Εμβόλιο λευχαιμίας

vasgial

Νεοφερμένο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλημερα σε ολους σας, προσφατα ανακαλυψα το forum σας. Ειμαι γατομπαμπας και σκυλομπαμπας. Ολα του δρομου. Θελω να σας ρωτησω κατι. Ποια ειναι η γνωμη σας για το εμβολιο της λευχαιμιας; εχω δει οτι ειναι βαρυ, επισης ο κτηνιατρος μου ειπε οτι μπορει να προκαλεσει καρκινο γι αυτο και το κανουν ενδομυικα και οχι στο σβερκο, ετσι ωστε αν παρουσιασει καρκινο να της κοψει το ποδι. Οταν το ακουσα αυτο τρελαθηκα, της το κανω βεβαια γιατι στο παρελθον εχω χασει γατα απο λευχαιμια και ετσι δεν θελω να το ρισκαρω. Γνωριζετε ποιες ειναι παραπανω πιθανοτητες, να παθει λευχαιμια η να παθει καποια επιπλοκη απο το εμβολιο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εμβολιο λευχαιμιας

Καλημερα.
Βγαινει εξω η γατουλα;ΕΡχεται σε επαφη με αλλες γατες;Αν οχι,θα σου ελεγα να μην το κανεις,απλα να κανεις ενα τεστακι καθε δυο χρονια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γατουλα επειδη ειμαστε στην εξοχη ολη τη μερα ειναι εξω και κυνηγαει τρωκτικα, σαυρες, φιδια (μας τα φερνει να του δουμε βλεπεις, να την επιβραβευσουμε). Οσο θελει γυρναει και οσο θελει ειναι μεσα, εχει μονιμη προσβαση στο μεσα-εξω. Απο το βραδακι βεβαια και μετα κλεινουν πορτες και παραθυρα και η κυρια Μασκα (το ονομα της) μενει μεσα.

Απάντηση: Εμβολιο λευχαιμιας

Το προβλημα δεν ειναι οι σαυρες και τα υπολοιπα θηραματα της,αλλα η επαφη με αλλες γατες,που μπορει να την κολλησουν.Σε αυτη την περιπτωση θα την εμβολιαζα...Ο γιατρος σας τι συστηνει;

Ο γιατρος λεει να το κανουμε εφοσον κυκλοφορει εκτος σπιτιου. Απλα οταν ακουσα τι μπορει να προκαλεσει το εμβολιο φρικαρα ελαφρως.

το μονο σιγουρο ειναι οτι η γατα πρεπει να κανει το εμβολιο ,εφ οσον ερχεται σε επαφη με αλλες γατες...παρενεργειες εχει κι η ασπιρινη,αν ηταν μεσα η γατα δεν χρειαζοταν να το κανεις.αλλα...οπως ειπε κι ο γιατρος,πρεπει να γινει.

Eιναι οντως βαρυ το εμβολιο,και αυτα που διαβασες για τις παρενεργειες ειναι αληθεια,αλλα στην προκειμενη περιπτωση ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...εγω θα ακολουθουσα τη συμβουλη του γιατρου.

Να περιοριστει η γατα μεσα στο σπιτι,δεν παιζει ως ενδεχομενο;:) Για μενα ειναι το ιδανικο,γιατι την προστατευεις και απο αλλους κινδυνους(περιτονιτιδα-το εμβολιο(οσοι το κανουν)δεν ειναι σιγουρο οτι θα την προστατεψει,φολες,αυτοκινητα κλπ.)
ΥΓ Οντως αυτο το εμβολιο,οπως και της λυσσας μπορει να προκαλεσει σαρκωμα(καρκινος) στη γατα,και δεν ειναι καθολου σπανια περιπτωση...ουτε μπορουμε να συγκρινουμε αυτην την ...παρενεργεια..,με τις τυχον παρενεργειες της ασπιρινης.

και μέσα να είναι υπάρχει κίνδυνος! Μπορεί να φάει μια μύγα η οποία μπορεί να έχει κάτσει κάπου και να είναι μολυσμένο ή τώρα το καλοκαίρι να κάτσει μια μολυσμένη μύγα μέσα στο φαγητό της. Ίσως είναι καλύτερα να της το κάνεις! Από την άλλη δεν ξέρω! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Μπήκα σ' αυτό το δίλημμα και είπα να το κάνω στις δικές μου, έστω και μια φορά στη ζωή τους!

Eιναι λιγο απιθανο να κολλησει απο μυγα,γιατι η ασθενεια μεταδιδεται μεσω σωματικων υγρων απο τη μια γατα στην αλλη.Παρολα αυτα,αφου βγαινει εξω το ζωακι μπορει να μολυνθει απο αλλες γατες,απο δαγκωμα,κοινα σκευη,ουρα,κτλ.

Είναι σίγουρο αυτό? Δε μεταδίδεται δηλαδή από τα κόπρανα? Αν είναι έτσι, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Ούτε της λευχαιμίας, ούτε και της λύσσας. Η δική μου κτηνίατρος μας συμβούλεψε να επαναλαμβάνουμε ένα χρόνο, το τριπλό για τα χλαμύδια (αναπνευστικά της γάτας) και εναλλάξ τον επόμενο της λευχαιμίας.

δηλαδή τη γάτα που έρχεται και μου κλέβει το φαγητό από το μπαλκόνι να τη διώχνουμε;
πεινάει όμως η καημένη...
δε θυμάμαι κιόλας αν έχουμε κάνει το εμβόλιο...
θα δω στο βιβλιάριο...

όχι Μαυρούλη, να μην τη διώχνεις! Πρέπει όμως να κάνεις και εσύ τα εμβόλιά σου! Αν είσαι εμβολιασμένος, μη φοβάσαι!

νομίζω τα έχουμε κάνει όλα...

Μεταδιδεται με τα σωματικα υγρα,γατες που μοιραζονται την ιδια αμμολεκανη μπορει να κολλησουν,απλα μου φαινεται τραβηγμενο να κολλησει απο τη μυγα.Ο καθενας ζυγιζει τα υπερ και τα κατα,και τις πιθανοτητες,κι αποφασιζει.

Ποτε δεν εχω ακουσει γατα να κολλαει λευχαιμια απο μυγα.Αντιθετα,πολυ συχνα εχω δει γατες με σαρκωμα,και ειναι γνωστο οτι το παθαινουν απο καποια εμβολια.Μην τρελλαινομαστε παιδια.Σε καμια περιπτωση εγω δεν θα τους το κανω αυτο το εμβολιο,εφοσον ζουν αποκλειστικα μεσα.Και ο γιατρος μου ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ.Κατι δειχνει αυτο..:)
ΥΓ..Απο οτι εχω δει και εχω καταλαβει,οι πιθανοτητες να παθει η γατα λευχαιμια απο μυγα(..μπορει και να μην γινεται καν δηλαδη,αλλα καθοτι δεν ειμαστε γιατροι...δεν μπορουμε να μιλησουμε με σιγουρια)ειναι απειρως λιγοτερες απο το να παθουν σαρκωμα λογω του εμβολιου του συγκεκριμενου.

Και τα δικά μου ζουν αποκλειστικά μέσα! Ίσως ήταν λάθος μου που τους το έκανα. Σίγουρα δεν θα το επαναλάβω!

αν η γάτα κάνει το εμβόλιο (μάλλον το έχουμε κάνει) θα εμφανιστεί το σάρκωμα αμέσως ή θα πάρει καιρό;
γιατί το κάναμε περίπου πριν δυο μήνες...

Εγω στις γατες μου εχω κανει τα εμβολια αλλα αυτο δεν θα το εκανα! Ποσσες ειναι οι πιθανοτητες να παθει μια γατα λευχαιμια? Δν θελω να χασω κανενα γατη απο λευχαιμια αλλα προτιμω να χασω 1 απο λευχαιμια παρα 2 απο καρκινο! Αν καποια γατα παθει λευχαιμια θα στεχοχωρηθω αλλα θα το δεχτω.. Το να παθει ομως καρκινο που θα τον εχω προκαλεσει εγω σιγουρα θα μου φερει τρομερες τυψεις!!! Αν σε λιγα χρονια εξελιχθει τ εμβολιο αυτο ωστε να μην υπαρχει κυνδυνος θα το κανω αλλα οσο ειναι επικυνδυνο δν τ θεωρω απαραιτητο...

Αν η γατα κυκλοφορει εξω,μαλλον ειναι απαραιτητο.Εγω μιλω ΜΟΝΟ για γατια που ζουν αποκλειστικα μεσα στο σπιτι.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back