Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Δεν χρειαζεται ΚΑΝ να αναφερεις οτι εχεις γατα.Δλδ αν το ενοικιαζες οτι θα μενεις μονη σου και αργοτερα ερχοταν και ο φιλος σου να μεινει θα επρεπε να το αναφερεις?
Τυπικά ναι, σύμφωνα τουλάχιστον με το δικό μου μισθωτήριο, αν και οι περισσότεροι δεν θα είχαν πρόβλημα. Τώρα αν το μισθωτήριο δεν αναφέρει ρητά ότι δεν απαγορεύονται τα ζώα, εγώ θα έλεγα να κάνεις το κορόιδο (συνήθως ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται), αν και καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να αφουγκραστείς κάπως τη στάση του ιδιοκτήτη, για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον.
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
τωρα δεν μπορει κανεις να σου πει οτι απαγορευεται..δια νομου!!απο εκει και περα επειδη πολλοι ειναι κομπλεξικοι πραττουν οπως θελουν.
εγω ειμαι σε ενοικιο!!και ανεκαθεν ειχα γατες...βεβαια οχι ολα μεσα στο σπιτι..αλλα ειναι επανω στη βεραντα!σπιτι εχω αυτη τη στιγμη μια γατα!!ε η σπιτονοικοκυρα δεν εχει προβλημα..η γκομενα ομως που ειναι απο πανω...μ εχει σπασει τ....νευρα!!!
*τ θεμα ειναι οτι αν εχει ορεξη καποιοσ ολους αυτους μπορει να τους τραβηξει και δικαστικα...αλλα..δεν εχει νοημα....
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν χρειαζεται ΚΑΝ να αναφερεις οτι εχεις γατα.Δλδ αν το ενοικιαζες οτι θα μενεις μονη σου και αργοτερα ερχοταν και ο φιλος σου να μεινει θα επρεπε να το αναφερεις?
ε ...και ομως!!!!ετσι ειναι!!δυστυχως...υποτιθεται οτι ενα σπιτι νοικιαζεται σε συγκεκριμενα ατομα..αν βαλεις και αλλον..απαγορευεται δια νομου!!μπορεις να δηλωσεις φιλιξενια που σε καλυπτει μονο για 15 μερες
και ειναι λογικο..γιατι οταν μπαινεις σε ενα σπιτι μπαινεις με συμβολαιο ..που λεει ποσα ατομα θα μεινουν μεσα...αν μπουνε παραπανω..εχεις προβλημα!!
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
ο φιλος μου θα ερχεται περιστασιακα και εννοειται πως γι'αυτο δεν θα ζητησω την αδεια της!!η μπιανκα ομως θα ειναι μονιμο μελος του σπιτιου..
τεσπα θα ψαξω μεχρι να βρω καποιον ανεκτικο ιδιοκτητη!!
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
ο φιλος μου θα ερχεται περιστασιακα και εννοειται πως γι'αυτο δεν θα ζητησω την αδεια της!!η μπιανκα ομως θα ειναι μονιμο μελος του σπιτιου..
τεσπα θα ψαξω μεχρι να βρω καποιον ανεκτικο ιδιοκτητη!!
αυτο να κανεις...σημαντικοτερο απο τ πως ειναι τ σπιτι...ειναι τ πως ειναι ο ιδιοκτητης...και κανονικα εφοσον θα κανεις συμβολαιο που ειναι για ενα ατομο..πρεπει να τη ρωτησεις...
οσο για τη γατα..δια νομου δεν πρεπει να τη ρωτησεις...
ιβανα
Επιφανές μέλος
στα τηλ τοτε, πολλοι ελεγαν οχι σε ζωα, αλλα αρκετα σπιτια δεχονταν κιολας...μην ανησυχεις, δεν μισουν ολοι οι ιδιοκτητες τα ζωακια, καποιος θα βρεθει.

Desdemona
Διάσημο μέλος
Δώσε βάση. Νοικιάζω ένα σπίτι μέσα στο οποίο υπάρχουν τα εξής:το πρωτο που ρωτουσαν ολοι ειναι οτι απαγορευονται τα μουσικα οργανα και τα ζωα.....
Ένα πιάνο, ένα βιολί, δύο κιθάρες και ένας γάτος που κάνει για δώδεκα. Και μία σοπράνο (η υπογράφουσα), η οποία τσιροκοπάει από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Τα μουσικά όργανα δεν απαγορεύονται, αρκεί να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μου δεν γνωρίζει τίποτε για την ύπαρξη του γάτου, αλλά και να μάθαινε ακόμα, έχω δικαίωμα να φιλοξενώ δύο μέσα στο σπίτι μου, ακόμα κι αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας το απαγορεύει.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Α μαρη σοπρανο εισαι και το κρυβεις? Τραγουδα μας τιποτα καλε!βαλε κανενα βιντεακι να σε απολαυσουμε!Δώσε βάση. Νοικιάζω ένα σπίτι μέσα στο οποίο υπάρχουν τα εξής:
Ένα πιάνο, ένα βιολί, δύο κιθάρες και ένας γάτος που κάνει για δώδεκα. Και μία σοπράνο (η υπογράφουσα), η οποία τσιροκοπάει από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Τα μουσικά όργανα δεν απαγορεύονται, αρκεί να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μου δεν γνωρίζει τίποτε για την ύπαρξη του γάτου, αλλά και να μάθαινε ακόμα, έχω δικαίωμα να φιλοξενώ δύο μέσα στο σπίτι μου, ακόμα κι αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας το απαγορεύει.

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωστοσο το θεμα δεν είναι αν επιτρέπεται απο το νόμο...αν ο άλλος δε θέλει τη γάτα, θα βρει μια αλλη αφορμή για να μη στο νοικιάσει ή για να σου δημιουργήσει προβληματα αν το μάθει αργότερα..γι'αυτό καλύτερα να ειναι ξεκαθαρισμένα απο την αρχη αυτα.
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Με κάποια επιφύλαξη, νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης δικαιούται να σου θέσει ως όρο στο συμφωνητικό να μην έχεις ζώο: σου παραχωρεί τη χρήση, αλλά έχει δικαίωμα να ορίζει τι θα περιλαμβάνει αυτή η χρήση. Γι' αυτό π.χ. σου απαγορεύει να κάνεις αλλαγές χωρίς την άδειά του, να το υπενοικιάζεις, να το κάνεις μπαρμπουτιέρακ.λπ. Αλλά καλύτερα να μας τα πει κάποιος δικηγόρος.
Αυτό που αναφέρθηκε, αφορά μόνο τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
shadowdancer, μην απελπίζεσαι, δεν είναι όλοι κολλημένοι.![]()
Αχ μακαρι βρε παιδια....μακαρι να αλλαξουν μυαλα επιτελους....βαρεθηκα ολες αυτες τις μεσαιωνικες αντιληψεις.....
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Δώσε βάση. Νοικιάζω ένα σπίτι μέσα στο οποίο υπάρχουν τα εξής:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Μια χαρα σε βρισκω!!! Παντα τετοια.....
Οχι που θα κατσεις να σκασεις επειδη του καθενος του εχει κολλησει κατι στο μυαλο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Ποτέ δεν είχα προβλημα με σπιτονοικοκύρη λόγω γάτας και παντα το έλεγα οτι εχω γατα (κι εχω αλλάξει πολλά σπίτια).
Ωστοσο το θεμα δεν είναι αν επιτρέπεται απο το νόμο...αν ο άλλος δε θέλει τη γάτα, θα βρει μια αλλη αφορμή για να μη στο νοικιάσει ή για να σου δημιουργήσει προβληματα αν το μάθει αργότερα..γι'αυτό καλύτερα να ειναι ξεκαθαρισμένα απο την αρχη αυτα.
και εγω της ιδιας ακριβως αποψης ειμαι..καλυτερα απο την αρχη για να ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα. εξαλλου αν καποιος σπιτονυκοκοιρης δε θελει το ζωο μου, ουτε εγω θελω το σπιτι του...

θελω να ξερω απο την αρχη με τι ανθρωπο εχω να κανω...
Βαβελόψαρο
Δραστήριο μέλος
"Καλα εσυ τι σπουδαζεις δικηγορος...θα σε εχω μαζι μου οταν ειναι να νοικιασω σπιτι και θα με υπερασπιζεσαι"....Και μου λεει "Εγω θα υπερασπιζομαι το δικαιο ..οχι τα συμφεροντα της αδερφης μου"![]()

Α καλό! Σε ποιό έτος είναι;;;Πες της μετά οτι θα αλλάξει άποψη....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
Α καλό! Σε ποιό έτος είναι;;;Πες της μετά οτι θα αλλάξει άποψη....
3ο ετος ....αλλα δεν νομιζω να αλλαξει και πολυ γνωμη...
Η αδερφη μου ειναι γενικοτερα υπερ του δικαιου και του σωστου.....νομιζει οτι ολοι οι νομοι που γραφτηκαν εφαρμοζονται χωρις "περικοπες" και αμα της λεω και τιποτα θυμωνει...εχει πολυ φαση...
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Άπαξ και νοικιαστεί το σπίτι, τότε και οι δύο πλευρές οφείλουν να σεβαστούν τους νόμους και να συμμορφωθούν με τους όρους του συμφωνητικού που υπογράφουν, αλλιώς, υπάρχουν τα δικαστήρια και οι δικηγόροι. Όμως, αν δεν ενημερώσεις για το ζώο και ο ιδιοκτητης είναι αντίθετος, ναι μεν , αφού μπεις μέσα δεν μπορεί να σε βγάλει γι'αυτό το λόγο και μόνο (εκτός κι αν στο συμφωνητικό με ψιλά γράμματα υπάρχει τέτοιος όρος), πλην, μπορεί με χίλιους δύο άλλους πλάγιους τρόπους να σε εξαναγκάσει να φύγεις, οπότε πάλι στο ίδιο καταλήγεις

Πάντως, η γάτα δεν είναι ενόχληση ,αν δεν πηγαίνει σε διπλανά σπίτια σκαρφαλώνοντας (όπου να κατοικούν γατοφοβικοί), οπότε, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Εγώ , πάντως, το σπίτι μου σε άνθρωπο με σκύλο δεν θα το νοίκιαζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!Αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν ξέρει και δεν θέλει να ασχοληθεί με το ζώο του, δημιουργούνται απαίσιες συνθήκες , φθορές κλπ και, δυστυχώς, αυτά δεν φαίνονται εξ αρχής μόνο αφού μπει στο σπίτι
Η γάτα πάλι ή οι γάτες, οι καημένες, είναι σαν να μην υπάρχουν, κοιμούνται, αράζουν στη γωνίτσα τους, πάνε στην αμμούλα τους, δεν ενοχλούν, αλλά, άμα ο άλλος δεν τις θέλει, ασφαλώς και μπορεί να μη σου το νοικιάσει
Γνώμη μου λοιπόν, καθαρές εξηγήσεις από την αρχή!
Βαβελόψαρο
Δραστήριο μέλος
Με κάποια επιφύλαξη, νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης δικαιούται να σου θέσει ως όρο στο συμφωνητικό να μην έχεις ζώο: σου παραχωρεί τη χρήση, αλλά έχει δικαίωμα να ορίζει τι θα περιλαμβάνει αυτή η χρήση. Γι' αυτό π.χ. σου απαγορεύει να κάνεις αλλαγές χωρίς την άδειά του, να το υπενοικιάζεις, να το κάνεις μπαρμπουτιέρακ.λπ. Αλλά καλύτερα να μας τα πει κάποιος δικηγόρος.
Αυτό που αναφέρθηκε, αφορά μόνο τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
shadowdancer, μην απελπίζεσαι, δεν είναι όλοι κολλημένοι.![]()
Έτσι είναι, όπως τα λέει η Ruko. Μπορεί να σου θέσει όρο στο συμφωνητικό, αν θέλει, ή απλά να βρει μια πρόφαση κ να μη στο νοικιάσει ή να σου δημιουργεί προβλήματα μετά μέχρι να σε διώξει με τρόπο. Μπορείς να έχεις μέχρι 2 ζώα συντροφιάς απ'το νόμο, ασχέτως του τι λέει το καταστατικό της πολυκατοικίας κ αρκεί να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής.
Συμβουλή μου να βρεις έναν άνθρωπο που να μην είναι ξινός με ζώα κ με ανθρώπους γενικότερα, γιατί άμα έχει πρόβλημα με τα ζώα ο νόμος της χαζομάρας λέει οτι θα'χει κολλήματα γενικότερα κ δε θα βγάζεις συνεννόηση. Στα λέω κ ως δικηγόρος κ εκ πείρας, με την προηγούμενη σπιτονοικοκυρά είχα θέμα...
Τυπικά ναι, σύμφωνα τουλάχιστον με το δικό μου μισθωτήριο, αν και οι περισσότεροι δεν θα είχαν πρόβλημα. Τώρα αν το μισθωτήριο δεν αναφέρει ρητά ότι δεν απαγορεύονται τα ζώα, εγώ θα έλεγα να κάνεις το κορόιδο (συνήθως ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται), αν και καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να αφουγκραστείς κάπως τη στάση του ιδιοκτήτη, για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον.
Όχι μην κάνεις το κορόιδο, δεν αξίζει να νιώθεις καταπιεσμένος στο σπίτι που πληρώνεις κ ζεις. Να είσαι ξεκάθαρη κ θα εκτιμηθεί από τους σωστούς ανθρώπους.
και εγω της ιδιας ακριβως αποψης ειμαι..καλυτερα απο την αρχη για να ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα. εξαλλου αν καποιος σπιτονυκοκοιρης δε θελει το ζωο μου, ουτε εγω θελω το σπιτι του...
θελω να ξερω απο την αρχη με τι ανθρωπο εχω να κανω...
Έτσι..

Βαβελόψαρο
Δραστήριο μέλος
3ο ετος ....αλλα δεν νομιζω να αλλαξει και πολυ γνωμη...Η αδερφη μου ειναι γενικοτερα υπερ του δικαιου και του σωστου.....νομιζει οτι ολοι οι νομοι που γραφτηκαν εφαρμοζονται χωρις "περικοπες" και αμα της λεω και τιποτα θυμωνει...εχει πολυ φαση...
![]()
Να της πεις οτι την περιμένει μεγάλη έκπληξη αν σκοπεύει να το ασκήσει...Απανωτά τα πάθαινα τα εγκεφαλικά στην άσκηση!!!

ruko
Διάσημο μέλος
Αχ μακαρι βρε παιδια....μακαρι να αλλαξουν μυαλα επιτελους....βαρεθηκα ολες αυτες τις μεσαιωνικες αντιληψεις.....
Θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες. Η τωρινή σπιτονοικοκυρά μου μένει σε νησί και δεν την έχω δει ποτέ, αλλά πήγα μια φορά στης αδερφής της, που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνη για το σπίτι εδώ, όπου έπαιξα με το γάτο της.
Η προηγούμενη σπιτονοικοκυρά μου είχε έρθει κάποια στιγμή με το λαμπραντόρ της. Εννοείται ότι ο γάτος μου έγινε μπουχός (πρώτη φορά τον είδα να τρέχει τόσο γρήγορα).
Αντίδραση: "Αχ τι ωραίο γατάκι, έχω κι εγώ ένα ολόιδιο!"
Οπότε υπάρχουν και πολλοί εντάξει άνθρωποι out there, αρκεί να τους ανακαλύψεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool