Εμετός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
:(πως ειναι το γατι ? μιλησες με κανεναν γιατρο ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βγαινει καθολου εξω ο γατος;Ακουγεται οντως σαν δηλητηριαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν είναι δηλητηρίαση, θα δείς μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά της γάτας.

Αν είναι απλός εμετός, βγαίνει αφρός εάν είναι νηστικός. Μπορεί να περιέχει και χορταράκια, είναι νορμάλ, πολλές γατούλες με πρόσβαση έξω τρώνε χορταράκια.

καλημέρα, επικοινώνησα με το γιατρό και μου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός ο εμετός, αρκεί να μην συνεχιστεί και να τον αφήσω λίγες ώρες χωρίς φαγητό και νερό. Όχι, ο γάτος δεν βγαίνει από το σπίτι και δεν μπορώ να φανταστώ με τί θα μπορούσε να δηλητηριαστεί διότο ο,τιδήποτε επικίνδυνο το έχω σε ντουλάπια, κλειστό κτλ (απορρυπαντικά σαπούνια). Νηστικός δεν ήταν διότι είχε ακόμη τροφή στομπολάκι του. Τι να πω... Δεν μου έχει ξανακάνει εμετό από χθες το βράδυ... Θα τον παρακολουθήσω και σήμερα και εάν ξανακάνει θα τον πάω στον γιατρό...

εν τω μεταξύ ο γάτος, όσον αφορά στη συμπεριφορά του είναι όπως πάντα. Το ίδιο ζωηρός... Εννοώ δεν φαίνεται να υποφέρει...

Κι εμένα μου 'χει κάνει μια φορά εμετό με αφρό... και μάλιστα το έμεσμα είχε κιτρινοπράσινο χρώμα. Δεν ήταν τίποτα όμως, οπότε αν και ο γιατρός σου είπε ότι δεν είναι σοβαρό, μην ανησυχείς.

Το ελπίζω!!! Ο αφρός ήταν λευκός... Πάντως είναι πολύ ευδιάθετος, ζωηρός και αγαπησιάρης όπως πάντα... Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε αρκετα, διότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε εμετό και δεν είχα ιδέα άμα είναι κάτι σοβαρό, δηλητηρίαση π.χ...

Αφού παίζει και είναι νορμάλ μάλλον δεν είναι τίποτα.

Όσο για τα πράγματα που μπορούν να φάνε μέσα σε ένα σπίτι και να πάθουν κάτι είναι πολλά.....
Και εγώ την πάτησα δηλητηρίαση μέσα στο σπίτι, μάλλον έγλυψε το σκουπάκι της τουαλέτας...στο τσάκ την γλυτώσαμε και μεσα στις αργίες Πρωτοχρονιάς.:(

Πάντως ότι και να είναι περαστικά στο γατουλάκι σου!!!!!

Εμετοί!!!

Γεια σας. Η γατούλα μου σήμερα έχει κάνει τρεις φορές εμετό. Έφαγε σήμερα ξηρά τροφή. Δεν ήταν ληγμένη, χτες την αγόρασα. Δεν ξέρω αν ήταν χαλασμένη από το σουπερμάρκετ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια ίωση? Ανησυχώ πολύ... Λόγω των ημερών είναι κλειστοί και οι γιατροί. Τι να κάνω???

Γεια σας. Η γατούλα μου σήμερα έχει κάνει τρεις φορές εμετό. Έφαγε σήμερα ξηρά τροφή. Δεν ήταν ληγμένη, χτες την αγόρασα. Δεν ξέρω αν ήταν χαλασμένη από το σουπερμάρκετ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια ίωση? Ανησυχώ πολύ... Λόγω των ημερών είναι κλειστοί και οι γιατροί. Τι να κάνω???
Ο εμετός μπορεί να είναι κάτι απλά όμως μπορεί να είναι κ κάτι σοβαρότερο, δες την πως θα πάει σήμερα κ αν συνεχιστούν θα πρέπει να βρεις κ να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά:up:

καλησπερα και περαστικα στη γατουλα σου. απο οτι ξερω οι περισσοτεροι κτηνιατροι εχουν κιν τηλ για ωρα αναγκης, δοκιμασες να παρεις ενα τηλ ? αυριο ειναι σαββατο, ισως ανοιξουν κανονικα. :/::/:

Μήπως άλλαξε απότομα μάρκα τροφής; Συνήθως, στις περιπτώσεις πολλαπλών εμετών οι κτηνίατροι συστήνουν νηστεία για ένα 24ωρο, δηλαδή να της πάρεις το φαγητό και να την αφήσεις μόνο με νερό, για να μην επιβαρύνεται κι άλλο το στομάχι της, αν είναι κάποια γαστρίτιδα. Μετά το 24ωρο, και αν δεις ότι δεν έχει κάνει καθόλου εμετό, μπορείς να της δώσεις λίγο σκέτο κοτόπουλο βραστό, ή ειδική κονσέρβα για διαταραχές του γαστρεντερικού. Η Hill's έχει την i/d και η Royal Canin την Intestinal. Εγώ έχω δοκιμάσει στο γατούλη μου και τις δύο και είμαι εξίσου ευχαριστημένη.
Περαστικά σας! :)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το λέω λιγο καθυστερημένα, δεν είχα προλάβει να απαντήσω λόγω του Πάσχα. Τελικά όλα καλά.Απλώς της έβαζα περισσότερο φαγητό από ότι έπρεπε, το έτρωγε όλο και έκανε εμετούς.Αλλά τώρα είναι μια χαρούλα :)

Βοήθεια - πράσινος εμετός

Μήπως γνωρίζει κανείς τι σημαίνει όταν η γάτα κάνει πράσινο εμετό?
Από χθές προσπαθώ να συνεφέρω τον γατούλη μου...Τρέμει και κάθεται συνεχώς μόνος του,δεν τρώει και κρύβεται σε ζεστά σημεία για να κοιμηθεί...

Πήγαινέ τον ΑΜΕΣΩΣ στον κτηνίατρό του. Είναι ο μόνος έγκυρος τρόπος.

Γιατρό μόνο, και τρέξε, ακούγετε σαν δηλητηριάση, αν άρχισαν οι σπασμοί, δεν έχεις πολύ χρόνο....

Αμεσα σε κτηνιατρο γρηγορα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back