Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αχ...ναι μωρε...και το ειχα διαβασει να φανταστεις...Mια μικρη διευκρινιση,ασχετη βεβαια με το θεμα...οι γατουλες δεν κατεβαζουν ωαρια καθε φορα που εχουν οιστρο,αλλα μονο αν ζευγαρωσουν.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Τι να σου πω, ο κτηνίατρος αφού του είπα ότι είναι 7-8 εβδομάδων, μου είπε να πάρουν Drontal. Και επειδή πάντα ζητάω και μια δεύτερη γνώμη, στο pet shop που αγόρασα δύο χαπάκια Drontal, ρώτησα για εναλλακτική λύση και μου είπαν ότι την πάστα τη δίνουν για μικρότερα γατάκια.
Επιπλέον επειδή λόγω φύσης και επαγγέλματος συνέχιζα να είμαι καχύποπτος με οτιδήποτε χημικό, ζήτησα μαζί με τα χάπια να μου δώσει και το φυλλάδιο οδηγιών.
Εκεί γράφει ότι δε συνίσταται η χρήση του πριν τιν 3η εβδομάδα, όχι επειδή είναι επικίνδυνο αλλά επειδή το τέλος της 3ης εβδομάδας είναι το νωρίτερο που μπορεί να μολυνθεί η γάτα.
Τους έδωσε χτες ένα χάπι σε αναλογικές δόσεις στη μαμά και στα 3 γατάκια (χρειάζεται 5mg ανά kg σωματικού βάρους) με τη μέθοδο της κονιορτοποίησης > βούτυρου > επάλειψης και μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια ευτυχώς.
Νομίζω πως το ποστ αυτό είναι κατατοπιστικό

moukelis
Επιφανές μέλος
o_gatoulis_ mou
Νεοφερμένο μέλος
ένας γνωστός μου μου είπε ότι μπορεί η γάτα να σου κολλήσει ταινια η οποία μπορεί και να φωλιάσει μέσα στον εγκέφαλό μου, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή υπάρχει όντως πι8ανοτητα να συμβεί κάτι τέτοιο?
aretha
Περιβόητο μέλος
Τα εσωτερικά παράσιτα, όπως οι ταινίες, αντιμετωπίζονται με αντιπαρασιτικά φάρμακα που δίνονται είτε σε τακτική βάση, προληπτικά, είτε για θεραπεία σε ζώα που διαπιστωθεί πως έχουν παράσιτα.ξέρετε αν το εμβόλια για παράσιτα όπως ταινίες πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο ή αρκεί να το έχουν κάνει στη γάτα μια φορά στη ζωή της και δεν ξαναχρειάζεται? πόσο κόστίζει
Οι αποπαρασιτώσεις πρέπει να γίνονται κάθε 3 μήνες περίπου, η συχνότητα όμως εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το αν η γάτα βγαίνει και έξω, τι είδους διατροφή κάνει, κ.λπ. Το καλύτερο θα είναι να συνεννοηθείς με τον κτηνίατρό σου για να σε κατατοπίσει.
Συνήθως για την αποπαρασίτωση δίνουμε χάπι (ανάλογα με τη μάρκα κοστίζει γύρω στα 5 ευρώ), υπάρχουν όμως και αμπούλες που μπαίνουν στο σβέρκο (όπως η Profender) και πιάνουν τα εσωτερικά παράσιτα. Αυτές κοστίζουν 7-7,5 ευρώ. Σε πολύ μικρά γατάκια δίνουμε κρέμα για τα παράσιτα, όπως η Banminth.
Είναι σενάριο αντι-επιστημονικής φαντασίαςένας γνωστός μου μου είπε ότι μπορεί η γάτα να σου κολλήσει ταινια η οποία μπορεί και να φωλιάσει μέσα στον εγκέφαλό μου, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή υπάρχει όντως πι8ανοτητα να συμβεί κάτι τέτοιο?

Μην ανησυχείς, αν αποπαρασιτώνεις τη γάτα σου και φροντίζεις τη διατροφή της και αν ακολουθείς βασικούς κανόνες υγιεινής (π.χ. να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα αφού έχεις καθαρίσει τη λεκάνη της, χωρίς να τα πλύνεις) δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Ζωντανές εγγυήσεις γι' αυτό είμαστε όλοι εμείς εδώ

o_gatoulis_ mou
Νεοφερμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Σε καλό σου με έκανες και γέλασα .....ξέρετε αν το εμβόλια για παράσιτα όπως ταινίες πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο ή αρκεί να το έχουν κάνει στη γάτα μια φορά στη ζωή της και δεν ξαναχρειάζεται? πόσο κόστίζει
ένας γνωστός μου μου είπε ότι μπορεί η γάτα να σου κολλήσει ταινια η οποία μπορεί και να φωλιάσει μέσα στον εγκέφαλό μου, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή υπάρχει όντως πι8ανοτητα να συμβεί κάτι τέτοιο?

ότι σου είπε η Αλίκη ισχύει...δεν τυφλώνεσαι,δεν μπαίνει κανένα μικρόβιο στον εγκέφαλο μην φοβάσαι...εγώ θα έπρεπε να είχα αποδημήσει εις Κύριον πολλά χρόνια τωρα...

lina&lara
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης, μιας και πιάσαμε και το θέμα των στειρώσεων και των οίστρων, έχω μια ερώτηση. Η Λάρα είναι κάπου 5 μηνών τώρα και έχει αρχίσει να τεντώνεται στο πάτωμα και να γλύφει τον Άλεξ σχεδόν μητρικά. Βέβαια δεν κυκλοφορεί με την ουρά στο πλάι ούτε μου στήνεται όταν τη χαϊδεύω. Σας φαίνονται όλα αυτά συμπτώματα οίστρου? Θα στειρωνόταν έτσι κι αλλιώς, ειδικά τώρα που ζει με έναν αρσενικό στο σπίτι, απλώς ήθελα να ξέρω πόσο χρόνο έχω ακόμα στη διάθεσή μου.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όποτε σου πει ο κτηνίατρος. Όταν μια γάτα διαπιστωμένα έχει σκουληκάκια, το πλάνο χορήγησης του αντιπαρασιτικού είναι εντελώς διαφορετικό από όταν το δίνουμε προληπτικά. Επομένως, πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσεις το γιατρό.Ελπίζω αυτό να σκοτώσει επιτέλους τα σκουλήκια της και να μη χρειαστεί να καταφύγουμε σε ένεση... Γνωρίζετε πότε πρέπει να της ξαναδώσω?
Δεν μου μοιάζει με οίστρο (τα συμπτώματα που έχω δει εγώ είναι κυρίως το συνεχές κλάμα, το να "στήνεται" ή να "σέρνει" και τα συνεχή βαρελάκια στο πάτωμα). Αφού όμως ζει μαζί με έναν αρσενικό γάτο, είναι πιθανό να έχει τον πρώτο της οίστρο πολύ νωρίς. Ο αρσενικός είναι στειρωμένος, ή όχι; Αν είναι, τότε θα έλεγα να περιμένεις να κλείσει η γατούλα τους 6 μήνες ηλικίας και τότε να τη στειρώσεις. Αν είναι αστείρωτος και υπάρχει κίνδυνος να ζευγαρώσουν, τότε ρώτα τον κτηνίατρό σου πότε είναι το νωρίτερο που μπορεί να στειρωθεί η γατούλα και, στην ανάγκη, κράτα τα χωριστά μέχρι τότε.Σας φαίνονται όλα αυτά συμπτώματα οίστρου? Θα στειρωνόταν έτσι κι αλλιώς, ειδικά τώρα που ζει με έναν αρσενικό στο σπίτι, απλώς ήθελα να ξέρω πόσο χρόνο έχω ακόμα στη διάθεσή μου.
lina&lara
Νεοφερμένο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
πριν λίγες μέρες υιοθέτησα μια γατούλα αδέσποτη 3 περίπου μηνών. Η κοπέλα που την είχε προσωρινά την είχε πάει ήδη μια φορά στον κτηνίατρο και στο βιβλιάριο έχει δύο αυτοκόλητα που γράφουν Leucorifelin P kai HC με λήξη 17-06-2011. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για 2-12-2010 . Θα ήθελα να ρωτήσω (επειδή είμαι λίγο άσχετη) πόσο κοστίζει ένα εμβόλιο (για να ξέρω πόσα χρήματα να πάρω μαζί μου και να μην γίνω ρεζίλι), πόσο κοστίζει επίσης να της βάλω μικροτσιπ και αν θα πονέσει με το μικροτσιπ. Τέλος όταν λέει ημερομηνία λήξης σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνονται εμβόλια κάθε χρόνο?

natalouko
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα!Καλησπέρα,
πριν λίγες μέρες υιοθέτησα μια γατούλα αδέσποτη 3 περίπου μηνών. Η κοπέλα που την είχε προσωρινά την είχε πάει ήδη μια φορά στον κτηνίατρο και στο βιβλιάριο έχει δύο αυτοκόλητα που γράφουν Leucorifelin P kai HC με λήξη 17-06-2011. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για 2-12-2010 . Θα ήθελα να ρωτήσω (επειδή είμαι λίγο άσχετη) πόσο κοστίζει ένα εμβόλιο (για να ξέρω πόσα χρήματα να πάρω μαζί μου και να μην γίνω ρεζίλι), πόσο κοστίζει επίσης να της βάλω μικροτσιπ και αν θα πονέσει με το μικροτσιπ. Τέλος όταν λέει ημερομηνία λήξης σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνονται εμβόλια κάθε χρόνο?![]()
Κάθε κτηνίατρος χρεώνει διαφορετικές τιμές στα εμβόλια. Συνήθως κυμαίνονται από 25 ευρώ μέχρι και 50. Θα πρέπει να ρωτήσεις τον συγκεκριμένο κτηνίατρο πόσο τα χρεώνει. Το μικροτσιπ κοστίζει 50 ευρώ και δεν πονάει καθόλου. Ένα τσίμπημα είναι.. Και τέλος τα εμβόλια πρέπει να επαναλαμβάνονται 1 φορά το χρόνο!!

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα! Το μικροτσιπ για ποιο λόγο το βάζουμε? Για την περίπττωση που θα χαθεί? Και πόσα εμβόλα κάνει μια γάτα? (χωρίς τις επαναλήψεις)
natalouko
Επιφανές μέλος
Ναι, το μικροτσιπ το βάζουμε σε περίπτωση που θα χαθεί, αυτός που θα το βρει να το πάει σε κάποιον κτηνίατρο και να σκανάριει να δει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Επίσης χρειάζεται και για ταξίδι της γάτας στο εξωτερικό.Να ρωτήσω και κάτι ακόμα! Το μικροτσιπ για ποιο λόγο το βάζουμε? Για την περίπττωση που θα χαθεί? Και πόσα εμβόλα κάνει μια γάτα? (χωρίς τις επαναλήψεις)
Όταν είναι μικρά γίνεται το πρώτο εμβόλιο και σε ένα μήνα γίνεται το επαναληπτικό. Μέτα γίνονται 1 φορά το χρόνο!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Το μικροτσιπ το βαζουμε σε περιπτωση που θα χαθει και σε περιπτωση που θελουμε να ταξιδεψουμε στο εξωτερικο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool