Ενώ στείρωσα τον γάτο μου έχει τάσεις φυγής εδώ και πολλούς μήνες!

κατανιδου ιωαννα

Νεοφερμένο μέλος

Η κατανιδου ιωαννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
ολα ξεκινησαν οταν απο λαθος μου ενω ανοιξα την εξωπορτα ,δεν προσεξα και η περιεργια του γατου μου τον οδηγησε εξω απο το σπιτι ,με αποτελεσμα να τον μαζευω απο τις σκαλες της οικοδομης του κατω οροφου...και ενω εγινε αρκετες φορες,και απο φοβο μετα απο λιγο επεστρεφε,απο ενα σημειο και μετα οχι μονο δεν επεστρεφε αλλα τον εβρισκα μετα απο πεντε λεπτα στο υπογειο.αποφασισα λοιπον να μην τον αφησω ξανα να βγει..και τοτε αρχισαν τα προβληματα...καθε μερα γρατζουναει την πορτα και νιαουριζει..κλαιει ,θελει να βγει εξω και τωρα μολις μπω στο σπιτι η μολις ανοιξω την πορτα για να μπει καποιος ,αυτος περνωντας κατω απο τα ποδια μου βγαινει εξω και αντε να τον πιασεις!υιοθετησαμε μια ακομα γατουλα και εχει παρεα,την αγαπαει και παιζουν απιστευτα μαζι αλλα αυτο δεν του αρκει.... τον μαλωνω αλλα δεν μου δινει σημασια...πως μπορω να διορθωσω το λαθος μου χωρις να χαλασω την σχεση μου με τον γατο μου?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ολα ξεκινησαν οταν απο λαθος μου ενω ανοιξα την εξωπορτα ,δεν προσεξα και η περιεργια του γατου μου τον οδηγησε εξω απο το σπιτι ,με αποτελεσμα να τον μαζευω απο τις σκαλες της οικοδομης του κατω οροφου...και ενω εγινε αρκετες φορες,και απο φοβο μετα απο λιγο επεστρεφε,απο ενα σημειο και μετα οχι μονο δεν επεστρεφε αλλα τον εβρισκα μετα απο πεντε λεπτα στο υπογειο.αποφασισα λοιπον να μην τον αφησω ξανα να βγει..και τοτε αρχισαν τα προβληματα...καθε μερα γρατζουναει την πορτα και νιαουριζει..κλαιει ,θελει να βγει εξω και τωρα μολις μπω στο σπιτι η μολις ανοιξω την πορτα για να μπει καποιος ,αυτος περνωντας κατω απο τα ποδια μου βγαινει εξω και αντε να τον πιασεις!υιοθετησαμε μια ακομα γατουλα και εχει παρεα,την αγαπαει και παιζουν απιστευτα μαζι αλλα αυτο δεν του αρκει.... τον μαλωνω αλλα δεν μου δινει σημασια...πως μπορω να διορθωσω το λαθος μου χωρις να χαλασω την σχεση μου με τον γατο μου?:/:
Αααχχ... Δύσκολο! Δεν ξέρω γαμώτο! Ελπίζω με τον καιρό να ξεχαστεί!... Εσύ έχεις κάνει ό,τι μπορείς για να έχει ένα δελεαστικό περιβάλλον και συντροφιά...Είναι γλυκιά η άτιμη η ελευθερία... Ελπίζω περνώντας ο χρόνος να ατονίσει το ενδιαφέρον του, αφού είναι στειρωμένος κιόλας ... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ όντως δύσκολο και δεν ξέρω την απάντηση, απλά από αυτά που εχω διαβάσει εδώ μέσα, μήπως θα είχε νόημα να τον πηγαίνεις βόλτα....
Δύσκολο για μια γατούλα αλλά μερικές φορές πετυχαίνει. Αν έχεις χρόνο ίσως αξίζει να το δοκιμάσεις, οπότε: λουράκι καλό, λιχουδιές για επιβράβευση και σταθερότητα στο χρόνο και στη διαδρομή. Αλλιώς μάλλον ο χρόνος θα είναι φίλος σου και σιγά σιγά θα ξεχάσει την συμπεριφορά αυτή. Αν δεν είναι στειρωμένος, ίσως βοηθήσει και αυτό.

νομιζω οτι αν τον πηγαινω βολτες ,τοτε ειναι που δεν θα συμμαζευεται,θα με περιμενει με το ρολοι στο χερι οταν επιστρεφω,να τον παω βολτα:mpinelik:!!!ασε που ειναι μακροτριχος λευκος...τον φανταζεσαι να σουλατσαρει μεσα στις λασπες και στις βρωμιες?συν του οτι θα τρομαξει με κανεναν σκυλο και θα τον ψαχνω στον κατω μαχαλα....δεν νομιζω οτι θα βοηθουσε και πολυ:(

Ετσι πιστευω και εγω.Ειναι οπως τα γλυκα..αν δεν τα δοκιμασουμε,δεν τα ζηταμε.Πιστευω οτι σιγα σιγα θα προσαρμοστει,οπως και τα περισσοτερα που βρισκουμε και τα υιοθετουμε.Υπομονη και χρονο χρειαζεται.:)

σχεδον καθε βραδυ πλεον αρχιζει και νιαουριζει ,γρατζουναει τα επιπλα ,ειναι ανησυχος.σχεδον την ιδια ωρα παντα και για μιαμιση ωρα,μεχρι να ξημερωσει.τον μαλωνω και δεν ακουει.συνεχιζει να νιαουριζει ...σημερα ξεκινησε να νιαουριζει και την μερα.παει στην εξωπορτα και την γρατζουναει ,θελει να βγει εξω.παραμονευει και μολις ανοιξει ,το σκαει.δεν τον χωραει ο τοπος!θελει να φυγει!με κοιταει με παραπονο.εχτες επιχειρησα να τον παω βολτα με λουρακι..με το που βγηκαμε εξω ,αρχισε να αγριευει!ετσι, τον ανεβασα παλι σπιτι.Δεν ξερω τι αλλο να κανω!μιλησα με την κτηνιατρο και μου ειπε οτι μπορει να βοηθησει ενα σκευασμα με φερομονες.ισως λεει ,τον ηρεμησουν ,αλλα ουτε και ευτη δεν μπορει να καταλαει τι του συμβαινει!εχω αρχισει να τρελαινομαι,σημερα με πιασανε τα κλαματα,ηρθε διπλα μου και νιαουριζε.σας παρακαλω,αν καποιος εχει περασει το ιδιο με την γατουλα του ας μου πει και μενα τι μπορει να συμβαινει?αν δεν του αρεσει εδω που μενει ,δεν θελω και να τον κραταω με το ζορι!:no::no:

Πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να σε συμβουλεύσει για ένα γάτο που κλαίει και θέλει να βγαίνει έξω. Η δικιά μου περίπτωση είχε θλιβερό τέλος με τον Rico μου. Τον μάζεψα από το δρόμο μικρούλικο (2 μηνών) και κάποια μέρα αφού χόρτασε το σπίτι και το εξοχικό έκλαιγε και ήθελε να βγαίνει έξω. Μου έκανε απεργία πείνας, δεν έτρωγε καθόλου, μόνο νερό και αυτό πότε-πότε. Καθόταν μπροστά στη τζαμαρία και όλο νιαούριζε κοιτώντας έξω. Μέρα νύχτα είχα το ίδιο μαρτύριο και τον λυπόμουνα. Μια μέρα τον άφησα να βγει και ήταν ο πιο ευτυχισμένος γάτος. Ήταν στειρωμένος. Βόλτες στη γειτονιά, όλοι τον ήξεραν, τα πιτσιρίκια τον λάτρευαν. Όταν τον φώναζα παρουσιαζόταν από το πουθενά αλλά ....... κάποτε ο Rico δεν επέστρεψε. Κι ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής μου.
https://www.mypetz.gr/o-%CF%84%CE%...1%CE%B1-62921/

Δυο μήνες τον έψαχνα στη Σαλαμίνα κυρίως μετά τα μεσάνυχτα που ήξερα πως πάντα ήταν ξύπνιος σε σημείο που σε μακρινή γειτονιά από το σπίτι μου κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία και ένα βράδυ σε ερημικό μέρος μου έκαναν μπλόκο δύο περιπολικά.

Θέλω να καταλήξω γράφοντας σου πως είναι δίκοπο μαχαίρι τέτοιες περιπτώσεις. Και στις περισσότερες φορές βλέπεις ένα ευτυχισμένο μεν γάτο, το τελικό όμως αποτέλεσμα για μας είναι μια απέραντη θλίψη, γιατί ένας γάτος στο δρόμο πάντα θα κινδυνεύει. Ακόμα ζω με τις ενοχές μου ότι εγώ τον σκότωσα γιατί είχα την (λανθασμένη) εντύπωση πως δεν ανταποδίδεις την αγάπη του φίλου σου, με φυλακή που δεν αντέχει, αλλά του προσφέρεις και δικαιώματα ελευθερίας που αυτός απαιτεί.

λυπάμαι πολύ για τον ρίκο. όμως υπάρχει και η περίπτωση να τον έχει μαζέψει κανείς νομίζοντας πως είναι αδέσποτο.

ιωάννα, αν ο γάτος σου είναι στειρωμένος δε θα φύγει. κι αν μένεις κάπου χωρίς πολλά αμάξια και δρόμους, μπορείς να τον αφήνεις να βγαίνει, όχι πάντως άφοβα. αν έχεις μεγάλο κήπο μπορείς να τον βγάζεις εξω και να κάθεσαι μαζί του

μενω σε διαμερισμα στον τεταρτο οροφο.οταν το σκαει τον βρισκω στο υπογειο να νιαουριζει και μολις με βλεπει ερχεται και τριβεται στα ποδια μου...τον παιρνω αγκαλια και δειχνει ανακουφηση ,ανεβαινουμε με το ασανσερ και με το που ανοιγει η πορτα μπαινει στο διαμερισμα,αμεσως μετα θελει παλι το ιδιο.Ειναι αδυνατον να τον αφησω στο δρομο μονο του,θα φρικαρει!ασε που σιγουρα θα τον μαζεψουν(περσικος λευκος και κουκλος!).σημερα δοκιμασα την μεθοδο του ψεκασματος με νερο(μολις παει στην εξωπορτα και νιαουριζει,τον ψεκαζω με ενα μικρο ψεκαστιρι και φευγει τρεχοντας).....μπορει για καποιους να ειναι ανορθοδοξη μεθοδος,αλλα αυτη τη στιγμη μονο αυτη τη λυση εχω.!!!!!!!
αυριο θα παω απο την κτηνιατρο μου να μου δωσει αυτο το σκευασμα με τις φερομονες και μετα στον δικο μου γιατρο για να εφοδιαστω με υπογλωσσια ηρεμηστικα για να αντεξω(αστιευομαι)....

Μαυρούλη σ' ευχαριστώ. Κι ο Rico ήταν σε κήπο. Τις πρώτες μέρες έτρεχε μέσα σ' αυτόν κυνηγώντας πεταλουδίτσες κι ότι άλλο πετούσε πάνω από το χώμα. Το βράδυ ήταν η καλύτερη του. Έβλεπε πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε και ορμούσε μέσα στα λουλούδια. Μετά όμως (έτσι είναι τα γατιά, γι αυτό λέμε "η περιέργεια έφαγε την γάτα" ) βαριόταν τον κήπο και "πάμε για άλλες πολιτείες" να δει κι εκεί άλλα ιπτάμενα να μυρίσει νέο χώμα.
Ο κτηνίατρος επιμένει μέχρι σήμερα. Στειρωμένος γάτος δεν φεύγει από το σπίτι του. Ο Rico σκοτώθηκε από αυτοκίνητο ή από σκύλο, ή έφυγε από φόλα, ή τον πήραν κάποιοι. Το πρώτο 24ωρο ρώτησα ΟΛΗ τη γειτονιά κανένας δεν τον είδε, 48 ώρες μετά πήγα στον Δήμο και βρήκα τους υπαλλήλους που αδειάζουν τους κάδους αν είδαν κανένα νεκρό γατάκι στους δρόμους της γειτονιάς μου. Η απάντηση τους ήταν ένα κατηγορηματικό όχι

Ιωαννα σε συμπονω, περναω ακριβως την ιδια αν οχι και περισσοτερη γκρινια με την Τριτη μου.
Η μεγαλη διαφορα βεβαια ειναι οτι η δικη μου σουλατσαρε απο γεννησιμιου της εξω και ζουσε στην αυλη μεχρι προσφατα οπου ζει κατα βαση μεσα αλλα περναει και καποιες ωρες εξω. Τωρα που προσπαθω να της μειωσω τις ωρες η γκρινια της εχει διπλασιαστει. Παντως οι γατες εχουν απιστευτο βιολογικο ρολοι, και εμενα την ιδια ωρα(τις ιδιες ωρες) παραπονιεται καθε μερα.
Κι εγω στεναχωριεμαι φυσικα καθε φορα που νιωθω οτι την κραταω φυλακισμενη οπως επισης κουραζομαι η αληθεια ειναι οταν χτυπαει τριωρα νιουρισματος πισω απο την πορτα (στα χειροτερα της). Ο δικος σου που ηταν σπιτογατος παντως που κανει εντυπωση που βγαζει αυτες τις τασεις κι εγω πιστευω οτι θα τις ξεπερασει. Εννοειται δε θα τον αφησεις εξω μονο του, αφου εισαι σε διαμερισμα και ειναι και περσακι.
Αν βοηθησουν οι φερορμονες ενημερωσε μας σε παρακαλω, γιατι κι εγω προσφατα εψαξα για το feliway, αλλα δεν το βρηκα, εχει ελλειψη η εταιρια η κατι τετοιο.

το μυστηριο μαλλον λυθηκε ...ο Μιου ειναι στη κατηγορια των γατιων που παρολο που στειρωθηκε αν υπαρχει θηλυκια σε οιστρο στην περιοχη ,αυτος ξεσηκωνεται!αυτο το σκευασμα νομιζω οτι δεν πιανει παντα και βασικη προυποθεση ειναι να ειναι πορτες παραθυρα κλειστα...το καλοκαιρι η οταν σουλατσαρει στο μπαλκονι τι γινεται?λοιπον εγω σκεφτηκα και μια αλλη πιθανη λυση...την ομοιοπαθητικη.ψαχνω αυτη τη στιγμη καποιον κτηνιατρο στην Θεσσαλονικη που να ασχολειται και μαυτο...ελπιζω να βρω καποιον!δεν απελπιζομαι ,για ολα υπαρχει λυση απλα ακομα δεν την γνωριζουμε!

το μυστηριο μαλλον λυθηκε ...ο Μιου ειναι στη κατηγορια των γατιων που παρολο που στειρωθηκε αν υπαρχει θηλυκια σε οιστρο στην περιοχη ,αυτος ξεσηκωνεται!αυτο το σκευασμα νομιζω οτι δεν πιανει παντα και βασικη προυποθεση ειναι να ειναι πορτες παραθυρα κλειστα...το καλοκαιρι η οταν σουλατσαρει στο μπαλκονι τι γινεται?λοιπον εγω σκεφτηκα και μια αλλη πιθανη λυση...την ομοιοπαθητικη.ψαχνω αυτη τη στιγμη καποιον κτηνιατρο στην Θεσσαλονικη που να ασχολειται και μαυτο...ελπιζω να βρω καποιον!δεν απελπιζομαι ,για ολα υπαρχει λυση απλα ακομα δεν την γνωριζουμε!

ΤΙ εγινε τελικα με τον γατουλη σου? Ηρεμησε?
Και εμενα ο δικος μου ζουσε σχεδον τους πρωτους 2 μηνες εξω και οταν τον εβαλα μεσα,καθε φορα που εκλαιγε του ανοιγα να παει την βολτα του.Ομως δεν μπορουσα να ησυχασω μεχρι να γυρισει καθως οσες γατουλες αδεσποτες ειχα τις φολιασανε οι γειτονες.Ετσι αποφασισα να μην τον ξαναβγαλω εξω γιατι σιγουρα καποια στιγμη δεν θα ξαναγυριζε.Καπου καπου κλαιει ο κακομοιρης και στεκεται στην πορτα.Εχω τυψεις που τον κραταω μεσα αλλα ξερω οτι ειναι το καλυτερο για εκεινον!
Σε λιγες μερες μετακομιζουμε στην επαρχια!Παρολο που θα χει κηπο και παλι δεν θα τον αφηνω να βγαινει μονος του.Ειμαι σε αναζητηση για σαμαρακι πολυ καιρο τωρα,χωρις να εχω βρει ομως ακομα το καταλληλο.Ελπιζω να βρω κατι που θα τον βολεψει και που δεν θα υπαρχει κινδυνος να το βγαλει για να απολαμβανει τον κηπο και να κυνηγαει ζουζουνια!
Πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο για γατουλες που ζουν μεσα στο σπιτι χωρις δυνατοτητα για περιφραξη κηπου-μπαλκονιου κτλ

Το ξερω οτι εχει περασει καιρος απο το τελευταιο ποστ αλλα πρεπει να ξαναπιασω το θεμα γιατι εχω μεγαλο προβλημα.Εχω ενα στειρωμενο γατο,τον Ενζο εδω και δυο χρονια, οταν τον βρηκα μαζι με τον αδελφουλη του.Μενανε στον κηπο οσο ελειπα και οταν ημουν σπιτι τους εβαζα μεσα.Οσπου μια μερα,γυρισα και ειδα τον αδερφο του πατημενο απο αμαξι.Απο τοτε ο Ενζο μενει μεσα ολη τη ωρα,εκτος απο καποιες φορες που τον βγαζω με το σαμαρακι.Παρολα αυτα,καθε φορα που ανοιγω την πορτα κανει τα αδυνατα δυνατα για να βγει εξω,ετσι που εχω φτασει να αναγκαζομαι να μπαινω μεσα σιγα σιγα για να μη με αιφνιδιασει.Περναιει τη μερα του στο παραθυρο κλαιγοντας και τελευταια καταφερνει πολυ συχνα να το ανοιγει(ειναι συρομενο) και να βαινει εξω,οπου δεν υπαρχει τιποτα να τον σταματησει.Τον ψαχνω καμια ωρα και τον βρισκω ολο και πιο μακρια.Δεν μπορω να τον αφηνω να βγαινει γιατι οι γειτονες πετανε φολες και τα αμαξια δεν προσεχουν.Φοβαμαι οτι μια μερα δεν θα μπορεσω να τον βρω...Παρακαλω αν μπορειτε καμια συμβουλη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back