Επίμονη διάρροια!

Απάντηση: Γατάκι 2 μηνών, με επίμονη διάρροια...

Alcyone μου,

Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα, το ενδιαφέρον και τα ενθαρρυντικά σου λόγια!

Σήμερα μπήκα στην διαδικασία αναζήτησης γνώμης και από 2ο κτηνίατρο - καλού κακού. Έχω προγραμματίσει να καλέσω στο κλείσιμο (13.20μμ), προκειμένου να μιλήσω αναλυτικά με τη γιατρό (νωρίτερα που κάλεσα ήταν σε χειρουργείο).

Ελπίζω όντως η όλη ιστορία να μην είναι προάγγελος κάποιου κακού και να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Τη λυπάμαι, την ψυχούλα μου, έτσι που ταλαιπωρείται...μια σταλίτσα γατάκι :(

Θα ενημερώσω σύντομα για την έκβαση της όλης ιστορίας.

Ευχαριστώ και πάλι για το feedback και τη συμπαράσταση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστίνα αφού με την ειδική τροφή έστρωσε, άρα δεν είναι θέμα διατροφής? Θεωρώ πως το κοτόπουλο με το ρύζι δεν είναι ιδανική τροφή για γατάκι. Σε παρόμοια περίπτωση και εμάς ο γιατρός είχε δώσει ercefuryl, αυτό είναι για να αντιμετωπίσει τα γαστρεντερικά που προέρχονται από βακτήρια, αν τα λέω καλά. Εφ'όσον δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό τότε δεν τίθεται θέμα τέτοιας μόλυνσης. Και το ταπεινό μου μυαλό λέει πως σε περίπτωση FIV, δηλαδή σε περίπτωση ανοσοκαταστολής, το γατάκι που θα ήταν επιρρεπές σε τέτοιες μολύνσεις θα ανταποκρινόταν στο σιρόπι αυτό. Και ο δικός μου δεν είχε αποτέλεσμα και καταλήξαμε στο ότι ήταν θέμα διατροφικό.

Καλά σκέφτηκες και την δεύτερη γνώμη. Περαστικά!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Pepper!

Το περίεργο ειναι οτι ενώ στις 2 μέρες, περίπου, ειδικής διατροφής έδειξε να στρώνει -πριν καν προλάβουμε να πουμε "δόξα το Θεό" γύρισε στα ίδια (& χειρότερα). Απο εχθές δε, της έχει μειωθεί και η όρεξη -μου μυρμυριζει και την ειδική Hills και το κοτόπουλο :( Η δεύτερη γιατρός μου είπε ακριβώς τα ίδια (Hills και Ercefuryl για μερικές μέρες). Ο βασικός μου κτηνίατρος, με τον οποίο μόλις μίλησα εκ νέου, μου είπε πως δεν θέλει να "χάσει άλλο χρόνο" (ούτε μέχρι αύριο που θα την δει από κοντά!) & μου ζητησε να αρχίσω άμεσα να της δίνω και από μισό ml Augmentin (ανθρώπινο σιρόπι αντιβίωσης) πρωί- βράδυ (μαζί με το Ercefuryl).

Δεν ξέρω τι να πω. Φοβάμαι και την αντιβίωση σε τόσο μωράκι, αλλά μου ειπε οτι ενώ τα κτηνιατρικά είναι πολύ βαριά το Augmentin θα της έρθει πιο ελαφρύ. Σε κάθε περίπτωση εγω γιατρός δεν είμαι, δυστυχώς, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ακολουθήσω οδηγίες και να ελπίζω για το καλύτερο...

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και εύχομαι καλό βράδυ!

Για να σου συστήσει ο γιατρός σας το Augmentin (αντιβιωτικό) υποψιάζεται κάποια μόλυνση από μικρόβιο..
Ίσως να χρειαστούν και περαιτέρω μικροβιολογικές εξετάσεις, προκειμένου να δει τι ακριβώς είναι:hmm:
Ναι, το καταλαβαίνω τόσο δα πραματάκι κρίμα να ταλαιπωρείται..:/: Όμως αναλογίσου πόσο χειρότερα θα ήταν αν παρέμενε στους δρόμους :worry:
Κάνε αυτό που σου σύστησε ο κτηνίατρος, αλλά άμα δεις οτι με οποιοδήποτε τρόπο παρουσιάζει κάποια δυσανεξία και στο αντιβιοτικό, κόψ'το αμέσως και επικοινώνησε πάλι μαζί του. Υπομονή μέχρι αύριο που θα το δει από κοντά και με την κλινική εξέταση θα καταλάβει πολύ καλύτερα τι αγωγή θα ακολουθήσει για να γίνει καλά το συντομώτερο δυνατό.
Περιμένουμε και τα αυριανά σας νέα, ευχάριστα να'ναι:)

Σε ευχαριστώ πολύ Alcyone μου...

Ελπίζω και εγω για το καλύτερο.

Δεν ξέρεις πόσο την έχω αγαπήσει την άτιμη, από την πρώτη κιόλας στιγμή που την κράτησα αγκαλιά! Είναι τόσο τρυφερό πλασματάκι, δεν φαντάζεσαι...

Θα επανέλθω με update αύριο.

Στο μεταξύ εύχομαι καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!

Καλό βράδυ και σε σένα και γρήγορη βελτίωση στο αγαπημένο σκατουλάκι:happy:

https://www.picgifs.com/smileys/
3000705ujz7wq8hgf.gif
https://www.picgifs.com/smileys/https://www.picgifs.com/smileys/

παντως, χωρις να θελω να αμφισβητησω τον κτηνιατρο, οι αμπουλες δεν πιανουν συνηθως τα εντερικα παρασιτα και αν τα πιανουν δεν τα πιανουν ολα. μηπως δεν εχει γινει σωστη αποπαρασιτωση και γιαυτο η επιμονη? και εγω ειχα καποια στιγμη θεμα με τον δικο μου, ειχε επιμονη διαρροια για μερες και καταλαβαινω την ανησυχια σου. ειναι ομως θετικο οτι η διαρροια σταματησε εστω για λιγες μερες, με το δικο μου το μυαλο αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει κατι σοβαροτερο απο πισω. πολλες φορες δεν ειναι ευκολο να καταλαβεις τι προκαλει την διαρροια γιατι ακομα και αν ειναι καποια τροφη π.χ. μετα μπορει το στομαχι να ειναι πολυ ευαισθητο για καποιο διαστημα ακομα και αν κοψεις την τροφη-αιτια. περιμενουμε φωτο και καλα νεα!

Ευχαριστούμε πολύ Alcyone και Καλημέρα Άννα!

Αυτό για την αποπαρασίτωση το σκέφτηκα και εγώ -αλλά έτσι όπως είναι τώρα (και με όλα αυτά τα μαντζούνια που πίνει χωρίς νορμάλ, ουσιαστικά, φαγητό) φοβάμαι να της δώσω οτιδήποτε έξτρα. Την αμπούλα της την έδωσα μεσημεράκι (08/09) και μέχρι το βράδυ την είχε απαλλάξει από τους ψύλλους - που ήταν ΓΕΜΑΤΗ. Το βράδυ έβγαλε και 1 σκουλήκι (από τα μακριά που μοιάζουν με λευκές κλωστές) με τα κακά της, αλλά μέχρι εκεί - τίποτε άλλο. Η κοιλίτσα της πάντως πρησμένη δεν είναι. Και όπως είπα για ένα μικρό διάστημα έστρωσαν κιόλας οι κενώσεις - πριν ξανακυλήσει. Αυτό θα συνέβαινε αν η μικρή είχε ακόμη παράσιτα; Δεν ξέρω...

