Εμβολιασμοί των κατοικίδιων ζώων, ένα θεσμοθετημένο έγκλημα

WOW!!! Τι τεράστιο κείμενο ήταν αυτό;
Γιατί ρε παιδιά επιμένετε να αναδημοσιεύετε ό,τι βρείτε να κυκλοφορεί στο Internet (και είναι πολλααααααα), ατόφιο και υπερμεγέθες;
Καλύτερα να τεθεί προσ.προβληματισμός με link στην πηγή, και όποιος έχιε όρεξη ας το διαβάσει...

Συμφωνώ απολύτως!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ!:)
Θέλει, επίσης, λίγη προσοχή το όλο θέμα. Στο site μπαίνουμε για να πληροφορηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για το γατάκι μας. Οι άσχετοι (όπως κι εγώ στην αρχή) μπορεί και να επηρεαστούν αρνητικά και να μην κάνουν π.χ. τα εμβόλια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια η nerina το εβαλε γιατι προβληματιστηκε και οχι γιατι το πιστευει το κειμενο, και εθεσε τους προβληματισμους αυτους και σε μας για να πουμε την γνωμη μας

Για όποιον τον αφορά

1. Όσον αφορά το μέγεθος του μηνύματος και τη μη περικοπή του: Δεν θα μπορούσα να κόψω ένα τέτοιο άρθρο γιατί δεν ήξερα ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά σε ένα κείμενο με τέτοια δομή και βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να γράψω περίληψη (η αλήθεια είναι ότι κάποια προσωπικά του στοιχεία τα έκοψα, μια παράγραφο για την ακρίβεια καθώς επίσης και τις πηγές του).
2. Η παράθεση του αντίστοιχου link δεν έγινε συνειδητά. Το άρθρο το βρήκα στην ιστοσελίδα του κ. Τρεμόπουλου (οικολόγοι Θεσσαλονίκης) οι οποίοι κατεβαίνουν και στις εκλογές και δεν ήθελα να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι παραπέμπει σε αυτόν έστω και έμμεσα (το θεώρησα πολιτικά ορθό να μην το κάνω). Παρόλα αυτά στο τέλος του άρθρου παραθέτω όπως έχω υποχρεώσεις τις πηγές του άρθρου. Έτσι εαν κάποιος δεν άντεχε να το διαβάσει όπως το διαμόρφωσα εγώ μπορούσε να το αναζητήσει απευθείας στο χώρο που πρωτοδημοσιεύτηκε, ελληνικό ή ξένο. Δεν καταλαβαίνω βέβαια πως θα μίκραινε το άρθρο εαν το διαβαζατε απευθείας εκεί.
3. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει κανέναν. Αυτό είναι το καλό με τα φόρουμ. Επιλέγεις σε ποια θα κινηθείς και σε ποια όχι. Εγώ τη γνώμη σας και τις γνώσεις όσων μπορούσαν να έχουν τέτοιες ζήτησα, δεν απαίτησα να το δείτε θέλετε δεν θέλετε.
4. Όσο για το εαν θέλω να σας πείσω να μην κάνετε εμβόλια δεν είμαι η πρώτη που έχει τέτοιους προβληματισμούς στο site.
Γράφτηκε 07/02/2006 απο την Bhaal στο my cat: "Προσεχώς ενημερωτικό άρθρο για τα κατάλληλα σημεία όπου πρέπει να γίνονται τα εμβόλια. Το ξέρατε ότι εμβόλια που γίνονται σε λάθος σημείο στο σώμα της γάτας έχουν κατηγορηθεί για την εμφάνιση και ανάπτυξη σαρκώματος (καρκίνου) στις γάτες;"
5. Το καλύτερο στην ιστορία είναι ότι όσοι έχετε πρόβλημα με το μέγεθος κ.λ.π. δεν στέκεστε στο ανησυχητικό που το παραδέχθηκε και ο γιατρός (isavvas) ότι " Σε γενικές γραμμές είναι αλήθεια. Βέβαια ανάπτυξη μετεμβολιακού σαρκώματος (κακοήθους νεοπλασίας) έχει διαπιστωθεί μόνο στη γάτα και όχι στο σκύλο. Έρευνες γίνονται και στη χώρα μας". Ίσως σας καθησύχασε η αναφορά στους σκύλους τι να πω;
6. Το τι θα αποφασίσει να κάνει ο καθένας με τη γάτα του είναι σαφέστατα δικό του θέμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ψάχνει και να ψάχνεται. Με αυτή τη λογική γιατί θα έπρεπε να απαντάμε σε μηνύματα σχετικά με τη διατροφή, τις αρρώστειες κ.λ.π., και σε τελική ανάλυση ποιος ο λόγος ύπαρξης του site εαν δεν είχαμε τη δυνατότητα εκτός του να ανταλλάσσουμε εμπειρίες να αποκτάμε γνώσεις ή ερεθίσματα για παραπέρα ψάξιμο.
7. Όσο για τη φράση σχετικά με τον "καυγά" βρεττανικό χιούμορ ήταν.
8. Πάντως όποιος ή όποια έχει να μου δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με το θέμα, απο εμπειρία του ή απο κουβέντα με τον κτηνίατρο του θα του είμαι ευγνώμων. Και για να μην αποπροσανατολίζουμε αυτούς που δεν έχουν τη σχετική εμπειρία ή τη διάθεση ας μου στείλει τις πληροφορίες με pm.

Το site δεν εχει περιορισμο μεγεθους μηνυματων, οποτε οποιος θελει να τα διαβασει καλως. Αν κι εγω θα το εβαζα στα link παραθετοντας μονο καποια δικα μου σχολια.

Ας εξηγηθώ κι εγώ αφού έχω βάλει μεγάλα κείμενα

Οσα κείμενα έχω βάλει μικρά ή μεγάλα, είναι απόψεις άλλων με τις οποίες συμφωνώ εξ ολόκληρου ή εν μέρει, και τα βάζω για να σχολιασθούν και να πει ο καθένας την άποψη του. Επίσης για κείμενα που δίνουν πληροφορίες, αντί να γράφω ότι κάπου διάβασα κάπου έμαθα κλπ κλπ βάζω το γνήσιο κείμενο αφού υπάρχει αυτή η ευκολία.
Το σκεπτικό μου είναι οτι αν κάποιον τον ενδιαφέρει ένα θέμα, δεν θα τον κουράσει να διαβάσει κι αν δεν τον ενδιαφέρει, εύκολα μπορεί να το αγνοήσει.

Επίσης, (για να πάω και λίγο παραπέρα και να εξηγηθώ με την ευκαιρία) νομίζω ότι μ αυτό που κάνω δεν εμποδίζεται ο σκοπός του site που είναι να καλύψει ανάγκες ανθρώπων που θέλουν να συζητήσουν για ένα συγκεκριμένο είδος ζώου, και οτι δεν απομακρύνομαι τελείως από τη φιλοσοφία του, όταν αναφέρω ή παραθέτω θέματα σχετικά με προβλήματα και ανάγκες άλλων ζώων παντός είδους, προσπαθώντας πάντως να το κάνω με κάποιο μέτρο όταν αναφέρομαι στο ανθρώπινο είδος, και θίγοντας μόνο ακραίες καταστάσεις.

Θεωρώ δε ότι όταν θίγονται προβλήματα, όποιου είδους κι αν είναι αυτά, λογικό είναι να απομακρύνεται κανείς κάποια στιγμή από ένα συγκεκριμένο σημείο, γιατί υπάρχει μια αλυσίδα με πάρα πολλούς κρίκους, οπότε θέλοντας και μη θα αναφερθεί έστω και λίγο και σε θέματα που μπορεί να φαίνονται άσχετα με το αρχικό, και που σίγουρα δεν περιλαμβάνονται στους σκοπούς του site. Πχ το site δεν είναι για να καλύπτει θέματα παιδείας μεν, αλλά συζητώντας για κακοποίηση ζώων κάποια στιγμή αναγκαστικά θα θιχτεί και το θέμα παιδείας και μπορεί να γραφτούν κάποια πράγματα γύρω από αυτήν. Το site έχει σχέση με άτομα που φροντίζουν γάτες στο σπίτι τους κι όχι με εμβόλια, αλλά τα εμβόλια έχουν σχέση με τις γάτες οπότε όλο και κάποια αναφορά θα γίνει και σ αυτά, και για αδέσποτα θα τεθεί θέμα και πάει λέγοντας. Από κει και πέρα, αν κάποιος δεν θεωρεί σημαντικό να ασχοληθεί με ένα θέμα εύκολα μπορεί να μην ασχοληθεί.

Ετσι νομίζω, και εξηγούμαι για το γιατί κάνω ότι κάνω, κι αν κάνω λάθος να μου πείτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back