Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

Απλά είπε να κάνουμε το πρώτο εμβόλιο και του το έκανε.Τι του έχει κάνει άραγε??

Απλά έβαλε το αυτοκολλητάκι μέσα στο βιβλίο,μόνο αυτό το στοιχείο έχω...
να σημειώσω ότι άρχισε πάλι το φτέρνισμα..(μάλλον η ρινοτραχιείτιδα δεν τον αφήνει)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το εμβόλιο που έκαναν στον Elvis δεν μας είπαν τι είναι,πάντα πρώτα γίνεται κατι συγκεκριμένο?Γιατί μπερδεύτηκα λίγο..
Απλά είπε να κάνουμε το πρώτο εμβόλιο και του το έκανε.Τι του έχει κάνει άραγε??
Απλά έβαλε το αυτοκολλητάκι μέσα στο βιβλίο,μόνο αυτό το στοιχείο έχω...
να σημειώσω ότι άρχισε πάλι το φτέρνισμα..(μάλλον η ρινοτραχιείτιδα δεν τον αφήνει)
Γραψε εδω ακριβως τι γραφουν τα εμβολια..δηλαδη τα ονιοματα των εμβολιων θελω,μπας και δουμε ποια ειναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Το googlαρα και γράφει:
Ενεργητική ανοσοποίηση σε γάτες για τη μείωση των κλινικών συμπτωμάτων που προκαλούνται από λοίμωξη με καλυκοϊού (FCV) και αιλουροειδής τύπος ιού του έρπητα 1 (FHV1) και για την πρόληψη των κλινικών συμπτωμάτων, απέκκρισης του ιού και λευκοπενία λόγω της πανλευκοπενίας (FPLV).
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αναρωτιεμαι ομως εφοσον εχει ρινοτραχειτιδα,το κατα ποσον επρεπε να εμβολιαστει..

Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Επειδή τον αφήσαμε 3 μέρες χωρίς φάρμακο και σταμάτησε να φτερνίζεται και το ματάκι του σταμάτησε να δακρύζει τον βρήκε καλά και το έκανε,από χτες όμως έχει πάλι τα συμπτώματα..Μαλιστα.Δεν ειναι λυσσας ή λευχαιμιας παντως.
Αναρωτιεμαι ομως εφοσον εχει ρινοτραχειτιδα,το κατα ποσον επρεπε να εμβολιαστει..![]()

marina289
Περιβόητο μέλος
¨είναι αποκλειστικά οικόσιτα τα γατάκια σου;; έρχονται σε επαφή με άλλα ζωάκια;;¨
Όταν της απάντησα , μου κάνει ¨ε τότε να μην τα επιβαρύνουμε με το εμβόλιο της λύσσας και της λευχαιμίας...δεν υπάρχει λόγος...¨
Όσοι κτηνίατροι το λένε, προς τιμήν τους!!...
Όσοι θέλουν να τα κάνουν σουρωτήρια, και δεν ενημερώνουν καν για τα εμβόλια αυτά, προβληματιστείτε........
Η προηγούμενη που πηγαίναμε, εκτός του ότι τα έκανε σουρωτήρια... (4 εμβόλια κάθε χρόνο κάνει!!!!!
), έκανε και στο μελί ένεση καταστολής οίστρου... Δυστυχώς τότε δεν ήξερα...Τώρα όμως τείνω στην απόφαση να μην τους κάνω ΚΑΝ κάθε χρόνο εμβόλια.....

Σκέφτομαι να το πάω χρόνο παρά χρόνο....
Φυσικά και δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι (η κτηνίατρος που τα πάω μας δεν μας παίρνει ΚΑΘΟΛΟΥ χρήματα, παρά μόνο μας λέει τί εμβόλιο να αγοράσουμε, το αγοράζω, της το πάω, το κάνει, και δεν παίρνει ούτε 1 ευρώ.......................)...
Αμφιβάλλω αν τα βοηθάμε τελικά με τόση ουσία που διοχετεύουμε μέσα τους κάθε χρόνο, ή αν τα επιβαρύνουμε...

Προσωπικά, μάλλον θα το πάω χρόνο παρά χρόνο.... άλλωστε δεν νομίζω η επίδραση του εμβολίου να κρατάει μόλις ένα χρόνο...πολύ αμφιβάλλω...

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
σημερα τα ειχα την καθημερινη βολτα τους στην αυλη,με επιτηρηση και λοιπα.και ηρθαν δυο γατοι στην αυλη,δεν τα εχω ξαναδει τα γατια αυτα,εβαλα τα δικα μου μεσα,και ρωτω,με τοσο λιγη επαφη και με τον αερα υπαρχει πιθανοτητα να κολησουν κατι?
ΥΓ.οι γατοι που ηρθαν ειναι σιγουρα απο σπιτι κι εγκαταλελλημενοι,ο ενας ειναι περσικος ολοασπρος(μες τη βρωμα ομως ο καημενος) και ο αλλος ασπρο-πορτοκαλι,τα λυπηθηκε η ψυυχη μου μες στο κρυο.τα ταισα κροκετες και λιγο σαλαμακι,πεινουσαν πολυ!
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Για πέστε μου
Η Χιονάτη εκτός από τη αποπαρασίτωση ο γιατρός μου είπε πως μόνο δύο εμβόλια χρειάζεται να κάνει (έψαξα στο ιντερνετ και βρήκα τι είναι το καθένα)
Felocell
Για την πρόκληση ανοσίας σε υγιείς γάτες κατά της λοιμώδους εντερίτιδας της γάτας (πανλευκοπενία ), της λοιμώδους ρινοτραχείτιδας και της καλυκοίωσης.
Leukocell 2
Προορίζεται για τον εμβολιασμό των υγιών γάτων ηλικίας μεγαλύτερης των 9 εβδομάδων για την πρόληψη της επίμονης ιαιμίας και των νεοπλασματικών και μη νεοπλασματικών καταστάσεων που σχετίζονται με τον ιό της λευχαιμίας της γάτας (FeLV) όπως και στις συνδεόμενες με αυτή νόσους.
Και με συμβούλεψε να μη κάνω κανένα άλλο εμβόλιο που ίσως στο μέλλον της δημιουργήσει κανένα σάρκωμα κτλ
Τι παραπάνω έχετε κάνει εσείς στα δικά σας ???
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
)υ.γ. το εμβολιο της λευχεμιας γινεται μετα απο εξετασεις αιματος κι εφοσον η γατα βρεθει αρνητικη
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
γεια σας και απο μας... καταρχας να πω πως ειμαστε εναμιση χρονων σχεδον και πως λογω του οτι ειμαστε συνεχως μεσα στο σπιτι(και λογω ανεργιας) δεν εχουμε κανει ουτε ενα εμβολιο... ειναι απαραιτητο να γινουν καποια συγκεκριμενα εμβολια; αν ναι ποια ειναι αυτα; μπορω να της τα κανω εγω; ποσο συχνα; συγνωμη για τις απανοτες ερωτησεις αλλα δεν γνωριζω σχεδον τπτ σχετικα με τα εμβολια...
Καλησπερα.Κοιτα..στη θεση σου θα εκανα καποια εμβολια,για ενα δυο χρονια,να εχουν καποια αντισωματα.Οχι ομως λευχαιμιας και λυσσας,εφοσον δεν βγαινουν εξω.
Ναι..αρκετοι πιστευουν οτι τα εμβολια μπορουν να τα κανουν μονοι τους,ομως εγω σε καμια περιπτωση δεν θα το συνιστουσα.
Η αντίδραση αυτή απαιτεί ταχεία ιατρική επέμβαση για να σωθεί η ζωή της γάτας σας.
—Έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του.
—Έμεινε εκτός ψυγείου αρκετά.
—Ανακατεύθηκε με τον διαλύτη του και δεν χορηγήθηκε εγκαίρως.
—Η σύριγγα είχε μέσα της κατάλοιπα ή επιμολύνσεις.
—Πριν τον εμβολιασμό καθαρίστηκε με οινόπνευμα το σημείο της ένεσης.
—Το εμβόλιο εκτέθηκε στον ήλιο, στην θερμότητα, στην κατάψυξη.
πηγη

Κοιτα..οπωσδηποτε πρεπει να τους κανεις καποια εμβολια,εφοσον βγαινουν εξω.Υπαρχουν ασθενειες που εχουν μεγαλη διασπορα στο περιβαλλον και δεν χρειαζεται να ερθουν καν σε αμεση επαφη τα γατια.μαλιστα!σας διαβασα ολους προσεκτικα,τελικα οι αποψεις διιστανται.εγω εκανα στα μικρα το τρικατ τον σεπτεμβρη και επαναληπτικο τον οκτωμβρη,μου ειχε πει ο κτηνιατρος στο κερατσινι,να τους κανω και για λευχαιμια,γιατι φοβονταν οτι ο πατσινο ηταν φορεας,ομως οταν εκανα στον πατσινακο εξετασεις και βγηκε αρνητικος δεν εκανα λευχαιμιας στα μικρα.
σημερα τα ειχα την καθημερινη βολτα τους στην αυλη,με επιτηρηση και λοιπα.και ηρθαν δυο γατοι στην αυλη,δεν τα εχω ξαναδει τα γατια αυτα,εβαλα τα δικα μου μεσα,και ρωτω,με τοσο λιγη επαφη και με τον αερα υπαρχει πιθανοτητα να κολησουν κατι?
ΥΓ.οι γατοι που ηρθαν ειναι σιγουρα απο σπιτι κι εγκαταλελλημενοι,ο ενας ειναι περσικος ολοασπρος(μες τη βρωμα ομως ο καημενος) και ο αλλος ασπρο-πορτοκαλι,τα λυπηθηκε η ψυυχη μου μες στο κρυο.τα ταισα κροκετες και λιγο σαλαμακι,πεινουσαν πολυ!
Παντως δες τι γραφει ο Αιλουρος για την λευχαιμια.
Προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και αφήνει την γάτα εκτεθειμένη σε ευρεία ποικιλία άλλων νόσων και μολύνσεων και στον κίνδυνο να αναπτύξει αναιμία και καρκίνο. Δεν χρειάζεται όλες οι γάτες υποχρεωτικά να εμβολιάζονται για την Λευχαιμία, γιατί μεταδίδεται κυρίως με παρατεταμένη επαφή μεταξύ γατιών και ο ιός δεν επιζεί στο περιβάλλον. Πριν από τον εμβολιασμό είναι απαραίτητο το τεστ αίματος για την
συγκεκριμένη νόσο.
Ομως ρενα,οπως καταάβναινεις..δεν μπορεις να τρεχεις συνεχεια απο πισω τους.Καποια στιγμη θα βγιυν και θα ερθουν σε επαφη με αλλες γατες.
πηγη
Παντως..τι να πω;Ενω ο πρωτος γιατρις ηξερε οτι ο μπουκακος μου ζει αποκλειστικα μεσα..για 3 χρονια του εκανε το εμβολιο της λυσσας ΚΑΙ της λευχαιμιας...

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
υ.γ. το εμβολιο της λευχεμιας γινεται μετα απο εξετασεις αιματος κι εφοσον η γατα βρεθει αρνητικη
Στην Χιονάτη της το έκανε δίχως να πάρει αίμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η κακό.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο οτι εχω καταλαβει ειναι πολυ επικινδυνο να γινει αυτο το εμβολιο σε γατα που ειναι φορεας του ιου της λευχεμιας, γιατι με το εμβολιο θα νοσησειΣτην Χιονάτη της το έκανε δίχως να πάρει αίμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η κακό.
Δεν ξερω γιατι το εκανε στη Χιονατη χωρις να της παρει αιμα, εγω θα εκανα μια συζητηση μαζι του παντως.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δυστυχως και εμενα οι δυο πρωτοι γιατροι στον μπουκακο..χωρις να τον εξετασουν του το εκαναν.Η απολυτη ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ..δυστυχως.Στην Χιονάτη της το έκανε δίχως να πάρει αίμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η κακό.
Και βεβαια πρεπειο να γινεται η εξεταση για λευχαομια,πριον κανει το εμβολιο.
Την εξεταση την κανουν,για να σιγουρευτουν οτι ηδη η γατα δεν εχει τον οιο,,καθως σε αντιθετη περιπτωση μπορει να τον ενεργοποιησει το εμβολιο..αν θυμαμαι καλα.
Παντως ενταξει..εμενα αν ηταν θα ειχε δειξει τοσα χριονια τωρα.Τωρα την χιονατη δεν ξερω..δεν νομιζω ομως
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
?Και αν στη χειροτερη περιπτωση το γατακι σας ηταν φορεας του ιου και νοσουσε μετα απο το εμβολιο, πως θα εσωζαν την κατασταση?
Πως θα δικαιολογουσαν αυτο το λαθος? Δηλαδη τι? Το εκαναν για να παρουν καποια παραπανω χρηματα ή απο αγνοια?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ελα μου ντε;;Πες μου και εσυ....Τι λετε ρε παιδια?
Και αν στη χειροτερη περιπτωση το γατακι σας ηταν φορεας του ιου και νοσουσε μετα απο το εμβολιο, πως θα εσωζαν την κατασταση?
Πως θα δικαιολογουσαν αυτο το λαθος? Δηλαδη τι? Το εκαναν για να παρουν καποια παραπανω χρηματα ή απο αγνοια?

Και τοτε δυστυχως ημουν ασχετη..(δεν ειχα γραφτει εδω..
)Για αυτο νικολ μου δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανενα γιατρο.Τους ρωταω..αλλα παντυα το ψαχνω και ΕΓΩ.Δεν γινεται αλλιως,.

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι λετε ρε παιδια?
Και αν στη χειροτερη περιπτωση το γατακι σας ηταν φορεας του ιου και νοσουσε μετα απο το εμβολιο, πως θα εσωζαν την κατασταση?
Τι να σου πω. Να πιστέψω για 5 ευρώ που μου παίρνει στο εμβόλιο που κάνει το κάνει για τα λεφτά το θεωρώ πολύ φτηνό. Για άγνοια πάλι το θεωρώ λίγο δύσκολο αφού πιστεύω πως για τις σοβαρότερες συνέπειες των ασθενειών αυτών θα τους το διδάσκουν καλά στα πανεπισήμια.
Θα ρωτήσω τον γιατρό του φορουμ
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Να προσθέσω και κάτι ακόμα... εγώ δεν θα έκανα εμβόλιο το γατί για μια ασθένεια που έχει περάσει, πχ ρινοτραχειτιδα... δεν έχει νόημα. Ούτε θα σταματούσα να φιλοξενώ γατιά για να μη κολλήσει κάτι το δικό μου (αναφέρομαι σε ασθένειες που είναι εμβολιασμένος και δεν είναι τύπου περιτονίτιδας). Αντίθετα μάλιστα, αν το γατάκι που φιλοξενώ έχει πχ ρινοτραχειτιδα και ο δικός μου είναι εμβολιασμένος, θα κάνει καλό στον δικό μου η έκθεση στην ρινοτραχείτιδα. Καλό είναι να τα προφυλάγουμε, αλλά το να τα βάζουμε σε γυάλα περισσότερο κακό τους κάνει παρά καλό.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οριστε..το γραφει και το σαιτ του αιλουρου..που ειναι το πιο εξειδικευμενο ιατρειο για γατες.Τι λεμε τωρα;Απλα...δεν τους ενδιαφερει.Υποθετουν οτι δεν θα εχει το γατι..δεν πολυνοιαζονται...ειναι το συμφερον.Και γιαννη μου..δεν ειναι 5 ευρω το εμβολιο της λέυχαιμιας.Και βαλε οτι δεν εισαι ΜΟΝΟ εσυ.Σκεψου ποσους πελατες εχουνε..και ποσα εμβολια λευχαιμαις τους κανουν.Ας το καταλαβουμε.Καποιοι γιατροι..σκεφτονται σαν εμποροι..και οχι σαν γιατροι.Σαφεστατα δεν ειναι ολοι.Αλλα αυτο θα το καταλαβουμε καποια στιγμη,αρκει να ειμαστε καιε μεις λιγο ξυπνιοι.
Προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και αφήνει την γάτα εκτεθειμένη σε ευρεία ποικιλία άλλων νόσων και μολύνσεων και στον κίνδυνο να αναπτύξει αναιμία και καρκίνο. Δεν χρειάζεται όλες οι γάτες υποχρεωτικά να εμβολιάζονται για την Λευχαιμία, γιατί μεταδίδεται κυρίως με παρατεταμένη επαφή μεταξύ γατιών και ο ιός δεν επιζεί στο περιβάλλον. Πριν από τον εμβολιασμό είναι απαραίτητο το τεστ αίματος για την συγκεκριμένη νόσο.
πηγη
Το οτι επισης δεν χρειαζεται ολες οι γατες να το κανουν το εμβολιο,και μαλιστα τους εχουμε ενημερωσει οτι ζουν αποκλειστικα στο σπιτι,και ομως καποιοι το κανουν..αυτο..τι σας λεει;;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool