kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
αντιβίοση, ΠΑΛΙ αντιβίοση ρε γ@@@το???
ένα κουτί αντιβίοση τελειωσε δυο μερες πριν του ξεκινησει η διάρροια γιατι πηγε για στειρωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natalouko
Επιφανές μέλος
Και εμένα ήταν η πολλοστή φορά που του έδωσα αντιβίωση και είναι μόνο 6 μηνών..αντιβίοση, ΠΑΛΙ αντιβίοση ρε γ@@@το???
ένα κουτί αντιβίοση τελειωσε δυο μερες πριν του ξεκινησει η διάρροια γιατι πηγε για στειρωση![]()

Αλλά αφού προσπαθήσαμε με άλλους τρόπους και δεν σταματούσε η διάρροια τι να κάνουμε???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εμεις δοκιμασαμε ολα οσα σου εγραψα παραπανω συν κατι αλλες δοκιμες,και πηραμε και γνωμη γαστρεντερολογου...προς το παρον εχει φτιαξει η κατασταση κι ελπιζω να μην ξαναχαλασει.Ποσο ειναι ο γατος;
kyriaki1980
Νεοφερμένο μέλος
8 μηνών...
moukelis
Επιφανές μέλος
Τοτε μπορει να ειναι και ιδιοπαθης και να του περασει μετα τους 18-20 μηνες,απλα θα εχει λιγο περισσοτερο ευαισθησια στο εντερο μεχρι τοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αντιβιωση μην δωσεις αν δεν σου πει ο γιατρος...μπορει να του κανει χειροτερο κακο...επισης ρωτα τον για το enterocyl....εμενα οταν ο δικος μου γατος ειχε διαρροια,αυτο του εδωσε ο γιατρος και μεσα σε 2 μερες ειχε γινει περδικι....αποκαθιστα την εντερικη χλωριδα...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εμεις προσφατα περασαμε διαρροια που κρατησε λιγοτερο απο 2 μερες, αλλα σε συνδιασμο με τους εμετους ηταν ικανη να τον αφυδατωσει. Καταρχην μεινε μακρια απο ξηρα τροφη. Μεινε επισης μακρια απο κονσερβες hill's. Δινε του βραστο κοτοπουλακι με πολυ ζουμι για να ενυδατωνεται (μη φοβασαι, δεν θα του κανει την διαρροια χειροτερα το ζουμακι). Επιπλεον, το πιο σημαντικο ειναι να βρεις την αιτια. Μαδαει καθολου ο γατος σου; Βγαζει συχνα τριχομπαλες; Εχει την ταση να τρωει/μασουλαει ξενα σωματα (σακουλες, κορδονια κτλ); Αν νομιζεις οτι εφαγε κατι που δεν πρεπει, τοτε μπορει η διαρροια να οφειλεται σε μερικη εμφραξη εντερου. Ξεκινηστε με εξετασεις κοπρανων για να αποκλεισετε τα παρασιτα και συνεχιστε με ακτινες για να αποκλεισετε την εμφραξη και αλλες αιτιες που μπορει να συμβαλλουν σε μια πιθανη εμφραξη και μετα συνεχιστε με αιματολογικες. Εγω παντως θα του εδινα για ενα διαστημα μονο κοτοπουλο για να δω αν εχει αλλεργια σε καποιο συστατικο της τροφης και αναλογως μετα θα συνεχιζα με τις εξετασεις που ανεφερα. Αν δεις οτι με το σκετο κοτοπουλο η διαρροια δεν υποχωρει, δωστου μοσχαρι ή αρνι (για να δεις μηπως εχει αλλεργια στο κοτοπουλο).
booky
Νεοφερμένο μέλος
Καλό να επισκεφτείς τον κτηνίατρο και να ζητήσεις να του κάνει μία ακτινογραφία στην κοιλιά ή ΄πιάσε και εσύ την κοιλιά του.(σου γράφω ότι μου είπε ο κτηνιάτρος)Εαν έχει κάτι σκληρό σημαίνει ότι έχουν συσωρευτεί κακάκια και πρέπει να του δίνεις λάδι μέχρι να ενεργηθεί καλά και ουσιαστικά να ξεφράξει το έντερο!Αυτά από εμένα και κουράγιο!

