Θα σας πω για μένα,επειδή ενηλικιώθηκα νωρίς,θέλώντας και μη τώρα ξανά την εφηβεία αλλά να συμβαδίζει και με την ηλικία μου
Εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές πληγώνομαι,αλλά παθήματα μαθήματα.Δεν θυμώνω εύκολα ο μόνος που με εκανε και με κάνει να βγαίνω από τα ρούχα μου είναι ο πρώην μου,πολύ ανώριμος και ανεύθυνος.Έχω μια θάλασσα αγάπης μέσα μου και θέλω να την μοιράζω σε παδιά και ζωάκια.Γιατρέ μου τι λέτε θα γίνω καλά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Νερίνα, δεν είμαι σίγουρη για τι ακριβώς μιλάς.Όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ είχα μιλήσει για την "ενηλικίωση" του φόρουμ. Εννοούσα ότι πρέπει κάποτε να αποφασίσουμε, στο βαθμό που μπορούσαμε, εάν θα αποφασίζαμε να εμπιστευτούμε αυτό το φόρουμ, για την ακρίβεια τους συνομιλητές μας για να μιλήσουμε και για περισσότερα πράγματα έκτός απο τις γάτες μας, εάν θα αποφασίσουμε να μοιραστούμε και άλλα κομμάτια της ζωής μας μεταξύ μας.
Δε θεωρώ ένδειξη της "ενηλικίωσης" ενός forum για γάτες την επέκτασή του σε ατέρμονες συζητήσεις επί παντός επιστητού. Όχι ότι είναι κακό να υπάρχουν και τέτοιες, ίσα ίσα που το κρατάνε ζωντανό και σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάνε και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών. Ωστόσο, ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το forum είναι αρκετά συγκεκριμένος και γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αποτελεί πρωταρχική επιδίωξή μας η μεταλλαγή του σε κάτι άλλο. Άλλωστε, υπάρχει η κατηγορία "Γενική συζήτηση" στην οποία ήδη συμβαίνει αυτό για το οποίο μιλάς.
Όσο για τα όρια ανοχής σε ιδέες και συμπεριφορές, αυτά αναπόφευκτα θα διαφέρουν για κάθε μέλος. Οι εικονικές κοινότητες, όπως αυτή του mycat, λειτουργούν όπως και οι πραγματικές, με τη θέσπιση δηλαδή κάποιων βασικών κανόνων συμπεριφοράς και την προσπάθεια από όλους για την τήρησή τους. Οι κανόνες αυτοί υπάρχουν ήδη, δε βλέπω το λόγο να ξαναεφευρεθεί ο τροχός, εκτός από το "κουβέντα να γίνεται" και "σε δουλειά να βρισκόμαστε".
Υπ'όψιν ότι τα παραπάνω τα λέω με τις καλύτερες των διαθέσεων.
Εξάλλου, όπως έχει ήδη ειπωθεί από κάποια άλλα μέλη, το mycat το αξιοποιεί ο καθένας όπως προτιμά (πάντα μέσα στα όρια των θεσπισμένων κανόνων): είτε ως πηγή πληροφορίας για τις γάτες, είτε για την ανταλλαγή απόψεων σε σχετικά θέματα είτε απλά για να λέει την καλημέρα του ή τον πόνο του.
Θεωρώ ότι το mycat είναι ήδη αρκετά "ενήλικο" και ολοκληρωμένο. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Το γεγονός ότι η γενική συζήτηση εξελίχθηκε πολύ, εμένα μου αρέσει και αυτό με κρατάει κυρίως. Ομως ειναι ενα παρακλάδι του site και οχι ο κορμός του.
Τα δικά μου όρια δεν ξέρω ακριβώς που φτάνουν, αλλά νομίζω ότι αρκετοί τα μαντεύουν και τα σέβονται. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Νομίζω ότι ξέρω μερικούς από εδω και τους καταλαβαίνω κι ας μην έχουμε γνωριστεί.
Η ανωνυμία του internet μας επιτρέπει μερικές φορές να παρουσιάζουμε τον αληθινό μας εαυτο και να λέμε πράγματα που ίσως δεν θα λέγαμε live. Xαίρομαι πολύ που σας γνώρισα!

aretha
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς αυτό ήθελα να επισημάνω κι εγώ.Το γεγονός ότι η γενική συζήτηση εξελίχθηκε πολύ, εμένα μου αρέσει και αυτό με κρατάει κυρίως. Ομως ειναι ενα παρακλάδι του site και οχι ο κορμός του.
Επίσης!Xαίρομαι πολύ που σας γνώρισα!![]()
Κι αυτό ισχύει εξίσου και για όσες γνωριστήκαμε από κοντά, και για όσες γνώρισα μόνο ηλεκτρονικά. 
Το φόρουμ είναι κατά 99% οι γάτες και κατα 1% αυτό το "μου". Δηλαδή η κάθεμια ή ο καθένας απο εμάς. Και σε αυτό το "μου" αναφέρομαι. Και αφορά ένα πολύ μικρό κομμάτι χώρου του φόρουμ που εξαντλείται στη "Γενική Συζήτηση". Και μόνο για αυτό μιλάω.
Θεωρώ ότι σε ένα φόρουμ σαν αυτό πολύ λίγο μπορείς να συντηρήσεις με συνέπεια μια ιντερνετική περσόνα. Εάν δεν έχεις γάτα και έχεις μπει για άλλους λόγους πολύ γρήγορα θα σε ανακαλύψουν. Εάν πάλι είσαι τόσο καλός και μας κοροιδέψεις, ε και στη ζωή υπάρχουν αυτοί που το κάνουν, δεν το κάνει το ίντερνετ πιο εύκολο. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι καλό είναι να μην γνωρίζεσαι με αυτούς που συνομιλείς στο Ιντερνέτ, ειδικά με αυτούς που συμπαθείς περισσότερο. Για να μη χάνεται αυτή η σχέση που έχεις δημιουργήσει, η οποία είναι ευάλωτη σε κανονικές συνθήκες. Πόσοι απο εμάς δε λέμε ότι η πρώτη εικόνα είναι σημαντική για το αν θα συμπαθήσουμε κάποιον ή όχι;
Τέλος πάντων όταν μιλάω για ενηλικίωση, εννοώ μια σχέση εμπιστοσύνης που μετά απο τόσο καιρό μοιάζει να χτίζεται. Μια σχέση που μου επιτρέπει να λέω την άποψη μου και να την διαβάσει ο άλλος να του ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά προτού με σιχτιρίσει και γίνουμε μπάχαλο να σκεστεί "Κάτσε μωρέ η Νερίνα είναι, δεν μπορεί να το εννοεί" και να μου γράψει "Νερίνα λες πατάτες". Και εγώ να μην τα πάρω και την αρχίσω, αλλά να σκεφτώ ποια μου τα λέει και τη πορεία της και να κάτσω να κουβεντιάσω ήρεμα. Ακούω πολλές φορές απο τις καινούργιες, καινούργιους στο φόρουμ, όταν πέφτουν σε καυγά να λένε "εμείς είμαστε ένα φόρουμ και μιλάμε για τα γατάκια μας δεν είναι σωστά πράγματα αυτά". Και τα ψιλοπαίρνω. Στέκεται κάποιος σε ένα υποθέμα ενός θέματος και το κρίνει. Μα εάν δεν σε ενδιαφέρει ένα θέμα μην το διαβάζεις. Αυτοί που το τραβάμε δεν αναιρέσαμε κανένα άλλο θέμα, δεν το μεταφέραμε σε άλλο θέμα, δεν αρνηθήκαμε να συζητήσουμε για άλλο θέμα απλά το συζητάμε και αυτό.
Παράδειγμα: Εγώ και η Γιασμίν. Τώρα να πεις ότι τρελλαινόμαστε η μια για την άλλη δεν το λες. Περάσαμε και τη φάση του εντός εισαγωγικών "ξεκατινιάσματος", αυτή την έπεσε στα "δημιουργηματά" μου, εγώ στην "υπερβάλλουσα ζωοφιλική της τάση", θεωρώ όμως ότι και οι δυο μας καταλάβαμε πόσο χαζά είναι όλα αυτά για ενήλικες και χωρίς να έχουμε συμπαθηθεί έχουμε κατακτήσει ένα επίπεδο πολιτισμένου διαλόγου. Και δεν θυμώνει και όταν την πειράζω ή τουλάχιστον δεν μ' αρχίζει στα μπινελίκια. Αυτό το θεωρώ δείγμα ενηλικίωσης ενός φόρουμ. Τα μέλη του να εκτιμούν την πορεία το ένα του άλλου απο ότι ο καθένας έχει πει εδώ μέσα. Βέβαια στη περίπτωση μου υποψιάζομαι ότι μετράει και το "χαζό παιδί χαρά γεμάτο" αλλά το αντιπαρέρχομαι.
Ξέρετε πόσες φορές έχω κρατηθεί να μην ανέβω Ορεστειάδα να αρχίσω το Θανάση στις σφαλιάρες για αυτά που γράφει. Ξέρετε τι με κρατάει; Στέλνω ελάχιστα pm και σχεδόν πάντα (ελάχιστες εξαιρέσεις) απαντητικά ή επειδή υπήρχε σοβαρός λόγος για αυτό. Νοιώθω άβολα συνήθως μέσα στο περιβάλλον ενός pm. Με το Θανάση ένα βράδυ συνομίλησα μέσω pm και ήταν σαν τα έπινα με ένα φίλο σε ένα μπαρ. Βέβαια στο τέλος ο Θανάσης νόμισε ότι τον έβριζα, αλλά το έχουμε εμείς οι δύο, έτσι λειτουργούμε. Δεν συναντιόμαστε πουθενά αλλά και αυτό έχει τη πλάκα του. Το έχω λήξει μέσα μου "αγάπα τον τον φίλο σου με τα ελαττώματα του", αλλά ώρες ώρες ξυπνάει το ζώο μέσα μου μαζί του. Όχι την αγελάδα το άλλο με τα κέρατα. Τέλος πάντων.
Για αυτό τα έγραψα όλα αυτά. Για να δω εάν νοιώθετε και εσείς το ίδιο. Όχι για τον Θανάση αλλά για το φόρουμ.
Άλλωστε το έχω ξαναπεί. Παλιά αυτούς που είχαν γάτες τους σκιαγραφούσαν σαν γραφικούς χαρακτήρες, συνήθως γεροντοκόρες, φοβισμένες ή απόμακρες απο τους ανθρώπους κάτι σαν το επεισόδιο του Κοκκινόπουλου (για αυτό και δεν μου άρεσε). Λες και το μόνο που έπαιρναν απο τη ζωή τους με τις γάτες ήταν η αποστροφή για το ανθρώπινο είδος (Θανάση μη ξερογλύφεσαι). Χαμένοι στο κόσμο μας. Ε δεν είμαστε ψυχό προσωπικότητες (ποιος το λέει αυτό τώρα! Δε θέλω σχόλια έτσι!), αλλά μια χαρά παιδιά, που άμα λάχει ρίχνουμε και ένα καυγά σαν αυτό που θα μπορούσαμε να ρίξουμε με την απο πάνω γιατί άπλωσε κόκκινες φλοκάτες να στεγνώσουν και μας έκαναν μαντάρα τη μπουγάδα με τα ασπρόρουχα. Κάποιοι απο εμάς πάλι μπορεί απλά να επιλέξουν να ζήσουν σε μονοκατοικία ή στον έκτο και να τον γλυτώσουν αυτό τον καυγά ή να τον κάνουν με άλλους όρους. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι.
Ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω (μπα ε!)

Ismini
Διάσημο μέλος
1. Xάνεις πιστεύω που δεν θέλεις να γνωρίσεις "πραγματικά" κάποιους από εδώ.
2. Αρα η "ενηλικίωση" αφορά κάποια παλιότερα μέλη που γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Πχ. εσυ και ο Θανάσης εχετε κάνει πολλούς διαλόγους.
3. Το Θανάση τον συμπαθώ πολύ, οτι κι αν λέει! (αυτο το 3 ηταν άσχετο)
aretha
Περιβόητο μέλος
Αμέ!!Ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω (μπα ε!)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Και το βρίσκω δεκτό και θεμιτό. Απλώς δεν το συμμερίζομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν είμαι και πολύ της εν δήμω ενδοσκόπησης
Αλλά, έκαστος στο είδος του! 
mimikaki
Διάσημο μέλος

οσο για τον Θαναση(ξερω δεν ειναι το θεμα μας) εγω τον συμπαθω και πολλες φορες γελαω με αυτα που λεει γιατι καταλαβαινω τον τροπο που τα λεει, και πιστευω οτι πολλες φορες λεει καποια πραγματα ωμα για να μας βαλει σε σκεψεις...
Ξέρεις τι είναι το ωραίο; Ότι ακόμα και οι καινούργιοι στο φόρουμ γρήγορα εγκλιματίζονται, ίσως πιο γρήγορα απο ότι εμείς στην αρχή. Και ανοίγονται. Για αυτό πιστεύω ότι μεγαλώσαμε. Γιατί εμπιστεύονται το χώρο και όχι μόνο για τις γάτες τους. Και δεν έχουμε και πολλές απώλειες. Εάν και δύο τρία άτομα θα ήθελα να ξαναγράψουν. Π.χ. η σούζι-κούκη.
Επίσης δεν συνομιλώ με το Θανάση πια. Γιατί θα τον δαγκώσω!!

Ismini
Διάσημο μέλος
Ισμήνη δε θέλω να σε πληγώσω, αλλά και εσύ είσαι μια παλιά.Ξέρεις τι είναι το ωραίο; Ότι ακόμα και οι καινούργιοι στο φόρουμ γρήγορα εγκλιματίζονται, ίσως πιο γρήγορα απο ότι εμείς στην αρχή. Και ανοίγονται. Για αυτό πιστεύω ότι μεγαλώσαμε. Γιατί εμπιστεύονται το χώρο και όχι μόνο για τις γάτες τους. Και δεν έχουμε και πολλές απώλειες. Εάν και δύο τρία άτομα θα ήθελα να ξαναγράψουν. Π.χ. η σούζι-κούκη.
![]()
Επίσης δεν συνομιλώ με το Θανάση πια. Γιατί θα τον δαγκώσω!!![]()
Λες? Αυτο δεν το είχα προσέξει
Ισως να βοηθησαν αυτα που γραφαμε εμείς οι "παλιοί"
. Μερικές φορές κοιτάζω πόσα μηνύματα έχω γράψει και ανατριχιάζω!
Οσο για το Θανάση: Θανάση εσυ πότε θα έρθεις για καφέ?!
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Νερινα ακριβως οπως το λες Ετσι ειναι
Psistiri
Εκκολαπτόμενο μέλος
..Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν περίμενα να δώ τσακωμούς κ ιντριγκες σ'αυτο το forum.. Απο την άλλη όμως γιατι να μην γίνουν? Λογικό είναι εντάξει.. Παρολαυτα απο ότι έχω δει ως τώρα, νομίζω ότι ακρότητες δεν υπάρχουν... πάιζει και να μην έχω πέσει πάνω στα θέματα

Ismini
Διάσημο μέλος
, γιατι τωρα δεν θα ξαναεκανα τετοια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεν εχω ΚΑΘΟΛΟΥ υπομονη σε ορισμενα πραγματα, και αν εκνευριστω πολυ μπορει να φτασω στα ορια.
Τις περισσοτερες φορες μου περναει γρηγορα και ηρεμω.
Δεν "κραταω" πραγματα καιρο μεσα μου. Δηλαδη ενω μπορει να εχω παρεξηγηθει με καποιον, μετα απο λιγες μερες να ειναι ολα καλα.
Επισης, ειμαι πολυ ευαισθητη και δεν θελω να μου "ενοχλουν" και να μου "θιγουν" αυτα και αυτους που αγαπαω.
Και κατι αλλο που δεν μπορειται να το δειτε, ειναι οτι κλαιω με το παραμικρο. Ακομα διαβαζω θεματα στο "τελευταιος αποχαιρετισμος" που τα εχω διαβασει πολλες φορες και κλαιω.
'Η ακομα θυμαμαι γεγονοτα και παλι κλαιω...
Τελος, πιστευω(αν και δεν ειμαι πολυ παλια εδω)οτι μπορω να αναγνωρισω τους περισσοτερους μονο απο το μηνυμα τους. Χωρις να δω username.
Αυτα...παω στον κηπο να ταισω τις μανουλες μας!
Ismini
Διάσημο μέλος

Αλλα στην καθημερινη ζωη μου δεν εχω καθολου υπομονη.
Η μαμα μου ολο μου λεει οτι "αντρα θελω, τωρα τον εθελω" εισαι!

Ismini
Διάσημο μέλος

LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω,ειμαι αρκετα ευαισθητη μπορω να πω-αν και ορισμενες φορες γινομαι αρκετα κυκλοθυμικη [ειδικα αν αντιματωπιζω ενα προβλημα]και αντιδρω σπασμωδικα..σε γενικες γραμμες στην καθημερινη μου ζωη,ειμαι ι=ηρεμη προς τους εξω,δεν προκαλω καυγαδες ,εκτος αν μου πειραξουν ταπαιδια μου,ενω εγω κατα καιρους καταπινω διαφορα χωρις να λεω και πολλα φτανοντας ετσι τον εαυτο στα ορια..τα τελευταια 3 χρονια εχω αρχισει να βελτιωνω και το προβλημα της εσωστρεφιας που απο λενε ειχα,,δεν ανοιγομουν καθολου σχεδον και δεν διεκδικουσα πραγματα..τωρα μαλλον τα παω καλυτερα..πληγωνομαι πολυ και μου κοστιζει απιστευτα μονο απο απο ανθρωπους που θεωρω πολυ δικους μου..και μπορω να κανω πολλα γιαυτους,,με ηρεμει απιστευτα το να καθομαι μονη σε ενα δωματιο με χαμηλο φωτισμο και να ακουω αγαπημενη μουσικη...αυτα ,γιατι μπορω να γραψω ολοκληρη εκθεση αν συνεχισω
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νερίνα, δεν είμαι σίγουρη για τι ακριβώς μιλάς.Δε θεωρώ ένδειξη της "ενηλικίωσης" ενός forum για γάτες την επέκτασή του σε ατέρμονες συζητήσεις επί παντός επιστητού. Όχι ότι είναι κακό να υπάρχουν και τέτοιες, ίσα ίσα που το κρατάνε ζωντανό και σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάνε και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών.
Ωστόσο, ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το forum είναι αρκετά συγκεκριμένος και γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αποτελεί πρωταρχική επιδίωξή μας η μεταλλαγή του σε κάτι άλλο. Άλλωστε, υπάρχει η κατηγορία "Γενική συζήτηση" στην οποία ήδη συμβαίνει αυτό για το οποίο μιλάς.
Όσο για τα όρια ανοχής σε ιδέες και συμπεριφορές, αυτά αναπόφευκτα θα διαφέρουν για κάθε μέλος. Οι εικονικές κοινότητες, όπως αυτή του mycat, λειτουργούν όπως και οι πραγματικές, με τη θέσπιση δηλαδή κάποιων βασικών κανόνων συμπεριφοράς και την προσπάθεια από όλους για την τήρησή τους. Οι κανόνες αυτοί υπάρχουν ήδη, δε βλέπω το λόγο να ξαναεφευρεθεί ο τροχός, εκτός από το "κουβέντα να γίνεται" και "σε δουλειά να βρισκόμαστε".
Υπ'όψιν ότι τα παραπάνω τα λέω με τις καλύτερες των διαθέσεων.Εξάλλου, όπως έχει ήδη ειπωθεί από κάποια άλλα μέλη, το mycat το αξιοποιεί ο καθένας όπως προτιμά (πάντα μέσα στα όρια των θεσπισμένων κανόνων): είτε ως πηγή πληροφορίας για τις γάτες, είτε για την ανταλλαγή απόψεων σε σχετικά θέματα είτε απλά για να λέει την καλημέρα του ή τον πόνο του.
Θεωρώ ότι το mycat είναι ήδη αρκετά "ενήλικο" και ολοκληρωμένο.
![]()
Συμφωνώ Αρέθα, με κάλυψες πλήρως.
Εξάλλου κι εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να ανακοινώσω εδώ το ψυχογράφημά μου hand made. Eίμαι ικανοποιημένη με την εικονική πραγματικότητα της ιστοσελίδας και μπήκα συνειδητά σ' αυτό.
Μόνο ένα πράγμα μ' ενοχλεί: το πρόχειρο/γρήγορο γράψιμο και τα ορθογραφικά λάθη. Όταν διαβάζω τέτοια κείμενα ή κείμενα χωρίς τόνους (τάχα βιασύνη) ή χωρίς στίξη βράζω μέσα μου, αλλά τι να κάνει κανείς?

ούτε μαμά τους ούτε δασκάλα τους είμαι. Ίσως κάποτε βάλουν μερικοί-μερικοί μυαλό και καταλάβουν την αξία του καλού γραπτού λόγου.--------------------------------------
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool