Εμβόλιο για καλυκοϊό;

Elena_p

Δραστήριο μέλος

Ο Elena_p αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 610 μηνύματα.
Ο γάτος μιας φίλης μου (15 μηνών τώρα), δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ (πονεμένη ιστορία, η φίλη μου δεν πιστεύει στα εμβόλια) αρρώστησε πρόσφατα και ο γιατρός της είπε ότι είναι καλυκοϊός. Του έδωσε ιντερφερόνη και το γατί είναι μια χαρά τώρα..φορέας του ιού βέβαια. Ωστόσο της είπε ότι μπορεί να του κάνει ένα εμβόλιο για τον καλυκοϊό..η φίλη μου (δεδομένου ότι φοβάται τα εμβόλια) το σκέφτεται. Εγώ πάλι πίστευα ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για το συγκεκριμένο ιό.
Αν ξέρετε κάτι για το θέμα, θα με υποχρεώσετε:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμβόλιο υπάρχει, είναι το γνωστό "τριπλό" που κάνουμε κάθε χρόνο στις γάτες μας. Αυτό περιλαμβάνει και τον καλυκοϊό.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γάτος μιας φίλης μου (15 μηνών τώρα), δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ (πονεμένη ιστορία, η φίλη μου δεν πιστεύει στα εμβόλια) αρρώστησε πρόσφατα και ο γιατρός της είπε ότι είναι καλυκοϊός. Του έδωσε ιντερφερόνη και το γατί είναι μια χαρά τώρα..φορέας του ιού βέβαια. Ωστόσο της είπε ότι μπορεί να του κάνει ένα εμβόλιο για τον καλυκοϊό..η φίλη μου (δεδομένου ότι φοβάται τα εμβόλια) το σκέφτεται. Εγώ πάλι πίστευα ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για το συγκεκριμένο ιό.

Φωτεινή!!!!
Τα φώτα σου!!!!

Όπως είπε η Aretha, υπάρχει το τριπλό.
Το θέμα είναι όμως, πως από τη στιγμή που τον έχει, το εμβόλιο δεν τον προφυλάσσει από τον καλυκοιο. Αφού τον "αρπαξε" τέλος. Δεν υπάρχει θεραπεία για την απόλυτη εξάλειψη του.
Η ιντερφερόνη τον κρατά απλά σε ύφεση ώστε να μην επεκταθεί και να μην επηρεάζει το γατάκι.
Το τριπλό εμβόλιο πάντως προφυλάσσει από άλλα...χειρότερα...γι'αυτό καλό είναι να το κάνει άμεσα.

Εγώ πάλι πίστευα ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για το συγκεκριμένο ιό.

Εμβόλιο υπάρχει όπως ανέφερε και η Aretha πιο πάνω. Είναι για τον καλυκοϊό και δύο άλλες σοβαρές αρρώστιες που δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή. Εφόσον, όμως, ο γατούλης έχει ήδη νοσήσει και είναι φορέας, το εμβόλιο πια δε θα του κάνει τίποτα. Και η δική μου γάτα έγινε φορέας πριν εμβολιαστεί και ο κτηνίατρός της (ο Αίλουρος) έτσι μου είχε πει όταν την εξέτασε - ότι είτε το έκανε μετά είτε όχι είναι ένα και το αυτό. Σε σχέση με τον καλυκοϊό πάντα, έτσι; Από την άλλη, όμως, ο γάτος της φίλης σου και όλα τα γατιά που είναι φορείς καλυκοϊού πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούν από τις 2 άλλες νόσους!!!! Μην το αφήσει έτσι, πες στη φίλη σου. Τα εμβόλια προστατεύουν από αρρώστιες και αν είχε φροντίσει να εμβολιάσει το ζωντανό, δε θα παιδευόταν ούτε αυτό ούτε αυτή:/:

Ευχαριστώ, κατάλαβα. :)

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Από τη στιγμή που έχει προσβληθεί από τον καλυκοϊό (πράγμα που θα είχε αποφύγει εάν είχε εμβολιαστεί έγκαιρα το γατούλι), τον εμβόλιο δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ιού..

Παρ' όλ' αυτά, είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί γιατί έτσι θα αποφύγει άλλες αρρώστιες που είναι εξίσου σημαντικές και πιο σοβαρές ακόμη, όπως π.χ. λοιμώδης περιτονίτιδα και πανλευκοπενία, που δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θανατηφόρες... Έτσι είχα χάσει κι εγώ ένα γατο μου.. Είχα θεωρήσει, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ότι ήταν καλύτερο να του προσφέρω πολλή τροφή και δεν του είχα κάνει εμβόλια :cry: Το αποτέλεσμα ήταν ο γατούλης αυτός στους έξι μήνες της ζωής του, να προσβληθεί από πανλευκοπενία, να εκδηλώσει τα συμπτώματα το πρωί και το βράδυ να πεθάνει, παρ' όλες τις προσπάθειες που έκανε ο Αίλουρος κι εγώ για να τον σώσουμε.

Οπότε πες της φίλης σου ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back