Καλησπέρα,
θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι....
εδώ και 2 εβδομάδες, ο γάτος μου όποτε κάνει κακά του, είναι πολύ μαλακά, πολτός, και μυρίζουν πολύ άσχημα. Σχεδόν σαν διάρροια αλλά όχι νερό, επίσης, δεν ειναι οτι πηγαίνει στην άμμο του συνέχεια, άντε να πάει 3 φορες τη μερα.. Απλά όποτε πηγαίνει, είναι έτσι.
Πήγαμε στον κτηνίατρο, και είπε να του αλλάξουμε την τροφη. Του δίνουμε της royal canin αυτη που ειναι για να φτιάξει το έντερο κλπ αλλά ακομα τα ίδια. εδω και 2 εβδομαδες
Τις 3 τελευταίες μερες, όταν του καθαριζω την άμμο, βλέπω να έχει ενεργηθει κανονικάαλλά μετά, την απόμενη φορά, πάλι διάρροια.
Δεν τρώει χόρτα (δεν βγαίνει καν έξω στο μπαλκόνι) ούτε μπορει να έχει πιεί γαλα, ή να έχει γλύψει κατι απο μεσα στο σπιτι, γιατι ειδικά για την περίπτωση του, το καθαριζω και μαζεύω ότι επικίνδυνο μπορει να υπάρξει.
Α! και τρώει και κανονικα.
Δεν αντέχω άλλο την βρόμα στο σπίτι, κάτι πρέπει να γίνει![]()
Ga-Demis
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους.
Έχω 3 γάτους, εκ των οποίων οι 2 είναι περσικοί.
Το πρόβλημα υπάρχει στον έναν περσικό, που είναι 7,5 μηνών.
Ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο (περίοδο διακοπών, που υπήρχε όμως άνθρωπος που τα φρόντιζε καθημερινά),
που εμφάνισε έντονες διάρροιες και εμετούς,

όπου έκανε μια δίαιτα 20 ημερών με i/d και βραστό κοτόπουλο (είχε συνέλθει τότε)
μετά όμως που επιστρέψαμε στη φυσιολογική διατροφή (ξηρά τροφή), έχει ξεκινήσει
πάλι τις έντονες διάρροιες, εάν όχι κάθε ημέρα, μέρα παρά μέρα εμφανίζεται.
Ταλαιπωρείται αρκετά, γιατί λερώνεται λόγω τριχώματος και αναγκαζόμαστε και
μπαίνουμε κάτω από το νερό, αλλά και γιατί από τον Ιούλιο εώς σήμερα το βάρος του
έχει αυξηθεί μόνο κατά 200 γραμμάρια. (γεγονός που μας προβληματίζει σε σχέση με την ανάπτυξη του).
Η μόνη λύση μέχρι τώρα που έχει βρεθεί είναι να τρώει πολύ περιορισμένα εώς ελάχιστα,
το οποίο δεν είναι και εφικτό γιατί υπάρχουν και άλλες 2 γάτες στον ίδιο χώρο, οι οποίες
δεν φταίνε σε τίποτα να μένουν νηστικές...
Οποιαδήποτε πληροφορία ή γνώμη μπορεί να βοηθήσει..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.Το να του περιοριζετε τοσο πολυ το φαγητο...οχι μονο δεν ειναι λυση,αλλα ειναι και παρα πολυ επιβλαβες για τον γατο..Η μόνη λύση μέχρι τώρα που έχει βρεθεί είναι να τρώει πολύ περιορισμένα εώς ελάχιστα,
το οποίο δεν είναι και εφικτό γιατί υπάρχουν και άλλες 2 γάτες στον ίδιο χώρο, οι οποίες

Εσυ ο ιδιος το λες οτι
Δεν ειναι δυνατον να υποσιτιζεται ο γατος και μαλιστα σε αυτην την ηλικια,για να μην κανει διαρροια..αλλά και γιατί από τον Ιούλιο εώς σήμερα το βάρος του
έχει αυξηθεί μόνο κατά 200 γραμμάρια. (γεγονός που μας προβληματίζει σε σχέση με την ανάπτυξη του).
Στον γιατρο εχετε παει;Αν οχι..οπωσδηποτε να πατε,μονο αυτος ξερει τι ακριβως πρεπει να γινει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ga-Demis
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρός ήταν αυτός που μας σύστησε την δίαιτα με το i/d, και το πιθανότερο -κατά την κρίση του γιατρού- είναι ότι την διάρροια προκαλούσε η γρήγορη (λαίμαργη) κατάποση της ξηράς τροφής. Οπότε του πήραμε μπάλα-ταϊστρα, η οποία τον αναγκάζει να παίζει με την μπάλα, ώστε να πέσει μια κροκέτα, να την φάει κ.ο.κ. . Το πρόβλημα είναι ότι όταν γεμίσουμε την μπάλα ( η οποία χωράει γύρω στα 50 γραμμάρια) εμφανίζει πάλι την διάρροια. Κάναμε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες μας έδειξαν πολύ αυξημένο ζάχαρο (συγκριτικά με την ηλικία του) που μπορεί να του προκαλεί μολύνσεις στο έντερο. Οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν σε φ.τ. .
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λογικα λοιπον,εφοσον ο γιατρος μιλησε για λαιμαργια..και εφοσον τρωει πολυ μικρες ποσσοτητες με αυτον τον τροπο,δεν ειναι η λαιμαργια το αιτιο.Ο γιατρός ήταν αυτός που μας σύστησε την δίαιτα με το i/d, και το πιθανότερο -κατά την κρίση του γιατρού- είναι ότι την διάρροια προκαλούσε η γρήγορη (λαίμαργη) κατάποση της ξηράς τροφής. Οπότε του πήραμε μπάλα-ταϊστρα, η οποία τον αναγκάζει να παίζει με την μπάλα, ώστε να πέσει μια κροκέτα, να την φάει κ.ο.κ. . Το πρόβλημα είναι ότι όταν γεμίσουμε την μπάλα ( η οποία χωράει γύρω στα 50 γραμμάρια) εμφανίζει πάλι την διάρροια. Κάναμε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες μας έδειξαν πολύ αυξημένο ζάχαρο (συγκριτικά με την ηλικία του) που μπορεί να του προκαλεί μολύνσεις στο έντερο. Οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν σε φ.τ. .

Εγω σε σοβαρα θεματα,ή οταν υπαρχει καποιο προβλημα και δεν καλυτερευει,.παντα ζηταω και τη γνωμη δευτερου γιατρου.

Ga-Demis
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας εξήγησαν που οφείλεται το αυξημένο ζάχαρο? Μήπως καταναλώνει τροφή με πολλά σιτηρά?
Tonys
Νεοφερμένο μέλος
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Έφη!!
Από την στιγμή που έχει περάσει τόσος καιρός, επειδή δεν μιλάμε για μέρες αλλά για μήνες κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου φυσιολογικό, είναι καλύτερα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. Μην το αφήσεις έτσι για να μην το μετανιώσεις μετά...Λογικα λοιπον,εφοσον ο γιατρος μιλησε για λαιμαργια..και εφοσον τρωει πολυ μικρες ποσσοτητες με αυτον τον τροπο,δεν ειναι η λαιμαργια το αιτιο.
Εγω σε σοβαρα θεματα,ή οταν υπαρχει καποιο προβλημα και δεν καλυτερευει,.παντα ζηταω και τη γνωμη δευτερου γιατρου.
marina289
Περιβόητο μέλος
Σκέψου πόσο καταβεβλημένο θα είναι το γατάκι μετά από τόσο καιρό διάρροια, πόσο θα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός του...
(Περαστικά στο νινάκι σου!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
STELIOS34
Νεοφερμένο μέλος
το καλυτερο βεβαια ειναι να παρεις δευτερη και τριτη γνωμη.
εγω οταν ειχα τον περσακο μου επειδη ηταν λαιμαργος και καταπινε τισ κροκετες αμασιτες εκανε εμετο πολυ συχνα
ετσι του πειρα κροκετες σε μεγαλυτερο μεγεθος και αναγκαδτικε να τις δαγκωνει για να τις φαει. ισως καποι τετειο τρικ σε βοηθησει αλλα καλυτερα πανε σε ενα η και σε δυο γιατρους ακομη και να εχεις τα αποτελεσματα των εξετασεωνμαζι σου. μην μπει ξανα στην ιδια διαδικασια το μικρακι..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Επειγόντως 2η γνώμη. Μέχρι τότε σταμάτα να του δίνεις κροκέτες γιατί εκτός από τις διάρροιες, αφυδατώνεται ακόμα περισσότερο. Μπορεί να έχει δυσανεξία στην τροφή γι' αυτο και να ανταποκρίθηκε όταν του δίνατε βραστό κοτόπουλο και κονσέρβες. Οπότε κόψε την ξηρά τροφή και ξεκίνα πάλι τις κονσέρβες (ξεκίνα με id και έπειτα δοκίμασε άλλες)
broocklin
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους.
Έχω 3 γάτους, εκ των οποίων οι 2 είναι περσικοί.
Το πρόβλημα υπάρχει στον έναν περσικό, που είναι 7,5 μηνών.
Ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο (περίοδο διακοπών, που υπήρχε όμως άνθρωπος που τα φρόντιζε καθημερινά),
που εμφάνισε έντονες διάρροιες και εμετούς,
όπου έκανε μια δίαιτα 20 ημερών με i/d και βραστό κοτόπουλο (είχε συνέλθει τότε)
μετά όμως που επιστρέψαμε στη φυσιολογική διατροφή (ξηρά τροφή), έχει ξεκινήσει
πάλι τις έντονες διάρροιες, εάν όχι κάθε ημέρα, μέρα παρά μέρα εμφανίζεται.
Ταλαιπωρείται αρκετά, γιατί λερώνεται λόγω τριχώματος και αναγκαζόμαστε και
μπαίνουμε κάτω από το νερό, αλλά και γιατί από τον Ιούλιο εώς σήμερα το βάρος του
Η μόνη λύση μέχρι τώρα που έχει βρεθεί είναι να τρώει πολύ περιορισμένα εώς ελάχιστα,
Καλημερα δωσε προσοχη στο link αυτο...Και εμενα μου το εστειλε φιλος κτηνιατρος απο την Αμερικη .Ειναι κριμα που ειναι στα αγγλικα .Εχω σοκαριστει ...εχω εναν μικρουλη περσιας,η μητερα μου εχει 3 ,η μαμα μου ανεκα8εν τους εφτιαχνε η ιδια την τροφη τους και τους δινει ΜΟΝΟ καλης ποιοτητας κονσερβα που και που, ΠΟΤΕ ξηρα τροφη, παντα ηταν κατα λεγοντας οτι ειναι δυλιτηριο για τις γατες ..Εγω ταιζω τον μικρο μου βραστο κοτοπουλο του δινω και τον ζωμο,και κονσερβα ...Απο την αποκληστικα ξηρη τροφη καποια στιγμη αργα η γρηγορα τα ζωακια μας 8α αρρωστησουν
https://www.catinfo.org/#My_Cat_is_Doing_Just_Fine_on_Dry_FoodΗ ξηρα τροφη δεν ειναι φυσιολογικη διατροφη για τις γατες ..Θα σε συμβουλευα να κανετε πληρης εξετασεις αιματος και ελεγχο στομαχι και νεφρα..Ευχομαι ολα να πανε καλα για τον μικρο σου

Ga-Demis
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές. Το αυξημένο ζάχαρο οφείλεται το πιθανότερο στην κακή λειτουργία του παγκρέατος -και συνεπώς στη λιγότερη έκκριση ινσουλίνης- σύμφωνα με τον γιατρό. Από την άλλη, θεωρούμε ότι πηγαίνουμε σε έναν πολύ καλό και εξειδικευμένο γιατρό, οπότε δεν ξέρω από που θα μπορούσα να πάρω και δεύτερη γνώμη... Δεν έχω υπόψη μου κάποιον άλλο γιατρό που να εμπιστεύομαι..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool