Εξετάσεις για Λευχαιμία & Aids

Εμένα μου πήρε 25 ευρώ για κάθε εξέταση ξεχωριστά. Οι τιμές βέβαια σκαμπανεβάζουν, ανάλογα με το γιατρό και το εργαστήριο και αναμενόμενο είναι. Αυτό όμως που έχω να πω εγώ, είναι οτι αν έχετε αποφασίσει να το κάνετε, θα διαθέσετε κάποιο ποσό που, αν κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια,
δεν θα'πρεπε να σας απασχολεί η τιμή. Αυτό που προέχει είναι η υγεία της γατούλας σας, αυτό είναι το σημαντικό.
Ειδάλλως, είτε περιμένετε να συγκεντρώσετε το ποσό και να το κάνετε σε δεύτερο χρόνο κι όχι αμέσως όλα μαζί, είτε απλά δεν το κάνετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτεινή μου αν είσαι αποφασιμένη να το κάνεις και έτοιμη να δεχτείς τα ενδεχόμενα "κακά" αποτελέσματα, καν'το!
Κρίμα που δεν το σκέφτηκες πριν να το κάνεις παράλληλα με τη βιοψία, την ώρα που θα ήταν ναρκωμένη, ώστε να ταλαιπωρηθεί λιγώτερο η Μίσι σου.
Εγώ, είχα τις αμφιβολίες μου το κατά πόσο ήθελα να "γνωρίζω", αλλά προχώρησα και το κάναμε παράλληλα.
Και τα αποτελέσματα, δυστυχώς, δεν ήταν καλά. Αρνητική για aids και λευχαιμία,
θετική για λοιμώδη περιτονίτιδα :( ΄Επαθα σοκ και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, αλλά το προτιμώ, από το ένα κατά τα άλλα
υγιέστατο γατί ξαφνικά να μου καταρρεύσει κι εγώ να αναρωτιέμαι πώς έτσι ξαφνικά :/:Τουλάχιστον τώρα ξέρω τι να περιμένω.

λυπαμαι πολυ για τη γατουλα την ειδα και στο θεμα σας :( ευχομαι να ειναι απ τις τυχερες που ζουνε πολλα χρονια χωρις προβληματα (εχω την εντυπωση οτι γινεται κ αυτο μακαρι να ειναι ετσι)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λυπαμαι πολυ για τη γατουλα την ειδα και στο θεμα σας :( ευχομαι να ειναι απ τις τυχερες που ζουνε πολλα χρονια χωρις προβληματα (εχω την εντυπωση οτι γινεται κ αυτο μακαρι να ειναι ετσι)

Σ'ευχαριστώ Άννα μου, να'σαι καλά και το δικό σου το γατούλι γερό και τυχερό :)

Aλεξάνδρα δεν το είχα πάρει είδηση....λυπάμαι πολύ που έχετε να αντιμετωπίσετε κάτι τέτοιο αλλά χαίρομαι που η μικρή σου έχει εσένα μαμά!! είμαι βέβαιη πως θα το αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως το Τερψουλάκι σου θα ζήσει πολλά πολλά χρόνια!!! την αγάπη μας!!!:)

Αν βγηκε θετικη στο τεστ του κορωναϊου,δε σημαινει απαραιτητα οτι το γατακι εχει λοιμωδη περιτονιτιδα,ριξε μια ματια κι εδω,ειναι απο μια κλινικη που ειδικευεται στην ερευνα για τη λοιμωδη περιτονιτιδα:
https://www.dr-addie.com/FCoVantibody.htm

Να προσθεσω κι ενα λινκ απο κτηνιατρικη κλινικη που ειδικευεται στη Λοιμωδη Περιτονιτιδα,οπου εξηγει τι ανιχνευει το τεστ,αν ειναι ή οχι αξιοπιστο,και μερικες ακομη πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες σχετικα.Δυστυχως στο παρελθον που γνωριζαμε πολυ λιγοτερα για τον ιο,παρα πολλες γατες,ειδικα εκτροφειων,υπεστησαν ευθανασια λογω θετικου αποτελεσματος στο τεστ κορωναίου,το οποιο λανθασμενα οπως αναφερει λεγεται απο πολλους τεστ για Λοιμωδη Περιτονιτιδα.:(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν βγηκε θετικη στο τεστ του κορωναϊου,δε σημαινει απαραιτητα οτι το γατακι εχει λοιμωδη περιτονιτιδα,ριξε μια ματια κι εδω,ειναι απο μια κλινικη που ειδικευεται στην ερευνα για τη λοιμωδη περιτονιτιδα:

Να προσθεσω κι ενα λινκ απο κτηνιατρικη κλινικη που ειδικευεται στη Λοιμωδη Περιτονιτιδα,οπου εξηγει τι ανιχνευει το τεστ,αν ειναι ή οχι αξιοπιστο,και μερικες ακομη πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες σχετικα.Δυστυχως στο παρελθον που γνωριζαμε πολυ λιγοτερα για τον ιο,παρα πολλες γατες,ειδικα εκτροφειων,υπεστησαν ευθανασια λογω θετικου αποτελεσματος στο τεστ κορωναίου,το οποιο λανθασμενα οπως αναφερει λεγεται απο πολλους τεστ για Λοιμωδη Περιτονιτιδα.:(

