Εμπλουτισμός τροφής ...

Αυτο παιδια λετε να κανει και για την Τασουλα μου; Απο το καλοκαιρι εχω παρατηρησει οτι το τριχωμα της ειναι λιγο πιο θαμπο απ' οτι ηταν. Βεβαια ειναι και 16 χρονων, ισως φταιει η ηλικια αλλα αν της κανει καλο να το παρω.:hmm:
σίγουρα παίζει ρόλο και η ηλικία αλλα σίγουρα με το έλαιο σολομού θα δεις διαφορά..γενικά κάνει καλο στο δέρμα στην καρδιά στο τρίχωμα..δοκίμασε το!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα το παρω τοτε, καπου διαβασα πως κανει καλο και στη λειτουργια των νεφρων οποτε μας κανει ταμαμ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακόμη και το ελαιόλαδο κάνει καλό.
Εγώ τους βάζω 1 φορά την εβδομάδα από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κονσέρβα και το τρίχωμά τους είναι αρκετά λαμπερό.
Μου το είπε το κόλπο μια φίλη από εδώ και είχε απόλυτο δίκιο! ;)

Γιώργο στην ξηρα τροφη μπορω να της βαλω ελαιολαδο? (Δεν της εχω δωσει ακομα κονσερβα) Σκεφτομαι μην της φερει καμια καουρα ανακατεμενο με την ξηρα λογω του οτι ειναι ξηρη.

Τελευταία επεξεργασία:
Ακόμη και το ελαιόλαδο κάνει καλό.
Εγώ τους βάζω 1 φορά την εβδομάδα από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κονσέρβα και το τρίχωμά τους είναι αρκετά λαμπερό.
Μου το είπε το κόλπο μια φίλη από εδώ και είχε απόλυτο δίκιο! ;)

κι εγω αυτο κανω! εχει πολυ καλα αποτελεσματα. το εκανε χρονια η μαμα μου με τις γατες μας και παντα ειχαν απιστευτο λαμπερο τριχωμα!

Για ξηρά τροφή δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ...
Ίσως να ανακάτευες μια μικρότερη ποσότητα λαδιού στις κροκέτες της 2 φορές φορές την εβδομάδα;

Εγώ πάντως καθημερινά απο 4 μηνών περίπου του βάζω στη ξηρά τροφή του λάδι - ένα πάτημα της αντλίας - και ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Μέχρι στιγμής μόνο οφέλη βλέπω.

Γατομαμάδες και γατομπαμπάδες γειά σας ! Καλό Φθινόπωρο !

Γράφω σε σας που ακόμα αμφιβάλλετε για τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού στο τρίχωμα της γάτας σας και αμφιταλαντεύεστε για το αν θα δείτε πραγματική διαφορά με λίγο λαδάκι στη τροφή ή είναι όλα μιά ιδέα και μόνο η καλής ποιότητας τροφή είναι αρκετή.
Εγώ χρησιμοποιούσα "Grizzly Salmon Oil" καθημερινά και το έβαζα στη ξηρά τροφή του Daffy. Κάποια στιγμή το σταμάτησα και θέλετε η συνήθεια, θέλετε η ρουτίνα δεν είχα προσέξει μεγάλη διαφορά απο πρίν. Σχεδόν είχα πείσει τον εαυτό μου πως είτε με λάδι είτε χωρίς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Κι όμως..
Έχουν περάσει δύο μήνες σχεδόν που ξαναέβαλα το "Grizzly Salmon Oil" στη τροφή του και η διαφορά είναι αισθητή. Αν σε μία υγιή, φροντισμένη γάτα χωρίς το λάδι φτάνεις στο 8 με 9 εκεί παίρνεις το άριστα με τόνο. Μη διστάσετε λοιπόν και θα με θυμηθείτε. Ίσως δε βρείτε τη συγκεκριμένη μάρκα, μπορεί να σας προτείνουν κάποιο άλλο συμπλήρωμα, όπως και να 'χει εγώ προσωπικά νιώθω τον Daffy απαλότερο στο χάδι με λαμπερότερο τρίχωμα.

Σας χαιρετώ όλους ! Καλά να περνάτε !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το οτι το λαδάκι (σολωμού ή και απλό ελαιόλαδο ακόμα) κάνει καλό στο τρίχωμα της γάτας και γενικά στον οργανισμό της , δεν χωράει αμφιβολία...
Αρκεί να τους αρέσει.. Της δικής μου, αν μου ξεφύγει από το δοσομετρητή κάποια σταγόνα παραπάνω στο φαγητό της, το περιεργάζεται και τελικά παρατάει το φαγητό της άθικτο.
Το λαδάκι το είχα αφήσει στην άκρη στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά τώρα θα ξαναρχίσω να της δίνω.

Καλό φθινόπωρο και σε σας Ηλία και Duffy :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το θεωρω λιγο απατη να δινω 1 σταγονα λαδι καθε μερα. Προτιμω να δωσω ψαρι 1-2 φορες την εβδομαδα που θα παρει πολυ περισσοτερα ω-3, οπως επισης και αλλα θρεπτικα συστατικα και βιταμινες.

Στη περίπτωσή μου ( του Daffy μάλλον :P ) ο εμπλουτισμός της διατροφής του με τυποποιημένα προιόντα είναι αναγκαίος αν θέλω να του δώσω το κάτι παραπάνω. Τρέφεται με κροκέτες RC για στειρωμένες γάτες, πάντα η ποσότητα ζυγίζεται και λιχουδιές όπως ψάρι και μαγειρεμένο φαγητό ή κονσέρβες Schesir , Applaws δίνονται μεν αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα και τόσο τακτικά που θα μπορούσα να βασιστώ σε αυτά.
Ο εμπλουτισμός με μία σταγόνα λάδι πραγματικά δε νομίζω πως θα βοηθήσει έτσι κι αλλιώς...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back