Ενα αρνάκι κι ένα κατσικάκι προσεύχονται επειγόντως

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Ενα Αρνάκι κι ένα Κατσικάκι Προσεύχονται Επειγόντως
lamb_goat.jpg

jesuslamb.jpg

Χριστέ μου εσύ που μας αγαπάς
Και που μας προστατεύεις
Κάνε τον άνθρωπο να δει οτι δεν είμαστε σφάγια

Χριστέ
μου εσύ που βασιλεύεις για όλα τα πλάσματα της γης, κάνε να βρούν οι άνθρωποι τα λογικά τους και να μας δούν σαν ζώο ικανο για συναισθήματα
κι όχι σαν αντικείμενο φαγητού.

Κάνε Θεέ μου να με αγαπήσουν όπως και εγώ τους αγαπώ,
κάνε Θεέ μου να πάψουν να σκοτώνουν τους φίλους μου και τις μαμάδες τους κι όπως εγώ και η μαμά μου δεν τους βλάψαμε να πάψουν να μας σκοτώνουν .Μάθε Θεέ μου στους ανθρώπους τι είναι φύση όπως εγώ τους την δείχνω, δώσε τους ευτυχία ώστε να την μοιραστούν μαζί μου
αντί να την ψάχνουν μέσα στο να μας μετατρέπουν σε άψυχο μπούτι και στήθος.

Κάνε Θεέ μου τα παιδάκια να μας παρατηρούν και να μας θαυμάζουν
αντί να θέλουν να μας φανέ σουβλισμένα
ψιθύρισέ τους πως κι εμείς έχουμεψυχή, πονάμε και υποφέρουμε. Θεέ μου εσύ που βασιλεύεις για όλα τα πλάσματα της γής, σε παρακαλώ άκουσε την προσευχήμου
και προφύλαξε εμένα και τα αλλά αρνάκια και κατσικάκια σου
από το να μας σκοτώσουν αγρία και να θέλουν να μας σουβλίσουν
Κάνε θεέ μου να μη δει κανένα αρνάκι η κατσικακι όπως εμεις τη μαμά του και τον μπαμπά του να τους σφάζουν και να τους σκοτώνουν μπροστά του, αφού τους διάλεξε κάποιος σαν φρέσκο κρέας.

Κάνε τους ανθρώπους θεέ μου να τρώνε άλλα πράγματα εκτός από ζωάκια, γιατί είμαστε μόνα μας πια και δεν ξέρουμε που να πάμε να κρυφτούμε για να μη μας βρουν κι εμάς και μας σφάξουν γιατί το κλουβί μας δεν έχει τρόπο διαφυγής και έρχονται και για μάς σε λίγα λεπτά
Τα αλλα ζώα με αγαπουν και δεν με τρώνε παρα μονο αν είναι σε μεγαλη αναγκη, μονάχα ο ανθρωπος μας κατατρέχει ετσι
lion-and-the-lamb.jpg
GOATDOGBESTIES.jpg
PSYCHANIMAL
ΜΗ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ
Ψυχολόγοι κι Επιστήμονες Υπέρ της Προστασίας Ζώων
www.psychanimal.com

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα με κανεις να ξαναγινω vegeterian μ'αυτα που κανεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο θα χαροποιουσε εκτος απο μένα, δεκαδες αρνακια κατσικακια και γουρουνακια παρεπιπτόντως;)

Βασικα αρνακι/κατσικακι δεν τρωω,καθε πασχα πεφτω με τα μουτρα στο τζατζικι κ τι τσουρεκι,μια ζωη μαλωνα με τον πατερα μου που δεν ετρωγα κρεας.Θα φαω -ισως-ενα κομματακι για να σταματησω την γκρινια κ αυτο ειναι.Ουτε καν σουβλιζουμε να φανταστεις,ψηνει ενα κομματι η μανα μου στον φουρνο κ το τρωει ο πατερας μου 3μερες.Οποτε πιστευω οτι τα αρνακια/κατσικακια δεν εχουν παραπονο απο μενα.
Απο κει κ περα μοσχαρι/χοιρινο δεν εχω αγορασει ΠΟΤΕ αλλα καποιες φορες που τρωω στην μανα μου μπορει να φαω λιγο,στο συνολο πιστευω να εχω φαει στηνζωη μου μιση αγελαδα κ 3-4 γουρουνια-σνιφ!
Αυτα που τρωω κανονικοτατα ειναι ψαρια κ κοτοπουλο/γαλοπουλα,αυτα τα εχω ξεκληρισει τα καημενα.
Ημουν χορτοφαγος για πολλα χρονια αλλα μετα απο εναν τραυματισμο στο γονατο επρεπε να παιρνω μπολικη πρωτεινη για να δεσει ο μυς κ δυστυχως η πρωτεινη γαλακτος κ η σογια δεν εφταναν:(.Ετσι ξεκινησα τα πουλερικα κ ψαρια κ συνεχιζω.
Δεν ξερω γιατι δεν μπορω να φαω τετραποδα ενω τρωω τα φτερωτα κ τα υδροβια,παντως τωρα μου ειναι δυσκολο να γυρισω παλι στην χορτοφαγια.Τουλαχιστον τρωω πολυ λιγοτερο κρεας απο αλλους,κατι δεν ειναι κ αυτο?:hmm:

Συμφωνώ και επαυξάνω! Δεν είναι ανάγκη να γίνουμε χορτοφάγοι, αλλά τουλάχιστον να μειώσουμε δραστικά την κατανάλωση κρέατος...

Σιγουρα κατι ειναι αλλα παντα εστω και για ενα κομματακι εχει πεθανει ενα ζωακι . Εμενα αυτο που με στεναχωρει πολύ ειναι να βλεπω πιαττα γεμματα με αποκομματα ζωων αφαγωτα.. τα ζωα πια δε σκοτωνονται γιατι εχουμε αναγκη αλλα επειδη μας εγινε συνηθεια και κυριολεκτικα σπαταλιούνται. Προσωπικα εχω διαλεξει να ειμαι vegan. Αυτο δεν μπορει να το κανει ο καθένας κα πολλοι ειναι vegeterian ,σιγουρα κι αυτο ειναι καλο οσο λιγοτερο τρως τοσο καλυτερο ειναι για μενα παντως, ο καθένας οτι μπορει, απλα να ξερει απο που προερχεται αυτο που διαλεξε να φαει.

Εγώ δεν τρώω πολύ κρέας τώρα πια και δε βάζω σαλαμάκια και τκρεατικά στο τοστ. :up:
Προσπαθώ ελαττώνοντάς το να γίνω χορτοφάγος... :)

Οτι κανει κανεις καλο ειναι

Yasmin σε θαυμαζω που εισαι vegan θελει μεγαλη αυτοσυγκρατηση για να επιλεξεις αυτην τη σταση ζωης-διοτι αυτο ειναι κ οχι μια διατροφικη συνηθεια.
Vegeterian δεν ξερω αν μπορω να ξαναγινω αλλα σιγουρα το να τρωω το ελααχιστο δυνατο κρεας(λευκο παντα)νομιζω πως ειναι αυτο που σιγουρα μπορω να κανω εφ'ορου ζωης.Τρωω 1 φορα κοτοπουλο κ μια φορα περιπου ψαρι την εβδομαδα.Παραπανω σπανιως,δεν με τραβαει ουτως η αλλως.Ισως αργοτερα να οργανωθω καλυτερα κ με μπολικη σογια να καταφερω ναα ελαττωσω περισσοτερο κ τα πουλερικα :)

Παντως εγω οταν ξεκινησα δεν φανταζομουν οτι θα μπορουσα, δοκιμαστικά το ξεκίνησα.. κι όμως τωρα πια δυο χρόνια μετα δεν μου λεει τιποτα πια η γευση κρέατος ψαριθου και τα τοιαυτα.. οι μυρωδιες ναι, αλα στη γευση μου φαινεονται... ανοστα και περιεργα ( κουφο ε? ποτέ δε θα το πιστευα πριν)

εγω τρωω κρεας καθημερινα αλλα ποτε δεν εχω φαει αρνακι/κατσικακι γαλακτος. Ενταξει να φας το αρνι σου, αλλα τι σε πειραζει αν ειναι ενα κιλο απο ενηλικο αρνι και οχι ολοκληρο το αρνακι στην σουβλα; Μου την σπανε οι καταχρησεις στο κρεας και σαν να μην εφτανε αυτο γεμιζουν τα πιατα τους και μετα οτι περισσευει το πετανε. Vegan/vegetarian δεν μπορω να γινω με τιποτα γιατι δεν μου αρεσουν τα λαχανικα. Αλλωστε τοσα ζωα εχω σκοτωσει σε εργαστηρια, δεν θα κανω και μεγαλη διαφορα αν σταματησω την καταναλωση κρεατος και επισης ειτε ειναι ζωο ειτε φυτο, στα ματια μου και τα 2 ειναι οργανισμοι και αφαιρω ζωη απο οτι και να φαω. Τι να κανουμε ομως; Ετσι λειτουργει η τροφικη αλυσιδα.

karta.jpg

2-17.jpg

εγω τρωω κρεας καθημερινα αλλα ποτε δεν εχω φαει αρνακι/κατσικακι γαλακτος. Ενταξει να φας το αρνι σου, αλλα τι σε πειραζει αν ειναι ενα κιλο απο ενηλικο αρνι και οχι ολοκληρο το αρνακι στην σουβλα; Μου την σπανε οι καταχρησεις στο κρεας και σαν να μην εφτανε αυτο γεμιζουν τα πιατα τους και μετα οτι περισσευει το πετανε. Vegan/vegetarian δεν μπορω να γινω με τιποτα γιατι δεν μου αρεσουν τα λαχανικα. Αλλωστε τοσα ζωα εχω σκοτωσει σε εργαστηρια, δεν θα κανω και μεγαλη διαφορα αν σταματησω την καταναλωση κρεατος και επισης ειτε ειναι ζωο ειτε φυτο, στα ματια μου και τα 2 ειναι οργανισμοι και αφαιρω ζωη απο οτι και να φαω. Τι να κανουμε ομως; Ετσι λειτουργει η τροφικη αλυσιδα.
I haven't been eating chicken or meat or anything and you said
"Yes, but you've been wearing leather" and laughed and said "we're at the top of the food chain
and yes, you're still a fine woman" and I cringed
.
Αφιερωμένο, αγαπημένη Narutoμαμά (και συμπεθέρα - lol)!

Προσωπικά δε συμφωνώ με την απόλυτη αποχή από τη ζωική πρωτεΐνη. Δεν είμαστε χορτοφάγα πλάσματα από τη φύση μας, αλλά παμφάγα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι για λόγους υγείας πρώτα από όλα η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος στη 1-2 φορές τη βδομάδα είναι ζωτικής σημασίας. Ο καρκίνος του εντέρου είναι συχνό επακόλουθο της υπερκατανάλωσης κόκκινων κρεατικών.

Υποστηρίζω την υγειινή διατροφή, στην οποία περιλαμβάνονται φυσικά και ζωικές πρωτεΐνες. Και στο κάτω κάτω αν πω ότι λυπάμαι το αρνάκι και το κατσικάκι και την αγελαδίτσα και το γουρουνάκι τόσο, ώστε ποτέ να μην τα ξαναφάω στο σκύλο μου μετά με ποιά λογική θα τον ταΐσω BARF? Θα μου πείτε ναι αλλά ως άνθρωπος έχεις εναλλακτικές, ο σκύλος είναι σαρκοφάγο και μόνο. Γιατί όμως να πέσω στη διαδικασία υπερεπεξεργασμένων τροφών για να αντισταθμίσω την έλλειψη από τη μη πρόσληψη κρέατος?

Φυσικά όσον αφορά τις γούνες κλπ είμαι εντελώς κάθετη στο να μη φοράμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back