Επίθεση..

συγνωμη εννοείς ότι τον εβγαλε στο μπαλκόνι αγκαλιά???? τους γατους ΠΟΤΕ δεν τους βγαζουμε αγκαλια στο μπαλκόνι , πρώτον τρομαζουν πολύ λόγω ύψους και δεύτερον μπορεί με μια αποτομη κινηση να μας φύγουν κατω..δεν εχει σημασία αν το δεχοταν μεχρι τωρα, τωρα κατι τον τρομαξε και δεν πρεπει να το ξανακανετε..ισως να νομισε οτι η μητερα σου το προκαλεσε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε τότε έιναι απλό, μην τον βγάζετε εσείς ποτέ έξω αγκαλιά και ότνα βγαίνει από μόνος του, το μπαλκόνι θα είναι μόνο δικό για όση ώρα κάθετε εκεί.

Αν χρειαστεί ποτε να τον βάλετε μέσα έκτακτα, εκμεταλεύσου τον φόβο του.Δηλαδή πέτα του πχ ένα βιβλίο στο μπαλκόνι μπροστά του, θα ακούσει τον κρότο και θα μπεί μέσα σίγουρα!!:)Απλά πρόσεχε να είσαί μέσα στο σπίτι πίσω από την μπαλκονόπορτα για να μην σου επιτεθεί και εσένα.

Μην το κάνετε αν δεν είναι απολύτος ανάγκη γιατί πρώτον τον φοβίζει και δευτερον θα μάθει το κόλπο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν λέω αγκαλιά,δεν εννοώ ότι τον πήγε κ στα κάγκελα!!οχι φυσικά.. Εννοώ ότι τον έπιασε κ του άνοιξε την πόρτα να βγει στο μπαλκόνι,εκείνη δεν βγήκε καθόλου έξω!Αυτόν ανοιξε να βγει μόνο.

Ε τότε έιναι απλό, μην τον βγάζετε εσείς ποτέ έξω αγκαλιά και ότνα βγαίνει από μόνος του, το μπαλκόνι θα είναι μόνο δικό για όση ώρα κάθετε εκεί.

Αν χρειαστεί ποτε να τον βάλετε μέσα έκτακτα, εκμεταλεύσου τον φόβο του.Δηλαδή πέτα του πχ ένα βιβλίο στο μπαλκόνι μπροστά του, θα ακούσει τον κρότο και θα μπεί μέσα σίγουρα!!:)Απλά πρόσεχε να είσαί μέσα στο σπίτι πίσω από την μπαλκονόπορτα για να μην σου επιτεθεί και εσένα.

Μην το κάνετε αν δεν είναι απολύτος ανάγκη γιατί πρώτον τον φοβίζει και δευτερον θα μάθει το κόλπο!

Στο συγκεκριμένο μπαλκόνι έχουμε μόνο την απλώστρα,δεν κάθεται εκεί αυτός.Το 'δικό' του μπαλκόνι είναι το διπλανό κ συνήθως βγαίνει εκεί να φάει,να κάνει την ανάγκη του κ να αγναντεψει λίγο;p κατά τα άλλα θέλει συνεχεια να είναι μαζί μας μέσα κ δε τον κλείνουμε έξω αν δε θέλει.
Κ αν χρειαστεί ποτέ να τον βάλουμε μέσα,τον λέω 'πάνε μέσα γρήγορα' κ πάει!Τόσο καλός είναι..Ακούει,όχι σαν κάτι άλλες γάτες που σε αγνοούν..Γιαυτό κ η επίθεση΄μου έκανε τόσο εντύπωση.

δεν νομιζω μωρε να δοθει συνεχεια. Πιστευω οτι θα ειναι φοβισμενος για λιγο καιρο και εσεις λιγο προσεκτικοι απλα θα το ξεπερασει. Καθησυχασε και τη μητερα σου. Ο γατος να δοθει ειναι πολυ δυσκολο, εδω μικρα προσπαθουμε και δεν υιοθετουνται...αλλωστε σας παει καρδια να τον αποχωριστείτε μετα απο 4 χρονια???

Με τίποτα γιατί πέρα από αυτό το γεγονός,είναι πολύ καλός κ υπάκουος,ούτε σκύλος να ήτανε!Αν τον μαλώσω κ του κουνήσω το δάχτυλο,κάθεται αμέσως κάτω..
Κ επειδή τον βρήκα πεταμένο μέσα σε 2 σακούλες κ τον μεγάλωσα στα χέρια,είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον αφήσω..

θα ηρεμήσει μην στεναχωριέσαι απλα καθησυχασε τη μαμα σου, εξηγησε της οτι και αυτος ο κακομοιρακος απο την μερια του τρόμαξε...
Επισης αν ειναι αυτος ο γατουλης που εχεις στο αβαταρ σου ειναι ΚΟΥΚΛΟΣ!! πως τον λένε ειπαμε??

Δεν είναι αυτός που έχω στην φώτο μου αλλά είναι ίδιος:)
Τον λένε τόμι επειδή το σκυλί μου το λένε Τζέση κ έτσι έχουμε τον τομ κ την Τζέση:P

Και εγώ συμφωνώ με την Nota ήταν κάτι τις στιγμής πές το και στην μαμά σου.
Δέν νομίζω να ξανά γίνει, απλά μην τον ξανα βγάλει κανείς έξω.
Ας βγαίνει μόνος του:/:
Μην τον απομακρύνετε απο εσας γιατί το νιώθει και είναι κρίμα.
Δώσ' του πολλά χαδάκια:)

Λοιπόν, αφού μελέτησα κάτι βιβλία ψυχολογίας της γάτας, το Διαδίκτυο και την προσωπική μου πείρα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.

Πάμε πάλι το όλο σκηνικό.

Υπάρχουν απλωμένα ρούχα στην απλώστρα....(αυτά δημιουργούν έναν όγκο, αν ήταν και σκούρα ακόμα χειρότερα....). Πάει λοιπόν η μαμά σου να τον βγάλει έξω.

Α. Συνήθως βγαίνει έξω ΧΩΡΙΣ απλωμένα ρούχα, άρα τώρα υπάρχει ένα ΝΕΟ άγνωστο αντικείμενο στο μπαλκόνι... το οποίο σημαίνει συναγερμός!!!!

Β Το άγνωστο μεγάλο αντικείμενο(που στο μυαλό του το περνάει για ζωντανό) αρχίζει και κουνιέται κιόλας!!! Το οποίο σημαίνει ΕΠΙΘΕΣΗ κατά πάνω του!!!

Γ Φρικάρει, πάνω στην φρίκη του, προσπαθεί να ξαναμπεί μέσα!!! όλους τους βλέπει εχθρούς, και ειδικά την μάνα σου που ήταν πιο κοντά. Έτσι την πληρώνει η μάνα σου.

Είμαι σίγουρη 99% . ¨Οτι αν του ανοίξετε την πόρτα χωρίς να υπάρχουν ρούχα στο μπαλκόνι δεν θα γίνει τίποτα... αλλά να το βλέπει από μακριά και από μέσα οτι ειναι άδειο το μπαλκόνι.

Και φυσικά μην τον ΠΙΕΣΕΤΕ να βγει έξω.. θα βγει όταν και εφόσον θέλει αυτός....

Αυτήν την στιγμή θυμάται τον μεγάλο όγκο, τον εχθρό, στο μπακλόνι και φοβάται να βγει....και φυσικά θα την πληρώσει όποιος πάει να τον βγάλει έξω, ή όντας άδειο πάει να ξαναπλώσει ρούχα.... (Θέλω να πώ οτι τα έχει με τα ρούχα και την απλώστρα)

ΕΚΕΙ μόνο φρικάρει το γατί, ούτε μέσα, ούτε αν τον παίρνει αγκαλιά ο αδελφός σου ή άλλα άτομα.

