Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
το αρθρο:
https://avmajournals.avma.org/doi/pdf/10.2460/javma.229.9.1405?cookieSet=1
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Μου είπε προχθές ο γιατρός ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να παίρνουν κάθε 3 μήνες για εσωτερικά παράσιτα ... δεν κατάλαβα και μέσα σε όλα δεν τον ρώτησα. Ηξερα κάθε μήνα αμπούλα για ψύλους -αλλά δεν τους βάζω γιατί είναι μέσα. Για τα εσωτερικά παράσιτα τι δίνεις? Ξέρει κανείς?
Υπάρχουν διάφορες μάρκες χαπιών.
πχ
Drontal
Drontal plus
Milbemax... κ.α.
Θα σου έλεγα να τους βάζεις και για τους ψύλλους, και ας είναι μέσα. Και τα μέσα κολλάνε, πιο σπάνια απο τα άλλα, αλλά κολλάνε, γιατί τα αυγά και οι προνύμφες μεταφέρονται και απο μας, τα παπούτσια μας, και απο το μπαλκόνι ή άλλα φυτά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχουν διάφορες μάρκες χαπιών.
πχ
Drontal
Drontal plus
Milbemax... κ.α.
Θα σου έλεγα να τους βάζεις και για τους ψύλλους, και ας είναι μέσα. Και τα μέσα κολλάνε, πιο σπάνια απο τα άλλα, αλλά κολλάνε, γιατί τα αυγά και οι προνύμφες μεταφέρονται και απο μας, τα παπούτσια μας, και απο το μπαλκόνι ή άλλα φυτά...![]()
Ευχαριστώ =) Για τους ψύλλους είχα βρεί μια λίστα που έλεγε ποια είναι ασφαλή και ποιά όχι και τα περισσότερα δεν είναι. Οπότε τις προσέχω και τους βάζω όταν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Α και ... Φυτά? Τι Φυτά? Τα έχουμε μασουλίσει ΟΛΑ τα φυτά και τα πήγαμε στην νύφη μου μπας και ζήσουν καλύτερα

Sakura δεν μου πάιζει το link

julia
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ =) Για τους ψύλλους είχα βρεί μια λίστα που έλεγε ποια είναι ασφαλή και ποιά όχι και τα περισσότερα δεν είναι. Οπότε τις προσέχω και τους βάζω όταν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Α και ... Φυτά? Τι Φυτά? Τα έχουμε μασουλίσει ΟΛΑ τα φυτά και τα πήγαμε στην νύφη μου μπας και ζήσουν καλύτερα
Sakura δεν μου πάιζει το link![]()
Οι ψύλλοι, αλλά κυρίως τα αυγά τους είναι παντού.... Στα χόρτα, στο χώμα, σε γλάστρες, στο δρόμο, στα πάρκα, κλπ κλπ...
Δηλ. είναι δυνατόν και γάτα κλεισμένη μέσα σε διαμέρισμα, ή και με πρόσβαση σε μπαλκόνι( ή και χωρίς) να αποκτήσει ψύλλους, απο μας.

Δεν είναι κάτι σοβαρό βέβαια.. μπορείς να εξετάζεις συχνά την γάτα σου, και αν δείς κανέναν, να τον ψεκάσεις ή να του βάλεις αμπούλα.

kata
Νεοφερμένο μέλος
Ποσες φορες το χρονο πρεπει να δινω στην Κατα Κατακατα φαρμακο??

natalouko
Επιφανές μέλος
Ποσες φορες το χρονο πρεπει να δινω στην Κατα Κατακατα φαρμακο??![]()
Καλησπέρα!! Για ενδοπαρασίτωση είναι ένα χάπι κάθε 3 μήνες και για τα εξωπαράσιτα αμπούλα κάθε μήνα!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Heidi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φρόντισα να έχει βγει ο αέρας και του την μπουμπούνισα στο μπουτάκι
. Το περίεργο ήταν ότι κάθισε, ενώ με τη γιατρό τον ψάχναμε όλο το απόγευμα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος
Σήμερα ήρθε η γιατρός για τα εμβόλια, μας ξέφυγε ο Μάρτιν (έχω τρείς γατούλες). Το έβαλα στο ψυγείο και το βράδυ του την έκανα.
Φρόντισα να έχει βγει ο αέρας και του την μπουμπούνισα στο μπουτάκι. Το περίεργο ήταν ότι κάθισε, ενώ με τη γιατρό τον ψάχναμε όλο το απόγευμα
.
Εσένα που σε ξέρει, σε εμπιστεύεται πιο πολύ απ ότι τον γιατρό!!!

Alis19887
Νεοφερμένο μέλος
εμενα ειναι πανω κατω 8 χρονων και δεν εχει κανει κανενα εμβολιο μηπως ειναι λιγο μεγαλη για εμβολια?παιδια εμενα η γατα μου ειναι περιπου 1 χρονου αλλα δεν της εχω κανει τιποτα εμβολια...μπορω να της τα κανω τωρα η ειναι αργα?![]()
natalouko
Επιφανές μέλος
εμενα ειναι πανω κατω 8 χρονων και δεν εχει κανει κανενα εμβολιο μηπως ειναι λιγο μεγαλη για εμβολια?
Γιατί δεν της έχετε κάνει εμβόλια????

Δεν είναι αργά, να την πάς να της κάνεις για να είναι προστατευμένη από κάθε ασθένεια....

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αν ζει αποκλειστικα μεσα καθε εξι μηνες για ενδοπαρασιτα και αμπουλα το καλοκαιρι και την ανοιξη καθε μηνα αν την βγαζεις εξω. Εγω στον δικο μου του εχω βαλει αμπουλα μονο 2 φορες και ποτε δεν ειχα προβλημα με ψυλλους. Αν δεν βγαινει εξω ειναι δυσκολο να κολλησει, κυριως τωρα τον χειμωνα που ειναι πιο δυσκολα για τους ψυλλους να επιβιωσουν. Αν ειναι κατω απο 1 ετους κανε αποπαρασιτωση καθε 3 μηνο και μετα κανεις καθε εξαμηνο.
συμφωνω απολυτα......το μονο που καταφερνουμε ετσι ειναι να επιβαρυνουμαι το συκωτι τους..........εγω αμπουλα για τα εξωπαρασιτα μια φορα τους εβαλα,οταν τα εβαλα στο σπιτι και αλλη μια φορα στο μπουκακο που τον πηγα σε ενα ιατρειο,που ηταν πιο βρωμικο και απο χωματερη και κολλησε ψυλλους...του ξαναεβαλα και τελος........πως να κολλησουν αφου ειναι αποκλειστικα μεσα στο σπιτι????
julia
Διακεκριμένο μέλος
εμενα ειναι πανω κατω 8 χρονων και δεν εχει κανει κανενα εμβολιο μηπως ειναι λιγο μεγαλη για εμβολια?
Μπορεί να έχει φτιάξει τα αντισώματα τόσα χρόνια, για τις αρρώστιες των εμβολίων, μπορεί και όχι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέστ για να δείτε αν τα έχει ή όχι.

συμφωνω απολυτα......το μονο που καταφερνουμε ετσι ειναι να επιβαρυνουμαι το συκωτι τους..........εγω αμπουλα για τα εξωπαρασιτα μια φορα τους εβαλα,οταν τα εβαλα στο σπιτι και αλλη μια φορα στο μπουκακο που τον πηγα σε ενα ιατρειο,που ηταν πιο βρωμικο και απο χωματερη και κολλησε ψυλλους...του ξαναεβαλα και τελος........πως να κολλησουν αφου ειναι αποκλειστικα μεσα στο σπιτι????
Απο μάς ... απο τα παπούτσια μας, μεταφέρουμε τα αυγά...

Anel
Νεοφερμένο μέλος
Βασικά έχω 2 απορίες.
Πήγα το Γκρινιάρ στον κτηνίατρο όπου έκανε το πρώτο του εμβόλιο. Εκεί ο κτηνίατρος μου είπε ότι πριν του κάνει το δεύτερο εμβόλιο πρέπει πρώτα να του τον πάω να του πάρει αίμα γιατί λέει εφόσον το πήρα από το δρόμο πρέπει να δει αν έχει τις ασθένειες για τις οποίες θα του κάνει το εμβόλιο, γιατί αν τις έχει θα πεθάνει.
Επειδή όλο αυτό μου έκανε πολύ εντύπωση πήρα τηλ σε μία φιλοζωική εταιρεία και ρώτησα και μου είπαν ότι αίμα του παίρνουν μόνο όταν είναι να του κάνουν εμβόλιο για λευχαιμία, πράγμα που απ' ότι μου είπαν δε θεωρούν καθόλου απαραίτητο γιατί δεν προστατεύει καν 100% από τη Λευχαιμία.
1) Έχετε ιδέα γιατί μου είπε να πάρει αίμα στο γάτο;
2) Εσείς έχετε κάνει στο γατί σας το εμβόλιο για τη λευχαιμία; και τι προτείνετε γενικά;
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
γενικα δεν ειμαι υπερ εμβολιων οπως αυτο της λευχαιμιας, ειδικα οταν δεν χρειαζεται. επισης αν ειναι θετικο στην αρρωστια δεν γινεται γιατι μπορει να την εμφανισει αν ειναι απλα φορεας και δεν νοσει.
αν ειναι αρνητικος και δεν βγαινει εξω ειναι τελειως αχρειαστο το εμβολιο..
Anel
Νεοφερμένο μέλος
natalouko
Επιφανές μέλος
Και εγώ πάντως ξέρω αυτό που είπε η προλαλλήσασα!!!Το Δεκέμβρη που μου είπε να πάω για την εξέταση αίματος θα είναι 4 μηνών περίπου.

Ότι για να βγουν έγκυρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων το γατάκι πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μηνών γιατί μέχρι τότε έχει ακόμα τα αντισώματα από την μαμά του!!!

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
natalouko
Επιφανές μέλος
Μήπως είναι κάποια αρρώστεια που την έχει και η μαμά και πέρασε και στο μωρό.σορυ αν πω κοτσανα αλλα αφου εχει ακομα τα αντισωματα της μανας του πως γινεται να εχει την αρρωστια??

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι, αλλα εφοσον εχει αντισωματα δεν ειναι και προστατευμενο??Μήπως είναι κάποια αρρώστεια που την έχει και η μαμά και πέρασε και στο μωρό.![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool