Επίθεση αρσενικής γάτας σε 14χρονο κορίτσι

Stella.07

Νεοφερμένο μέλος

Η Stella.07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Σήμερα η οικόσιτη και εμβολιασμένη γάτα ενός 14χρονου κοριτσιου, επιτέθηκε στο πρόσωπο της την ώρα που ξάπλωε. Η κοπέλα δεν θυμάται ν ακούμπησε η γάτα (αρσενικό) στο στόμα της. Πέστε μου τι κίνδυνοι υπάρχουν και στπεριπτωση που ακουμπησε και στην περιπτωση που δεν ακουμπησε΄

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επίθεση Αρσενικής Γάτας Σε 14χρονο Κορίτσι

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος..ειδικα αν δεν βγαινει εξω.Καλε..εδω εμεις τα φιλαμε στο στομα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν λες "επιτέθηκε" τι εννοείς; Υποθέτω παίζοντας...Και εμένα το κάνει ο δικός μου καμία φορά όταν είμαι ξαπλωμένη: έρχεται, σφαλιαρίζει το μάγουλό μου με το πατουσάκι του και καλά "αιφνιδιαστικά" και φεύγει τρέχοντας. Δεν βγάζει όμως νύχια ούτε το κάνει με κακό σκοπό, είναι από τις συνηθισμένες κινήσεις που κάνουν τα γατούνια για να παίξουν, από όσο ξέρω.
Επίσης, κίδυνος από οικόσιτο, εμβολιασμένο γατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως. Τι ακριβώς φοβάσαι; Εμείς τον μικρούλη μας μόνο στο στόμα δεν τον φιλάμε. Δεν υπάρχει κανένας φόβος, τα ζωάκια αυτά είναι πεντακάθαρα και εντελώς ακίνδυνα, είτε αγγίξουν το στόμα σου είτε όχι.

Εφ όσον ο λεβέντης είναι εμβολιασμένος κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει. Μόνο αν την γρατσούνισε ας το ξέρει να καθαρίζει το σημείο της γρατσουνιάς με αντισηπτικό (για προληπτικούς λόγους και μόνο)
Δεν ήταν επίθεση αλλά παιχνίδι. Το ίδιο πρόβλημα είχα με τον προηγούμενο μου γάτο. Όταν ξάπλωνα ήθελε παιχνίδια και με προκαλούσε. Αναγκαζόμουν να σκεπάζω το πρόσωπό μου με το σεντόνι και τον άφηνα να κάνει τις επιθέσεις του μέχρι να βαρεθεί.
Πάντως παρ όλα τα παιχνίδια του ποτέ δεν έβγαζε νύχια όταν επιτίθετο στο πρόσωπο κι απέφευγα να τον κοιτώ διαπεραστικά στα μάτια όταν ήμουν ξαπλωμένος γιατί ο αρσενικός γάτος κυρίως το θεωρεί ως πρόκληση για παιχνίδι

Ένω ξάπλωνε αυτό από το πουθένα ήρθε στο πρόσωπο της, καθαρά για να παίξει. Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά περπάτησε στο πρόσωπο της και για αυτό φοβηθήκαμε.

Παρένθεση: Τα διάφορα που ακούγονται για τα κορίτσια και το τοξόπλασμα?

Το τοξόπλασμα δεν το παθαίνεις επειδή μια γατούλα ήρθε κοντά στο πρόσωπό σου, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Πρέπει να συντρέξουν προϋποθέσεις που είναι απίθανο να συντρέξουν σε οικόσιτες γάτες (να φάει η γατούλα ωμό κρέας, να τύχει να το πάθει από εκεί, και μετά να έρθεις σε επαφή με τις ακαθαρσίες της όσο ακόμα το μικρόβιο επιβιώνει - αν θυμάμαι καλά...Παίρνεις μια ιδέα του πόσο απίθανο είναι...). Ψάξε το στο ίντερνετ (υπάρχουν σχετικά άρθρα ένα σωρό) ή ρώτα το γιατρό σου. Θα δεις ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος, ειδικά αν η γάτα δεν βγαίνει έξω και ελέγχεις απόλυτα το τι τρώει.

Ένω ξάπλωνε αυτό από το πουθένα ήρθε στο πρόσωπο της, καθαρά για να παίξει. Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά περπάτησε στο πρόσωπο της και για αυτό φοβηθήκαμε.

δεν υπαρχει λογος ανησυχιας και αυτα που ακουγονται για το τοξοπλασμα και τα κοριτσια ειναι μυθοι. Για να κολλησεις τοξοπλασμα απο γατα πρεπει να φας τα κοπρανα της και επισης να ειναι infected η γατα. Επισης για να παθεις κατι σοβαρο, πρεπει να εισαι εγκυος. Εγω ταιζω τον γατο μου με ωμα (μεγαλυτερες πιθανοτητες να κολλησει η γατα τοξοπλασμα) απο τον οκτωβριο και δεν εχω παθει τιποτα, ουτε καν φοβαμαι οτι θα παθω κατι :)

Δεν ισχυει τιποτα τετοιο!!! Διαβασε παρακατω να καταλαβεις :)

Το τοξόπλασμα στις γάτες και τον άνθρωπο

Του Γιώργου Πιπεράκη, κτηνίατρου

Ολοι μας θα έχουμε ακούσει τις συμβουλές κάποιων “ειδικών” να απομακρύνουμε τα κατοικίδια από το σπίτι μας, ιδιαίτερα όποιος έχει κορίτσια, για να μην έχουν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Αυτό είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους όσον αφορά τα κατοικίδια και σχετίζεται με την τοξοπλάσμωση. Για να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός μετάδοσης του τοξοπλάσματος θα χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια.

Το τοξόπλασμα είναι ένα πρωτόζωο που έχει ως τελικό ξενιστή (αποδέκτη) τη γάτα και ως ενδιάμεσο ξενιστή άλλα είδη ζώων, τον άνθρωπο και τη γάτα. Η διασπορά του στη φύση γίνεται από τον τελικό ξενιστή τη γάτα στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τα κόπρανά της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει μολυνθεί η γάτα με την κατανάλωση ιστών κρέατος από μολυσμένα ζώα όπως πρόβατο, χοιρινό, μοσχάρι, όπου υπάρχουν κύστες του παρασίτου. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι αν ταΐζουμε τη γάτα πάντα με ψημένο κρέας ή με έτοιμες τροφές δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης της τοξοπλάσμωσης στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος μπορεί ακόμα να μολυνθεί αν καταναλώνει κρέας μολυσμένων ζώων το οποίο δεν έχει ψηθεί ή γάλα ασθενών ζώων που δεν έχει βρασθεί. Αν λοιπόν θέλομε να προφυλάξομε και να προφυλαχθούμε η λύση δεν είναι ο εξοστρακισμός των κατοικιδίων, αλλά η τήρηση απλών και συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής.

4 Οι κάτοχοι γατών να μην ταΐζουν τα ζώα τους με άψητο κρέας. Να καθαρίζουν συχνά την άμμο του ζώου και πάντα να πλένονται μετά απʼ αυτό

4 Να μην καταναλώνουμε εμείς, άψητο ή ατελώς ψημένο κρέας.

4 Να μην καταναλώνουμε γάλα που δεν έχει βρασθεί ή καταψυχθεί.

4 Μετά από οποιοδήποτε εργασία στην ύπαιθρο να πλένομε καλά τα χέρια μας.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη παρότρυνση για να τα κάνουμε πράξη. Δεν είναι κάποιες εξειδικευμένες ενέργειες, αλλά η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής. Δεν πρέπει λοιπόν να δαιμονοποιούμε αναίτια κάποια πράγματα εφόσον δεν ακολουθούμε τα απαραίτητα. Δεν μας φταίνε τα ζώα αν εμείς είμαστε ανεπαρκείς ή ανενημέρωτοι.

Πηγη: https://www.patris.gr/articles/153383/91591?PHPSESSID=20m9p50on94p059jn95nmjlo76

Δεν ισχυει τιποτα τετοιο!!! Διαβασε παρακατω να καταλαβεις :)

Το τοξόπλασμα στις γάτες και τον άνθρωπο

Του Γιώργου Πιπεράκη, κτηνίατρου

Ολοι μας θα έχουμε ακούσει τις συμβουλές κάποιων “ειδικών” να απομακρύνουμε τα κατοικίδια από το σπίτι μας, ιδιαίτερα όποιος έχει κορίτσια, για να μην έχουν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Αυτό είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους όσον αφορά τα κατοικίδια και σχετίζεται με την τοξοπλάσμωση. Για να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός μετάδοσης του τοξοπλάσματος θα χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια.

Το τοξόπλασμα είναι ένα πρωτόζωο που έχει ως τελικό ξενιστή (αποδέκτη) τη γάτα και ως ενδιάμεσο ξενιστή άλλα είδη ζώων, τον άνθρωπο και τη γάτα. Η διασπορά του στη φύση γίνεται από τον τελικό ξενιστή τη γάτα στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τα κόπρανά της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει μολυνθεί η γάτα με την κατανάλωση ιστών κρέατος από μολυσμένα ζώα όπως πρόβατο, χοιρινό, μοσχάρι, όπου υπάρχουν κύστες του παρασίτου. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι αν ταΐζουμε τη γάτα πάντα με ψημένο κρέας ή με έτοιμες τροφές δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης της τοξοπλάσμωσης στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος μπορεί ακόμα να μολυνθεί αν καταναλώνει κρέας μολυσμένων ζώων το οποίο δεν έχει ψηθεί ή γάλα ασθενών ζώων που δεν έχει βρασθεί. Αν λοιπόν θέλομε να προφυλάξομε και να προφυλαχθούμε η λύση δεν είναι ο εξοστρακισμός των κατοικιδίων, αλλά η τήρηση απλών και συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής.

4 Οι κάτοχοι γατών να μην ταΐζουν τα ζώα τους με άψητο κρέας. Να καθαρίζουν συχνά την άμμο του ζώου και πάντα να πλένονται μετά απʼ αυτό

4 Να μην καταναλώνουμε εμείς, άψητο ή ατελώς ψημένο κρέας.

4 Να μην καταναλώνουμε γάλα που δεν έχει βρασθεί ή καταψυχθεί.

4 Μετά από οποιοδήποτε εργασία στην ύπαιθρο να πλένομε καλά τα χέρια μας.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη παρότρυνση για να τα κάνουμε πράξη. Δεν είναι κάποιες εξειδικευμένες ενέργειες, αλλά η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής. Δεν πρέπει λοιπόν να δαιμονοποιούμε αναίτια κάποια πράγματα εφόσον δεν ακολουθούμε τα απαραίτητα. Δεν μας φταίνε τα ζώα αν εμείς είμαστε ανεπαρκείς ή ανενημέρωτοι.

Πηγη: https://www.patris.gr/articles/153383/91591?PHPSESSID=20m9p50on94p059jn95nmjlo76

Πολύ ωραίος ο γιατρός...!!!! Σωστότατος...! Εύγε!!!:thumbsup::thumbsup:

Έλεος βρε παιδιά! Εγώ τρόω από το ίδιο πιάτο με τον Πάρη και δεν έχω πάθει κάτι... Μη φοβού δεν παθαίνει τίποτα η κοπελίτσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back