daifuku
Νεοφερμένο μέλος
ο γιατρός μου είπε να τους δώσω και ειδική τροφή (sensitivity της royal canin). τους έδωσα και τους πέρασε η διάρροια χωρίς φάρμακα. όμως 2 φορές ξέμεινα από sensitivity και τους έδωσα μια απλή ξηρά τροφή και αμέσως τους ξαναέπιασε.
τελος πάντων, στη συνέχεια φρόντισα να μην ξεμείνω από ειδική τροφή, αλλά κ πάλι κάποια στιγμή κάναν διάρροια.
εντωμεταξύ, τα άλλα 2 που συνήθως κάνουν νορμαλ κακα, κάποιες φορές επηρεάζονται κ αυτά και έτσι κάνουν και τα 4 διάρροια.
πριν από 10 μέρες άρχισα θεραπεία πάλι. τους έδωσα diarsanyl 3 μέρες και μετά αντιβίωση flagyl εδώ και 6 μέρες, αλλά η διάρροια πάει κ έρχεται..
ο κτηνίατρος μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρεντερίτιδα μικροβιακής φύσης και να προσέξω στο θέμα της καθαριότητας (να βάλω 3-4 αμμολεκάνες και να τις καθαρίζω πολύ τακτικά) και να τους δώσω και λίγο prezolon που έχει κορτιζόνη για να αποφευχθεί η περίπτωση να εξελιχθεί σε χρόνιο πρόβλημα (κάποια μόλυνση του εντέρου δε θυμάμαι πως το είπε).
τους έδωσα χτες λίγο από αυτο με την κορτιζόνη και τώρα περιμένω να δω πως θα πάνε τα πράγματα.. αλλά έχω ανησυχήσει
έχει κανείς παρόμοια εμπειρία? κάποια συμβουλή?
χάπια για σκουλήκια, εμβόλια, αμπούλες για ψύλλους τα έχω κάνει όλα σωστά (μόνο για ψύλλους ίσως έχω υπερβεί το διάστημα που πρέπει να ξαναβάλω την αμπούλα, αλλά αγόρασα σήμερα για να κάνω κ αυτό..)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, εκτός αυτών, οτι παθαίνουν και διάρροια απο την αλλαγή της τροφής, και ίσως να έχουν κρυώσει απο το κρύο... Αν δεν έχουν κάνε τους σπιτάκια να πηγαίνουν να φωλιάζουν!

Μπορείς να τους κάνεις και κοτοπουλάκι με ρύζι, βοηθάει πολύ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
daifuku
Νεοφερμένο μέλος
θα το έχω υπ'όψιν το κοτόπουλο με το ρύζι!
πάντως σήμερα είναι καλύτερα. ελπίζω να συνέλθουν αυτή τη φορά.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους! Ειμαι καινουρια στο site αλλα παλια γατομαμά... Ξερω οτι το προβλημα που εχουν τα γατακια μου εχει γινει θεμα πολλων συζητησεων, δοκίμασα κάποια πράγματα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εχω τρια γατάκια. Η μια μεγάλη αδέσποτη την οποία φροντίζω (τάισμα) από τότε που ήταν έγκυος και τώρα της έχει μείνει ένα γατάκι το οποίο πρέπει να είναι περίπου 3-4 μηνών. Πριν από αυτό υιοθέτησα μια άλλη αδέσποτη η οποία πρέπει να είναι τώρα 6-7 μηνών. Ο μικρός είχε μεγάλο πρόβλημα με διάρροια από τη στιγμή που η μαμά αποφάσισε να μου τον φέρει (2 μηνών περίπου). Επειδή ο μικρός δεν πιανόταν πέρασε ένας μήνας σχεδόν όπου κατάφερα να τον πιάσω και του έκανα ένα μπανάκι, του έριχνα ταλκ γιατί είχε πληγές και πριν 20 μέρες περίπου του ξεκίνησα αποπαρασιτωση. Από τότε έχουν σταματησει τα αέρια και η ακράτια μαζί, αλλά τα κόπρανά του εξακολουθούν να είναι ασχημάτηστα. Μαζί με τον μικρό είπα να κάνω και στις άλλες αν και δεν είχα παρατηρησει σκουληκια. Η μαμα ανταποκρίνεται μια χαρά και ο μικρός εκτός της συνεχιζόμενης διάρροιας. Η μικρή μου όμως (Λουκρητία) μετά την πρώτη δόση ξεκίνησε διάροια και έχει λίγο ατονία. Δεν εχω καταφέρει να δω αν βγάζουν σκουλήκια γιατί βγαίνουν κι έξω. Τις έχω 4 μέρες μέρες σε δίαιτα. (τις πρώτες 12 ώρες μόνο νερό το οποίο ευτυχώς πίνουν άφθονο εμφιαλωμένο) και τρεις μέρες τώρα μόνο ρύζι με κοτόπουλο το οποίο το τρώνε. Αλλα τίποτα. Η διαροια συνεχίζει. Βαρέθηκα να μαζεύω σκατούλια...
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Υπάρχoυν διάφορες ειδικές κροκέτες κατά τις διάρροιας, όπως και χάπια άνθρακα. Αλλά η δόση παίζει, και μπορεί και να μην κάνουν τίποτα, αν είναι άλλη η αιτία.
ΜΗΝ τα ταΐζεις, γάλα και κονσέρβα. Κάνε τους σπιτάκια να κοιμούνται ζεστά. Πάρε κροκέτες μόνο. Οι ειδικές για διάρροια είναι πιο ακριβές, δεν ξέρω αν μπορείς...και κατα πόσο τις ελέγχεις ποιές τρώνε και ποιές όχι. Επίσης καλό είναι το βραστό κοτόπουλο με ρύζι..
Το ότι τα αφήνεις και πεινάνε γιατί???
Τα μικρά έχουν πάθει και αδυναμία, αβιταμίνωση.. και θα καταπέσουν...
Επίσης τα αποπαρασιτικά ΚΑΝΟΥΝ διάρροια.. και πολλές φορές τα παράσιτα επιμένουν.
Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Δοκίμασε την διατροφή, δώσε χρόνο.. και αν δεν δείς λύση θα πρέπει να τα δεί και γιατρός, γιατί η διάρροια η επίμονη, μπορεί κι να οφείλετε σε άλλο σοβαρό λόγο.. και αποδυναμώνετε και το ζώο.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ανοίγεις το ένα, και η σκόνη που έχει μέσα είναι για 2 φορές το κάθε γατάκι. 1 δόση την ημέρα θέλει.
Την σκόνη αυτήν μετά εγώ την ανακάτεψα με λίγο ζουμάκι απο κονσέρβα.. εσύ βάλε το ζουμάκι απο το κοτόπουλο... και δώστην με σύριγγα. Μπορεί να την φάνε και μόνα τους.. αλλά δύσκολο..
Αν θές δοκιμάζεις και αυτό.. δεν είναι και καλό όμως τόσα πειράματα...

Σε καταλαβαίνω και εγώ επαρχία είμαι ΧΩΡΙΣ ούτε petshop...

Αν θές δοκίμασε και αυτό.. αλλά σου ξαναλέω... αν δεν βρεθεί η αιτία.. δύσκολα θα φτιάξει.

Πήγαινε έστω και 1 στον γιατρό.. το πιο χάλια...
Περαστικά και υπομονή.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημερα καναμε την πρωτη επισκεψη στο γιατρο, του καναμε ενεσουλα

για ταινια, και τωρα του δινω αντιβιωση και ercefuryl. Εντερικο προβλημα, και οταν συνελθει απο τη διαρροια θα του κανουμε και τα εμβολια για να μην παθει λοιμωδη γαστρεντεριτιδα.

irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νεοτερα απο το νεαρο μας.
Σημερα καναμε την πρωτη επισκεψη στο γιατρο, του καναμε ενεσουλαγια ταινια, και τωρα του δινω αντιβιωση και ercefuryl.
Εντερικο προβλημα, και οταν συνελθει απο τη διαρροια θα του κανουμε και τα εμβολια για να μην παθει λοιμωδη γαστρεντεριτιδα.![]()
Πάλι καλά που είναι καλά το μικρό. Οι διάρροιες δεν είναι και ότι καλύτερο..
Να μου το φιλήσεις!

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Τον ζουλιξα
μηπως ποναγε απο την ενεση αλλα δεν αντεδρασε. Το απογευμα ξαναπηγα στη γιατρο για να παρω αμπουλες για τις αλλες γατες και τη ρωτησα. Μου ειπε οτι δεν ξερει απο τι μπορει να ειναι
και να του δωσω depon.Της ειπα ενταξει και φυσικα δεν του εδωσα. Αμα με ξαναδει εμενα να με χ...!
Παντως ο μικρος συνηλθε.
Επαιξε αρκετα, εφαγε, εκανα κανονικα κακακια και τωρα κοιματε σαν δωρο κατω απο το χριστουγεννιατικο δεντρο. 
julia
Διακεκριμένο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Κανονικά έπρεπε να την χέσει ο μικρός γιατί αυτό δικαιούταν αυτή την απόλαυση. Αίσχος!!Αμα με ξαναδει εμενα να με χ...!
Παντως ο μικρος συνηλθε.Επαιξε αρκετα, εφαγε, εκανα κανονικα κακακια και τωρα κοιματε σαν δωρο κατω απο το χριστουγεννιατικο δεντρο.
![]()
Ευτυχώς που είναι καλά το μικρούλι
Επειδή θυμίζει τιγράκι τι θα έλεγες να ήταν αυτο το ονομά του; ή tigerΑυτος ειναι ο μικρος που δεν ξερω ακομα πως να τον ονομασω!
alice
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ξερω δεν εχω βρει ακομα κατι που να ταιριαζει στην προσωπικοτητα του εκτος απο το "Χεζης" η "Σκατουλης" αλλα μαλλον δεν θα ειναι ωραιο να τον φωναζω ετσι. Καποτε βεβαια ειχα μια γατα που τη φωναζα μαλακα και ακουγε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool