιαφέρεται για έναν σκύλο, και μάλιστα αδέσποτο, και μάλιστα ΥΠΑΙΤΙΟ φονικού τροχαίου...
Ας ξαναδιαβάσουμε τώρα το άρθρο από λίγο διαφορετική οπτική γωνία, και ας κρίνει ο καθένας ποιο άρθρο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα...

"ΝΕΚΡΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
Μοτοσικλετιστής υπαίτιος φονικού τροχαίου

Ένας 50χρονος οδηγός μοτοσικλέτας που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα έγινε πρόξενος τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του αδέσποτος σκύλος που διέσχιζε το δρόμο χθες το πρωί στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω, λίγο μετά τα διυλιστήρια.
Ο αδέσποτος σκύλος δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να τον διαμελίσει. Το γεγονός ότι ο αδέσποτος (και πιο νοήμων από τον οδηγό) σκύλος κοίταξε αριστερά-δεξιά στον δρόμο πριν το διασχίσει δεν στάθηκε σωτήριο για τη ζωή του λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο (λιγότερο νοήμων από τον σκύλο) οδηγός. Δεν διακομίστηκε σε κανένα ιατρείο ζώων και το νεκρό σώμα του βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο, λιωμένο από τα λάστιχα των αυτοκινήτων που έχουν περάσει δεκάδες φορές από πάνω του.
Σύμφωνα με την Τροχαία Αιγάλεω που χειρίστηκε την υπόθεση, κανένας δεν δήλωσε θάνατο ή εξαφάνιση αδέσποτου σκύλου, επομένως τέτοιο συμβάν δεν έγινε ποτέ."

…Και ο 50χρονος?? Ο 50χρονος στα 50 του θα έπρεπε να αναλογίζεται την ευθύνη του να καβαλάς μια μηχανή (ή ένα αυτοκίνητο), να γνωρίζει τον κίνδυνο να πεταχτεί στον δρόμο ένας αδέσποτος σκύλος (ή ένα 5χρονο παιδί) ανά πάσα στιγμή και να λαμβάνει τα μέτρα του…Και αναρωτιέμαι, αν είχε βρεθεί στο δρόμο ένα 5χρονο παιδί ο τίτλος θα ήταν "5χρονος υπαίτιος φονικού τροχαίου" ?

Το παραπάνω στάλθηκε και στο "Εθνος"...Η απάντησή τους ακολουθεί

Your message
To: ethnos@pegasus.gr; editor@ethnos.gr
Subject: Trofi gia skepsi
Sent: 11/1/2007 1:12 μμ
was deleted on 11/1/2007 4:05 μμ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:down: :down: :down:
Η οδικη συμπεριφορα ειναι αξιοθαυμαστη στη χωρα μας...
Τωρα οσον αφορα τη συγκεκριμενη εφημεριδα - και οχι μονο - ας μην την αγοραζουμε.

Δεν με εκπλησει παντως το αρθρο, γιατι οταν εκανα μαθηματα οδηγησης αυτα περιπου ελεγε ο δασκαλος μου: οταν βρεθει ζωο στο δρομο μας το σκοτωνουμε προκειμενου να αποφυγουμε συγκρουση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προτιμώ να τρακάρω παρά να πατήσω ζώο! Για την ακρίβεια ΕΧΩ τρακάρει στο παρελθόν για να ΜΗΝ πατήσω γάτα που πετάχτηκε στο δρόμο!!! Μου στοίχισε ένα φτερό στο αυτοκίνητο το οποίο βρήκε στο προστατευτικό κυκλίδωμα και πολλές, μα πάρα πολλές μούτζες από τους οδηγούς που με ακολουθούσαν, αλλά τουλάχιστον εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα με τη συνείδησή μου καθαρή.
Η μοναδική φορά που έχουμε χτυπήσει ζώο, για την ακρίβεια πουλί, ήταν όταν είμαστε στην εθνική Αθηνών - Πατρών. Ένα πουλάκι, δεν ξέρω τι ήταν, ήρθε κι έσκασε στο παρμπριζ με αποτέλεσμα να κάνει κι ένα ωραιότατο ράγισμα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μπορούσαμε να το αποφύγουμε ούτα να σταματήσουμε για να το περιθάλψουμε, γιατί θα δημιουργούσαμε ατυχημα στην εθνική οδο.
Πάντως, πραγματικά, πόσο διαφορετικό θα ήταν το άρθρο στην εφημερίδα αν αντί του σκύλου ήταν ένα μικρό παιδί ή ένας ηλικιωμένος. Τότε θα μιλάγαμε για ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ οδηγό που προκάλεσε το δικό του θάνατο και ενός αθώου και όχι για ΥΠΑΙΤΙΟ ΣΚΥΛΟ!:down: :down: :down:

Και εγω απειρες φορες εχω μαζεψει σκοτωμενα ζωα απο το δρομο:down: :cry: :cry: :sick: :sick:
και οντως ειναι απαραδεκτο που οι περισσοτεροι λενε ..ααα δεν εφταιγε αυτος/η ενασ σκυλος/γατα πεταχτηκε απο το πουθενα. Λες και το καημενο το ζωο ειχε ορεξη να αυτοκτονησει...Αλλα οχι δεν εφταιγε ο οδηγος που ετρεχε, που δεν προσεχε που δεν ..

μοναδική φορά που έχουμε χτυπήσει ζώο, για την ακρίβεια πουλί, ήταν όταν είμαστε στην εθνική Αθηνών - Πατρών. Ένα πουλάκι, δεν ξέρω τι ήταν, ήρθε κι έσκασε στο παρμπριζ με αποτέλεσμα να κάνει κι ένα ωραιότατο ράγισμα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μπορούσαμε να το αποφύγουμε ούτα να σταματήσουμε για να το περιθάλψουμε, γιατί θα δημιουργούσαμε ατυχημα στην εθνική οδο.

αυτο εχει τυχει και σε μας αλλα δυσκολο να το αποφυγεις, δεν βλεπεις και στον αερα οταν οδηγεις. Εμας μας ετυχε μες στην πολη οποτε μπορεσαμε να σταματησουμε.

Πριν χρονια οντως σε μας πεταχτηκε ενα γατακι (ημουν με τους γονεις μου και οδηγουσε ο μπαμπας μου), απο το πουθενα! Μαλιστα ηταν μαυρο και πολυ μικρο και οπως το ειδα απο μακρυα, αρχισα να ξεφωνιζω: ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.
Ο μπαμπας μου φρεναρε ενω πηγαινε με σχετικα υψηλη ταχυτητα, φαγαμε μουτζες και κορναρισματα (ευτυχως γλυτωσαμε απο τρακαρισμα..).
Τελικα βγηκα να δω τι εχει χωθει κατω απο το αυτοκινητο και τελικα ηταν ενα γατακι! Το πηραμε και το υιοθετησαμε προσωρινα, γιατι τοτε ειχαμε την Κλεοπατρα και τον Καισαρα + τα 4 μωρα τους.
Σαν αραχνακι ηταν!!! Το δωσαμε τελικα.

ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

:lol: :lol:

Ναι μωρε αλλα αυτο ηταν τοσο δα δεν ηξερε το καημενο.. Και εμεις την σκυλιτσα μασ την Νταιζη (τις ριξανε φολα :( :( πριν 2 χρονια) μπροστα στα ματια μας ετρεξε μπροστα σε ενα μηχανακι και την εσυρε 4 μετρα, 40 ημερων σκυλακι και ετσι την θιοθετησαμε. Πως εζησε δεν 3ερω...βεβαια οκ γινετε και να πεταχτει μεγαλο ζωο αλλα συνηθως τα πιο μικρα ειναι τα ευκολα θυματα.

Δεν αντέχω να βλέπω σκοτωμένα ζώα από αυτοκίνητο. Σπαράζει η καρδιά μου. Υποσυνείδητα δε σκέφτομαι "όποιος το έκανε, να πάθει το ίδιο". Είμαι σκληρή, το ξέρω, κάποτε όμως πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε πολιτισμένα και να σεβόμαστε τα "κατώτερα" (λέμε τώρα) όντα από τον άνθρωπο...

Προχθες που εκανα μαθημα οδηγησης, διεσχιζε το δρομο ο Μπαμπης, η μασκοτ-σκυλος του Χαλανδριου. Και επειδη ειναι γερος περνουσε αργα αργα. Σταματησα και εγω να περασει ο σκυλος, δημιουργησα κινηση και κορναρισματα στην πλατεια Κενεντυ, αλλα τι να εκανα?Να πατουσα το σκυλο, ή να του ελεγα περνα πιο γρηγορα?
Και ο δασκαλος μου εδωσε συγχαρητηρια που αφησα το ζωο να περασει. Εξάλλου μου λεει:"οι ηλικιωμενοι προηγουνται".

Και ο δασκαλος μου εδωσε συγχαρητηρια που αφησα το ζωο να περασει. Εξάλλου μου λεει:"οι ηλικιωμενοι προηγουνται".

Μπράβο στο δάσκαλο!!! Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται έτσι...

Προχθες που εκανα μαθημα οδηγησης, διεσχιζε το δρομο ο Μπαμπης, η μασκοτ-σκυλος του Χαλανδριου. Και επειδη ειναι γερος περνουσε αργα αργα. Σταματησα και εγω να περασει ο σκυλος, δημιουργησα κινηση και κορναρισματα στην πλατεια Κενεντυ, αλλα τι να εκανα?Να πατουσα το σκυλο, ή να του ελεγα περνα πιο γρηγορα?
Τι οργιο αυτος ο Μπαμπης....:lol: :lol: :lol:
Με το καλο να παρεις το διπλωμα Ελενη!
Εγω το πηρα και δεν οδηγω...:/: :/:

Ευχαριστω!
Εγω θα το παρω και θα οδηγω γιατι ολο αρρωστη ειμαι με το μηχανακι. Και χαλαει τα μαλλια.;) (πρεπει να φοραω το κρανος και αυτο περιοριζει πολυ)

Παιδιά, καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε 2 πράγματα.
α) κάποιοι δρόμοι είναι δρομοι ταχείας κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι φτιάχτηκαν για να αναπτύσουν εκεί τα οχήματα μεγάλες ταχύτητες. Τώρα σκεφτείτε να πηγαίναμε στην Εθνική ή στην Αττική οδό ή στις μεγάλες λεωφόρους με 50...
β) είναι γεγονός ότι πολλές φορές τα αδέσποτα ζώα πετιούνται μέσα στη μέση του δρόμου ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. Νομίζω όλοι θα έχουμε να διηγηθούμε ένα παρόμοιο περιστατικο.
Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τον οδηγό (σκοτώθηκε ο άνθρωπος) και ας μην καταριόμαστε τους οδηγούς που έχουν πατήσει ζωάκια. Τις περισσότερες φορες δεν το κάνουν επίτηδες.

εγω μια νυχτα γυριζα απο καλαμο καλοκαιρι και καπου στο καπανδριτι πεταχτηκε μπροστα ενα γατακι απιστευτα μικρο αλλα με πολυ τσαμπουκα! φρεναρα ευτυχως δεν ετρεχα και σταματησα.. ηταν μονο του και παρα πολυ αδυνατο γεματο ψυλους! παραδιπλα σε ενα σπιτι ειδα κοσμο και ειπα να ρωτησω αν ηταν απο κει και μου λενε"ε, εδω το ακουμε που νιαουριζει 3 μερες τωρα, αν δεν το πατησει κανενα αυτοκινητο θα πεθανει απο την πεινα"!!!! εφριξα! μια αδιαφορια! το γατακι καθοταν να το πιασεις ποσο ακομη να το ταισεις! το πηρα μαζι μου κατευθειαν... τωρα ζει σε ενα σπιτακι ενος φιλου μου και εχει γινει θηριο! η μιλου η τρομερη!!! ηθελε πραγματικα να ζησει και τα καταφερε!!!:up: :up: :up:

Παιδιά, καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε 2 πράγματα.
α) κάποιοι δρόμοι είναι δρομοι ταχείας κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι φτιάχτηκαν για να αναπτύσουν εκεί τα οχήματα μεγάλες ταχύτητες. Τώρα σκεφτείτε να πηγαίναμε στην Εθνική ή στην Αττική οδό ή στις μεγάλες λεωφόρους με 50...
β) είναι γεγονός ότι πολλές φορές τα αδέσποτα ζώα πετιούνται μέσα στη μέση του δρόμου ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. Νομίζω όλοι θα έχουμε να διηγηθούμε ένα παρόμοιο περιστατικο.
Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τον οδηγό (σκοτώθηκε ο άνθρωπος) και ας μην καταριόμαστε τους οδηγούς που έχουν πατήσει ζωάκια. Τις περισσότερες φορες δεν το κάνουν επίτηδες.
Οντως δεν το κανουν επιτηδες, ετσι νομιζω κι εγω. Απλα αδιαφορουν και ενω μπορουν να κανουν μια κινηση για να αποτραπει το μοιραιο, απλως δεν την κανουν. Εξαλλου πολλα απο αυτα τα ατυχηματα συμβαινουν σε κατοικημενες περιοχες οπου το ανωτατο επιτρεπτο οριο ταχυτητας ειναι 50 (απο θεωρια σκιζω...)

Αναλογο περιστατικο (παλι με το Μπαμπη) οπως της Ελενης μας ετυχε κι εμας στο κεντρο του Χαλανδριου (πηγαινεις το πολυ με 40 εκει). Σταματησαμε ενα λεπτο για να περασει και απο πισω κορναραν και εβριζαν.:down: Δεν με εκπλησει φυσικα καθολου γιατι καποιες σπανιες φορες που αυτοκινητο εχει σταματησει για να διασχισω το δρομο ως πεζη, οι απο πισω κορναρουν...

Οντως δεν το κανουν επιτηδες, ετσι νομιζω κι εγω. Απλα αδιαφορουν και ενω μπορουν να κανουν μια κινηση για να αποτραπει το μοιραιο, απλως δεν την κανουν. Εξαλλου πολλα απο αυτα τα ατυχηματα συμβαινουν σε κατοικημενες περιοχες οπου το ανωτατο επιτρεπτο οριο ταχυτητας ειναι 50 (απο θεωρια σκιζω...)
αν δεν κάνω λάθος στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας το όριο είναι παραπάνω κι ας είναι σε κατοικημένη περιοχή. πχ στην Κηφισίας και σε άλλες λεωφόρους. Θα το ψάξω όμως, μη λέω και βλακείες. Επίσης αν πηγαίνεις με 80 σε μια λεωφόρο δεν είναι απαραίτητο ότι δεν κάνεις την κίνηση γιατί αδιαφορείς, αλλά για να μην σκοτωθείς.

Αναλογο περιστατικο (παλι με το Μπαμπη) οπως της Ελενης μας ετυχε κι εμας στο κεντρο του Χαλανδριου (πηγαινεις το πολυ με 40 εκει). Σταματησαμε ενα λεπτο για να περασει και απο πισω κορναραν και εβριζαν.:down: Δεν με εκπλησει φυσικα καθολου γιατι καποιες σπανιες φορες που αυτοκινητο εχει σταματησει για να διασχισω το δρομο ως πεζη, οι απο πισω κορναρουν...
Καλά, εδώ κορνάρουν με το που ανάψει πράσινο, λες και περιμένουν με το χέρι στην κόρνα, αμα τους σταματήσεις ...χαμός!

Κατερινα, σκεψου να πεταχτει ενα παιδακι στην εθνικη οδο?
Υπαρχει περιπτωση να μην προσπαθησει να αποτρεψει την συγκρουση κανεις?
Αλλα που να φρεναρεις με το αμαξι για ενα ζωο?Καλυτερα πατα το!:mad:

Κατερινα, σκεψου να πεταχτει ενα παιδακι στην εθνικη οδο?
Δεν μου έχει τύχει να ακούσω ανάλογο περιστατικό. Παιδακι στην Εθνική...

Στους ταχειας ειναι 90 το ανωτατο σε κατοικημενη περιοχη νομιζω.
Ομως π.χ. η Δουκισης Πλακεντιας γραφει ανωτατο οριο 50 και η συντριπτικη πλειοψηφια τρεχει με 100. Οποιον παρει ο Χαρος...
Σκυλι, γατι, παιδι, γερο κτλ....
Βλεπω εδω και μια εβδομαδα μια σκοτωμενη γατα πανω στη νησιδα.
Δεν το πιστευω οτι αυτος που τη χτυπησε πηγαινε με 50....
Τωρα η Περιφερειακη του Αιγαλεω δεν ξερω τι ειναι. Σημασια εχει οτι δεν ηταν υπαιτιος ο σκυλος, γιατι ηταν ο μονος που δεν εφερε ευθυνη.
https://www.drivingschool.gr/kok11.htm

διαβαζα ενα αρθρο στο περιοδικο της καθημερινης αν δεν κανω λαθος.ελεγε οτι θα ηταν πολυ απλο και χρησιμο να μπουν προστατευτικα αριστερα-δεξια για να μην μπορουν να πεταγονται τα ζωα.και στο εξωτερικο ανεφερε οτι υπαρχουν στους δρομους ταχεις κυκλοφοριας υπογειες διαβασεις για τα ζωα:blink: χτες ειχα παει Λιβαδεια,δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες αλεπουδες ειδα πατημενες στο δρομο,τουλαχιστον 6-7 σ'ενα μικρο σχετικα κομματι του δρομου:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back