konstans
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δηλαδη μου λες να το ρισκαρω; Να τον παρω σπιτι; Δε θα κολισει η μικρη; Σιγουρα; Γιατι αυτος μου ειπε οτι με απλη νυχια σε τυχον τσακωμο τους ή στο παιχνιδι τους μπορει να κολισει. Ολα οσα μου ειπες να κανω προυποθετουν οτι πρεπει να τον παρω σπιτι. Ποσο σιγουρο ειναι αυτα που μου λες;
100% σίγουρο δεν είναι τίποτα στον κόσμο αυτό (εκτός απ'το θάνατο και τους φόρους, κατά τον Τουαίην
)Εγώ σου είπα την προσωπική μου εμπειρία με έναν ιό που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από αυτόν του aids. Ξέρω πολλούς που έχουν 2+ γάτες στο σπίτι τους και κάποιες από αυτές είναι φορείς του FIV (του ιού που προκαλεί το aids), ενώ κάποιες άλλες όχι.
Στη θέση σου, ναι, θα τον κρατούσα στο σπίτι το γατούλη. Δεν θα μπορούσα ούτε να τον εγκαταλείψω για να πεθάνει μόνος και αβοήθητος, ούτε να του κάνω ευθανασία ενώ υπάρχει δυνατότητα να ζήσει καλά.
Όπως και να 'χει, η απόφαση είναι δική σου. Πριν την πάρεις όμως, μίλα και με περισσότερους κτηνιάτρους (ποτέ όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνο σε μία γνώμη) και διάβασε σχετικά με τον FIV για να είσαι ενημερωμένη και να μπορείς να συζητάς πιο εποικοδομητικά με τους γιατρούς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
100% σίγουρο δεν είναι τίποτα στον κόσμο αυτό (εκτός απ'το θάνατο και τους φόρους, κατά τον Τουαίην)
Εγώ σου είπα την προσωπική μου εμπειρία με έναν ιό που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από αυτόν του aids. Ξέρω πολλούς που έχουν 2+ γάτες στο σπίτι τους και κάποιες από αυτές είναι φορείς του FIV (του ιού που προκαλεί το aids), ενώ κάποιες άλλες όχι.
Στη θέση σου, ναι, θα τον κρατούσα στο σπίτι το γατούλη. Δεν θα μπορούσα ούτε να τον εγκαταλείψω για να πεθάνει μόνος και αβοήθητος, ούτε να του κάνω ευθανασία ενώ υπάρχει δυνατότητα να ζήσει καλά.
Όπως και να 'χει, η απόφαση είναι δική σου. Πριν την πάρεις όμως, μίλα και με περισσότερους κτηνιάτρους (ποτέ όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνο σε μία γνώμη) και διάβασε σχετικά με τον FIV για να είσαι ενημερωμένη και να μπορείς να συζητάς πιο εποικοδομητικά με τους γιατρούς.
Το ξερω οτι τιποτα δεν ειναι100% σιγουρο...και φυσικα δε θα ζηταγα να παρεις εσυ την αποφαση για μενα. Μπορω να του προσφερω οτι χρειαζεται, αλλα πρεπει καπως να σιγουρεψω οτι η μικρη δεν θα παθει τιποτα.
Αυτη τη στιγμη εχω ανοιξει το google και ψαχνω τα παντα για την περιπτωση του. θα ρωτησω και τον κτηνιατρο της Μπηλιω...
ουφφφφ
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εδώ έχω μια σημαντική απορία. Την έχει εκδηλώσει την ασθένεια ο γατούλης; Δηλαδή δεν είναι πια απλός φορέας; Διότι, αν έχει εκδηλώσει την ασθένεια, το πράγμα είναι λίγο πιο δύσκολο...Εχει Ειτζ για αυτο και οι πνευμονιες.

Το FIV (δηλαδή το AIDS των γατιών) μεταδίδεται κυρίως με το βαθύ δάγκωμα, που βγάζει και αίμα δηλαδή. Ομάδα υψηλού κινδύνου είναι τα σεξουαλικά ώριμα αστείρωτα αρσενικά, που τρυγυρίζουν έξω και καυγαδίζουν άγρια μεταξύ τους διεκδικώντας ψιψίνες. Το θηλυκό μπορεί να κολλήσει αν ο προσβεβλημένος αρσενικός τη δαγκώσει πιο δυνατά στο σβέρκο κατά το ζευγάρωμα. Δεν κολλάει από κοινά μπολ. Ούτε από τη σεξουαλική επαφή, όπως το AIDS των ανθρώπων. Ούτε από γρατσουνιές. Ούτε έχει αποδειχθεί πως μεταδίδεται από την έγκυο γάτα στα μωρά της κατά την εγκυμοσύνη, όπως μεταδίδεται π.χ. η γατίσια λευχαιμία.Λοιπόν, το aids δεν κολλάει τόσο εύκολα όσο λένε κάποιοι κτηνίατροι. Για να μεταδοθεί, χρειάζονται βαθιά τραύματα, σαν αυτά που γίνονται στους κανονικούς γατοκαυγάδες
Billio, αν διαβάζεις αγγλικά, δες το σάιτ της κτηνιατρικής κλινικής του παν/μιου της Γλασκώβης. Έχει πολλές και εγκυρότατες πληροφορίες. Ορίστε το λινκ: https://www.gla.ac.uk/faculties/vet/cad/informationforowners/felineimmunodeficiencyvirusfiv/
Αν πάλι δεν διαβάζεις, στείλε μου ένα πμ και μπορώ να σου μεταφράσω ό,τι χρειαστείς. Νομίζω πως, για αρχή, αυτά που λέει στο παραπάνω λινκ θα σου είναι πολύ χρήσιμα.
ΥΓ Συμφωνώ με την Αλίκη που λέει ότι ο γατούλης θέλει σπίτωμα. Αν ήμουν στη θέση σου, θα τον σπίτωνα αλλά θα τον κρατούσα χωριστά από τη Μπήλιω εφ' όσον υπάρχει η δυνατότητα. Αλλιώς... πρέπει να βρεθεί συνειδητοποιημένος φιλόζωος με αρκετό χώρο για να τον έχει χωριστά από τα άλλα γατιά του, ειδικά αν την έχει εκδηλώσει την αρρώστια.
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

..εγω θα εβαζα αγγελια στο σαιτ...μπορει να τον παρει καπιος που δεν εχει 2η γατουλα,και να θελει να τον βοηθησει...δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο τωρα..να δουμε τι θα σου πουνε και οι υπολοιποι...ποσο στεναχωρεθηκα...
ruko
Διάσημο μέλος
Επειδή μπερδεύτηκα όμως, δεν μπορείς να τον πάρεις καθόλου ή δεν μπορείς να τον έχεις χωριστά απ' την Μπήλιω; Ξέρεις καθόλου πώς τα πάει με τα άλλα γατιά;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Όσο για την υιοθεσία ή τη φιλοξενία του, νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει μια ωραία αγγελία και να σταλεί σε stray.gr, ninelives, στη Μαρίνα Λυμπεροπούλου του "Παρά τρίχα", σε φιλοζωικές ραδιοφωνικές εκπομπές και όπου αλλού. Βγάλ' τον 2-3 ωραίες φωτογραφίες, να φαίνεται καλά, και μετά σε βοηθάμε να συντάξεις και την αγγελία.
Ας αρχίσουμε από τις φωτογραφίες και σιγά-σιγά θα οργανωθούμε!

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Zbeez οι φωτογραφιες που εχω στο θεμα ειναι καλες; Αν ειναι να βρω κι αλλες.Βοηθησε με με την αγγελια plz... Αν αργω να απαντω ειναι γιατι εχω προβλημα με την συνδεση μου. Δε μου φταναν ολα τα αλλα ^&$@#@#@... εχει κολλησει το ρουτερ μου και η ΟΝ ξυνεται...
Ο Πιπης γενικα ειναι το ποιο αγαπησιαρικο γατι που έχω δει. Τρυβεται στα ποδια συνεχεια, θελει χαδια και μονο χαδια. Ουτε γρατζουναει ουτε δαγκωνει. Κανει μαλαξεις συνεχεια, και οποιος τον παρει το μονο προβλημα που θα εχει μαζι του ειναι το πως να τον ξεκολαει απο την αγκαλια του. Ειναι κολαουζος. Ειναι φοβερο γατι, αφου και μεχρι τον γιατρο τον πηγα χωρις γατοφορο. Ελευθερο μεσα στο αυτοκινητο, την ειχε καταβρει... Και στον γιατρο τον τσιμπαγε με ενεσεις κι αυτος του χαιδευοταν (μονο με το θερμομετρο ειχε ενα θεμα
Ουτε τα σκυλια φοβαται, κυκλοφορει στη γειτονια μια σκυλιτσα και τρωγανε μαζι απο το ιδιο πιατο. Ουτε στη συγκατοικηση με αλλο γατι θα εχει προβλημα... Δεν ειναι επιθετικος με τα αλλα γατια... Εκτος κι αν του τη πουνε, οποτε και θα αμυνθει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Με φωναξαν προχτες στη κλινικη αρων αρων γιατι η κατασταση του Πιπη χειροτερεψε. Την μαχ με την πνευμονια δεν μπορουσε να την ξεπερασει παρόλη την αντιβιωση και επαθε λοιμωξη του αναπνευστικου θα χρειαζοταν οξυγονο. Επισης τα νεφρα του αρχισαν να παρουσιαζουν προβληματα (επακολουθο της αντιβιωσης). Ο μικρος ηταν σε αθλια κατασταση, αδυναμος ουτε να μιαουρισει δεν μπορουσε. Απλα με κοιταζε....
Πηρα τη χειροτερη και ποιο δυσκολοτερη αποφαση της ζωης μου. Τους ειπα να τον κοιμησουν. Ακομα και αν καταφερνε να το ξεπερασει (που δεν νομιζω)καποια στιγμη θα το ξαναπαθενε...φαυλος κυκλος. Και θα ερχοντουσαν και χειροτερες μερες. Δεν του αξιζε κατι τετοιο. Θα ηταν πολυ εγωιστικο απο μερου μου. Τους ειπα να του δωσουν ενα τελος. Να μην υποφερει αλλο. Υποφερω ποναω αλλα ξερω οτι ειναι καλα πανω στον γατοπαραδεισο.
Δωθηκε λοιπον μια μερα παράταση, κι εχτες ο Πιπης έφυγε και το μαρτυριο του τελειωσε.
Θα σε θυμαμαι για παντα γλυκε μου, παντα οποτε θα πηγαινω στο εξοχικο θα κοιταω στο παραθυρο, στην αγαπημενη σου θεση και θα σε ψαχνω... Θα σκαλιζω τον κηπο και θα νοιωθω τη γουνα σου στα ποδια μου. Ο επιμονος κηπουρος, θυμασαι που σε πειραζα; Θα βγαζω το σανιδι του windsurf και παντα θα σε ψαχνω πανω του. Ησουν ο τελευταιος της γενιας σου, η μανα σου και τα αδερφακια σου πεθαναν μονο εσυ μου χες μεινει. Τετοιο κλαμα ουτε για τον σκυλο μου δεν εριξα, εκεινος ομως ειχε ζησει 19 ολοκληρα χρονια. Εσυ δε προφτασες να ζησεις. Παλεψα να σε κρατησω ζωντανο κι εγω η ιδια σου εδωσα ενα τελος. Συγγνωμη καρδια μου, ελπιζω να ξερεις πως σ΄αγαπησα πολυ. Κι ηθελα να σου προσφερω μια καλυτερη ζωη αλλα δεν προφτασα. Η Μπηλιω δεν θα αποκτησει τελικα παρεα, ευτυχως που δεν της ειχα πει τιποτα. Ηταν χτες να σου βαλω και την αμπουλα για τους ψηλλους...
Ουτε αυτη δε προφτασαμε.... Αντιο μικρε μου,Αντιο
natalouko
Επιφανές μέλος
Καλό ταξίδι πίπη..
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
konstans
Περιβόητο μέλος
Καλό ταξίδι αγόρι μου

moukelis
Επιφανές μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Και πανω στη σανίδα μου ετοιμος να σαλπαρεις... Σε ειχα βγαλει και sailorcat
(Εκεινη τη μερα δε με αφησες να κανω αυτο που ηθελα)
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...γλυκιε μου πιπη...καλο σου ταξιδι αγορακι μου..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool