Επίμονη διάρροια!

Απάντηση: Μόνιμη διάρροια σε περσική γάτα

Οταν ομως βλεπεις οτι ενα προβλημα ΔΕΝ λυνεται,εκει θα πρεπει να προβληματιστεις πολυ.
Οι ταμπελες και οι τιτλοι γενικα εμενα με αφηνουν αδιαφορη.Ξερω περιπτωσεις διασημων κτηνιατρων,που εκαναν τραγικα λαθη.
Εξαλλου,το οτι θα επισκεφτεις και εναν αλλο γιατρο δεν σημαινει οτι θα εγκαταληψεις τον πρωτο.Ομως πραγματικα για μενα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και αλλη γνωμη γιατρου,εφοσον το προβλημα ΔΕΝ λυνεται.Δεν ειναι δυνατον το γατακι σε τετοια ηλικια να μην θρεφεται σωστα και να ταλαιπωρειται τοσο πολυ.Προσεξε γιατι μπορει να του δημιουργησει αλλα προβληματα στο μελλον.:worry:

Στην αθηνα μενεις απο οτι βλεπω..απειροι γιατροι υπαρχουν.Δεν νομιζω να ειναι μονο ο δικος σου καλος.
Δες εδω την λιστα κτηνιατρων,που προτεινουν τα ιδια τα μελη.Και σιγουρα και καποιος εδω θα σου γραψει για καποιον καλο γιατρο στην αθηνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικότερα πιστεύω πως είναι σημαντικό να ζητάμε την γνώμη ενός δεύτερου ή και τρίτου ακόμα κτηνιάτρου εάν βλέπουμε ότι ένα πρόβλημα επιμένει.
Ειδικά από την στιγμή που το γατάκι είναι αρκετά μικρό ακόμη σε ηλικία και που απ' όσο καταλαβαίνω, υποφέρει το καημένο. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα..πολύ σωστά σε συμβουλεύουν και η Έφη και ο Γιώργος να πάρεις δεύτερη γνώμη. Να θυμάσαι ότι όσο απελπισμένος/η και να αισθάνεσαι υπάρχει λύση στο πρόβλημα που παρουσίασε το γατάκι σου! Απλά δεν την έχεις βρει ακόμη. Οπλίσου λοιπόν με υπομονή και επιμονή και συνέχισε τον αγώνα σου. Καλή σας τύχη!! :)

Από την άλλη, θεωρούμε ότι πηγαίνουμε σε έναν πολύ καλό και εξειδικευμένο γιατρό, οπότε δεν ξέρω από που θα μπορούσα να πάρω και δεύτερη γνώμη... Δεν έχω υπόψη μου κάποιον άλλο γιατρό που να εμπιστεύομαι..
Αν δεις το θέμα "Πανλευκοπενία" θα δεις ότι την προηγούμενη εβδομάδα έχασα 4 γατάκια χωρίς λόγο.. Γιατί ακριβός όπως λες και εσύ θεωρούσα ότι ο 1ος κτηνίατρος που έπαιρνα τα γατάκια μου είναι πολύ καλός και εξειδικευμένος.. Τα πήγα σε μια από τις πιο γνωστές, τις μεγαλύτερες, τις πιο εξοπλισμένες κτηνιατρικές κλινικές της πόλης μου!! Με 2 γιατρούς και 4 βοηθούς, ένα διώροφο κτήριο υπερπολυτελείας!! Και κράτησε μέσα στην κλινική τα γατάκια για να τους κάνει όλα όσα πρέπει παρόλα αυτά και τα 3 γατάκια που κράτησε πέθαναν μέσα στην κλινική, μου τα "σκότωσαν" από λάθος θεραπεία!!! :mad: :(
Τα υπόλοιπα 2 γατάκια που ήταν και αυτά άρρωστα με την ιδία αρρώστια, το ένα μάλιστα ήταν σε πολύ χάλια κατάσταση δεν πίστευα ότι θα κατάφερνε να βγάλει την μέρα, είπα να δοκιμάσω να τα πάω σε έναν άλλο κτηνίατρο που μου συνέστησε η κολλητή μου, αφού στον 1ο είχαμε απόλυτη αποτυχία.. ο 2ος κτηνίατρος είχε ένα μικρό χώρο που εξέταζε τα ζώα σε ένα παλαιό σπίτι και δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ τον συγκεκριμένο κτηνίατρο, καμιά σχέση με την πολυτέλεια και τον εξοπλισμό που είχε η κτηνιατρική κλινική που πήγα τα άλλα γατάκια.. και όμως ο 2ος κτηνίατρος κατάφερε μέσα σε 2 μέρες χωρίς καν να τα κρατήσει εκεί (δεν νομίζω καν να έχει χώρο να κρατήσει εκεί ζώα για να φανταστείς) και έσωσε τα 2 γατάκια και τώρα είναι μια χαρά!! Όπως κατάλαβες τα φαινόμενα απατούν!! Αν έπαιρνα και τα άλλα γατάκια στον 2ο θα ζούσαν για αυτό μην το σκεφτείς καν δεν έχεις τίποτα να χάσεις να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη!! Εγώ δεν είχα τον χρόνο να πάρω τα πρώτα γατάκια σε 2ο γιατρό γιατί όλα έγιναν τόσο γρήγορα εσύ όμως τον έχεις και έχει ήδη περάσει τόσος καιρός και βλέπεις ότι δεν καταφέρνει να λύσει το πρόβλημα ο γιατρός σου.. δοκίμασε ίσως κάποιος άλλος εκεί έξω να μπορεί να το λύσει. Μην το αφήσεις έτσι και μετά να μετανιώνεις...

Καλό θα ήταν να πας και σε δεύτερο γιατρό.:/: Τι κροκέτες τρώει;

γατάκι με διάρροια!

Γειά σας! Είμαι καινούργια στην παρέα σας και παρόλο που καιρό τώρα διαβάζω χρήσιμες πληροφορίες από αυτό το site, τελικά αποφάσισα να γίνω μέλος για να σας ρωτήσω σχετικά με ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το νέο μου γατάκι. Να σας πω ότι έχω ήδη εδώ και 13 χρόνια μια υπέροχη γάτα και πριν από 10 μέρες αποφάσισα να πάρω στο σπίτι μου ένα μικρό αδέσποτο γατάκι που εδώ και 6 μήνες "έμενε" στον ακάλυπτο της πολυκατοικείας. Από την αρχή το τάιζα αλλά τώρα που έπιασαν τα κρύα δεν άντεξα και το υιοθέτησα. Η γάτα μου δεν το υποδέχτηκε με χαρά, γι'αυτό και δεν το πήρα αμέσως στο σπίτι, αλλά τελικά υπέκυψα και απλά ελπίζω ότι με τον καιρό τουλάχιστον θα μάθει να το ανέχεται.

Το πρόβλημα είναι ότι το γατάκι (6 μηνών) κάνει συνεχώς διάρροια. Το έχω πάει στον κτηνιάτρο και αρχικά ξεκινήσαμε με ercefuril και αφού δεν είδαμε βελτίωση τώρα κάνει καθημερινά 1 ένεση, αντιβίωση για να επανέλθει η χλωρίδα του εντέρου μου είπε ο γιατρός. Όμως αν και κάνουμε τις ενέσεις εδώ και μία εβδομάδα δεν υπάρχει βελτίωση. Ο γιατρός μου λέει ότι δεν έχει δει διάρροια να επιμένει τόσο και τώρα είπαμε παράλληλα με τις ενέσεις, τις οποίες συνεχίζουμε καθημερινά, να της δίνω και ercefuril πρωί βράδυ. Αρχίζω και φοβάμαι ότι η περίπτωσή της είναι μόνιμη! Είναι δυνατόν? Ο γιατρός μου λέει ότι δεν υπάρχει εκ γεννετής πάθηση τέτοιου είδους στις γάτες. Να σας πω ότι παράλληλα της δίνω την φαρμακευτική τροφή της purina EN για τα εντερικά προβλήματα. Να σας πω επίσης ότι γενικά το γατάκι φαίνεται κατά τα άλλα υγιέστατο.

Είχε κανείς σας αντιμετωπίσει τόσο έντονο και διαρκές πρόβλημα αυτού του είδους? Να ελπίζω ότι θα της περάσει?
Τέλος να σας πω ότι τον κτηνίατρο αυτόν τον ξέρω πάνω από 25 χρόνια γιατί πήγαινε σ'αυτόν και τον σκύλο μου, και τον θεωρώ άριστο γιατρό γιατί έσωσε τον σκύλο μου από πολύ δύσκολες καταστάσεις...

περιμένω τις απόψεις σας και τη βοήθειά σας!
μία αγχωμένη γατομάνα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως το πρόβλημα είναι στην τροφή που δίνεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλη Kousouna, οσον αφορα το πρωτο θεμα σου, το αν δηλαδη η γατουλα σου η μεγαλη θα συνηθισει το νεο γατακι, να εισαι σιγουρη οτι θα γινει, μπορει να μην καταφερουν να συμπαθηθουν ιδαιτερα αλλα θα μαθουν να συμβιωνουν μια χαρα.
Το θεμα της διαρροιας τωρα. Μου κανει εντυπωση που με τοση θεραπεια και με ειδικη φαρμακευτικη τροφη, δεν εχει υποχωρησει η διαρροια. Ειχα καποτε ενα παρομοιο προβλημα μ' ενα γατακι που ειχα μαζεψει και ενω ηταν μικρο και του ειχα ειδικη τροφη για γατακια, αυτο ετρωγε την τροφη των ενηλικων γατιων μου. Ειχε διαρροια αρκετους μηνες, αλλα μολις εκλεισε τους εξη μηνες, η διαρροια υποχωρησε και εγινε φυσιολογικο. Εσυ ομως λες πως ταιζεις το γατακι εξη μηνες ηδη, αρα ειναι περισσοτερο απο εξη μηνων, αρα αυτη η περιπτωση αποκλειεται. Θα μπορουσες να δοκιμασεις τροφη ειδικη για την διαρροια και αλλης εταιρειας, εχουν οι royal canin και η hills απ' οτι ξερω. Επισης θα σε συμβουλευα, παρ' ολο που εμπιστευεσαι τον κτηνιατρο σου, να πας το γατακι και σε καποιον αλλο κτηνιατρο, εστω και για μια δευτερη γνωμη.
Δοκιμασε επισης να του δωσεις να φαει για καποιες μερες, κοτοπουλο βραστο με ρυζακι, ειναι οτι πρεπει για την διαρροια.
Απο τη στιγμη που το γατακι ειναι οπως λες φυσιολογικο στη συμπεριφορα του και κεφατο και ορεξατο και παιχνιδιαρικο, δεν νομιζω να συμβαινει κατι σοβαρο, καποια δυσανεξια στην τροφη πρεπει να ειναι.
Επισης φροντισε να πινει αρκετο νερακι, για να αναπληρωνει τα υγρα που χανει με τη διαρροια και να μην διαταραχτουν οι ηλεκτρολυτες του.

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Bessy.

Σε 2 μέρες που η θεραπεία της θα ολοκληρωθεί, και εφόσον δεν δω καλυτέρευση, που δυστυχώς έτσι δείχνουν τα πράγματα, θα αρχίσω να πειραματίζομαι με διαφορετικές ξηρές τροφές, όπως η royal και η hill's. Επειδή το γατάκι φαίνεται πολύ ορεξάτο και χαρούμενο ελπίζω κι εγώ ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Απλά η κατάσταση με τις διάρροιες δεν παλεύεται πια!! Μιλάμε για πολύ λάντζα!!! Απ'ότι διαβάζω κι από άλλους στο site πάντως, πολύ φοβάμαι ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας! Μάλλον ήμουν πολύ τυχερή με την πρώτη μου γάτα η οποία δεν έπαθε ποτέ το παραμικρό και με κακόμαθε...

Κάτι άλλο που με ανησυχεί είναι ότι δεν την έχω στειρώσει ακόμα, και είναι κάτι που θέλω να κάνω σχετικά άμεσα. Αλλά φοβάμαι μήπως η αντιβίωση που θα της δώσουν μετά τη στείρωση χειροτερέψει τα πράγματα!! Ούφ!!

ευχαριστώ και πάλι για τα λόγια παρηγοριάς και τα tips

Απάντηση: Διάρροια κατ' εξακολούθηση

Οι αντιβιωσεις καποιες φορες προκαλουν διαρροια, η χειροτερευουν μια ηδη υπαρχουσα. Αν ομως η διαρροια ειναι απο καποιο μικροβιο, τοτε κανουν καλο. Περισυ το καλοκαιρι ειχε παθει μια γατουλα μου διαρροια και δεν της περνουσε και μου ειπαν πως πρεπει να ειναι καποιο μικροβιο, γιατι οι εξετασεις δεν εδειχναν τιποτα και καναμε θεραπεια με αντιβιωση. Και εγινε καλα.

Άρρωστο;

Έχω ένα γατάκι 6 εβδομάδων το οποίο έφυγε από την μαμά του εδώ και μια μισή βδομάδα και τις τελευταίες 5 μέρες κάνει κάθε 10-20 λέπτα διάρροια! Τι μπορεί να έχει και πως μπορώ εγώ να το βοηθήσω???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρεπει να το δει κτηνιατρος αμεσα, θα παθει τιποτα απο την αφυδατωση... μπορει να φταινε ενδοπαρασιτα, η τροφη που τρωει ή κατι αλλο. μην δινεις σε καμια περιπτωση γαλα, μεχρι να το πας βραστο κοτοπουλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Άρρωστο?

Θέμα με αφυδάτωση δεν νομίζω να έχει γιατί πίνει πολύ νερό! και του πήρα ειδική τροφή που λέει οτι ανακουφίζει απο διάρροιες αλλά και πάλι δεν έχει σταματήσει άρα μάλλον τίποτα ενδοπαράσιτα πρέπει να φταίνε!! :/

Θέμα με αφυδάτωση δεν νομίζω να έχει γιατί πίνει πολύ νερό! και του πήρα ειδική τροφή που λέει οτι ανακουφίζει απο διάρροιες αλλά και πάλι δεν έχει σταματήσει άρα μάλλον τίποτα ενδοπαράσιτα πρέπει να φταίνε!! :/

μα το οτι πινει πολυ νερο σημαινει οτι αφυδατωνεται! γατακια σε αυτην την ηλικια μπορει να πεθανουν ακομη απο απανωτες διαρροιες. αμεσα κτηνιατρο και εσωτερικη αποπαρασιτωση.

Απάντηση: Άρρωστο?

Έγινε.. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :)

Απάντηση: Άρρωστο;

Υπαρχει πιθανοτητα να σου πει να δωσεις στο γατακι συροπι. Αν στο πει, προσεκτικα με τη συριγγα (χωρις την βελονα εννοειτε :P). Αλλα επειγοντος στον κτηνιατρο.

Την πήγα.. Είναι μια χαρούλα απλά έχει όπως είπες κάποιο ενδοπαράσιτο αλλά όχι ανησυχητικό!! Της πήρε και κόπραγα για εξέταση για να μάθουμε τι συρόπι θα πάρει! :)

Περαστικουλια λοιπον στην μικρουλα σου!!!

Γατάκι 2 μηνών, με επίμονη διάρροια...

Την προηγούμενη εβδομάδα βρήκα έξω από το γραφείο μου ενα μικρό γατάκι (που όπως με ενημέρωσαν είχε φέρει και αφήσει εκεί η μάνα του). Το έβαλα σε ενα κουτάκι και το πήγα αρχικά στον κτηνίατρο και, κατόπιν, σπίτι μου. Ως τότε το μικρούλι δεν έμοιαζε να έχει κάτι ή να είναι άρρωστο. Μόνο να πινάει και να διψάει...

Σύμφωνα με τον γιατρό (η... Lara) είναι ημίαιμο σιάμ, 2 μηνών περίπου. Φεύγοντας απο τον κτηνίατρο πήρα και μια αμπούλα αποπαρασίτωσης την οποία, σύμφωνα με τις οδηγίες του, της έβαλα στον σβερκάκο της μια ώρα μετά.

Λίγο αργότερα η μικρή εμφάνισε διάρροια (καφέ-κίτρινου χρώματος) και αέρια. Μίλησα με τον γιατρό ο οποίος με συμβούλεψε να σταματήσω να της δίνω οτιδήποτε άλλο (πχ. ξηρά τροφή ή γάλα πηγμένο με άνθος ορύζης που της είχα δώσει αρχικά) και να την ταϊσω αποκλειστικά με βραστο κοτόπουλο και ρύζι για κάποιο διάστημα. 1-2 μέρες μετά η διάρροια εξακολουθούσε και, πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, αρχίσαμε διατροφή αποκλειστικά με Hills κονσέρβες ειδικές για τέτοια περιστατικά. 1 μέρα (και κάτι) μετά τα πράγματα βελτιώθηκαν και η μικρή έκανε σφιχτά κακάκια, κανονικού καφέ χρώματος. Μίλησα τότε εκ νέου με τον γιατρό και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις Hills για 3-4 ακόμη μέρες και κατόπιν να αντικαταστήσουμε σταδιακά με άλλη τροφή (έως ότου να σταματήσουμε τελείως την ειδική διατροφή).

Παρόλα αυτά την ίδια κιόλας ημέρα (αργά το βράδυ) η μικρούλα άρχισε να έχει και πάλι διάρροια (και ελαφρώς μειωμένη όρεξη). Σε συνενόηση με τον γιατρό σταματήσαμε τις Hills (τις οποίες η μικρή έμοιαζε να μην θέλει πια) και αρχίσαμε εκ νέου το βραστό κοτόπουλο με αλεσμένο ρυζάκι (το οποίο αρχικά έτρωγε με μεγαλύτερη όρεξη, αλλά τώρα "μυρμυρίζει" ελαφρώς) και Ercefuryl σιρόπι (1ml το πρωί και 1ml το βράδυ). Αυτό το ξεκινήσαμε εχθές το απόγευμα αλλά, προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια βελτίωση (ίσως βέβαια είναι ακόμη νωρίς).

Η αλήθεια είναι πως έχω λίγο φοβηθεί, δεδομένης της επιμονής της διάρροιας και της πολύ νεάρης ηλικίας της γατούλας. Η μικρούλα μου δεν έχει κάνει ακόμη εμβόλια (είμασταν έτοιμοι να της κάνουμε, αλλά τώρα ο γιατρός μου λέει ότι θέλει να στρώσει το στομαχάκι της πρώτα και μετά να την επιβαρύνει και με αυτά) και έτσι δεν έχω ιδέα μήπως είναι κάτι πιο σοβαρό. Σκέφτομαι μέχρι και το AIDS της γάτας και έχω πανικοβληθεί με όλα αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ. Από την άλλη αναρωτιέμαι και μήπως κάτι τελείως απλό (πχ. το γατάκι είναι τελικά νεότερο απο ότι υπολόγισε ο κτηνίατρος και χρειαζόταν Banminth κρέμα και όχι αμπούλα αποπαρασίτωσης) της έχει δημιουργήσει το πρόβλημα - δεν ξέρω όμως αν σε τέτοια περίπτωση η διάρροια θα ήταν τόσο επίμονη.

Απόψε ή αύριο απόγευμα θα την πάω να την δεί και από κοντά ο κτηνίατρος και βλέπουμε... Παρόλα αυτά αναρωτιόμουν μήπως κάποιος γνωρίζει κάποια παρόμοια περίπτωση και έχει ιδέα τι θα μπορούσε να είναι όλο αυτό ή/και αν υπάρχει τίποτε άλλο που μπορώ να κάνω για να ανακουφίσω την μικρούλα...

1/08 έχασα μετά από 17+ χρόνια τον γάτο μου και η Lara είναι η επόμενη μεγάλη μου αγάπη (συνεπώς θα παλέψω με νύχια και με δόντια να την συνεφέρω).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη συνδρομή σας.

Χριστιάνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Χριστιάνα και καλωσήρθες στο φόρουμ μας:)
Μπράβο σου κατ'αρχήν που έσωσες το γατάκι και το φροντίζεις με την ίδια αγάπη που φρόντιζες και το γατούλη σου.
Τα μικρά γατάκια απ'όσο γνωρίζω, έχουν πολύ ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα και είναι επιρρεπή σε διάρροιες, ιδιαίτερα αν δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τα συστατικά που περιέχει μια ορισμένη μάρκα τροφής που ενδέχεται να τους κάτσει και βαριά..Αυτή όμως δεν είναι η μόνη αιτία..Μπορεί κάλλιστα να είναι μια αδιάγνωστη γαστρεντερίτιδα, μπορεί ένα ανθεκτικό εντερικό παράσιτο, ή, όπως λες, να το πείραξε το είδος της αποπαρασίτωσης που της έγινε..:hmm:
Αυτά βέβαια είναι εικασίες δικές μου, ο μόνος ειδήμων και υπεύθυνος να απαντήσει είναι ο κτηνίατρος. Μη βάζεις όμως κι εσύ στο νου σου το "κακό":worry: Είναι μωράκι ακόμα και το πιθανότερο είναι να έχει μια απλή επίμονη διάρροια και που ο γιατρός θα εντοπίσει την αιτία. Αν τρώει και πίνει κανονικά, δεν υπάρχει λόγος τόσης ανησυχίας, το μόνο που λυπάμαι είναι η ταλαιπωρία σας η οποία εύχομαι σύντομα να σταματήσει, στην ανάγκη και με την συμβο(υ)λή δεύτερου κτηνιάτρου αν η κατάσταση επιμένει..
Εύχομαι γρήγορα περαστικά στη μικρούλα Lara και όταν με το καλό γίνει περδίκι, μπορείς να μας τη γνωρίσεις σε ένα δικό της θέμα("Οι γάτες μου") Είμαι σίγουρη οτι θα δω μια κουκλίτσα πανέμορφη!:flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back