Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ δεν έχω γάτα ακόμη αλλά θέλω να αποκτήσω μια όταν περάσω....
Επειδή τόσα χρόνια είχα μόνο σκύλο, δεν ξέρω τίποτα από γάτες.

Κάποιες ερωτήσεις...
1)Όταν ζεις σε διαμέρισμα, που τις έχεις? Μόνο μέσα στο σπίτι ή και στο μπαλκόνι?
2)Προκαλούν καταστροφές στην αρχή? Έχω ακούσει ότι σκίζουν κουρτίνες και τέτοια για να ακονίσουν τα νύχια τους...
3)Αν μένουν αρκετές ώρες στο σπίτι μόνα τους, αρχίζουν και νιαουρίζουν ή είναι ήσυχα?
4)Είναι ακριβή η συντήρησή τους για ένα φοιτητή?
5) Τρώνε μόνο γατοτροφή ή μπορώ να τις ταίζω και αυτά που μένουν όπως τα σκυλιά?
Αυτά για την ώρα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

απαντω στις ερωτησεις σου...μεσα στο σπιτι τις εχεις,και αν εχεις περιφράξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το μπαλκονι..μπορουν να κανουν και καμια βολτα εκει...αν οχι..καλο θα ειναι να μην την αφηνεις εξω...γιατι δυστυχως πεφτουν συνεχεια γατακια απον το μπαλκονι,οταν δεν ειναι περιφραγμενα.
Για τις καταστροφες..καπως υπερβολικα ειναι αυτα..για να ακονισουν τα νυχια τους υπαρχουν ειδικα ονυχοδρομια...
Δεν πειραζει να μενουν καποιες ωρες στο σπιτι μονες τους,ολοι μας εχουμε τις δουλειες μας..δεν ειναι δυνατον να ειμαστε ολη την ωρα στο σπιτι..αρκει οταν γυριζουμε,να ασχολουμαστε και με αυτες τις ψυχουλες.
Ακριβη συντηρηση...χμ...θα βαλεις καταρχην τις πρωτες επισκεψεις στον γιατρο,αποπαρασιτωση..τα εμβολιακια..που ομως μετα γινονται μια φορα τον χρονο..την αμμο..και την τροφη,αλλα θα εχεις παντα στο μυαλο σου οτι μπορει να συμβει και κατι εκτακτο..μια αρρωστια πχ..δες και αυτο το αρθρο..https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσιος-κουμπαράς.220400/
και τελευταιο...σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ταιζεις τις γατες με αποφαγια..δες και εδω..τι δεν πρεπει να δινουμε στη γατα,,https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/ .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!!! Με κάλυψες απολύτωςΚαλησπερα.
απαντω στις ερωτησεις σου...μεσα στο σπιτι τις εχεις,και αν εχεις περιφράξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το μπαλκονι..μπορουν να κανουν και καμια βολτα εκει...αν οχι..καλο θα ειναι να μην την αφηνεις εξω...γιατι δυστυχως πεφτουν συνεχεια γατακια απον το μπαλκονι,οταν δεν ειναι περιφραγμενα.
Για τις καταστροφες..καπως υπερβολικα ειναι αυτα..για να ακονισουν τα νυχια τους υπαρχουν ειδικα ονυχοδρομια...
Δεν πειραζει να μενουν καποιες ωρες στο σπιτι μονες τους,ολοι μας εχουμε τις δουλειες μας..δεν ειναι δυνατον να ειμαστε ολη την ωρα στο σπιτι..αρκει οταν γυριζουμε,να ασχολουμαστε και με αυτες τις ψυχουλες.
Ακριβη συντηρηση...χμ...θα βαλεις καταρχην τις πρωτες επισκεψεις στον γιατρο,αποπαρασιτωση..τα εμβολιακια..που ομως μετα γινονται μια φορα τον χρονο..την αμμο..και την τροφη,αλλα θα εχεις παντα στο μυαλο σου οτι μπορει να συμβει και κατι εκτακτο..μια αρρωστια πχ..δες και αυτο το αρθρο..https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσιος-κουμπαράς.220400/
και τελευταιο...σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ταιζεις τις γατες με αποφαγια..δες και εδω..τι δεν πρεπει να δινουμε στη γατα,,https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/ .![]()
Αλλά το πρώτο άρθρο που διάβασα μου γέννησε κιάλες απορίες!!!1)Τι είναι Ονυχοδρόμια?!!!
2)Είναι απαραίτητο το σπιτάκι? Εγώ νόμιζα ότι κάνει ο καθένας από ένα αυτοσχέδιο(μια κούτα+μαξιλάρια)... Βασικά δεν έχω μάθει να καλομαθαίνω τόσο πολύ τα ζώα μου γιατί είχα σκυλί το οποίο το είχα στην αυλή. Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν το αγαπούσα! Ή Ότι γενικά δεν τα αγαπάω... Και τώρα όλα αυτά μου φαίνονται κάπως υπερβολικά...
3)Η στείρωση? Και αυτό δεν νομίζω να το κάνω
(μην με λιθοβολήσετε!)4) Μια διευκρίνηση για σιγουριά: Δηλαδή για ένα γατάκι χρειάζεται 6,5(γα την φθηνότερη μιλάω) ευρώ το μήνα σε κοκέτες με την δίκιλη σακούλα?
5)Η τουαλέτα τι είναι??? Είχα την εντύπωση ότι θα είχα έχα κασεδάκι με άμμο απλά...
Ελπίζω να μην φαίνομαι πολύ απάνθρωπος και αδιάφορος για τα γούστα σας εδώ...

