Είμαι καινούριος στο Forum και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια της γάτας. Επειδή είμαι φοιτητής και οπως γνορίζετε οι περισσότεροι απο εσας υπάρχουν πολλά έξοδα κλπ κλπ κλπ δε μπορώ να διαθέσω σε κτηνίατρο 20? για καθε εμβόλιο συν την επίσκεψη. Ρώτησα σε φαρμακείο ποια είναι τα εμβόλια, άλλα δεν ήξεραν να μου απαντήσουν και μου είπαν ότι αν ξέρω τις ονομασίες τους θα μπορέσουν να μου τα δώσουν. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε τις ονομασίες από τα εμβόλια αν τις γνωρίζεται, καθώς και τα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους. Ο Γατούλης μου έχει κλείσει τον 1ο χρόνο της ηλικίας του. Επίσης ο γάτος μένει μόνιμα μέσα σε σπίτι.
Αυτά που έχω ανακαλύψει με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ είναι Novidac Tricat, FEL-O-VAX IV.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γεια σας παιδιά!
Είμαι καινούριος στο Forum και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια της γάτας. Επειδή είμαι φοιτητής και οπως γνορίζετε οι περισσότεροι απο εσας υπάρχουν πολλά έξοδα κλπ κλπ κλπ δε μπορώ να διαθέσω σε κτηνίατρο 20? για καθε εμβόλιο συν την επίσκεψη. Ρώτησα σε φαρμακείο ποια είναι τα εμβόλια, άλλα δεν ήξεραν να μου απαντήσουν και μου είπαν ότι αν ξέρω τις ονομασίες τους θα μπορέσουν να μου τα δώσουν. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε τις ονομασίες από τα εμβόλια αν τις γνωρίζεται, καθώς και τα χρονικά διαστήματα ανάμεσά τους. Ο Γατούλης μου έχει κλείσει τον 1ο χρόνο της ηλικίας του. Επίσης ο γάτος μένει μόνιμα μέσα σε σπίτι.
Αυτά που έχω ανακαλύψει με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ είναι Novidac Tricat, FEL-O-VAX IV.
Ευχαριστώ.
Πρέπει να γνωρίζετε να κάνετε ενέσεις....

Θα έλεγα ότι η γάτα πρέπει να κάνει το felovax4. Δυο εμβόλια με διαφορά 20-23 ημερών. Και μια επανάληψη του χρόνου και κάθε χρόνο.
Αυτό και εαν θέλετε να ταξιδέψει η γάτα εξωτερικό θέλει και της λύσσας.
Για να είσαστε όμως καλυμμένος θα πρέπει να φτιάξετε και βιβλιάριο, και να τειρείτε και το πρόγραμμα αποπαρασιτώσεων. Και φυσικά στον χώρο που θα γίνουν τα εμβόλια να μπεί σφραγίδα γιατρού. Αλλιώς είναι σαν να μην έγιναν, και δεν μετράνε.

Το κόστος σε Κτηνίατρο είναι 40ε50 το κάθε εμβόλιο μαζί και η επίσκεψη.
Επίσης θα πρέπει να προγραμματίσετε και την στείρωσή του....Τιμή 60-70.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχαριστώ.
julia
Διακεκριμένο μέλος

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλημερα!!η μπιανκα μου ειναι ο καιρος της για το ετησιο..τι μου προτεινετε?να της το κανω?και μετα να το επαναλαμβανω καθε χρονο?
να σου πω....η μπιανκα ειναι ΜΟΝΟ μεσα..ή βγαινει και εξω;;..γιατι αν ζει αποκλειστικα μεσα...εγω και πολλοι αλλοι δεν τους κανουμε το εμβολιο της λυσσας(εκτος και αν την παρεις εξωτερικο..) και καποιοι ουτε της λευχαιμιας...και ο γιατρος μου μου το εχει πει..

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Το έχει δοκιμάσει κανείς;Anibio Tic-Clip: The Tag that works against Ticks and Fleas
- <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: black">Absolutely non-toxic <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: black">Free of pesticides <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: black">Completely safe for pets and humans <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: black">Odor-free, does not interfere with the sense of smell of your pet <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: black">Can be used for young animals and puppies as well <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; COLOR: black">Effect lasts for two years
- Water resistant
The ready-to-use tic-clip tag has an imprint with an electromagnetic charge bearing a highly effective radiation. This produces a special oscillation around the tag and the animal carrying it. The result: Ticks do not react to the pet any more.
Customer Information
This product is a result of many years of research and was developed in cooperation with the company Hess & Volk; it has achieved sensational success.
It will take about 5 to 20 days until the tag will reach its full impact. The protective effectiveness will lay between 80-100%, because it can get impaired when an animal is seriously sick, during heat or after a vaccination.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Εννοεις το τριπλο?Να της το κανεις! Εγω παρολο που μενουν μεσα,το ετησιο τους το κανω.Δεν εχει σημασια που ζουνε μεσα,μεταφερουμε ασθενειες απο αλλα γατακια απο εξω και μπορει να τυχει να φιλοξενησουμε και καποιο,ποτε δεν ξερεις!Ας ειναι θωρακισμενα τα δικα μας λοιπον.καλημερα!!η μπιανκα μου ειναι ο καιρος της για το ετησιο..τι μου προτεινετε?να της το κανω?και μετα να το επαναλαμβανω καθε χρονο?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εννοεις το τριπλο?Να της το κανεις! Εγω παρολο που μενουν μεσα,το ετησιο τους το κανω.Δεν εχει σημασια που ζουνε μεσα,μεταφερουμε ασθενειες απο αλλα γατακια απο εξω και μπορει να τυχει να φιλοξενησουμε και καποιο,ποτε δεν ξερεις!Ας ειναι θωρακισμενα τα δικα μας λοιπον.
βρε κουνελα....αποκλειεται να φιλοξενησεις λυσσασμενο γατακι...η λυσσα ειναι μια αρρωστια που εχει σχεδον,ή και εντελως εξαφανιστει απο την ελλαδα...και μεταδιδεται απο αλεπουδες κλπ...για την λευχαιμια,πρεπει να γινουν δαγκωματα..απο παπουτσια δεν μεταφερεται σε καμμια περιπτωση...παντως αυτο της λυσσας ΚΑΙ Ι ΙΔΙΟΙ οι γιατροι,οταν δεν κοιτανε μονο την τσεπη τους σου το λενε...και να εχεις υποφην σου οτι αυτα τα 2 εμβολια ,μπορει καποια στιγμη να προκαλεσουν ογκους..για αυτο και προτιμουν να τα κανουν στο μπουτακι και οχι στο σβερκο,για να μπορουν αν εμφανιστει ογκος,να κοψουν το [ποδι και να σωθει ο γατος...γιατι θα πρεπει να τα επιβαρυνουμε με πραγματα που ειναι αχρηστα;;;;
εχεις σκεφτει..γιατι εχουμε τοσες καρκινογενεσεις στα οικοσιτα ζωα;;;;για προβληματισου λιγο...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
TΡΙΠΛΟ γραφω! Το ετησιο που γινεται επαναλληψη ειναι το τριπλο ή τετραπλο(Ρινοτραχειτιδα,Πανλευκοπενια,Καλυκοιωση,Χλαμυδιαση).Που κολλαει το λυσσας και της λευχαιμιας??βρε κουνελα....αποκλειεται να φιλοξενησεις λυσσασμενο γατακι...η λυσσα ειναι μια αρρωστια που εχει σχεδον,ή και εντελως εξαφανιστει απο την ελλαδα...και μεταδιδεται απο αλεπουδες κλπ...για την λευχαιμια,πρεπει να γινουν δαγκωματα..απο παπουτσια δεν μεταφερεται σε καμμια περιπτωση...παντως αυτο της λυσσας ΚΑΙ Ι ΙΔΙΟΙ οι γιατροι,οταν δεν κοιτανε μονο την τσεπη τους σου το λενε...και να εχεις υποφην σου οτι αυτα τα 2 εμβολια ,μπορει καποια στιγμη να προκαλεσουν ογκους..για αυτο και προτιμουν να τα κανουν στο μπουτακι και οχι στο σβερκο,για να μπορουν αν εμφανιστει ογκος,να κοψουν το [ποδι και να σωθει ο γατος...γιατι θα πρεπει να τα επιβαρυνουμε με πραγματα που ειναι αχρηστα;;;;
εχεις σκεφτει..γιατι εχουμε τοσες καρκινογενεσεις στα οικοσιτα ζωα;;;;για προβληματισου λιγο...![]()

mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γνωριζει κανεις σε τι τιμη περιπου κυμαίνεται το profender για medium και small cat και ποσες αμπουλες περιεχει;
Α...και εαν μπορω να το προμηθευτω και απο φαρμακειο

kounelaki
Περιβόητο μέλος
χαιρετω
Γνωριζει κανεις σε τι τιμη περιπου κυμαίνεται το profender για medium και small cat και ποσες αμπουλες περιεχει;
Α...και εαν μπορω να το προμηθευτω και απο φαρμακειο![]()
Δεν εχω ιδεα...
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι αμπούλες πωλούνται και ξεχωριστά για να αγοράζεις όσες χρειάζεσαι κάθε φορά, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ολόκληρη τη συσκευασία.χαιρετω
Α...και εαν μπορω να το προμηθευτω και απο φαρμακειο![]()
Εγώ αγόρασα δύο την προηγούμενη βδομάδα, 5.80 τη μία αν θυμάμαι καλά. Για το αν τις βρίσκεις σε φαρμακείο δεν ξέρω να σου πω, ίσως αν τις παραγγείλεις σε κάποιο που έχει και κτηνιατρικά φάρμακα να μπορεί να σου τις φέρει.
Εγώ τις αγοράζω από κτηνιατρική αποθήκη, τις βρίσκεις όμως και στα περισσότερα πετ σοπ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
demetres
Νεοφερμένο μέλος
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι αμπούλες πωλούνται και ξεχωριστά για να αγοράζεις όσες χρειάζεσαι κάθε φορά, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ολόκληρη τη συσκευασία.Εγώ αγόρασα δύο την προηγούμενη βδομάδα, 5.80 τη μία αν θυμάμαι καλά. Για το αν τις βρίσκεις σε φαρμακείο δεν ξέρω να σου πω, ίσως αν τις παραγγείλεις σε κάποιο που έχει και κτηνιατρικά φάρμακα να μπορεί να σου τις φέρει.
Εγώ τις αγοράζω από κτηνιατρική αποθήκη, τις βρίσκεις όμως και στα περισσότερα πετ σοπ.
thanks! Τριτη απογευμα θα παω μια βολτα στο πετ σοπ της περιοχης μου.
Εντωμεταξυ μολις διαπιστωσα το εξης. Αν και δεν προκειται να της δωσω τπτ για το εξωτερικα παρασιτα ακομη (μιας που ειναι μεσα στο σπιτι και μονο), ειδα πως η κτηνιατρος ειχε δωσει το frontline combo spot on. Ξερουμε διαφορα με το απλο frontline spot on?

τελικα για ψυλους και τετοια το καλυτερο πιο ειναι? γιατι και εγω τον εχο τρελανει τον δικο μου στο frontline και σκεφτομαι να το κοψω γιατι οταν στεγνωνει ειναι σαν να εχει βαλει ζελε και ειναι ετοιμος να βγει για ποτο χαχαχα

moukelis
Επιφανές μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Το combo σκοτωνει και τις προνυμφες των ψυλλων στο εξωτερικο περιβαλλον μην αφηνοντας να μολυνθει ο χωρος ου σπιτιουthanks! Τριτη απογευμα θα παω μια βολτα στο πετ σοπ της περιοχης μου.
Εντωμεταξυ μολις διαπιστωσα το εξης. Αν και δεν προκειται να της δωσω τπτ για το εξωτερικα παρασιτα ακομη (μιας που ειναι μεσα στο σπιτι και μονο), ειδα πως η κτηνιατρος ειχε δωσει το frontline combo spot on. Ξερουμε διαφορα με το απλο frontline spot on?
![]()
kounelaki
Περιβόητο μέλος
(δε μιλαω για μικρα γατακια,αλλα για ενηλικες γατες)
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Το ξερω οτι δεν ειναι απαραιτητο.Τον Σηφη τον πηρα απο τπο Φιλοζωικο Συλλογο και ηδη ειχε κανει της λυσσας και το τριπλο(με αυτη την σειρα). Οταν πηρα τη Σελινα ο γιατρος της εκανε το λυσσας αλλα τοτε δεν ηξερα οτι ειναι απαραιτητο.εγω της λυσσας δεν θα το εκανα αν δεν επρεπε να πηγαινοερχομαστε κυπρο. κ η γιατρος την ιδια αποψη εχει με μενα. το θεωρει υπερβολικο...οπως κ της λευχαιμιας σε γατες σπιτιου. το πρωτο εμβολιο που εκανε η μπειλυ ειναι το τετραπλο, μετα ακομη μια δοση μετα απο 1 μηνα τετραπλο κ μετα αναγκαστικα της λυσσας
Παντως δεν παρατηρησα καμια παρανεργεια,ουτε καν αδιαθεσια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool