Εξαιτίας της γάτας;;;

βαγια

Νεοφερμένο μέλος

Η βαγια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Σαν φιλοζωος θελω να το καταγγειλω .Πολυ ανθρωποι που συμπαμπαθουν λιγο εως καθολου τα ζωα φερονται πολυ ασχημα στους ιδιοκτητες κατοικιδιων .Ειχα βρεθει κιεγω σε τετοια δυσκολη θεση.Καποιοι τυποι σαν αυτους με βομβαρδιζαν με εκφρασεις τυπου¨[τι τα θελεις τα κωλοζωα ]η[ποσο ακομη θα ζησει αυτη η γατα]και[ειναι βρομικα με αρρωστιες].Πραγματικα μου τη δινουν στα νευρα:mad: :mad: :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αααχ βάγια, είναι αυτό που λένε "τώρα το κατάλαβες" :P :/:
Αν κάνεις μια βόλτα στο φόρουμ θα δείς τόσα άτομα να παραπονιούνται για τέτοιες συμπεριφορές.
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στο Μεσαίωνα σε θέματα ζωοφιλίας. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλά πρώτη φορά είναι που πέφτεις πάνω σε ανεγκέφαλους, άξεστους, μ......, @#$%^~@#$%^ άσε μη πω τίποτα χειρότερο...
Εγώ να δεις τι σχόλια ακούω όταν ταίζω τα γατάκια στη γειτονιά. Το χειρότερο, αυτό δηλαδή που με πόνεσε περισσότερο, ήταν από τον άνδρα της ξαδέλφης μου που μένει πάνω από εμάς, ο οποίος έχει σκυλιά (κατα τ' άλλα "φιλόζωος"): κοίτα να κάνεις κανένα παιδί κι άσε τα βρωμόγατα (λες και δε θέλω να κάνω, 2 χρόνια προσπαθούμε!). Όπου του απάντησα ότι αν είναι να κάνω κωλόπαιδα σαν τα δικά του χίλιες φορές καλύτερα τα γατάκια! Μετά από αυτό δεν μου μιλάει:D

Παλιότερα τάιζα και κάτι σκυλάκια που ήταν κλειδωμένα στον κήπο μιας εγκατελημένης μονοκατοικίας. Είχαμε ενημερώσει τον δήμο σχετικά αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τα βγάλουν από εκεί. Έτσι αγοράζανε οι γονείς μου σκυλοτροφή από το S/M και πηγαίναμε με την αδελφή μου και τους ρίχναμε. Θυμάμαι μια ηλίθια γεροντοκόρη (συγνώμμη για τα γαλλικα:) ) που μου φώναζε "άσε τα βρωμόσκυλα θα κολλήσεις αρρώστιες" και τις είχα απάντήσει ότι "είναι πιο καθαρά από κάποιους σαν αυτή"!!!
Σε αναγκάζουν να μιλήσεις άσχημα για να αμυνθείς....:down:

Πάλι καλά που δεν σου είπαν Ασπασία μου ότι δεν μπορείς να πιάσεις παιδί εξαιτίας της γάτας. Συνήθως αυτό λένε!....

Πάλι καλά που δεν σου είπαν Ασπασία μου ότι δεν μπορείς να πιάσεις παιδί εξαιτίας της γάτας. Συνήθως αυτό λένε!....

Αυτό δε μου το λέει, αλλά ξέρω ότι το σκέφτεται, η μητέρα μου. Πρίν δύο χρόνια αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση η κουμπάρα μου για είχε κολλήσει τοξόπλασμα και της είχαν πει ότι το παιδί κινδυνεύει να γεννηθεί με εγκεφαλίτιδα (αν θυμάμαι καλά) ή ότι θα αποβάλει στην πορεία αν το κρατούσε. Από τότε δεν έχει γίνει ακόμα καλά και δεν ξανάμεινε έγκυος. Όσο να'ναι μια ψιλοφοβία την έχω κι εγώ, αλλά τι να κάνω? Ν'αφηνα το Χιόνη στο δρόμο να πεθάνει ή να μην ταίζω τα καημένα τα γατούλια?:/:

Μα δεν είχε γάτες σπίτι. Είχε στο εξοχικο ο πατέρας της και μάλλον έφαγε από το λαχανόκηπο λαχανικά που δεν είχαν πληθεί καλά. Και πάλι δε φταίνε οι γατούλες. Η αδελφή του άντρα μου που μένει μόνιμα Γερμανία είχε 2 γάτες σπίτι και γέννησε μια χαρά.Δίδυμα κιόλας! Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι οι γάτες ζήλευαν τα μωρά και όταν δεν έβλεπε κανείς τους επιτήθονταν. Τα καημένα τα μικρά ήταν γεμάτα γρατζουνιές! Έτσι αναγκάστηκε να τις δώσει σε άλλη οικογενεια με μεγάλα παιδιά...

.....Πρίν δύο χρόνια αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση η κουμπάρα μου για είχε κολλήσει τοξόπλασμα και της είχαν πει ότι το παιδί κινδυνεύει να γεννηθεί με εγκεφαλίτιδα (αν θυμάμαι καλά) ή ότι θα αποβάλει στην πορεία αν το κρατούσε. Από τότε δεν έχει γίνει ακόμα καλά και δεν ξανάμεινε έγκυος........

Aσπασία, η περίπτωση της κουμπάρας σου είναι ΠAPA πολύ σπάνια. Eίναι πια πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να χάσει ένα παιδί λόγω τοξοπλάσματος. Δυστυχώς ήταν άτυχη η κακομοίρα και είσαι κι εσύ που έχεις ένα τέτοιο παράδειγμα στον κοντινό σου κύκλο.
Ίσως το γεγονός ότι έχεις γάτα, ή ότι συναναστρέφεσαι με γάτες χρόνια, να σε έχει ήδη βοηθήσει και να έχεις περάσει στο παρελθόν το τοξόπλασμα. Eίναι, πάντως, πολύ εύκολο να πας να κάνεις μια απλή αιματολογική εξέταση να δεις αν έχεις στον οργανισμό σου αντισσώματα. Aν έχεις περάσει τοξόπλασμα, τότε δεν το ξανακολάς. Eίναι σαν τις παιδικές αρρώστιες.
Kάνε την εξέταση να σου φύγει το άγχος. Aν θες, μπορώ να σου πώς ονομάζεται ακριβώς η εξέταση γιατί την έχω κάνει.
Aκόμα όμως και στην περίπτωση που δεν το έχεις περάσει, είναι πολύ σπάνιο και δύσκολο να το κολλήσεις, IΔIΩΣ από την γάτα που έχεις στο σπίτι. Tο μόνο που θα σταματήσεις να κάνεις όσο είσαι έγκυος, είναι να της αλλάζεις την άμμο. Eε, και;
Kαι στο κάτω-κάτω, ο γιατρός θα σε παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Tα αθώα γατουλίνια μας, έχουν το λιγότερο μερίδιο της ευθύνης για το τοξόπλασμα. Πιο πιθανό είναι να το πάθεις από μολυσμένο κρέας.
Στην περίπτωση της κουμπάρας σου, δεν έφταιγαν οι γάτες του κήπου, αλλά αυτός που έπλυνε (ή μάλλον δεν έπλυνε) τα λαχανικά...
Mην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά!

Εγω ακομα δεν εχω αντιμετωπισει ακραιες καταστασεις με τις γατες, ουτε και η γιαγια μου που τις ταιζει τοσα χρονια.:D
Το μονο που μου την εδωσε στα νευρα, ηταν οταν πηρα τα γατακια στη χιο, κατι παιδια απο το χωριο μου ελεγαν να τα παρατησω, τι θελω και τα ταιζω και τετοια! Οι κολλητες μου(ειναι δυο)οταν τους λεω οτι κοιμαμαι με την γατα, με κοιτανε λες και κοιμαμαι στη λασπη!!! :mad: Αυτο με νευριαζει απιστευτα!:mad:

Εγώ να πω τη μαύρη αλήθεια πέραν της αλλεργίας που έχω, με γάτα δεν ξέρω αν θα κοιμόμουν γιατί έχω ένα θεματάκι με τα νύχια, ψιλοφοβάμαι ότι -καταλάθος- θα μου'χωνε καμια γρατζουνιά στον ύπνο μου. Όταν όμως μου αφήνει η αδελφή μου τον Ραμσή, το terrier της, κοιμόμαστε μαζί , συνήθως στα πόδια μου αν κα την τελευταία φορά κοιμήθηκε στο μαξιλάρι δίπλα στο πρόσωπό μου. Το πρωί δε, με ξυπνάει με φιλάκια για να τον πάω βόλτα!:bleh:
Όταν το είχα πει στην πεθερά μου αυτό, δε φαντάζεστε τι άκουσα! Το ίδιο και από ένα συνάδελφο.
Εγώ τα ζωάκια που κατακαιρούς είχα σπίτι μου, τα θεωρούσα μέλη της οικογένειας και τους φερόμουν αναλόγως. Όποιος από τους εκτός οικογένειας δεν το καταλαβαίνει, πρόβλημά του:down:

Έτσι ακριβώς Ασπασία, μπράβο! Πρόβλημά τους!
Παρεπιπτόντως να σας πω ότι κι εγώ εμφανίζω κατά καιρούς αλλεργία στις γάτες, ειδικά σαν παιδάκι υπέφερα! Το ξεπερνάω με ομοιοπαθητική! Βέβαια αν κάνω το λάθος και πιάσω τα μάτια μου ενώ έχω πιάσει το γατί, την έβαψα! Με τρώνε αλλά δεν τα πιάνω καθόλου και μου περνάει. Και κάπου κάπου φτερνίζομαι, αλλά παρατηρώ ότι όσο περνάνε τα χρόνια υποχωρεί η αλλεργία. Βοηθάει το γεγονός ότι ο Μέμος είναι μωρό - με τα μωρά πάντα μ'έπιανε λιγότερο. Ξέρω όμως κι από παλιά ότι αν έχω δική μου γάτα κατά κάποιο τρόπο την συνηθίζει ο οργανισμός μου και δεν εκδηλώνεται η αλλεργία.
Όπως και να'χει, τίποτα δε με σταματάει από το να έχω σπίτι μου τ'αγαπημένα μου ζωάκια!

Εγω απο τα σκυλια που κοιμομουν μαζι εχω υποστει "ζημιες". Απο γατα ποτε! (μιλαμε για τον υπνο παντα).
Συγκεκριμενα το ενα σκυλι δε με αφηνε να κοιμηθω επειδη ροχαλιζε σαν κομπρεσερ.
Το αλλο με δαγκωνε συνεχεια κυριως για να ξυπνησω (ηταν και μωρακι)! Μια φορα μαλιστα παραλιγο να καταπιει το σκουλαρικι μου καθως μου δαγκωνε το αυτι...:lol:

Το ξεπερνάω με ομοιοπαθητική!
Μέμυ, αλήθεια η ομοιοπαθητική βοηθάει με τις αλλεργίες?

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ, κυρίως για τις τροφικές αλλεργίες μου.

Επειδή από τα μικράτα μου ήμουν το κακό παιδί της γειτονιάς κανένας δεν τολμάει να μου πει τίποτα για τις γάτες μου ή τότε για τη σκύλα μου, γιατί ξέρουν ότι: ‘η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει’! και που δε τώρα και που είμαι ταξιτζής και έχω μάθει πολλά καινούργια πράγματα! Επίθεση κατά μέτωπο!!! :up:

Κατερίνα μου, εννοούσα δική μου ομοιοπαθητική! Δηλαδή το αγνοώ, έρχομαι σ'έπαφή με γάτες και το ξεπερνάω!!!

Επειδή από τα μικράτα μου ήμουν το κακό παιδί της γειτονιάς κανένας δεν τολμάει να μου πει τίποτα για τις γάτες μου ή τότε για τη σκύλα μου, γιατί ξέρουν ότι: ‘η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει’! και που δε τώρα και που είμαι ταξιτζής και έχω μάθει πολλά καινούργια πράγματα! Επίθεση κατά μέτωπο!!! :up:

Ταξιτζού & στην Πάτρα εεε? :hmm:
Είσαι πολλά χρόνια στη δουλειά? Περνόντας παλιά μέσα από Πάτρα για να πάω Κυλήνη να πάρω ferry για Κεφαλονιά (5-6 φορές το χρόνο), τα'παιρνα στο κρανίο απ'την κίνηση ειδικά στην Κορίνθου και βριζόμουν με όλο τον κόσμο!:rolleyes:
Λες να έχουμε συναντηθεί και να σ'έχω βρίσει? Αν ναι συγνώμη....:redface: Είμαι εκείνη η τρελλή που ωρυόταν και μουτζωνε μισοβγαλμένη από το παράθυρο γιατί βιαζόμουν να προλάβω το πλοίο!:lol: Ευτυχώς φτιάχτηκε ο δρόμος έξω απ'τη Πάτρα και βρήκαμε κι εμείς κι εσείς την υγειά μας.
Πάντως λόγω του ότι τα νεύρα μου παίζουν από την πόλλή κίνηση, προσπαθώ να μην οδηγώ.Πάω στη δουλειά με λεωφορείο ή ταξί και οπούδήποτε αλλού με σωφέρ (βλ.Κώστας, ο άνδρας μου):)

Κατερίνα μου, εννοούσα δική μου ομοιοπαθητική! Δηλαδή το αγνοώ, έρχομαι σ'έπαφή με γάτες και το ξεπερνάω!!!
:redface: κατάλαβα λάθος! Το μυαλό μου έχει γίνει λίγο κουρκούτι τελευταία!

Εγώ ξέρω ότι όταν προσέχουμε όταν φροντιζουμε ζώα (δικά μας ή αδέσποτα) και δε βρίζουμε με το παραμικρό τους "κακούς άλλους", διευκολύνονται τα πράγματα.
Άντε, στα δικά μας μέσα στο σπίτι (και ιδιωτικό κήπο) δεν τους πέφτει και λόγος. Παρόλα αυτά είμαστε υπέυθυνοι για καθαριότητα και ησυχία.
Αν ενοχλούν πολύ κάτι θα μας πουν, λογικό είναι.
Αλλά όταν ταϊζουμε αδέσποτα, έχουμε ευθύνη για καθαριότητα και πάλι. Πολλοί πετούν αποφάγια ή κονσέρβες κατάχαμα σαν σκουπίδια, τα ζώα δεν τα τρώνε όλα και μυρίζουν μετά... Ή μαζεύουν ένα λόχο...
Άλλο να ταϊζεις μερικά, κι άλλο δεκάδες! Κι αν είσαι σε πολυκατοικία, πέφτει λ΄΄ογος και στους άλλους ενοίκους και ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!
Θέλει προσοχή και ευγένεια.
Τώρα, αν ο άλλος είναι κάθαρμα και τον προκαλέσεις κι από πάνω, σε φόλα το βλέπω να καταλήγει. Και την πληρώνουν τα καημένα τα ζωάκια και για τη δική μας υπερβολική "ζωοφιλία"! ;)

Πολύ σωστή παρατήρηση. Ειδικά αυτό με το τάισμα των αδέσποτων. Έχω δει άτομο να γυρίζει από ταβέρνα βράδυ και να σκορπάει στην είσοδο της πολυκατοικίας αποφάγια για τα "καημένα τ'αδέσποτα" όπως είπε! Έλεος! Θες να κάνεις ένα καλό; Κάντο σωστά χωρίς να ενοχλείς τους άλλους.

Όποτε βρω κάποιο αδέσποτο και θέλω να το φροντίσω προσπαθώ να το κάνω χωρίς να ενοχλώ τους γύρω. Αν μου την πει κάποιος προσπαθώ να τον αγνοήσω. Όμως αν καταφέρει να με εκνευρήσει (αν πει καμμιά χοντράδα) του απαντώ σε παρόμοιο τόνο. Γενικά αυτό γίνεται γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και αν τους εκνευρίσεις πολύ δεν το' χουν σε τίποτα να αρχίσουν να ρίχνουν φόλες. Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Petrcat είναι κρίμα προσπαθώντας να βοηθήσεις ένα ζωάκι να του κάνεις τελικά κακό.

Παιδιά αν δω αδέσποτο στο δρόμο δύσκολα αντιστέκομαι να το ταίσω. Θα προσπαθήσω να βρω φαγητό και θα επιστέψω. Σκυλί ή γατα. Προσέχω γενικά να μη λερώνω, συνήθως βάζω το φαγητό σε τσάντα και τη στρώνω κάτω. Μετά τη πετάω. Αλλά κι εμένα μου έχουν πει διάφορα. Αν το τοποθετήσουν απλά στη διασταση των ασθενειών τους αγνοώ. Το να μη γνωρίζει κανεις δεν ειναι εγκλημα και ουτε θα τον ενημερώσω εγώ σε 5 λεπτά. αν όμως είναι επιθετικά τα σχόλια ανταποδίδω. Θυμώνω πάρα πολύ. Κάποτε τάιζα 2 σκυλάκια και ένας από ενα μπαλκόνι με "διεταξε" να σταματήσω βρίζοντας αλλιώς θα κατέβαινε. Εχοντας εξασκησει τη φωνή μου στο φροντιστήριο με τα παιδια απάντησα δεόντος και απαίτησα να κατέβει να τα πούμε. Μάλλον ντράπηκε με τη φωνή και μπήκε μέσα. Δεν μπορώ να ακούω Μ.........ς! Γίνομαι έξαλλη. Και αφού δεν λερώνω και δεν ενοχλώ δεν ανέχομαι να μου επιτίθονται ουτε καν λεκτικά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back