Σημείωση: Βάζω πάντα και το οικονομικό γιατί δεν προκειται να έχω τις απαραίτητη βοήθεια από τους γονείς... ΤΙΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ονυχοδρομιο ειναι ενας στηλος..με σχοινι..που εκει ξυνουν τα νυχακια τους,για να μην τα ξυνουν στα επιπλακια σου..

το σπιτακι ,(μεσα στο σπιτι εννοειται.).βασικα ειναι αχρηστο...μαξιλαρακια αν εχεις..μια χαρα θα ειναι..ασε που αυτα κοιμουνται οπου τους καπνισει..
το πιο σημαντικο απο ολα..ειναι η στειρωση..πιστεψε με...δεν ειναι δυνατον να βασανιζεται το γατακι με ορμες,που δεν μπορει να ικανοποιησει..ουτε μπορεις να του φερνεις καθε λιγο θηλυκια για να ¨ξεδινει",.διοτι συμβαλουμε ετσι στη δημιουργια αδεσποτων..επισης τον προφυλασεις απο καποιους καρκινους..για δες εδω..
https://www.friendsofthecat.gr/index...iew=article&id=11:2009-09-03-08-44-56&catid=2
και εδω....https://paws.parosweb.com/articles/parion_fos-08-06.html
για την τουαλετα τους θα πρεπει να παρεις αμμολεκανη..(δεν κοστιζουν ακριβα) και να βαζεις μεσα ειδικη αμμο..εμενα αυτη που παιρνω,μου κοστιζει γυρω στα 10 ευρω το μηνα..περιπου..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ!!! Με κάλυψες απολύτωςΑλλά το πρώτο άρθρο που διάβασα μου γέννησε κιάλες απορίες!!!
1)Τι είναι Ονυχοδρόμια?!!!
2)Είναι απαραίτητο το σπιτάκι? Εγώ νόμιζα ότι κάνει ο καθένας από ένα αυτοσχέδιο(μια κούτα+μαξιλάρια)... Βασικά δεν έχω μάθει να καλομαθαίνω τόσο πολύ τα ζώα μου γιατί είχα σκυλί το οποίο το είχα στην αυλή. Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν το αγαπούσα! Ή Ότι γενικά δεν τα αγαπάω... Και τώρα όλα αυτά μου φαίνονται κάπως υπερβολικά...
3)Η στείρωση? Και αυτό δεν νομίζω να το κάνω(μην με λιθοβολήσετε!)
4) Μια διευκρίνηση για σιγουριά: Δηλαδή για ένα γατάκι χρειάζεται 6,5(γα την φθηνότερη μιλάω) ευρώ το μήνα σε κοκέτες με την δίκιλη σακούλα?
5)Η τουαλέτα τι είναι??? Είχα την εντύπωση ότι θα είχα έχα κασεδάκι με άμμο απλά...
Ελπίζω να μην φαίνομαι πολύ απάνθρωπος και αδιάφορος για τα γούστα σας εδώ...
Σημείωση: Βάζω πάντα και το οικονομικό γιατί δεν προκειται να έχω τις απαραίτητη βοήθεια από τους γονείς... ΤΙΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ!!!
βασικα ειναι πολυ ευκολο να μαθεις μια γατα να μη ξυνει τα νυχια της οπου βρισκει. Ακομα και ενα κομματι κορμο απο ξυλο να εχεις αντι για ονυχοδρομιο κανει πολυ καλα την δουλεια του.
2) το σπιτακι ειναι αχρηστο απο την στιγμη που θα ζει μεσα. Οι περισσοτεροι απο εμας τους εχουμε μαξιλαρια για γατες αλλα σε διαβεβαιωνω οτι ειναι πεταμενα λεφτα. Ο δικος μου πολυ σπανια παει εκει. Συνηθως κοιμαται οπου βρει! Αλλα αν απο την αλλη θελεις να κοιμαται στο σπιτακι της μπορεις να φτιαξεις μια κουτα με μαξιλαρι μεσα να αραζει (σε περιπτωση που δεν θελεις να ξοδευτεις)
3) χμμ, το πιο πιθανο ειναι να την στειρωσεις. Τα αρσενικα και σε μικροτερο βαθμο τα θηλυκα εχουν την ταση να μαρκαρουν με ουρα και ενιοτε με κοπρανα την περιοχη τους. Επιπλεον τα θηλυκα κυριως εχουν την ταση να φωναζουν ΠΟΛΥ δυνατα οταν εχουν οιστρο. Επισης και τα 2 τεινουν να το "σκανε" για αναζητηση συντροφου. Υποθετω πως δεν θελεις να συμβουν ολα αυτα. Τα θηλυκα επισης κινδυνευουν απο μια πολυ σοβαρη παθηση που λεγεται πυομητρα. Υποθετω οτι επειδη σκεφτεσαι το οικονομικο, δεν θελεις να ζευγαρωσεις την γατα και να εχεις να φροντιζεις ενα σωρο γατακια

4) χμμ οι τροφες αυτες ειναι μεν φθηνες αλλα μακροπροθεσμα θα πληρωσεις πολυ περισσοτερα σε επισκεψεις στον κτηνιατρο (ειναι κακες για την υγεια τους). Αν τους δινεις απο τις καλες κροκετες οι οποιες κοστιζουν πιο πολυ, θα τρωνε λιγοτερο, θα αρρωσταινουν λιγοτερο συχνα και συνεπως το κοστος θα σου βγαινει το ιδιο. Επισης τα στειρωμενα τρωνε 30% λιγοτερο απο τα αλλα, οποτε θα εξοικονομεις και τροφη
Ειναι σημαντικο να δινεις τροφη για γατες γιατι οι γατες χρειαζονται ταυρινη, συστατικο το οποιο υπαρχει σε πολυ μικροτερη ποσοτητα στις σκυλοτροφες και στα "αποφαγια". Περιστασιακα μπορεις να της δινεις βραστο κρεας, ή ακομα και ωμο, αλλα αυτα δεν πρεπει να αποτελουν βασικη διατροφη της γατας. Βασικα ωμα μπορεις να δινεις ως βασικη διατροφη, αρκει να περιεχουν και αλεσμενα κοκκαλα, καρδιες (για ταυρινη) και οργανα. Προσοχη ομως, πρεπει να ειναι απολυτα ισορροπημενη η διατροφη. Αν θες σου στελνω συνταγη, διαφορετικα ρωτα καποιον κτηνιατρο να σου δωσει
5) χρειαζεσαι μια πλαστικη λεκανη (παρε ανοιχτη που ειναι πιο φθηνη) και αμμο για γατες που σβωλιαζει (πιο οικονομικη). Αν παρεις αμμο που δεν σβωλιαζει τοτε θα πρεπει να πετας ολοκληρη την αμμο, ενω με την αμμο που σβωλιαζει απλα αφαιρεις τους σβωλους

Εμενα παντως δεν μου φαινεσαι αδιαφορος, το αντιθετο μαλιστα. Χαιρομαι πολυ που πανω απο ολα βαζεις το οικονομικο γιατι συνηθως αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Τα περισσοτερο εξοδα συνηθως γινονται σε εκτακτα περιστατικα που αφορουν ατυχημα ή ασθενεια. Καλο ειναι να βαζεις στην ακρη ενα μικρο ποσο καθε φορα για να μπορεσεις στο μελλον να καλυψεις τετοιου ειδους εξοδα. Καλωσηρθες λοιπον στην παρεα μας!!!
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος

Και εγώ φοιτήτρια είμαι και μάλιστα πρωτοετής.... μόλις μετακόμισα λοιπόν βρήκα απέναντι απο την πολυκατοικία ενα μικρο γατακι να καθεται με κινδυνο να το πατησουν τα αμαξια . Μπηκα λοιπον στο mycat και ειχα σχεδον τις ιδιες αποριες με εσενα. κυριως για το οικονομικο και για το οταν θα ειναι μονο του!
Μπορω να σου πω με περηφανεια οτι εχουμε κλεισει 1μιση μηνα περιπου συγκατοικησης με το γατακι και παρολο που περασε ενα πολυ δυσκολο χρονικο διαστημα 3 εβδομαδων εξαιτιας ενος αρκετα επικυνδινου ατυχηματος τρεχαματα στον κτηνιατρο΄κλπ και ναι τελικα τα λεφτα που ειχα στην ακρη για να παω για ψωνια
τα εδωσα στην γιατρο αλλα τι να κανουμε!
Μπορω να πω οτι δεν μετανοιωνω καθολου που το βουτηξα απο το δρομο και το εβαλα στο σπιτι!
ειναι φοβερη συντροφια. Και δεν ειναι κανενα τεραστιο σπιτακι φοιτητικο... Τον υπνο σου θα χασεις την πρωτη εβδομαδα αλλα μετα σιγα σιγα προσαρμοζεται
Οσο για την τροφη θα συμφωνησω με την sakura-chan και καλυτερα να παρεις μια λιγο πιο ακριβη τροφη αλλα θα σου κρατησει πιο πολυ και δεν θα δημιουργησει και μακροπροθεσμα προβληματα στο γατουλι.
Σπιτακι -κρεβατακι και τετοια αστο...μην παρεις
και εγω που πηρα τι καταλαβα...ουτε μια φορα δεν φιλοτιμηθηκε να κοιμηθει εκει
κοιμαται οπουδηποτε εκτος απο εκει...Μπορεις να του παρεις μερικα παιχνιδακια για να ασχολειται οταν θα λειπεις...
Παντως αυτο που λενε τα κοριτσια ...κρατα καποιες οικονομιες γιατι ποτε δεν ξερεις εχουν τρομερο δικιο!! Να τις ακους!

Στειρωση και εγω θα σου προτεινα να κανεις στην γατα! Και εγω του δικου μου εννοειται οτι θα του κανω...αληθεια γιατι δεν θελεις να γινει στειρωση;;;

Τωρα οσον αφορα το θεμα οικονομικο και φοιτητης! Εγω παιρνω απο τους γονεις μου 200 ευρω το μηνα(οικονομικη κριση αυτα ειναι
) αλλα τα βγαζω περα μια χαρα και οτι χρειαζεται καθε φορα το γατακι παιρνω και μερικες φορες και κατι τις παραπανω...
και στο σουπερμαρκετ παω και παιρνω οτι χρειαζομαι και για καφε παω και βολτες παω και κινηματογραφο παω και για να παρω κανενα ρουχο που ειδα και μου αρεσε ...Βεβαια το καλο με εμενα ειναι οτι δεν παω μπουζουκια(μπλιαχ απαισια
) ουτε για ατελειωτο κλαμπινγκ γιατι εε δεν ειμαι τετοιος τυπος προτιμω πιο χαλαρα πραγματα τι να κανουμε! Αλλα νομιζω αυτο ειναι ενα + στα χρηματα μου τον μηνα!αυταααα νομιζω!

Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pennylane, δεν ήθελα να κάνω στείρωση γιατί νόμιζα ότι εξυπηρετεί μόνο στην αποφυγή κάποιας ανεπιθύμητης σύλληψης(αλλά αφού το έχεις μέσα στο σπίτι είναι ανούσιο). Αλλά τώρα από ότι είδα βοηθούν και στο να αποτρέψουμε σεξουαλικές οργές.... Τι μαθαίνει κανείς!!!
Επίσης η τιμή της δεν είναι τραβηγμένη, οπότε εντάξει μια χαρά...
Είχα και την εντύπωση ότι είναι δύσκολη εγχείρηση και ότι μπορεί να καταλήξει σε δράματα. Ισχύει????
ΑΑΑΑ!!! Και άλλο πρόβλημα!!!!
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ?????????????????????????????????????