Δεν ξέρω αν με κατάλαβες.....
Η μητέρα σου ήταν τελείως τυχαίο που την πλήρωσε.....απλά έχει συνδυάσει τώρα οπότε πλησιάζει το μπαλκόνι ότι θα γίνει το ίδιο, γιαυτό και την κοιτάει περίεργα και φοβάται...

Πιστεύω σε μερικές μέρες θα ηρεμήσει....

Φαντάσου εσένα μωρό... να είσαι σπίτι σου και ξαφνικά βλέπεις έναν κλέφτη στο μπαλκόνι... φοβάσαι... και σε παίρνει και η μάνα σου αγκαλιά και πάει να σε πάει εκεί με το ζόρι!!!!:hmm:

Μόνο julia που το μπαλκόνι αυτό είναι μόνο για την απλώστρα οπότε ο 'κλέφτης 'είναι συνέχεια εκεί κάθε μέρα.:/: Οπότε απλά μην τον βγάζετε σε αυτό τομπαλκόνι με την απλώστρα:)

Ειδικά όταν είναι με ρούχα και φυσάει!!!!:cool::cool:

Oh!yes!Ειδικά τότε!:)

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα;)
Την ίδια άποψη έχω κ εγώ!Βασικά είναι ακόμα φοβισμένο με διάφορους θορύβους που ακούει στο σπίτι..
Τέσπα,είδωμεν:)

Συμφωνώ με julia δηλαδη;)

Αν ο γατούλης δεν είχε δείξει παρόμοια συμπτώματα μέχρι τώρα και δεν έχει πρόβλημα υγείας κι εγώ πιστεύω πως φοβήθηκε πολύ. Είναι φυσικό λοιπόν να βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ. Αφήστε τον λίγο στην ησυχία του και θα επανέλθει. Άλλωστε συνήθως ξεχνούν γρήγορα το περιστατικό, όταν δεν επεναλαμβάνεται.

Ο δικός μου είχε πέσει από τον 2ο όροφο πάνω σε δύο λυκόσκυλα!!! Μας πήρε δέκα μέρες να συνέλθει (φαντάσου να νόμιζε πως έφταιγα εγώ). 'Ολοι μου έλεγαν πως δε θα θέλει να ξαναδεί κάγκελο! Σε πληροφορώ πως πριν περάσει μήνας, το είχε ξεχάσει! ΓΙ΄αυτό δε βλέπει μπαλκόνι ούτε ζωγραφιστό!

Πάντως μην πανικοβάλλεστε και μη δώσετε τον γατούλη σας, απλώς βοηθήστε τον.:)

Η μανούλα μου έλεγε: "το παιδί σου και το γατί σου, όπως το μάθεις". Άρα, τι κάνουμε σε ένα παιδάκι, που φοβάται ότι κάτω από το κρεββάτι του είναι ένα τέρας; Του δείχνουμε κάτω από το κρεββάτι ,ότι δεν έχει τίποτα. Ακριβώς έτσι. Το γατί συνδύασε-μπαλκόνι -ρούχα απλωμένα- μαμά σου=τέρας.Άφησε την πόρτα του μπαλκονιού ανοιχτή και βγες εσύ χωρίς ρουχα ,φώναξέ τον κιόλας . Άλλη μέρα βγες μαζί με τη μαμά σου χωρίς ρούχα και φώναξέ τον, δως του και μια λιχουδιά ή καλύτερα να του τη δώσει η μαμά σου. Αυτό αν επαναληφθεί μερικές φορές, πιστεύω ότι δεν θα ξαναέχει πρόβλημα με τη μαμά σου .Όσο για να τον δώσετε γι'αυτό το λόγο, ε, η μαμά σου δεν είναι γάτος, γι'αυτό πες της ότι πρέπει να αντιδρούμε κατόπιν σκέψεως και όχι με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μόνο.

Ο Σμίθ είχε επιτεθεί άσχημα στη μητέρα μου πριν τον στειρώσουμε. Είδε έναν ξένο γάτο απο το παράθυρο, αγρίεψε και ξέσπασε στη μητέρα μου που ήταν ή πρώτη που πέρασε απο δίπλα του. Της έκοψε κομμάτι απο το πόδι (δαγκωνιά). Για αρκετό καιρό δεν έρχονταν σε επαφή (απομόνωση για τον Σμιθ) γιατί κάθε φορά που την έβλεπε φούντωνε. Μετά τη στείρωση δεν άλλαξε ριζικά το πράγμα. Τους τελευταίους μήνες μόνο, επειδή πέθανε το σκυλάκι της μητέρας μου κι αφιερώνει παραπάνω χρόνο στο Σμιθ , τα έχουν ψιλοβρεί . Εκείνη βέβαια ακόμα φοβάται κι ο Σμιθ προφανώς το καταλαβαίνει αυτό.
Καλό θα ήταν ίσως να το κάνει και η μαμά σου αυτό. Να περνάει λίγο χρόνο παραπάνω με το γατούλι, όχι στο μπαλκόνι του τρόμου και με κάποιον της εμπιστοσύνης του γάτου στο χώρο. Αν με ΄σένα νιώθει απόλυτη ασφάλεια το γατούλι βγάλτο στο μπαλκόνι μαζί σου χωρίς απλωμένα ρούχα μέχρι να γνωρίσει καλά το χώρο και τις μυρωδιές του. Άφου γίνει αυτό μπορείς να δοκιμάσεις και με ρούχα, κι αν δεις πως το τρομάζουν, με χαδάκια και επαίνους μπορεις να το φέρεις κοντά στα ρούχα για να καταλάβει πως δεν αποτελούν κίνδυνο.
Αυτά όλα βέβαια θέλουν υπομονή και χρόνο, κι επειδή είναι απλά συμπερασματα δικά μου απο προσωπικές εμπειρίες κι όχι κάτι επιστημονικό δεν ξέρω αν θα καταφέρεις κάτι.
Στα δικά μου ζωάκια συνήθως πιάνει.

Η μανούλα μου έλεγε: "το παιδί σου και το γατί σου, όπως το μάθεις". Άρα, τι κάνουμε σε ένα παιδάκι, που φοβάται ότι κάτω από το κρεββάτι του είναι ένα τέρας; Του δείχνουμε κάτω από το κρεββάτι ,ότι δεν έχει τίποτα. Ακριβώς έτσι. Το γατί συνδύασε-μπαλκόνι -ρούχα απλωμένα- μαμά σου=τέρας.Άφησε την πόρτα του μπαλκονιού ανοιχτή και βγες εσύ χωρίς ρουχα ,φώναξέ τον κιόλας . Άλλη μέρα βγες μαζί με τη μαμά σου χωρίς ρούχα και φώναξέ τον, δως του και μια λιχουδιά ή καλύτερα να του τη δώσει η μαμά σου. Αυτό αν επαναληφθεί μερικές φορές, πιστεύω ότι δεν θα ξαναέχει πρόβλημα με τη μαμά σου .Όσο για να τον δώσετε γι'αυτό το λόγο, ε, η μαμά σου δεν είναι γάτος, γι'αυτό πες της ότι πρέπει να αντιδρούμε κατόπιν σκέψεως και όχι με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μόνο.

Δεν εμφάνισε πριν το δικο σου μήνυμα κι έγραψα κάτι παρόμοιο. Δίκιο έχεις για το τελευταίο σχετικά με την εκδίωξη του γατουλη.

:PΗ δική μου φοβάται τις -άκουσον, άκουσον- μπανάνες και δη τις ξεφλουδισμένες! Όταν δει κανέναν να τρώει μπανάνα φρικάρει! Αρχίζει τα χχχχχχχχχχχχ και άμα την πλησιάσεις φεύγει τρέχοντας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back