Επίθεση..

Γεια σε ολους!Ειμαι νεα στο forum κ νεα γατομαμα!Πριν 2 βδομαδες απεκτησα ενα γατακι 3 μηνων περιπου,ειναι πολυ καλο κ παιχνιδιαρικο κ πολυ συχνα οταν παιζουμε μου δαγκωνει για πλακα τα δαχτυλα(οχι κανονικο δαγκωμα κ σιγουρα οχι επιθετικα) κ αμεσως μετα μου γλυφει το χερι.Θεωρω πολυ φυσιολογικη την ολη συμπεριφορα,ακουσα ομως οτι δεν πρεπει να το αφηνω να με δαγκωνει,γιατι.....................δεν ξερω το λογο.Μου ειπαν απλα οτι δεν πρεπει κ οτι θα εχει προβλημα στη συμπεριφορα του οταν ενηλικιωθει.Ισχυει κατι τετοιο?Ξερετε κατι ως πιο εμπειροι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σε ολους!Ειμαι νεα στο forum κ νεα γατομαμα!Πριν 2 βδομαδες απεκτησα ενα γατακι 3 μηνων περιπου,ειναι πολυ καλο κ παιχνιδιαρικο κ πολυ συχνα οταν παιζουμε μου δαγκωνει για πλακα τα δαχτυλα(οχι κανονικο δαγκωμα κ σιγουρα οχι επιθετικα) κ αμεσως μετα μου γλυφει το χερι.Θεωρω πολυ φυσιολογικη την ολη συμπεριφορα,ακουσα ομως οτι δεν πρεπει να το αφηνω να με δαγκωνει,γιατι.....................δεν ξερω το λογο.Μου ειπαν απλα οτι δεν πρεπει κ οτι θα εχει προβλημα στη συμπεριφορα του οταν ενηλικιωθει.Ισχυει κατι τετοιο?Ξερετε κατι ως πιο εμπειροι?
Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Απλά αν το αφήνεις να σε δαγκώνει,μπορεί να του μείνει ως συμπεριφορά αποδεκτή,και να παγιωθεί μεγαλώνοντας.Δεν νομίζω να το βρίσκεις χαριτωμένο παιχνίδι όταν μεγαλώσουν κι άλλο οι δοντάρες του!;)Μπορείς να του λες ένα "μη" με αυστηρή φωνή,να μην παίζεις μαζί του για λίγο όταν το κάνει,ή να κάνεις ότι πονάς,ώστε να το σταματά.Ρίξε μια ματιά και στα άρθρα σχετικά με την εκπαίδευση,ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον.Να μας βάλεις και φωτό να θαυμάσουμε το γατούλι σου!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα ειναι αναλογα τον χαρακτηρα του γατιου αλλα και τωρα παιζει κιολας αλλα καλο θα ηταν να μην γινετε συνεεια οσο και αν σου αρεσει τωρα οταν μεγαλωσει και σε δαγκωνει δεν θα σου αρεσει καθολου απλα με την πρωτη δαγκωνια που θα πονεσεις κανε το λιγο περα και μην παιζεις μαζι του γιαην υπολοιπη μερα η οπως θα σου πουν τα υπολοιπα μελη κανε σηκωσε το απο τον λαιμο χωρις να ειναι δυνατο ο πιασιμο για να μην πονεσει και πεισμωσει και κανε του χχχχχχ οπως θα εκανε και η μαμα του και απομακρυνσου θα το καταλαβει ειναι πανεξυπνα!!

Ευχαριστω ολους για την αμεση απαντηση!Μολις εγκλιματιστω στο forum θα ανεβασω κ phοtos του γατιου!Ειναι η μικρη στο avatar που προς το παρον δεν εχει ονομα!

πως την λενε την αγελαδα σε ενα κομικς με τον γκουφι??κλαραμπελ??ασχετο αλλα αυτη μου θυμισε!!!!!!!

Υπ'όψιν, ότι γύρω στους 3 μήνες τα δοντάκια του γάλακτος πέφτουν και τους φυτρώνουν τα κανονικά......και ουαί και αλλίμονο, αν οι δαγκωνιές ενταχθούν στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Κάποιες φορές δεν θα τις αποφύγεις, βέβαια, αλλά άλλο να συμβαίνει που και που και άλλο να μην τολμάς να παίξετε. Στο www.ailouros.gr θα βρεις πολλή βοήθεια για πολλά γατοθέματα. Σε αυτό το site, φτιάξε δικό σου θέμα να ρωτάς ό,τι θέλεις. Πήγαινε στο αρχικό "Συμπεριφορά και εκπαίδευση" πάτησε "νέο θέμα" και θα έχεις το δικό σου θεματάκι, από όπου μπορείς να βάλεις και φωτογραφίες του μικρού σου, χωρίς να επιβαρύνουμε το θέμα της κοπέλλας εδώ, που έχει πρόβλημα με το δικό της γατούλι.

καλώς ήρθές Bitchy_Cat.
σήμερα θα έκανα και εγω αυτο το θέμα.
Σήμερα ο καστρατούλης μου είχε μία πολύ παράξενη συμπεριφορά. Εκεί που καθόταν ύσηχος δίπλα μου ξαφικά κατα κάποιο περίεργο τρόπο και χωρίς να τον ακουμπάω καν έβγαλε περίεργες κραβγές και το βλέμα του ήταν γεμάτο μίσος. Οταν πήγα δε να τον χαιδέψω με γραντζούνισε. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει δεν μου το έχει ξανα κάνει ποτέ αυτό.μήπως επειδή έχει στο διπλανό διαμέρισμα η πεθερά μου ένα μικρό σκυλάκι έχει ζηλέψει? Δεν ξέρω τια πω. Αυριο θα παρώ τηλ. τον κτηνιατρό μου να μου πει. Ο γάτος μου έιναι ασπρομαυρος

Ο γάτος μου έιναι ασπρομαυρος

Γεια,
:) Μας φώναξε κανείς???
Και εγώ μαμά ασπρόμαρου είμαι.. και ομοιοπαθούσα....
Μιλάμε για ψυχό.....

Εμένα το κάνει αυτό όταν, δεν του έχω κάνει κάποιο χατήρι...,να του δώσω σημασία... να τον παίξω... ή να του κάνω χόρο να καθήσει... Δεν βρίσκεις άκρη...
:blink::blink:
Αυτό που κάνω είναι να μην τον πιέζω.. ούτε να τον χαιδεύω αν δεν ερθει ΑΥΤΟΣ να τριφτει... γιατί απλά θα την φάω την χαρακιά ή την δαγκωνιά....:/::/:

Ενας Κτηνίατρος μου είχε πει ότι εκτός απο το γεγονός ότι ειναι πανέξυπνα.. έχουν και προσωπικότητα!!!:happy::happy:

Απλά θα πρέπει να βρεις το κουμπί του!!! :):)

Γεια,
:) Μας φώναξε κανείς???
Και εγώ μαμά ασπρόμαρου είμαι.. και ομοιοπαθούσα....
Μιλάμε για ψυχό.....

Αυτό που κάνω είναι να μην τον πιέζω.. ούτε να τον χαιδεύω αν δεν ερθει ΑΥΤΟΣ να τριφτει... γιατί απλά θα την φάω την χαρακιά ή την δαγκωνιά....:/::/:

Ενας Κτηνίατρος μου είχε πει ότι εκτός απο το γεγονός ότι ειναι πανέξυπνα.. έχουν και προσωπικότητα!!!:happy::happy:

Απλά θα πρέπει να βρεις το κουμπί του!!! :):)

Αααχχχ...!!! Δε νομίζω πως έχω επιτρέψει σε άλλο αρσενικό να μου κάνει τη ζωή τόσο δύσκολη όσο ο μαυρόασπρος Σίμπα μου...:mad:

Τζούλια συμφωνώ μαζί σου πως είναι πολύ ιδιαίτερα γατιά και όπως είπες, βρήκα το κουμπί του διότι σεβάστηκα την προσωπικότητά του.
Πλησιάζει τα δέκα κι εξακολουθεί να κάνει τρελά αλλά έχει μάθει πλέον να εκτιμάει κι εκείνος εμένα! :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back