Τι γίνεται???????????????????
mary-babis
Δραστήριο μέλος

brigite
Διάσημο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

mickey mouse
Διάσημο μέλος
ΑΑΑΑ!!! Και άλλο πρόβλημα!!!!
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ?????????????????????????????????????![]()
Τι γίνεται???????????????????
Είναι μια πονεμένη ιστορία για την οποία μπορείς να διαβάσεις πάρα πολλά εδώ κι εδώ και σε πολλά άλλα άρθρα στο internet.
Το θέμα είναι οτι πρέπει να είναι κανείς απολυτα διεκδικητικός για το ζωάκι του όταν έρχεται αντιμέτωπος με το ανεγκέφαλο κατεστημένο.
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δυο σας!!!![]()
Pennylane, δεν ήθελα να κάνω στείρωση γιατί νόμιζα ότι εξυπηρετεί μόνο στην αποφυγή κάποιας ανεπιθύμητης σύλληψης(αλλά αφού το έχεις μέσα στο σπίτι είναι ανούσιο). Αλλά τώρα από ότι είδα βοηθούν και στο να αποτρέψουμε σεξουαλικές οργές.... Τι μαθαίνει κανείς!!!
Επίσης η τιμή της δεν είναι τραβηγμένη, οπότε εντάξει μια χαρά...
Είχα και την εντύπωση ότι είναι δύσκολη εγχείρηση και ότι μπορεί να καταλήξει σε δράματα. Ισχύει????
Η στειρωση απο οτι ξερω ειναι μια υποθεση ρουτινας για τους γιατρους! Πολυ λιγες περιπτωσεις εχω ακουσει να καταληξει η στειρωση με δραματα... Αλλα να πας σε κτηνιατρο που θα τον εμπιστευεσαι απολυτα

Αν ειναι αρσενικο το γατακι ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα σε σχεση με τα θηλυκα...απο οτι εχω ακουσει και απο γνωστους και φιλους δηλαδη

Τα κτελ αστα να πανε... εμενα δεν μου επιτρεπουν τον γατο μεσα μονο στις αποσκευες
Τους ειπα ενα ωραιοτατο στις αποσκευες να μπεις εσυ και εφυγα
οποτε μονο με την μανα μου πηγαινοερχομαι μερικα σαββατοκυριακα στο χωριο...οπως αυτο για παραδειγμα που ειναι οι εκλογες...
Ακου κει στις αποσκευες!!! Να βαλει τα παιδια του στις αποσκευες να δει τι καλα και χαρουμενα και φυσικα καθολου τρομαγμενα θα βγουν απο εκει...ελεος πια

Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι το δεύτερο είναι...Σιμο οι ερωτησεις που κανεις ,δειχνουν οτι εισαι ατομο ωριμο και υπευθυνο και μπραβο σου που δεν πηρες γατα πριν ενημερωθεις σωστα ,για τις υποχρεωσεις που θα εχεις απεναντι της......Αποτι ειδα στο προφιλ σου εισαι ακομα μαθητης λυκειου ,που σημαινει οτι ζεις για την ωρα τουλαχιστον ακομα με τους γονεις σου....κιοπως εγραψες τις μισουν τις γατες...Μηπως πρωτα πρεπει να ξεκαθαρισεις το θεμα αυτο και μετα να αποφασισεις....Εκτος κι αν σκοπευεις να την παρεις αργοτερα ,πιθανον σαν φοιτητης πλεον και μακρυα απο την πολη σου,οποτε παω πασο.![]()
Απλά μου αρέσει πολύ να προτρέχω και να εξετάζω καλά τα πράγματα. Οπότε πρακτικά οι συμβουλές σας θα μου χρεισημεύσουν μετά από 2 περίπου χρόνια!!! Αλλά από ότι βλέπω είναι δύσκολα τα πράγματα... Ειδικά με τις μετακινήσεις
Γιατί (μένω Σέρρες) αν περάσω Θεσσαλονίκη θα μπορώ όλο και κάποιον γνωστό να βρίσκω που να μπορεί να με φέρει, αλλά αν είμαι μακριά??? Μάλλον με τρένο. Δεν ξέρω...Εγώ θέλω να επιμείνω λίγο στις ώρες που μένουν σπίτι μόνα τους... Τι κάνουν??? Η αδερφή σε μια περίοδο ήθελε να πάρει σκυλί. Μετά όμως σκέφτηκε ότι θα είναι πολλές ώρες κλεισμένο μέσα και θα γαβγίζει και και και και και... Εγώ έχω την εντύπωση ότι οι γλατες από την φύση τους είναι δεν είναι τόσο δραστήριες όσο τα σκυλιά και ότι τους αρέσει να τεμπελιάζουν. Ισχύει??? Επίσης όλοι λένε ότι δεν "δένονται" τόσο με τα αφεντικά τους και την άλλη κλασική φράση: " Η γάτα από την μια θα την έχεις αγκαλιά και όλα καλά και από την άλλη θα γυρίσει να σε γρατσουνίσει "... Τι λέτε για αυτό
???? Και κάτι άλλο

Με τις τρίχες τι γίνεται? Δεν είμαι κανένας παστρικός ή μυγιάγκικτος αλλά έτσι εγκυκλοπαιδικά μωρέ να ξέρουμε...
Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Ναι το δεύτερο είναι...Απλά μου αρέσει πολύ να προτρέχω και να εξετάζω καλά τα πράγματα. Οπότε πρακτικά οι συμβουλές σας θα μου χρεισημεύσουν μετά από 2 περίπου χρόνια!!! Αλλά από ότι βλέπω είναι δύσκολα τα πράγματα... Ειδικά με τις μετακινήσεις
Γιατί (μένω Σέρρες) αν περάσω Θεσσαλονίκη θα μπορώ όλο και κάποιον γνωστό να βρίσκω που να μπορεί να με φέρει, αλλά αν είμαι μακριά??? Μάλλον με τρένο. Δεν ξέρω...
Εγώ θέλω να επιμείνω λίγο στις ώρες που μένουν σπίτι μόνα τους... Τι κάνουν??? Η αδερφή σε μια περίοδο ήθελε να πάρει σκυλί. Μετά όμως σκέφτηκε ότι θα είναι πολλές ώρες κλεισμένο μέσα και θα γαβγίζει και και και και και... Εγώ έχω την εντύπωση ότι οι γλατες από την φύση τους είναι δεν είναι τόσο δραστήριες όσο τα σκυλιά και ότι τους αρέσει να τεμπελιάζουν. Ισχύει??? Επίσης όλοι λένε ότι δεν "δένονται" τόσο με τα αφεντικά τους και την άλλη κλασική φράση: " Η γάτα από την μια θα την έχεις αγκαλιά και όλα καλά και από την άλλη θα γυρίσει να σε γρατσουνίσει "... Τι λέτε για αυτό????
Και κάτι άλλο
Με τις τρίχες τι γίνεται? Δεν είμαι κανένας παστρικός ή μυγιάγκικτος αλλά έτσι εγκυκλοπαιδικά μωρέ να ξέρουμε...
Δυο χρονια;;; προτρεχεις προτρεχεις

Οχι καλα κανεις και ενημερωνεσαι! Αλλοι περνουν πρωτα την γατα μετα ενημερωνονται και καταληγει ενα πλασματακι στον δρομο!! Μπραβο σου!
Στα τρενα μετρο κτλ δεν εχουν προβλημα νομιζω

Οταν ειναι μονα τους τι κανουν...χμμμμ... Κοιμουνται!!!

Οντως τα σκυλακια θελουν μεγαλυτερη προσοχη...βολτες τρεις τεσσερις φορες την ημερα και καθολου πολλες ωρες μονα τους ... ενω οι γατες..αχ αυτες οι γατες...εγω ας πουμε καποιες μερες λειπω απο το πρωι μεχρι το βραδυ στην σχολη και το χρυσουλι μου με περιμενει στον καναπε μολις μπαινω με μισανοιχτα ματακια...και εγω ειχα το ιδιο θεμα δεν ηθελα να το αφηνω μονο του...ρωτα τα κοριτσια να δεις...η βασικη μου απορια η μοναξια καποιες ωρες ...ηταν...

