Εξημέρωση του άγριου θηρίου: η περίπτωση Καλυψούλα

Αποφάσισα να χαρίσω το μελινακι.. αυτο ειναι αυτο που την ενοχλει .. με τα αλλα τα παει καλύτερα.. και εξισου αρχισαν να ενοχλουνται απο τα ουρλιαχτα τους στην πολυκατοικία μου.
Αυτό που λές με το κλουβί ειναι ακριβώς αυτο που κανω αλλα αυτο με το ενα ενα δυστυχως ειναι αδύνατο να το κανω δεν μου επιτρεπει ο χωρος και τα ωραρια μου. Εξίσου παρατήρησα οτι οταν μπανει ενα μονο γενικα την αποφευγει και παει στην αλλη ακρη του δωματιου να μη τη βλεπει... ενω οταν εβαλα ολο το κλουβι πανω στο κρεββατι τελικα ολα κοιμηθηκαν σχετικα πιο κοντα της... το να την αφησω ελευθερη ομως με καποιο απο αυτα νομιζω θα γινει του χρονου...

Εξίσου δεν μπορω να φροντισω σωστα πια με τοσες φιλοζωικές δραστηριότητες ουτε το μακρυτριχο χιονακι μου δυστυχως, οποτε υποχρεωτικά εαν θελω να βοηθήσω ολα τα ζωα χρειαζεται να εχω εναν πολύ μικρότερο αριθμό ζώων που θα ειναι και νομιμος και δεν θα με σταματαει απο το να κανω καταγγελίες απο φόβο μηπως μου κανουν εμένα μύνηση για παρνομία στον αριθμό των ζώων... Μερικές φορές το να εισαι ακτιβιστής φιλόζωος περιλαμβανει σκληρές και επώδυνες αποφασεις...που ειναι όμως αναγκαιες..το καθυστερω οσο μπορω να τα χαρίσω αλλα δυστυχώς η κατασταση με τη καλυψούλα και με το μελινακι παραμενει αμεταβλητη . Δεν αλλαξε καθόλου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως τα πραγματα δεν πανε καλα... σημερα υπήρξαν πολύ εντονες επιθεσεις απο μελινακι και βουλιτσο προς τη Καλυψούλα και εκεινη το ιδιο .. με ουρλιαχτα παλι... αρχίζω να σκεφτομαι οτι δεν μπορω να την κρατησω παλι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο. Η Καλυψούλα είναι πια μεγάλη σε ηλικία και δεν μπορεί να μάθει με άλλα γατιά. Αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να δεθεί με καινούγιο άνθρωπο. Ίσως η κυρία που θα έπαιρνε τη Γκριζούλα να ήταν καλή περίπτωση.

Εγώ σταμάτησα τα σχέδια για βοήθεια για δόσιμο της Καλυψώς επειδή μου δόθηκε η εντύπωση από τα γραφόμενά σου ότι θα την καρατήσεις εσύ. Μήπως να ξαναρχίσω?
Μου φαίνεται ότι τόσο καιρό αυτό το πείραμα οδηγεί στο να χρειαστούν "μετεκπαίδευση" και τα άλλα γατιά που τώρα έχουν γίνει πιο επιθετικά απ' ότι αν ήταν σ' ένα ήρεμο περιβάλλον.
------------------------------------

H Καλυψουλα ουτε προσαρμοστηκε με τα αλλα ουτε παρουσιαστηκε κανεις γι αυτην παρολες τις αγγελιες. Κατασταση αδιεξοδο. Η κυρα της την παρατησε κι επισημα πια.Ουτε τροφες ουτε αμμους...

Σημερα ειναι ιστορική μέρα:
Η καλυψουλα αφου επιτεθηκε στο βουλιτσο ( ελευθερα και τα δυο) τελικα μετα απο υστερικες επιθεσεις χωρισε περιοχη και πηγε και καθησε σε ενα μαξιλαρι ενω αυτος ειναι χωμένος κατω απο το κρεββάτι... ειναι η πρωτη ιστορική μερα που τον ανεχεται εστω ( αυτος εχει κλασει μεντες φυσικα κι ας κανει το μαγγα οταν αυτη ειναι στο κλουβί).
Ευχηθειτε μας καλή τυχη για να μπορεσω να παω κι εγώ διακοπες φετος.

Ταρρρρραααααααααααααμμ!!!

Παιδια δε τολμαω να το πιστεψω.. ο βουλιτσος αρνιοταν να βγει εξω το πρωι και τον αφησα με την τρελογατουλα ελευθερο.. στην αρχη πηγε να τον σκοτωσει, αλλα παραδοξως φαινεται να σταματαει οταν τη μαλώνω... ( με εχει αγαπησει και με ακουει δεν ειναι οπως παλια που επιτιθονταν και σε μένα). Τα άφησα ωρες μόνα και ...

Τωρα δεν τολμω να το πω αλλα ειναι ο βουλιτσος πανω στο κρεββατι κα η καλυψω σε ενα ντιβανακι διπλα, σο ίδιο υψος.. και κοιτιουνται και δεν επιτίθονται... τη φοβαται βεβαια αλλα το μαγαλο ζορι εχει φανερα περάσει... αυριο θα βαλω και το καλοκαιράκι μέσα. :up::up::up::up:

Σήμερα ειναι η ιστορική μέρα: Επειδή επρεπε το γατακι ο Λουσιταν με το αποστημα που εχω απο προχτες να κυκλοφορει λόγω διαρροιας, κα η καλυψουλα να γυμνάζεται μπας και χασει κανενα κιλο, αφησα τα αλλα γατακια με τη καλυψουλα ελευθερη μονα στο δωματιο ολη μερα... δεν σκοτώθηκαν.. χωρισαν περιοχες και υπαρχουν συχνοί καυγάδες βεβαια. Αλλα ισως μπορεσω να τα καταφέρω τελικά.

Ιστορική μέρα πράγματι βρε Γιασμιν! Πολύ χάρηκα, άντε να τα βρουν να ζούνε όλα μαζί να ηρεμήσεις κι εσύ! :)

Αν τα βρουνε θα της αναψω καντηλέρι ισα με το μπόι της ορθια κι ας μη πολύπιστευω...( εδω που τα λεμε οτι κερακι εχω αναψει για γατι ετυχε να ειναι)

Ακόμα δε μπορω να το πιστέψω.. χτες περασε 3-4 ωρες στο μπαλκόνι με τα αλλα και δεν σκωτωσε κανένα παρα χωρισαν περιοχές μετα τους αρχικους καυγάδες, σημερα το πρωι που τα ξαναβαλα μαζι επιτέθηκε ασχημα σο χιονακι αλλα αυτο ειναι ζορικο και αμυνθηκε και μπηκα στη μεση, τη μάλωσα και με ακουσε.. τωρα τα ανέχεται εστω ( βεβαια το καλοκαιρακι κι ο βουλιτσος εχουν " κλασει μέντες" αλλα καθονται κι αυτα μερικες φορες εξω απο κρυψωνες)... αχ παιδια θα κανω διακοπές δε το πιστευω!

Καλα παει Γιασμιν!
Χαρα στην υπομονή σου τόσους μήνες, αλλα θα ηρεμίσεις απο οτι φάινετια!

Να την δω να ειναι καλα και να παιζει και θα της αναψω λαμπαδα ( κι εγω απορω με την υπομονή μου μεταξυ μας.. μαλλον ειναι που ειναι γοητευτικιά η μπαγασαινα)

To Ηappy End: Ιστορικα κοντινές αποστασεις μετα απο 9 μήνες εκπαιδευτικής δουλειας κι αγαπης

Εδω τα εχω πιασει στον υπνο σε ιστορική αποσταση το ενα απο το αλλο μετα απο μαλωμα της καλυψουλας οταν πηγε να επιτεθει και ηρεμησε
GetAttachmentCAEYLM46-1.jpg

Εδώ ο φαινεται οτι ο Βουλίτσος εχει καταλαβει οτι η γρια γατα εχει το ζουμι:
GetAttachmentCAN0CPZR-1.jpg

:lol::lol:.... Έγινε μόδα βλέπω το φωτορεπορτάζ!!!!! :up::up:
Το καλύτερο νέο για να φύγω διακοπές!!!!:)

Σε λιγο θα βγαζουμε και βιντεο :P ελπιζω του χρονου να μπορω να βγαλω και φωτο να παιζουνε μεταξυ τους .. αλλους 8 μηνες το πολύ θα κανω...;)

Τον κοιτάζει και η Καλυψώ δεν της είναι αδιάφορος επιφυλακτικά μεν αλλά τον κοιτάει:hmm:, να δεις που στο τέλος θα γίνουν και κολλητάρια:P

Γι αυτο εγραψα το Βουλίτσος και Καλυψουλάρα πριν λιγο καιρο απο "εστιχτο":lol:

Και πάλι μπράβο Γιασμίν, πολύ τυχερή η Καλυψώ. Για εσένα, δεν ξέρω, μάλλον είσαι άνθρωπος της προσφοράς.

Ε μη το λες.. κατι σημαντικο θα παιρνω κι εγω απο αυτα για να ασχολουμαι τοσο....χεχεχεχε:D Οτι εχω απιστευτη υπομονη στην εκπαιδευση γατας ειναι γεγονος παντως η καλυψουλαρα και η εμπειρια της μου εμαθε παρα πολλα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back