Ελπιδοφόρες εμπειρίες απο συνανθρώπους μας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Για να μην λέμε μόνο τα άσχημα, γράψτε εδώ εμπειρίες που σας έκαναν να σκεφτείτε "τελικά υπάρχουν κι άλλοι φιλόζωοι!", είτε είναι σημαντικές είτε κάτι παραμικρό :)

Σήμερα ήμουν σε ένα γραφικό-τουριστικό χωριό της Λέσβου και ένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει επειδή ένα γατάκι μάλλον τα χε παίξει απο τα φώτα και καθόταν μπαστακωμένο εκεί μπροστά. Πάνω που ο οδηγός είχε αρχίσει να εκνευριζεται και τα αυτοκίνητα απο πίσω να κάνουν ουρά ήρθε ένας γύρω στα 50 και το σήκωσε, το πήγε παραπέρα και όταν πήγαμε να δούμε τι το έκανε γιατί φοβηθήκαμε μην του κάνει κακό τον είδαμε να το χαιδεύει και να το κανακεύει. Πραγματικά με εξέπληξε (θετικά προφανώς) γιατί τους μυτιληνιούς τους είχα για πολύ μη-ζωόφιλους, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιας και αναφερεσαι στη Μυτιληνη: Πριν απο 10 χρονια περιπου, που ο αδελφος μου εκανε τη θητεια του εκει, μου ελεγε οτι οι φανταροι στη μοναδα του ειχαν βρει μια Λυκοσκυλινα αδεσποτη σε χαλια κατασταση και την υιοθετησαν. Την κρατησαν στο στρατοπεδο. Ειχε χαδια, φαγητο, νερακι. Την ειδα μια φορα που τον επισκεφτηκα κι εγω. Μαλιστα μου εκανε χαρουλες, προς εκπληξη των φανταρων που τη θεωρουσαν "πολυ αγρια":)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για εμένα ήταν ευχάριστη έκπληξη να σας ανακαλύψω και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν πάθος για τα ζώα, όπως εγώ!

Και για μένα...
Και να βλέπω χθες τη ladycat (όνομα και πράγμα) να αφήνει στον "παππού" στους Αέρηδες γατοτροφές... Αυτός ο παππούς είχε τον Αλητάκο στην αγκαλιά του, ένα τοσοδούλι αγαπούλικο γατάκι σαν το Πατούνι, αλλά πορτοκαλότριχο και παλιόφατσα (με την καλή έννοια ;))!!!

ε καλα μωρε δεν εκανα κ τιποτα σιγα εκει που ηταν να φανε η δικοιμου 4 κονσερβες παραπανω ας φανε τα ερημα τα αδεσποτα να ειμαι κ ησυχη οτι εκανα κ μια καλη πραξη

Εμπειρία δεν έχω, το γεγονός που θα πω το έμαθα και με συγκίνησε και γι αυτό το λέω. Ενας κτηνίατρος εδώ στην Ορεστιάδα, κατάφερε με πολύ κόπο να αποσπάσει αρκούδα από γύφτο. Με πολύ κόπο γιατί το δικαστήριο τη θεωρούσε ιδιοκτησία και δόθηκε γερή μάχη. Οταν ελευθερώθηκε τελικά, φιλοξενήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να έρθει όχημα που θα την μετέφερε (στην Αίγινα νομίζω), κι από τη μια το προσωπικό της αστυνομίας του φώναζε να την πάρει γιατί αγανακτήσανε, (που όμως την ταΐζανε και κρουασάν) από την άλλη οι γύφτοι μαζεύονταν κάθε βράδυ έξω από το σπίτι του απειλητικά και αναγκάστηκε να εμφανίσει ακόμα και τουφέκι. Οταν ήρθε λοιπόν το όχημα με κάποιον ειδικό, όλοι οι παρευρισκόμενοι πάθανε λέει πλάκα με τον τρόπο που ανέβασε την αρκούδα στο φορτηγό. Πήγε κοντά της και πλησίασε το πρόσωπο του στο αυτί της σαν κάτι να της ψιθύρισε. μετά παίζοντας με ένα μήλο στο χέρι άρχισε να βαδίζει προς το φορτηγό και η αρκούδα τον ακολουθούσε μέχρι επάνω στην καρότσα, στην οποία υπήρχε μια ειδική κλούβα, μια καμπίνα ας πούμε. Μπήκαν μέσα και ο άνθρωπος ταξίδεψε μαζί της στην καμπίνα για να είναι κοντά της να την καθησυχάζει για να μην φοβάται. Ολο αυτό το βρίσκω πολύ θαυμαστό και συγκινητικό και γι αυτό σας το είπα.

Ωραία ιστορία και με αίσιο τέλος. Μπράβο του και μαγκιά του!!

Πολύ ωραία ιστορία. Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι. Νόμιζα πώς είναι παράνομο να κυκλοφορούν "αρκουδιάρηδες" τη σήμερον ημέρα...

ιστορία no2: Πριν περίπου 2 χρόνια γνώρισα μια κυρία η οποία με πολλούς κόπους κατάφερε επίσης να αποσπάσει 6 γάτες Περσίας τις οποίες κρατούσε υπό άθλιες συνθήκες κάποιος σε κλουβί στην ταράτσα για αναπαραγωγή. Η θηλυκιά γατούλα ήταν τόσο εξασθενημένη που πέθανε, ενώ τους πέντε γάτους τους φιλοξενούσε στο σπίτι της προσωρινά.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Νόμιζα πώς είναι παράνομο να κυκλοφορούν "αρκουδιάρηδες" τη σήμερον ημέρα...
Σήμερα είναι ξεκάθαρα παράνομο, και μάλιστα υπάρχει ειδική υπηρεσία του υπουργείου καθώς και οργάνωση που καλεί όποιον δει αρκούδα ΄΄χορεύτρια΄΄ να κάνει καταγγελία. Αλλά τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα. δεν είναι πολύ τωρινό το γεγονός. Όπως επίσης σε άλλο μέρος της Ελλάδας κάποιος αγόρασε αρκούδα για να την ελευθερώσει, κι αφού δημιούργησε την απαραίτητη σχέση μαζί της στο σπίτι του που την είχε, την πήγε στο βουνό, και κατασκήνωσε για έξι μήνες. Το ζώο έκανε βόλτες κοντά στη σκηνή και σταδιακά απομακρύνονταν και επέστρεφε. Σιγά-σιγά όλο και περισσότερο αργούσε να επιστρέψει, και ο άνθρωπος έφυγε όταν πια η αρκούδα δεν ξαναγύρισε για κάποιο μεγάλο διάστημα.

Πόσο ωραιότερος θα ήταν ο κόσμος μας αν αυτή η ευαισθησία δεν ήταν εξαίρεση, αλλά κανόνας...

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Όπως επίσης σε άλλο μέρος της Ελλάδας κάποιος αγόρασε αρκούδα για να την ελευθερώσει, κι αφού δημιούργησε την απαραίτητη σχέση μαζί της στο σπίτι του που την είχε, την πήγε στο βουνό, και κατασκήνωσε για έξι μήνες. Το ζώο έκανε βόλτες κοντά στη σκηνή και σταδιακά απομακρύνονταν και επέστρεφε. Σιγά-σιγά όλο και περισσότερο αργούσε να επιστρέψει, και ο άνθρωπος έφυγε όταν πια η αρκούδα δεν ξαναγύρισε για κάποιο μεγάλο διάστημα.

Οταν ακουω τετοιες ιστοριες λυπαμαι ακομα περισσοτερο που μερικοι δεν το χουν σε τιποτα να εξολοθρευσουν αλεπουδες, πουλια, δελφινια, αρκουδες κ.α. χωρις να αντιλαμβανονται (γιατι δεν τους νοιαζει) ποσο πολυτιμα ειναι τα ζωα αυτα. Δηλαδή ανεξάρτητα απο τη "ζωοφιλία" χρειαζονται στη φυση και κατ' επεκταση και στον ανθρωπο. Σκοτώνουμε τον ιδιο μας τον εαυτο καταστρεφοντας τα!

Υπάρχει ελπίδα!

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Δηλαδή ανεξάρτητα απο τη "ζωοφιλία" χρειαζονται στη φυση και κατ' επεκταση και στον ανθρωπο. Σκοτώνουμε τον ιδιο μας τον εαυτο καταστρεφοντας τα!

Αλήθεια που είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν φαίνεται να την καταλαβαίνουν. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο τα ζώα και την φύση απ'όσο μας χρειάζονται αυτά...Αλλά, δυστυχώς, ο άνθρωπος στις μέρες μας έχει ξεχάσει ότι είναι περαστικός, ότι "φιλοξενείται" σε αυτό τον πλανήτη και κάνει ό,τι μπορεί για να γεμίσει την τσέπη του, λες και θα ζήσει αιώνια!:down:
Το ευτύχημα είναι πως τα τελευταία χρόνια ακόμα και στην χώρα μας έχουν αρχίσει δειλά δειλά οι άνθρωποι να ευαισθητοποιούνται περισσότερο, αν όχι σε θέματα που αφορούν την φύση (η οποία ακόμα φαίνεται πως ανήκει σε μακρυνή σφαίρα ύπαρξης), τουλάχιστον απέναντι σε πλασματάκια που βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους! Μου έρχονται στο μυαλό πολλά μικρά περιστατικά. Φίλοι μου που δεν είχαν ζωάκι και υϊοθέτησαν από τον δρόμο. Ένας φίλος μου βρήκε στην Πεντέλης ένα μικρό γυπάκι και το πήρε σπίτι του μέχρι να το δώσει στην αρμόδια οργάνωση. Ακόμα και το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα γαβγίσματα που ακούς περνόντας από μπαλκόνια και αυλές είναι κάτι ενθαρρυντικό. :)
Θέλω να ελπίζω πως με την πάροδο του χρόνου τα περιστατικά αυτά θα πληθύνουν και θα κατορθώσουμε μια μέρα να ζούμε μαζί με τους τετράποδους φίλους μας, σε μια σχέση απόλυτης αγάπης και σεβασμού. Για να δούμε...

Εγω παντως Κατερίνα δεν είμαι τόσο αισιόδοξη... Γιατί μπορεί όντως να πληθαίνουν τα ζωάκια σπιτιου (και ταρατσας), αλλά τα άγρια ζωα (οσα δεν εχουν πληρως εξαφανιστεί) κινδυνεύουν άμμεσα. Εξάλλου μην ξεχνάμε πόσα στρεμματα δασων καιγονται καθε χρονο. Ετσι καταστρεφονται και τα ζωα που ζουν εκει και το φυσικο τους περιβαλλον, το σπιτι τους.:(

Εντιμοι άνθρωποι νέα γενιά, θάψτε τούς ΄΄έντιμους΄΄ μες τα σπαρτά……(ή όπου αλλού θέλετε)

Θα πώ κάτι που είδα και μου έκανε τρομερή εντύπωση.Στη Γερμανία σε κάποιους μεγάλους δρόμους έχει δεξιά και αριστερά σύρματινα πλέγματα για να μη σκοτώνονται τα ζωάκια στο δρόμο.Φανταστείτε πόσο έχει προνοήσει το κράτος για τα ζώα του δάσους.Μέσα από το λεωφορείο είδα μια άλεπου να τρέχει χωρίς να υπάρχει φόβος να βγεί στο δρόμο!

Ναι εδω( Ελλαντα) δεν εχει καν πεζοδρομια για να μην σκοτωνονται οι ανθρωποι.....

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Εντιμοι άνθρωποι νέα γενιά, θάψτε τους ΄΄έντιμους΄΄ μες τα σπαρτά……(ή όπου αλλού θέλετε)
:P Τι σημαινει αυτο?????!!!!!

Οι νέοι να μην ακολουθήσουν τα δικά μας βήματα και να μην μας μιμηθούν. Να μας απορρίψουν και να φτιάξουν έναν έντιμο κόσμο γιατί εμείς τους διδάξαμε την πονηριά την απάτη την αδιαφορία την απληστία…και τους εμφανιζόμαστε και ως έντιμοι από πάνω.
Ετσι το ερμηνεύω εγώ, είναι από ένα τραγούδι που είχε γράψει παλιά κάποιος ονόματι Πάνος Τζαβέλας. Το υπόλοιπο δεν το έγραψα γιατί δεν συμφωνώ με μια παρομοίωση που κάνει, παρομοιάζει τον άνθρωπο με σκουλήκι άχρηστο ενώ το σκουληκάκι το καημένο σε τι φταίει; Σε τίποτα, και δεν είναι και άχρηστο. Αλλά εκείνη την εποχή ήταν άλλη η αντίληψη.

Εντιμοι άνθρωποι νέα γενιά, θάψτε τούς ΄΄έντιμους΄΄ μες τα σπαρτά, κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή σκουλήκι άχρηστο σ αυτή τη γη.

Α ΝΑΙ θυμηθηκα "ο κυρ Παντελης" το τραγουδι...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back