Δεν ήξερα καν γι αυτή την ασθένεια, μέχρι που μου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα
Έκτοτε, ψάχνοντας όλο το διαδίκτυο για τα σχετικά και ρωτώντας και την κτηνίατρο, έμαθα οτι παίζει ρόλο και το
ποσοστό ανίχνευσης στο αίμα, δεν ξέρω αν συμφωνείς σ'αυτό, ως πολύ πιο έμπειρη από εμένα και ασχολούμενη χρόνια με το θέμα "γάτα": πάνω από 1/800 το ζώο πλέον θεωρείται οτι νοσεί. Κάτω από 1/200, μπορεί να είναι
οιοσδήποτε κορωνοϊός (συμπεριλαμβανομένων και των συνηθισμένων, ακίνδυνων). Όμως στην δική μου ανιχνεύτηκε 1/400
και η γιατρός μου είπε με τέτοιο ποσοστό..είμαστε στο "μάλλον ναι":/:.
Πάντως σ'ευχαριστώ που προσπαθείς να μου δώσεις ελπίδα.:)

Aλεξάνδρα δεν το είχα πάρει είδηση....λυπάμαι πολύ που έχετε να αντιμετωπίσετε κάτι τέτοιο αλλά χαίρομαι που η μικρή σου έχει εσένα μαμά!! είμαι βέβαιη πως θα το αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως το Τερψουλάκι σου θα ζήσει πολλά πολλά χρόνια!!! την αγάπη μας!!!:)

Προσπαθούμε Κατερίνα μου. Σε επιφυλακή πάντα.
Σ'ευχαριστώ :)

Δεν ήξερα καν γι αυτή την ασθένεια, μέχρι που μου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα
Έκτοτε, ψάχνοντας όλο το διαδίκτυο για τα σχετικά και ρωτώντας και την κτηνίατρο, έμαθα οτι παίζει ρόλο και το
ποσοστό ανίχνευσης στο αίμα, δεν ξέρω αν συμφωνείς σ'αυτό, ως πολύ πιο έμπειρη από εμένα και ασχολούμενη χρόνια με το θέμα "γάτα": πάνω από 1/800 το ζώο πλέον θεωρείται οτι νοσεί. Κάτω από 1/200, μπορεί να είναι
οιοσδήποτε κορωνοϊός (συμπεριλαμβανομένων και των συνηθισμένων, ακίνδυνων). Όμως στην δική μου ανιχνεύτηκε 1/400
και η γιατρός μου είπε με τέτοιο ποσοστό..είμαστε στο "μάλλον ναι":/:.
Πάντως σ'ευχαριστώ που προσπαθείς να μου δώσεις ελπίδα.:)
Eξετασεις αιματολογικες εγιναν;Οι ολικες της πρωτεϊνες και τα λευκα της πως ειναι;
Το ποσοστο φυσικα και παιζει ρολο,δες ομως εδω:
https://www.vet.cornell.edu/fhc/brochures/fip.html
και πιο συγκεκριμενα:
"One of the most difficult aspects of FIP is that there is no simple diagnostic test. The ELISA, IFA, and virus-neutralization tests detect the presence of coronavirus antibodies in a cat, but these tests cannot differentiate between the various strains of feline coronavirus. A positive result means only that the cat has had a prior exposure to coronavirus, but not necessarily one that causes FIP. The number that is reported from these tests is called an antibody titer. Low titers indicate a small amount of coronavirus antibodies, while high titers indicate much greater amounts of antibodies. A healthy cat with a high titer, however, is not necessarily more likely to develop FIP or be a carrier of an FIP-causing coronavirus than a cat with a low titer. A cat with a high titer is also not necessarily protected against developing FIP in the future."

Eξετασεις αιματολογικες εγιναν;Οι ολικες της πρωτεϊνες και τα λευκα της πως ειναι;
Το ποσοστο φυσικα και παιζει ρολο,δες ομως εδω:
https://www.vet.cornell.edu/fhc/brochures/fip.html
και πιο συγκεκριμενα:
"One of the most difficult aspects of FIP is that there is no simple diagnostic test. The ELISA, IFA, and virus-neutralization tests detect the presence of coronavirus antibodies in a cat, but these tests cannot differentiate between the various strains of feline coronavirus. A positive result means only that the cat has had a prior exposure to coronavirus, but not necessarily one that causes FIP. The number that is reported from these tests is called an antibody titer. Low titers indicate a small amount of coronavirus antibodies, while high titers indicate much greater amounts of antibodies. A healthy cat with a high titer, however, is not necessarily more likely to develop FIP or be a carrier of an FIP-causing coronavirus than a cat with a low titer. A cat with a high titer is also not necessarily protected against developing FIP in the future."

Ναι της έγιναν εξετάσεις, κάτι αλβουμίνες, κάτι ολικές πρωτείνες, και κάτι σφαιρίνες, αυτά. Όμως ψάχνω να βρω μέτρο σύγκρισης με τις φυσιολογικές τιμές και δεν βρίσκω, δεν είμαι και ειδική :redface:
Θα μου πεις ίσως, τι ψάχνω τώρα... Απ'όσα έχω ενημερωθεί τελικά, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι τελικά, άπαξ και είναι θετικά τα αποτελέσματα είναι θέμα...τύχης:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back