Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

το αριστερο ημισυ

το δεξι ημισυ

https://i42.photobucket.com/albums/e323/rosylady/th_3-3.jpg
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
ευτυχως ειναι σχετικα ψηλα το ενυδρειο,οποτε δεν μπορει να σκαρφαλωσει πανω και να το παρατηρησει περισσοτερο.παλιοτερα που ειχα ενα ενυδρειο πανω στο γραφειο μου,ανεβαινε συνεχεια εκει και κολλαγε τη μουρη της στο τζαμι για να παρατηρει τα ψαρια(τα οποια φυσικα ειχαν καταστρεσαριστει
)ετσι μετακομισε το ενυδρειο και ησυχασαν και τα ψαρακια και η Τσικι
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θα κοστισε πολυ ομως;
Γωγω
Δραστήριο μέλος
να το χαιρεσε...

ladycat
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι,εχει φωτισμο,μη φανταστεις ομως τιποτα ιδιαιτερο,μονο μια λαμπα.τα φυτα που εχει ειναι απο τα πλεον ευκολα,δε βαζω καν λιπασμα.
οσο για το κοστος,το ενυδρειο ηταν προσφορα του καρφουρ,100 ευρω με τη βαση.βεβαια ο εξοπλισμος(φιλτρο,θερμοστατης)ηταν για πεταμα,πολυ κακης ποιοτητας.οποτε βαλε αλλα 100 ευρω περιπου τον εξοπλισμο.και μετα αμμος,ξυλα,φυτα,τα οποια δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα,και φυσικα κανονιζεις το τι θα βαλεις αναλογα και με το πορτοφολι σου.υπαρχουν αλλα ενυδρεια που ειναι πανακριβα για να στηθουν.μπορεις ομως και με λιγα χρηματα να φτιαξεις ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα

Ismini
Διάσημο μέλος
Γωγω
Δραστήριο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Σκέφτομαι να το χαρίσω γιατί πιάνει πολύ χώρο!καιρος να το βγαλεις ismini...![]()

Γωγω
Δραστήριο μέλος

RedCat
Διάσημο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειχε οδερφος μου παλια ενα μεγαλο ενυδρειο και ειχε διαφορα ψαρια (ηταν χομπυ του) και το παπαγαλακι που ειχαμε βουτουσε μεσα και κολυμπουσε
Εγω το ειχα δει πρωτη να παιρνει φορα ενω πετουσε και να βουταει, και δεν με πιστευαν στην αρχη μεχρι που το ειδαν! 
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Ισμηνη,μπορεις να το ξανασκεφτεις παντως.σκεψου κιολας οτι αν εισαι ευσυνειδητος χομπιστας οι συνθηκες που θα εξασφαλιζεις στα ψαρακια σου θα ειναι οι καλυτερες δυνατες.αν ολα γινουν σωστα,κι εχεις ενα σταθερο "συστημα"ο κινδυνος αρρωστιας μειωνεται.ακομα ομως κι οταν εμφανιζονται αν γινει σωστη αναγνωριση ειναι δυνατον να θεραπευτουν τα ψαρακια χωρις να τα χασεις.
ενα πολυ καλο φορουμ για ενυδρεια ειναι το https://www.aquatek.gr
μαλιστα διοργανωνουμε και συναντησεις καθε κυριακη,οποτε θα μπορουσες να ερθεις στο χωρο του συλλογου(γεματος ενυδρεια)να παρεις και ιδεες

Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειπα να μοιραστω μαζι σας μερικες φωτο απο το ενα απο τα δυο ενυδρεια μου.ειναι περιπου 80 λιτρα,φιλοξενει ενα χρυσοψαρο(ειχα αλλο ενα που δυστυχως πεθανε)αυτη τη στιγμη,αλλα συντομα θα μπουν αλλα 2.τα φυτα ειναι ολα αληθινα![]()
Καλημέρα Mariel.
Σκοπεύω να φτιάξω και εγώ ένα ενυδρείο στο μέλλον στο νέο μας σπίτι. Εάν ενδιαφέρεσαι, έχω έναν φίλο τον Ανδρέα που έχει μαγαζί όπου εκτρέφει χρυσόψαρα και αλλά είδη. Στον συνιστώ. Είναι παρά πολύ καλός, έμπειρος, προσεκτικός και καθαρός. Ισως και ο καλυτερος σε ολη την Αθηνα. Οτιδήποτε απορίες έχεις, μπορείς να τον ρωτήσεις.
Να πάρεις μονομάχους! Είναι αρκετά κοινωνικά ψαριά και πανέμορφα!!!
Δες και το site του: https://www.hydrocosmos.gr/
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Να πάρεις μονομάχους! Είναι αρκετά κοινωνικά ψαριά και πανέμορφα!!!
οι μονομαχοι οχι μονο δεν ειναι κοινωνικα ψαρια,αλλα ακριβως το αντιθετο!ειναι τελειως μοναχικα!στο λεω γιατι επι 1-2 χρονια ασχολιομουν μονο με αυτα,αναπαραγωγες κτλ.ειχα μαλιστα παει και στη γερμανια για να φερω ποικιλιες που δεν υπαρχουν στην Ελλαδα(μιλαμε για πολλη τρελλα
)δυστυχως ομως λογω της αντικοινωνικοτητας τους,η αναπαραγωγη τους ειναι τρομερα χρονοβορα και δυσκολη.θελει το καθενα το δικο του χωρο,γιατι αλλιως αρχιζουν οι καυγαδες.μονο τα θηλυκα απο την ιδια γεννα μπορουν να κρατηθουν μαζι,κι αυτο σε καποιες περιπτωσεις.σε κοινωνικο ενυδρειο δεν κανουν με τιποτα,αφενος γιατι δεν αντεχουν τη δυνατη ροη νερου που προκαλει το φιλτρο,κι αφετερου γιατι δεν κανουν με αλλα ψαρια.αν τα υπολοιπα εχουν φουντωτες πολυχρωμες ουρες,π.χ.γκαπυ,τα περνανε για μονομαχους και τα σκοτωνουν(το εχω δει να συμβαινει οταν πρωτοξεκινησα και ακολουθησα δυστυχως τις οδηγιες μαγαζατορα),ενω αν τα υπολοιπα ψαρια ειναι πολυ κινητικα(οι μονομαχοι ειναι πολυ αργοι κολυμβητες)και τους αρεσει να τσιμπολογανε την ουρα του μονομαχου,αυτος κινδυνευει...
οσο για τον υδροκοσμο,προσωπικα δεν εχω παει ποτε,εχω ακουσει ομως οτι ειναι καταπληκτικο μαγαζι,ο ιδιοκτητης ξερει πολλα και εχει μεγαλη ποικιλια.παρ'ολα αυτα,λενε οτι οι τιμες ειναι πολυ πολυ τσουχτερες,και λογω μιας κοντρας με το συλλογο,οσα μελη του πανε εκει,συναντανε μια πολυ "αποτομη" αντιμετωπιση.αυτος ειναι κι ο λογος που δεν δοκιμασα ποτε να παω εκει
aiorasky,εχεις σκεφτει τι ψαρια θα βαλεις?το ξερω οτι ειναι δυσκολο(ολοι αυτο παθαινουμε στην αρχη,ενθουσιαζομαστε και μας πιανει ανυπομονησια),αλλα ενα γερο ψαξιμο πριν ξεκινησεις θα σε σωσει απο πολλα προβληματα αργοτερα.χρειαζεται σωστο στρωσιμο του φιλτρου πριν ξεκινησεις και σωστη επιλογη ψαριων.πρωτα επιλεγεις τα ψαρια που θα βαλεις,και στη συνεχεια,με βαση αυτο,διαλεγεις το πως θα διακοσμησεις το ενυδρειο σου.πολυ σημαντικος ειναι ο σωστος συνδυασμος ψαριων και ο υπολογισμος του τελικου μεγεθους τους σε σχεση με το μεγεθος του ενυδρειου.μην εμπιστευτεις αυτα που θα σου πουν στα μαγαζια. δυστυχως οι περισσοτεροι νοιαζονται μονο να πουλησουν και θα καταληξεις αν τους ακουσεις με εναν πολυ κακο συνδυασμο ψαριων(το βλεπουμε καθε μερα στο συλλογο).στη θεσσαλονικη γινονται καθε κυριακη συναντησεις.μπορεις να συννενοηθεις με τη gwgw για το που και ποτε για να σου δωσουν καιτα παιδια εκει ο,τι πληροφορια θελεις!!
Γωγω
Δραστήριο μέλος

aiorasky ευχαριστως να σε βοηθησουμε σε οτι μπορουμε...
βρισκομαστε καθε πρωτη κυριακη του μηνα..οπου μπορεις να παρεις και κλαδεματα για το καινουργιο σου ενυδρειο...αλλα και πολλες συμβουλες απο μεγαλους χομπυστες...(δεν εννοω στην ηλικια!!!

)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Να σκεφτειτε οτι ημουν τοσο ασχετη που οταν ειδαμε το ενα να εμφανιζει συμπτωματα αρωστιας, και να επιλεει ανασκελα νομιζαμε οτι κοιμαται!!! τελικα δεν ηταν υπνος...
Εγω τα ειχα παρει ενα πολυ καλο pet shop στο Χαλανδρι το Pet Champion. Ηταν πολυ επεξηγηματικοι και μας βοηθησαν αλλα δεν τα προλαβαμε.
Παρολο που χωρισαμε τα αρωστα και ριξαμε ειδικο φαρμακο, πεθαναν ολα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool