Εμετοί λόγω φαρμάκου

happy1

Νεοφερμένο μέλος

Η happy1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Γεια σας.Προχτες πηγα τη γατα μου για στειρωση.Οταν την πηρα ο γιατρος μου ειπε να της δινω απο την επομενη μερα ενα φαρμακο που λεγται Synulox.Το θεμα ειναι οτι με το που της το εδωσα εκανε εμετο κ απο τοτε ο,τι τρωει το βγαζει.Πηρα τηλεφωνο τον γιατρο κ μου ειπε να μην της δωσω αλλο κ οτι αν συνεχιστει να την παω στο ιατρειο.Επισης παρουσιαζει κ καποια δυσκοιλιοτητα.Το φαρμακο αυτο το ξερει κανεις? Το εχει ξαναχρησιμοποιησει στο κατοικιδιο του?:hmm:Δε ξερω κατα ποσο ειναι λογικη η αντιδραση της στο συγκεκριμενο φαρμακο.Ενταξει να κανει μια φορα εμετο,αλλα να κανει συνεχεια?:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμείς αυτό της δίναμε,αλλα΄δεν έκανε εμετό. Ίσως να πονάει ακόμα και γι αυτό τέτοια αντίδραση, καλύτερα να την ξαναπήγαινες στο γιατρό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το synulox είναι αντιβίωση, αν δεν κάνω λάθος.
Όπως λες κι εσύ, το να κάνει μια φορά εμετό είναι λογικό, το ότι συνεχίζει ακόμα και τώρα που της το σταμάτησες, δεν ξέρω...:hmm:Πότε πήρε το φάρμακο τελευταία φορά;
Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να πάτε μια βόλτα απ'το γιατρό, για να 'σαι κι εσύ ήσυχη.

Το πηρε για πρωτη φορα χτες βραδυ.Κ απο τοτε ο,τι τρωει το βγαζει.Σημερα δε της εβαλα καθολου φαγητο,μονο νερακι.Περιμενω λιγες ωρες να περασει η επιρροη του φαρμακου κ θα της δωσω λιγες κροκετες.Αν ξανακανει εμετο θα σπευσω στον κτηνιατρο.Πρεπει να παρει καποιο αλλο φαρμακο?Υπαρχει κινδυνος μολυνσης αν δεν παρει κατι?

Εγώ στην Αρήθα δεν έδωσα καθόλου αντιβίωση μετά τη στείρωσή της. Ξέρω όμως ότι αρκετοί κτηνίατροι δίνουν. Δες τι θα σας πει κι ο δικός σας.
Προς το παρόν, μπορείς να της βάλεις να πιεί κρύο νερό (από το ψυγείο ή με ένα παγάκι μέσα), ηρεμεί το στομάχι τους και σταματάει τους εμετούς.

Εγώ στην Αρήθα δεν έδωσα καθόλου αντιβίωση μετά τη στείρωσή της. Ξέρω όμως ότι αρκετοί κτηνίατροι δίνουν. Δες τι θα σας πει κι ο δικός σας.
Προς το παρόν, μπορείς να της βάλεις να πιεί κρύο νερό (από το ψυγείο ή με ένα παγάκι μέσα), ηρεμεί το στομάχι τους και σταματάει τους εμετούς.

Ευχαριστω για το tip!Θα της δωσω νερακι για να ηρεμησει.Μην αφυδατωθει κιολας απο τους εμετους.:greycat::(

Περαστικούλια πάντως.... :) :(

μπορείς να της βάλεις να πιεί κρύο νερό (από το ψυγείο ή με ένα παγάκι μέσα), ηρεμεί το στομάχι τους και σταματάει τους εμετούς.

Δεν είχα ιδέα ότι το κρύο νερό ηρεμεί το στομάχι της γάτας:blink::blink:

Δεν είχα ιδέα ότι το κρύο νερό ηρεμεί το στομάχι της γάτας:blink::blink:
Ούτε κι εγώ, μέχρι πρόσφατα!
Μου το είπε ο Αίλουρος.;)

Ούτε κι εγώ, μέχρι πρόσφατα!
Μου το είπε ο Αίλουρος.;)

Αυτός ο Αίλουρος που σώζει γατάκια και πανικόβλητες μαμάδες... Το πιο καλό είναι που λέει να τους βάζουμε ένα παγάκι μέσα στο νερό που τους κάνει εντύπωση και το γλύφουν. Και το νερό μένει παγωμένο, κι αυτές, με την περιέργειά τους, κάνουν καλό στα στομαχάκια τους:)

Η Αρήθα, αν της ρίξω παγάκι μέσα στο νερό, το βγάζει απ' έξω και παίζει ποδόσφαιρο!! :rolleyes:

Ωραίο αυτό! Αλλά θα το εφαρμόσω το καλοκαίρι που στεγνώνει αμέσως το νερό...

Δυστυχως ειδε το παγακι κ το αγνοησε επιδεικτικα!!Εχει ηρεμησει παντως...Εφαγε λιγες κροκετες κ δεν εκανε εμετο,οποτε λογικα ηρεμησε το στομαχακι της.:)

Το synulox ειναι το κτηνιατρικο αντιστοιχο του Augmentin μαλλον της επεσε βαρυ στο στομαχι και γι αυτο εκανε εμετο συνεχεια ,ηταν σε χαπακι η σιροπι?

Ηταν σε σκονη που την αρεωνεις με νερο.Πολυ βαρυ της επεσε!Τωρα ομως ολα καλα.!:)

μπορει και απο την αναισθησια να ηταν ανακατωμενο το στομαχακι της μαζι με την τροφη το δοκιμασες?

Η Αρήθα, αν της ρίξω παγάκι μέσα στο νερό, το βγάζει απ' έξω και παίζει ποδόσφαιρο!! :rolleyes:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μπορει και απο την αναισθησια να ηταν ανακατωμενο το στομαχακι της μαζι με την τροφη το δοκιμασες?

Της το έδωσα με τρόφη αλλά δεν την έφαγε.Σημερα που πήγα για τις γάζες είπε ο γιατρός να της το δώσω ξανά αλλα να ειναι πολύ αραίωμενο με νερό.Της το έκανα νεροζούμι κ το ήπιε.Τωρα περιμένω να δω αντιδράσεις.:cool:

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ταλαιπωρία μας..

Στείρωσα τη γάτα μου πριν μια εβδομάδα ακριβώς.
Πριν απ'όλα να πω πως αν και είναι μόλις 1 έτους, έχει μια ευαισθησία με το αναπνευστικό εδώ και μήνες.
Σχεδόν εβδομάδα παρά εβδομάδα παίρνει αντιβίωση,γιατί έχει ένα βήχα που δε φεύγει με τίποτα.Με το αντιβιωτικό πηγαίνει καλά,αλλά μόλις το σταματάμε,μετά απο λίγο υποτροπιάζει.

Την επομένη λοιπόν που την πήρα σπίτι απ'τη στείρωση,ήταν πεσμένη αλλά έφαγε λιγάκι και γενικά όλη μέρα κοιμόταν.Ο γιατρός με συμβούλεψε να της δώσω την αντιβίωση που παίρνει συνήθως,όπως και το έκανα.

Δυό μέρες μετά άρχισε τους εμετούς και σταμάτησε το φαγητό.
Την πήγα στο γιατρό μας κι απ'την εξέταση προέκυψε πως έχει πυρετό,ενώ δεν φαινόταν να πονάει κάπου,ούτε η τομή της έδειχνε κάτι ανησυχητικό.Της έκανε επίσης μια γενική αίματος,όπου διαπιστώθηκαν αυξημένα λευκά.
Της έκανε δύο ενέσεις.Μια με αντιφλεγμονώδες και μια αντιβίωση.

Όταν γυρίσαμε σπίτι,έδειχνε πολύ σημαντική βελτίωση!
Έφαγε λίγο και γενικά φαινόταν πως ένιωθε καλύτερα.
Το βράδυ όμως ξαναάρχισε τους εμετούς..
Σήμερα αρχίσαμε ενέσιμη αντιβίωση και ενέσεις zantax.
Ωστόσο,περίπου 5 ώρες μετά,πάλι έκανε εμετό.
Έχω αρχίσει να απελπίζομαι..

Αν κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει κάτι παραπάνω,ας πει κάτι..

Συγγνώμη για το μεγάλο και μάλλον χαοτικό μήνυμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα, kleopetra.

Δε γνωρίζω τι μπορεί να συμβαίνει στη γατούλα σας, αλλά αν ήμουν στη θέση σας, σίγουρα θα πήγαινα να πάρω γνώμη κι από δεύτερο κτηνίατρο πριν επιβαρύνω το ζώο με τόσα αντιβιοτικά και φάρμακα. :/:

Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία, ας τη μοιραστεί μαζί μας. Μπορείτε να ρωτήσετε και το γιατρό του forum, μήπως έχει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει.

Περαστικά σας εύχομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back