michaela
Εκκολαπτόμενο μέλος
...το καημενο και ειναι ακομα 1 μηνου(σημερα τα εκλεισαν και τα 4 γατακια)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gourgourakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!Εχω την εντύπωση οτι οι αμπούλες Stronghold είναι για εξωπαράσιτα.
Εγώ για τα δικά μου χρησιμοποιώ μιά φορά τον μήνα σπρευ Frontline.
Για ενδοπαράσιτα χρησιμοποιώ την αμπούλα prefender, κάθε τρίμηνο.
Την αγωγή για τα εξωπαράσιτα εμείς την ξεκινήσαμε νωρίς, από τον δεύτερο μήνα.
Και τα δυό δικά μου έχουν κατά καιρούς φάει μύγες και πεταλούδες που σκότωσαν, αλλά προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο για αυτό, και δεν παρουσιάστηκε ποτέ πρόβλημα.΄
Το microchip και εγώ το ψηλαφώ,χωρίς να πιάνω καμιά φλεγμονή η να δείχνει να πονάει η γάτα.Και μάλιστα στην Μυρτώ το ψηλαφώ και μετά από 5,5 χρόνια που το έκανε.
Υ.Γ Η γατούλα σου είναι αυτή στο avatar?Είναι πολύ όμορφη, ρωσσάκι είναι?
Νίκη
Ούτε ο δικός μου πονάει όταν τον πιάνω στο σημείο που είναι το microchip απλά σκέφτηκα μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο. Αυτό το prefender μου ακούγεται πολύ καλό γιατί το drontal είναι λιγάκι πρόβλημα να τους το δώσεις...

Ναί, αυτός στο avatar είναι ο γατούλης μου και είναι βρετανάκος.
Ευχαριστούμε για το κοπλιμάν

Φιλιά στη Μυρτούλα!!!
Ευχαριστώ!!!Το Stronghold έχει ευρύ φάσμα αποπαρασιτικής δράσης, και πιάνει και κάποια από τα ενδοπαράσιτα. Ωστόσο, για εσωτερική αποπαρασίτωση θα πρότεινα κι εγώ την αμπούλα Profender, μία φορά στο τρίμηνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anners
Νεοφερμένο μέλος
σήμερα πήρα το γατάκι μου στον κτηνίατρο και κάναμε το πρώτο της εμβόλιο. έχουν περάσει γύρω στις 6 ώρες και το γατάκι μου εκτός το ότι κοιμάται όλη την ώρα, μου νιαουρίζει όταν πάω να το ξυπνήσω κάτι που έκανε σπάνια και πριν λίγο παρατήρησα ότι σε εκείνο το σημείο έχει ένα καρουμπαλάκι. είναι φυσιολογικό αυτό;
moukelis
Επιφανές μέλος
anners
Νεοφερμένο μέλος
Σε καποια γατακια το εμβολιο πεφτει λιγο πιο "βαρυ".Ποσο ειναι;Το ζυγισε πριν το εμβολιασει ο γιατρος;Του εκανε ολο το εμβολιο;Το ογκιδιο μην ανησυχεις,θα διαλυθει οσο περνουν οι μερες.
το ζύγισε ναι είναι σχεδόν 1.5 κιλό, του έκανε όλο το εμβόλιο, αφού συμβαίνει να μην ανυσηχώ... το λυπάμαι το κακόμοιρο δε το έχω ξαναδεί τόσο άκεφο... και δείχνει σα να πονάει...
moukelis
Επιφανές μέλος
aelin
Νεοφερμένο μέλος
λοιπόν όπως έχω πεί και σε άλλο thread έχω μια μικρή μικρή θεά 3 μηνών.Ξεκίνησα λοιπόν και εγώ σαν καλή μάνα να της κάνω εμβόλια!!!και εκεί το χάος.Ποιά είναι τα πρώτα εμβόλια που πρέπει να κάνει???ο γιατρός μου της έκανε για λευκοπενία αλλά στην αδερφή μου(που ζεί Ηράκλειο)ο γιατρός της έκανε πρώτα το tricat.Ποιά είναι τελικά τα πρώτα εμβόλια και τι θα έπρεπε να είχα κάνει η να κάνω??????
moukelis
Επιφανές μέλος

NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
aelin
Νεοφερμένο μέλος
FLOWER
Νεοφερμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Τελικά τι είναι πιο ασφαλές για το ζώο; Το λουράκι το sprey ή η αμπούλα για τα εξωπαράσιτα; Γιατί ο μπέμπης μου έβγαλε το λουράκι σε δύο μέρες και δεν μπόρεσα να το ξαναβάλω.![]()
Εξαρτάται, απο τις συνθήκες που ζει η γάτα, μέσα ή έξω, και την ίδια την γάτα.
Οι ψύλλοι, έτσι και αλλιώς όσο ψεκάζουμε ή βάζουμε φάρμακα γίνονται όλο και πιο ανθεκτικοί....

Μια γάτα που ζεί μόνο μέσα, κολλάει δυσκολότερα....

FLOWER
Νεοφερμένο μέλος
όπως η μαμά του που μου τον έφερε 3 μηνών μαζί με τα αδελφάκια του, τα ποία υιοθετήκαν αμέσως άπο δύο πολύ καλούς γείτονες.Λοιπόν τι είναι καλύτερο;
staman2
Περιβόητο μέλος
Μάλιστα το αντιμετώπισα εγώ προσωπικά στην Τήνο που πήγα για διακοπές και οι γατουλες που φροντίζω τα καλοκαίρια εκτός απο την ρινοτραχειήτιδα ήταν γεμάτες ομάδες τσιμπουριών. Δεν το πίστευα αυτό! Το αντιμετώπισα με σκόνη bolfo και έτσι ανακουφίστηκαν τα καημένα.
Spooky
Νεοφερμένο μέλος
Πριν απο μερικους μηνες ο γατουλης μου χειρουργηθηκε για πιθανο σαρκωμα που δημιουργηθηκε απο τα πολλα χρονια εμβολιασμου (ειναι σχεδον 11 ετων). Ο γιατρος συνεστησε στο εξης να κανει καποια νεας τεχνολογιας εμβολια. Γνωριζεται κατι για αυτα και για πιθανες παρενεργειες;

aretha
Περιβόητο μέλος

alexia20
Νεοφερμένο μέλος
το γατακι μου που πρεπει να ειναι γυρω 2-3 μηνων εχει σκουληκια..του δινω το φαρμακο που λεγεται banminth μια παστα εδω και 2 μερες αλλα μολις του το δινω μετα κανει διαρροια.ειναι φυσιολογικο?σημαινει οτι αποβαλλει τα σκουληκια?

ααα και εχει και ψυλλους και του εβαλα μια αμπουλα και οποτε ξυνεται πεφτουν κατω οι ψυλλοι μισοι πεθαμενοι μισοι ζωντανοι..τι να κανω?κανει δουλεια η αμπουλα??η να του παρω το σπρει?μπορει να κολλησω και εγω,επειδη οταν κοιμαμαι ανεβαινει στο κρεβατι?δεν του εχω κανει ακομα εμβολια
Spooky
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
το γατακι μου που πρεπει να ειναι γυρω 2-3 μηνων εχει σκουληκια..του δινω το φαρμακο που λεγεται banminth μια παστα εδω και 2 μερες αλλα μολις του το δινω μετα κανει διαρροια.ειναι φυσιολογικο?σημαινει οτι αποβαλλει τα σκουληκια?
ααα και εχει και ψυλλους και του εβαλα μια αμπουλα και οποτε ξυνεται πεφτουν κατω οι ψυλλοι μισοι πεθαμενοι μισοι ζωντανοι..τι να κανω?κανει δουλεια η αμπουλα??η να του παρω το σπρει?μπορει να κολλησω και εγω,επειδη οταν κοιμαμαι ανεβαινει στο κρεβατι?δεν του εχω κανει ακομα εμβολια
Ναι, η διάρροια είναι φυσιολογική, αποβάλλονται τα σκουλήκια.

Η αμπούλα κάνει δουλειά, αν τοποθετήθηκε σωστά, και δεν κάνουμε μπάνιο την γάτα μετά. Υπάρχουν και σπρέυ, αλλά το προτιμότερο είναι ή το ένα ή το άλλο...

Οι ψύλλοι, προτιμούν πιο ζέστη απο την δική μας (36-37 C). Έτσι, μένουν στις γάτες ή τους σκύλους, που καταπολεμούνται με τα κατάλληλα σκευάσματα.

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Είναι πολύ όμορφη, ρωσσάκι είναι?