Αλλα τωρα συνηθισα...μπορει να μενει μονο του μωρε παιζει κοιμαται...να του εχεις φαγακι και φυσικα νερακι στο μπολ και ολα καλα μην ανυσηχεις

Οποτε ναι οι γατες ειναι τεμπελες...οχι οταν ειναι μικρα τοτε
φερνουν τον χαμο... αλλα μολις μεγαλωσουν λιγο ειναι τεμπελιτσες...Οσο για τα αφεντικα...οι γατες δενονται μια χαρα μαζι τους τριβονται κοιμουνται αγγαλιτσα χουρχουριζουν κανουν πατουσακια κουτουλιτσες αγγαλιτσες...(ο δικος μου τουλαχιστον)

Ναι μπορει καποια στιγμη να της ερθει...νευρακια νευρακια
και να χωσει κανενα χαστουκι αλλα μονο αν την ενοχλησεις οταν δεν θελει εκεινη η αν γινει πανω στο παιχνιδι

Με τις τριχες απλα χτενιζεις βουρτσιζεις και μαδαει πολυ λιγοτερο dont worry!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
και εγω ετσι..προτρεχω,και τα ψαχνω τα πραγματα.Καλα κανεις..Ακου βρε...αλλο ο σκυλος και αλλο η γατα,οι γατες οντως δεν εχουν προβλημα με τις ωρες που λειπουμε..αρκει να τους δινουμε την πρεπουσα σημσια και τηναγαπη μας οταν ειμαστε σπιτι..βεβαια,αργοτερα μπορειςνα βαλεις και ενα 2ο γατακι μεσα,που ειναι η τελεια λυση για να μην μενει μοναχουλι του.

Δυστυχως υπαρχουν παρα πολλοι μυθοι γυρω απο τη γατα,,και βεβαια δενεται με τον ιδιοκτητη της,απλα η γατα ΔΕΝ εχει την ιδια συμπεριφορα με το σκυλο,γιατι απλουστατα ειναι 2 εντελως διαφορετικα ειδη..ειναι σαν να συγκρινουμε ελεφαντα με αγελαδα...ο σκυλος ,πρεπει να παραδεχτουμε,οτι εχει μια δουλοπρεπεια..ενω η γατα μια ανεξαρτησια..αυτο ομως δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την αγαπη που τρεφει σε εμας..πιστεψε με...εχω δει φοβερες εκδηλωσεις αγαπης απο γατες...ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ πλασματα,και αν τελικα αποκτησεις..θα μας θυμηθεις..

Με τις τριχες,απλα θελει ενα ρολακι..λιγο περισσοτερο σκουπισμα και ξεσκονισμα.Ομως δεν υπαρχει κανενας απολυτως φοβος για την υγεια μας..αν η γατα ειναι αποπαρασιτωμενη,μενει αποκλειστικα μεσα.και.δεν τρεφεται με ωμο κρεας..δεν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος..
ΥΓ..αν εχεις επιλογη τρενου..δεν εχεις προβλημα..αλλα να ξερεις οτι μπορεις να την αφηνεις για μερικες μερες και μονη της σπιτι,εγω ετσι κανω..με μπολικη τροφη,νερο σε σκυλοποτιστρα,καθαρη αμμο κλπ..δηλαδη δεν ειναι παντα απαραιτητο σε ολες σου τις μετακινησεις να την παιρνεις μαζι σου..
ΥΓ..χαχαχαχα..τωρα το ειδα αυτο...μη μου πεις οτι εχεις βαλει τον Βασιλη..για αβαταρ;;; χαχαχαχ..ειναι ο αγαπημενος μου ελληνας τραγουδιστης..

Σίμος53101
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πςςςς!!! Αυτά είναι!!! ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ Σ' ΑΚΟΥΜΕΣιμο...μου μοιαζεις πολυ..και εγω ετσι..προτρεχω,και τα ψαχνω τα πραγματα.Καλα κανεις..
Ακου βρε...αλλο ο σκυλος και αλλο η γατα,οι γατες οντως δεν εχουν προβλημα με τις ωρες που λειπουμε..αρκει να τους δινουμε την πρεπουσα σημσια και τηναγαπη μας οταν ειμαστε σπιτι..βεβαια,αργοτερα μπορειςνα βαλεις και ενα 2ο γατακι μεσα,που ειναι η τελεια λυση για να μην μενει μοναχουλι του.
Δυστυχως υπαρχουν παρα πολλοι μυθοι γυρω απο τη γατα,,και βεβαια δενεται με τον ιδιοκτητη της,απλα η γατα ΔΕΝ εχει την ιδια συμπεριφορα με το σκυλο,γιατι απλουστατα ειναι 2 εντελως διαφορετικα ειδη..ειναι σαν να συγκρινουμε ελεφαντα με αγελαδα...ο σκυλος ,πρεπει να παραδεχτουμε,οτι εχει μια δουλοπρεπεια..ενω η γατα μια ανεξαρτησια..αυτο ομως δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την αγαπη που τρεφει σε εμας..πιστεψε με...εχω δει φοβερες εκδηλωσεις αγαπης απο γατες...ειναι ΥΠΕΡΟΧΑ πλασματα,και αν τελικα αποκτησεις..θα μας θυμηθεις..
Με τις τριχες,απλα θελει ενα ρολακι..λιγο περισσοτερο σκουπισμα και ξεσκονισμα.Ομως δεν υπαρχει κανενας απολυτως φοβος για την υγεια μας..αν η γατα ειναι αποπαρασιτωμενη,μενει αποκλειστικα μεσα.και.δεν τρεφεται με ωμο κρεας..δεν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος..
ΥΓ..αν εχεις επιλογη τρενου..δεν εχεις προβλημα..αλλα να ξερεις οτι μπορεις να την αφηνεις για μερικες μερες και μονη της σπιτι,εγω ετσι κανω..με μπολικη τροφη,νερο σε σκυλοποτιστρα,καθαρη αμμο κλπ..δηλαδη δεν ειναι παντα απαραιτητο σε ολες σου τις μετακινησεις να την παιρνεις μαζι σου..
ΥΓ..χαχαχαχα..τωρα το ειδα αυτο...μη μου πεις οτι εχεις βαλει τον Βασιλη..για αβαταρ;;; χαχαχαχ..ειναι ο αγαπημενος μου ελληνας τραγουδιστης..![]()

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι το δεύτερο είναι...Απλά μου αρέσει πολύ να προτρέχω και να εξετάζω καλά τα πράγματα. Οπότε πρακτικά οι συμβουλές σας θα μου χρεισημεύσουν μετά από 2 περίπου χρόνια!!! Αλλά από ότι βλέπω είναι δύσκολα τα πράγματα... Ειδικά με τις μετακινήσεις
Γιατί (μένω Σέρρες) αν περάσω Θεσσαλονίκη θα μπορώ όλο και κάποιον γνωστό να βρίσκω που να μπορεί να με φέρει, αλλά αν είμαι μακριά??? Μάλλον με τρένο. Δεν ξέρω...
Εγώ θέλω να επιμείνω λίγο στις ώρες που μένουν σπίτι μόνα τους... Τι κάνουν??? Η αδερφή σε μια περίοδο ήθελε να πάρει σκυλί. Μετά όμως σκέφτηκε ότι θα είναι πολλές ώρες κλεισμένο μέσα και θα γαβγίζει και και και και και... Εγώ έχω την εντύπωση ότι οι γλατες από την φύση τους είναι δεν είναι τόσο δραστήριες όσο τα σκυλιά και ότι τους αρέσει να τεμπελιάζουν. Ισχύει??? Επίσης όλοι λένε ότι δεν "δένονται" τόσο με τα αφεντικά τους και την άλλη κλασική φράση: " Η γάτα από την μια θα την έχεις αγκαλιά και όλα καλά και από την άλλη θα γυρίσει να σε γρατσουνίσει "... Τι λέτε για αυτό????
Και κάτι άλλο
Ισχύει. Αλλά γι'αυτό μας αρέσουν
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ισχύει. Αλλά γι'αυτό μας αρέσουν
σε ποιο πραγμα αναφερεσαι;;στο οτι μπορει να σε γρατζουνισουν..ναι.,.στο οτι δεν δενονται με τον ιδιοκτητη τους..καθετα ΟΧΙ...απλα εχει εντελως διαφορετικη συνπεριφορα απο τον σκυλο...και πως θα μπορουσαν να εχουν την ιδια συμπεριφορα;; μιλαμε για διαφορετικα ειδη ζωων...

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
)Να πάρεις γάτα τέλος.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Στα καλα καθουμενα δεν προκειται να σε γρατζουνησει. Συνηθως αποκτας μερικες γρατζουνιες οταν παιζεις μαζι με την γατα με τα χερια σου. Ο δικος μου εχει να με γρατζουνησει μηνες! Οτι σημαδια εχω στα χερια μου ειναι απο δαγκωμα γιατι παιζω με τα χερια μου και παλευω μαζι του και με δαγκωνει (πανω στο παιχνιδι)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool