Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

την λευχαιμια ανεφερα ως καρκινο!!!!η λευχαιμια ειναι καρκινος... ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α, δεν ξέρω Δώρα, τέτοιες χοντρές προσβολές μόνο με αίμα ξεπλένονται... Μα να μου θίξεις τον ρετροϊό; Θράσος! Θα σου στείλω τον Πορδίτσο, που είναι μοβόρικος, δια τα περαιτέρω :P
Οοοοοοοχι τον Πορδολεοντα,τι εκανα για να αξιζω τετοια τιμωρια;:cry:Θα με σκοτωσει με κοιλιτσες και ναζια;:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

την λευχαιμια ανεφερα ως καρκινο!!!!η λευχαιμια ειναι καρκινος... ;)
Η κανονική, ανθρώπινη λευχαιμία, ναι. Το FeLV, όχι, δεν είναι.;)
Η ονομασία "Feline Leukemia" είναι misnomer, που απλώς καθιερώθηκε. Δες τι γράφει γι' αυτό η wikipedia:

The disease is a virus, not a cancer. The name stems from the fact that the first disease associated with the virus was a form of leukemia. By the time it was discovered that the virus was not the same as leukemia, the misnomer had already found its way into the vocabulary of pet owners.

Οοοοοοοχι τον Πορδολεοντα,τι εκανα για να αξιζω τετοια τιμωρια;:cry:Θα με σκοτωσει με κοιλιτσες και ναζια;:lol:
Σας παρακαλώ πολύ, για ένα κούτελο ζούμε σ' αυτή την κΕνωνία. Το παιδί είναι αιμοσταγής αίλουρος, άσε που τα απογεύματα τον στέλνουμε καράτε. Ορίστε μας. :P

Σας παρακαλώ πολύ, για ένα κούτελο ζούμε σ' αυτή την κΕνωνία. Το παιδί είναι αιμοσταγής αίλουρος, άσε που τα απογεύματα τον στέλνουμε καράτε. Ορίστε μας. :P
Μπορω να τον δω ενα πρωινο τοτε;:lol::lol:

Η κανονική, ανθρώπινη λευχαιμία, ναι. Το FeLV, όχι, δεν είναι.;)
Η ονομασία "Feline Leukemia" είναι misnomer, που απλώς καθιερώθηκε. Δες τι γράφει γι' αυτό η wikipedia:

χμ..ναι τωρα το ειδα!:up:
απλα το ειχα ξερεις οπως και την αθρωπινη λευχαιμια..δεν ηξερα οτι διαχωριζεται...

Το πρωτο εμβολιο που γινεται σε καθε γατακι δεν ειναι της λυσσας?Η' το πρωτο εμβολιο ειναι το τριπλο?

Και κατι αλλο..το τριπλο γινεται σε 3 δοσεις ετσι?

Το πρωτο εμβολιο ειναι το τριπλο ή το τετραπλο.Της λυσσας ειναι το τελευταιο.Αν το γατακι κανει την πρωτη δοση πολυ μικρο,καποιοι γιατροι κανουν και δευτερη και τριτη.Αν την κανει μετα τους δυο μηνες,κανει μονο δυο.

Δεν είμαι κτηνίατρος αλλά απ'όσο ξέρω: Το πρώτο εμβόλιο δεν είναι της λύσσας, για της λύσσας πρέπει το γατάκι να είναι τουλάχιστον 3 μηνών (κ βάλε, γιατί είναι αρκετά "δυνατό"). Το πρώτο είναι το τριπλό κ γίνεται συνήθως σε 2 δόσεις, σε διάστημα ενός μήνα η μια από την άλλη.

υ.γ. Όπως τα είπε κ η Moukelis παραπάνω, το είδα μετά:)

Το πρωτο εμβολιο ειναι το τριπλο ή το τετραπλο.Της λυσσας ειναι το τελευταιο.Αν το γατακι κανει την πρωτη δοση πολυ μικρο,καποιοι γιατροι κανουν και δευτερη και τριτη.Αν την κανει μετα τους δυο μηνες,κανει μονο δυο.

Δεν είμαι κτηνίατρος αλλά απ'όσο ξέρω: Το πρώτο εμβόλιο δεν είναι της λύσσας, για της λύσσας πρέπει το γατάκι να είναι τουλάχιστον 3 μηνών (κ βάλε, γιατί είναι αρκετά "δυνατό"). Το πρώτο είναι το τριπλό κ γίνεται συνήθως σε 2 δόσεις, σε διάστημα ενός μήνα η μια από την άλλη.

υ.γ. Όπως τα είπε κ η Moukelis παραπάνω, το είδα μετά:)
:hmm: Tοτε εχει γινει ενα μπερδεμα με το Σηφη και τη Σελινα...μαλλον εχουμε μπερδεψει το τελευταιο μας εμβολιο... Οταν πηρα τη Σελινα τα πηγα και τα 2 στο γιατρο.Του ζητησα να κανουμε στο Σηφη την τελευταια δοση του 3πλου για να ειναι καλυμμενος αν η Σελινα εχει κατι(ο Σηφης εχει κανει και λυσσας απο τη φιλοζωικη που τον πηρα).Καναμε εμβολιο και στο Σηφη και στη Σελινα.Ομως το βιβλιαριο το ειχα ξεχασει...μου εδωσε λοιπον στο τελος τα αυτοκολλητακια να τα κολλησω εγω,μονο που μου εδωσε για το Σηφη το λυσσας και για τη Σελινα το 3πλο!:blink: Εγω τα κολλησα αντιθετα γιατι φανταστηκα οτι μπερδευτηκε..:hmm:
Μα ειναι δυνατον να εκανε στο Σηφη της λυσσας απο τηστιγμη που πηγα και του ειπα οτι θελω να του κανουμε την τελευταια δοση γτου 3πλου και τον ρωτουσα συνεχεια αν θα κολλησει κατι απο τη Σελινα? Και με ποια λογικη να εκανε στη Σελινα το 3πλο?Αυτο δεν θα προστατευε το Σηφη!:hmm::hmm:

Πάρ'τον ένα τηλέφωνο αύριο το πρωί καλού κακού....

ωχ!!εχω μπερδευτει τωρα!!

Τι να σου πω,δεν ξερω...μηπως ηταν αφηρημενος;

Του Σηφαλιου
DSC00986.jpg

Της Σελενας
DSC00987.jpg

Το τελευταιο εμβολιο του Σηφη και το πρωτο της Σελινας μπορει να ειναι και αντιθετα...:hmm:

Πάρ'τον ένα τηλέφωνο αύριο το πρωί καλού κακού....
Εχει περασει καιρος που εγινε και σιγα μη θυμαται!Θα παω εντος τησ αλλης εβδομαδας για τα υπολοιπα εμβολια και θα τον ρωτησω αλλα δε νομιζω να θυμαται..

ωχ!!εχω μπερδευτει τωρα!!

Τι να σου πω,δεν ξερω...μηπως ηταν αφηρημενος;
Μαλλον εχει πολυ δουλεια παντα και λογικα ηταν αφηρημενος οταν μου εδωσε τα αυτοκολλητακια...

Ευχομαι αν ειναι αντιθετα να μην υπαρχει καποια απιπτωση για τα γατακια μου..:/:

Ρε παιδιά (αν ξέρει κανείς), μου είπαν ότι το Milbemax for Cats (για γάτες 2-8kg) κοστίζει αρκετά και πήγα πήρα ένα χαπάκι απ τον κτηνίατρό μου ο οποίος με χρέωσε 5?... υπολόγισα δηλαδή ότι κοστίζει περίπου 100? το κουτί (νομίζω ότι έχει 20 χάπια μέσα). Είναι όντως αυτή η τιμή του?

Δεν το περίμενα...

Ε, ναι απο 3-5ε τα χρεώνουν. Δεν αγοράζεις ποτέ όλο το κουτί, αγοράσεις τεμάχια.

Στην αγορά υπάρχουν διάφορες μάρκες χαπιών, η μιλμπεμάξ απλά είναι μία. :)

Κάναμε σήμερα το απόγευμα το ετήσιο εμβόλιο του Αρη.Κάναμε το τριπλό Felocell CVR μαζί με το Leukocell 2 για την λευχαιμία στο ένα μπουτάκι και το Rabisin-R για την λύσσα στο άλλο μπουτάκι.
Σύνολο 50Ευρώ(35 το τριπλό με την λαυχαιμία και 15 η λύσσα)
Ο Αρης ήταν "παλικάρι" και μέχρι στιγμής μιά χαρά τα πάει δεν δείχνει να έχει παρενέργιες, μόνο είναι λίγο καταβεβλημένος και κοιμάται.:hmm:
Πρώτη φορά φέτος τα κάναμε όλα μαζί, πέρισυ τα είχαμε κάνει σε δύο δόσεις.:hmm:

Κάναμε σήμερα το απόγευμα το ετήσιο εμβόλιο του Αρη.Κάναμε το τριπλό Felocell CVR μαζί με το Leukocell 2 για την λευχαιμία στο ένα μπουτάκι και το Rabisin-R για την λύσσα στο άλλο μπουτάκι.
Σύνολο 50Ευρώ(35 το τριπλό με την λαυχαιμία και 15 η λύσσα)
Ο Αρης ήταν "παλικάρι" και μέχρι στιγμής μιά χαρά τα πάει δεν δείχνει να έχει παρενέργιες, μόνο είναι λίγο καταβεβλημένος και κοιμάται.:hmm:

Με τις υγείες σας!:D

Με τις υγείες σας, Νίκη! Εμείς έχουμε κάνει το τριπλό μαζί με της λύσσας, αν θυμάμαι καλά. Δεν είχαμε παρενέργειες, παρά μόνο τη γνωστή κατάπτωση του χέστη Πρέστου μετά τα εμβόλια :rolleyes: (δηλαδή: πεθαίνωωωωω, μη μ' ακουμπάς, μη με ταΐζεις, μη μ' αγκαλιάζεις, άσε με να πεθάνωωωω -και μετά από δυο-τρεις ώρες χοροπηδάει).

Αποπαρασίτωση ...

Μου είπε προχθές ο γιατρός ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να παίρνουν κάθε 3 μήνες για εσωτερικά παράσιτα ... δεν κατάλαβα και μέσα σε όλα δεν τον ρώτησα. Ηξερα κάθε μήνα αμπούλα για ψύλους -αλλά δεν τους βάζω γιατί είναι μέσα. Για τα εσωτερικά παράσιτα τι δίνεις? Ξέρει κανείς?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back