Όπως και να έχει λογικά σε μερικές μέρες θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να ξανακάνει αποπαρασίτωση όποτε θα συζητήσω τυχόν βιώσιμες εναλλακτικές με τον γιατρό. Εσύ έχεις να προτείνεις κάτι;

Με τον δικό σου κούκλο πως ξεπεράσατε τελικά το πρόβλημα;

Σήμερα το απόγευμα θα παίξει κτηνίατρος και αναζήτηση εναλλακτικών κονσερβών για διάρροια (Royal Canin, Purina) μήπως και φάμε τίποτα, γιατί τη Hills πλέον δεν την ακουμπάμε...Σκεφτόμουν μπας και καμιά ειδική ξηρά τροφή για τη διάρροια (νομίζω υπάρχει Royal Canin) θα ήταν τελικά καλύτερη για το εντεράκι της από ότι η κονσέρβα. Θα το ρωτήσω και αυτό. Εσείς, στο μεταξύ, τι λέτε;

Δεν ξέρω ρε παιδιά...Την βλέπω που σταμάτησε να τρώει με όρεξη και όλο θέλει να κοιμάται και με πιάνει πανικός. Στο μεταξύ δεν θέλω και να τη μοιρολογάω την έρημη, αλλά με όλα αυτά που διαβάζω έχω ψιλό- φρικάρει. Θα είμαστε σε επαφή. Ευχαριστώ και πάλι πολύ για τη συμπαράσταση.

Θα έλεγα Royal Canin, θεωρείται ανώτερης ποιότητας από την Purina (της Friskies θαρρώ πως είναι αυτή).

Και της δικής μου η βασική διατροφή είναι κατά βάση η R/C από την πρώτη μέρα που την έφερα στο σπίτι, τη θεωρώ "σταθερή αξία" :yes: Προς το παρόν στη θέση σου θα της έδινα μόνο ξηρή τροφή, μέχρι να στρώσει το εντεράκι.. Αν υπάρχει και ειδική για τη διάρροια (που πιθανότατα θα υπάρχει, διότι υπάρχει αντίστοιχα για τη δυσκοιλιότητα που δίνω στη δική μου), ακόμα καλύτερα, να τη δοκιμάσει θα έλεγα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου ασφαλώς.
Για την υπνηλία δεν ξέρω να πω..:hmm: Είναι και η εποχή τέτοια, ενδιάμεση, που συνήθως τα πιάνει τα περισσότερα και κοιμούνται διαρκώς, οπότε δεν μπορείς να εικάσεις οτι οφείλεται ντε και καλά σε αδιαθεσία.
Το απόγευμα λοιπόν κτηνίατρος, κοντός ψαλμός αλληλούια και καλά, αισιόδοξα αποτελέσματα να έχετε!
rose.gif

Όπως και να έχει λογικά σε μερικές μέρες θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να ξανακάνει αποπαρασίτωση όποτε θα συζητήσω τυχόν βιώσιμες εναλλακτικές με τον γιατρό. Εσύ έχεις να προτείνεις κάτι;

Με τον δικό σου κούκλο πως ξεπεράσατε τελικά το πρόβλημα;

στη θεση σου το πρωτο που θα φροντιζα θα ηταν να αποπαρασιτωθει και εσωτερικα πληρως. την εχω πατησει και εγω γιαυτο στο λεω, η αμπουλα σχεδον παντα δεν τα πιανει ολα τα ειδη σκουλικιων. και απο τα μικρα που εχω φιλοξενησει κατα καιρους βλεπω οτι δεν ειναι απαραιτητο να κανουν συνεχεια διαρροια οταν εχουν σκουλικια, μπορει να επανερχονται για λιγο και μετα παλι τα ιδια. μονο αν απορριψεις αυτη την πιθανοτητα (που μου φαινεται οτι παιζει πολυ), μπορεις να καταλαβεις τι αλλο μπορει να φταιει.

στη δικη μας περιπτωση ηταν η τροφη που ετρωγε (πουρινα) που ενω για μηνες δεν τον πειραζε, ξαφνικα του προκαλεσε διαρροια και δεν σταματουσε αν δεν την κοβαμε. οποτε πρωτα βραστο κοτοπουλο και ειδικες κονσερβες να στρωσει λιγο και μετα πηγαμε (και μειναμε) στην royal canin. βεβαια ειχαμε και ενα ιστορικο διαφορετικο, γιατι αυτο συνεβη μετα απο περιοδο που πηρε πολλα φαρμακα και μπορει και αυτο να επαιξε ρολο. παντως απο τοτε δεν εχει ξανασυμβει με εξαιρεση μια μερα τις προαλλες που εξανε 2 φορες διαρροια (μιλαμε μετα απο 2 χρονια :P) και την αλλη μερα περασε μονη της.

Καλησπέρα και πάλι (μετά απο μερικές ημέρες εξαφάνισης, λόγω ατελείωτου τρεξίματος).

Βασικά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω οπότε θα προσπαθήσω να ενημερώσω περιληπτικά:

Όλες αυτές τις ημέρες δεν έχουμε καταφέρει τπτ -και είμαστε βασικά εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Γενικά μιλάμε με 2 κτηνιάτρους (και εναν γαστρενετερολόγο!) και συνεχίσουμε ως και σήμερα την αγωγή με Ercefuryl (1ml) & Augmentin (0.5ml) πρωί- βράδυ. Σήμερα συμπληρώνεται 1 εβδομάδα αντιβίωσης και 8 μέρες Ercefuryl, οπότε και θα σταματήσουμε.

Την περασμένη Παρασκευή (19/9) ο γιατρός είδε την μικρή, μας είπε ότι παρά την διάρροια ήταν καλά ενυδατωμένη - αλλά της βρήκε πυρετό και διέγνωσε ιογενή εντερίτιδα. Μας είπε να συνεχίσουμε με την ως άνω αγωγή + τις κονσέρβες Hill I/D Feline (ή παρόμοιες άλλη εταιρίας) για τις διάρροιες. Τελικά πήραμε Royal Canin GastroIntestinal σε φακελάκια, γιατί τις Hills δεν τις τρώγαμε πλέον.

Κάποια στιγμή το Σ/Κ η μικρή άρχισε να έχει λιγότερες κενώσεις (3-4/ ημέρα) - που ήταν όμως, πλέον, σχεδόν 100% βλέννη. Μιλήσαμε και με τους 2 κτηνιάτρους (που διέγνωσαν κολίτιδα) και κατόπιν εντολών αντικαταστήσαμε την Ι/D με την W/D της Hills (που χορηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις). Η ιστορία με την 100% βλεννη δεν κράτησε καλά- καλά ούτε μια μέρα (?). Πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε η μικρή είχε αρχίσει και πάλι να ενεργείται συχνότερα και "νερό" (με ένα 10% βλέννα στο μείγμα). Παρόλα αυτά μας συμβούλευσαν να συνεχίσουμε με την W/D (την ξηρά τροφή, γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε κονσέρβες), μιας και η I/D "ούτως ή άλλως δεν είχε αποτέλεσμα" (!). Συμπληρωματικά τρώμε και κοτοπουλάκι βραστό, χλιαρό με λίγο αλατισμένο νεράκι, αλλά και ενα τόσο δα μπαλάκι Nutriforce (https://www.anosiapharmacy.gr/product/nutri-force-gel-120gr/) την ημέρα, διότι όλο ψάχνουμε να θηλάσουμε και όποτε μυρίσουμε τυρί κάνουμε σα μουρλές - μάλλον μας λείπει ασβέστιο!

Από τότε έως σήμερα δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Η κατάσταση παραμένει η ίδια: 5-6 κενώσεις/ ημέρα - 90% νερό + 10% βλέννη - γενικότερη όμως καλή όρεξη και διάθεση.

Το μόνο νέο είναι ότι από Δευτέρα- Τρίτη έχω αρχίσει και βλέπω στα κακά της μικρής κάτι τοσοδούλικα σα σκουληκάκια (ελάχιστα και ακούνητα βέβαια, οπότε δεν είμαι καν σίγουρη αν είναι όντως σκουλήκια) αλλά και πολλά πολλά ασπράκια, σαν μικροσκοπικά κεφαλάκια καρφίτσας (αυγά???). Ο 1ος κτηνίατρος είπε "δώσε Banminth" και ο 2ος "αν θες να κάνεις δουλειά, δώσε Drontal γάτας". Απόψε το απόγευμα θα πάω να πάρω ενα χάπι Drontal (το οποίο μου είπαν να δώσω μια και έξω). Η μικρή είναι περίπου 1050- 1100 γραμμάρια μάξιμουμ -ελπίζω να μην την ξετινάξω!!!;;;

Τέλος, αύριο (26/9) έκλεισα ραντεβού και στο 2ο κτηνίατρο για κλινική εξέταση και βλέπουμε... Ελπίζω να βρούμε κάποια στιγμή μια άκρη γιατί oύτε το κοριτσάκι μου μπορώ να βλέπω άλλο έτσι (και τη λυπάμαι την φτωχιά αλλά και φοβάμαι, τόσο μικρούλα που είναι), ούτε διάρροιες μπορώ άλλο να μαζεύω, ούτε επισκέψεις (βενζίνες)- φάρμακα και ειδικές τροφές μπορώ για πολύ ακόμη να πληρώνω καθημερινά :(.

Εσείς ελπίζω να είστε όλοι καλά! Αν τυχόν έχετε feedback (και εγώ και η Lara) είμαστε όλο αυτιά!

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα Christiana.K :) Με όσα περιγράφεις εμπειρικά θεωρώ ότι είναι τα ενδοπαράσιτα που ταλαιπωρούν το γατάκι σου και σένα φυσικά...Καταλαβαίνω απόλυτα το τι περνάτε γιατί μου χε τύχει αντίστοιχη περίπτωση μ΄ένα δικό μου μικράκι πριν από 3-4 χρόνια και είχαμε ταλαιπωρηθεί έτσι επί ενάμιση μήνα θυμάμαι περίπου :/:. Δυστυχώς όντως η αμπούλα που πήρε εξ΄αρχής δεν καλύπτει όλα τα παράσιτα και τα χαπάκια είναι απαραίτητα..Μάλιστα εμάς μας είχε βοηθήσει πολύ και αγωγή με immodium (σε σιρόπι, με σύριγγα), που μας είχε συστήσει ο κτηνίατρος σε συνδυασμό με την αγωγή για τα ενδοπαράσιτα, αλλά δε θυμάμαι κθ τη δοσολογία, ίσως να ρωτούσες γι΄αυτό..Πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα πάρει το χαπάκι θα δείτε σταδιακά βελτίωση (νόμιζα ότι ένα ολόκληρο drontal πάει ανά 4 κιλά γάτας, αλλά δεν είμαι σίγουρη και για να σας το πρότεινε ο κτηνίατρος ολόκληρο, κάτι παραπάνω θα ξέρει).
Εύχομαι γρήγορα περαστικά για τη μικρούλα :flowers:

Το μόνο νέο είναι ότι από Δευτέρα- Τρίτη έχω αρχίσει και βλέπω στα κακά της μικρής κάτι τοσοδούλικα σα σκουληκάκια (ελάχιστα και ακούνητα βέβαια, οπότε δεν είμαι καν σίγουρη αν είναι όντως σκουλήκια) αλλά και πολλά πολλά ασπράκια, σαν μικροσκοπικά κεφαλάκια καρφίτσας (αυγά???). Ο 1ος κτηνίατρος είπε "δώσε Banminth" και ο 2ος "αν θες να κάνεις δουλειά, δώσε Drontal γάτας". Απόψε το απόγευμα θα πάω να πάρω ενα χάπι Drontal (το οποίο μου είπαν να δώσω μια και έξω). Η μικρή είναι περίπου 1050- 1100 γραμμάρια μάξιμουμ -ελπίζω να μην την ξετινάξω!!!;;;

Τέλος, αύριο (26/9) έκλεισα ραντεβού και στο 2ο κτηνίατρο για κλινική εξέταση και βλέπουμε... Ελπίζω να βρούμε κάποια στιγμή μια άκρη γιατί oύτε το κοριτσάκι μου μπορώ να βλέπω άλλο έτσι (και τη λυπάμαι την φτωχιά αλλά και φοβάμαι, τόσο μικρούλα που είναι), ούτε διάρροιες μπορώ άλλο να μαζεύω, ούτε επισκέψεις (βενζίνες)- φάρμακα και ειδικές τροφές μπορώ για πολύ ακόμη να πληρώνω καθημερινά :(.

Εσείς ελπίζω να είστε όλοι καλά! Αν τυχόν έχετε feedback (και εγώ και η Lara) είμαστε όλο αυτιά!

πραγματικα μου κανει εντυπωση η ιστορια σας. γιατι το πρωτο πραγμα που κανουμε οταν παιρνουμε ενα μικρακι ειναι αποπαρασιτωση και εσωτερικη και εξωτερικη. αν οπως εσυ εχουμε κανει μονο εξωτερικη (επιμενω η αμπουλα δεν καλυπτει ολα τα ενδοπαρασιτα) και το μικρο κανει διαρροιες και εχει αερια το πρωτο πραγμα που σκεφτομαστε ειναι σκουλικια και κανουμε εσωτερικη αποπαρασιτωση καταλληλη για την ηλικια τους (ασχετα αν ειναι φουσκωμενη η κοιλια ή οχι). και ολα αυτα ειναι η ρουτινα, τα "φυσιολογικα" που ακολουθουν ολοι. απο εκει και περα αν γινουν ολα αυτα, μετα πηγαινεις σε αλλες μεθοδους (αφου εχεις αποκλεισει την αιτια των σκουλικιων) και το ψαχνεις με αντιβιωσεις και ιστοριες.

οποτε για μενα ειναι εντελως παραλογη η ταλαιπωρια της μικρης σου σε αυτη τη φαση και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι εξαρχης δεν προτειναν οι κτηνιατροι εσωτερικη αποπαρασιτωση, αλλα φορτωσαν το γατι με ενα καρο αντιβιωσεις και ειδικες τροφες (που απο το αποτελεσμα φαινεται οτι κανενα νοημα δεν ειχαν). επισης, οπως λεει και η μαρια το drontal, που αν δεν κανω λαθος βγαινει σε ενα χαπι για τις γατες, δεν υπαρχουν δλδ διαφορετικα, ειναι για 4 κιλων γατα και οταν θελουμε να το δωσουμε σε μικρη το κοβουμε αναλογως. οποτε τσεκαρε το αυτο πριν το δωσεις, και μην ξαναπας στον κτηνιατρο που σου ειπε να το δωσεις ολο- αν οντως ειναι ενα ενιαιο χαπι. μια λαθος αποπαρασιτωση θα το ξεκανει το ζωντανο σε αυτη τη φαση.

ολα αυτα φυσικα με καθε επιφυλαξη γιατι κτηνιατρος δεν ειμαι και ουτε θελω να γινω, υποτιθεται οτι ξερουν καλυτερα...

Το drontal, αν θυμάμαι καλά, είναι για γατούλα 4 κιλών. Εγώ στα μικρά μου όταν ήταν 1-2 κιλά, έδινα κατόπιν συστάσεως του κτηνίατρου μισό χάπι.

*Πράγματι: https://www.drontal.com/products/cat/

Product information

Dosage: One tablet per 4kg of body weight
Can be given with or without food
No need for starvation before or after treatment
Effective: as a combined Roundworm and Tapeworm treatment
Contains: 20 mg praziquantel, 230 mg pyrantel embonate

Τελευταία επεξεργασία:
Το γατί σε αυτή τη φάση μπορεί να πάρει ΜΟΝΟ Banminth παστούλα. Είναι πολύ μικρό το βάρος του για οτιδήποτε άλλο.

Ο τρόπος χορήγησης της πάστας σε αυτή τη φάση (μωρό μολυσμένο με σκουλήκια) είναι να πάρει την παστούλα για 3 μέρες συνεχόμενα και μετά πάλι άλλη μια δόση μετά από 15 μέρες.

Αυτά μας τα είχε πει κτηνίατρος για τη δική μας γάτα, όταν ακολουθήσαμε τις λάθος οδηγίες προηγούμενου κτηνιάτρου και διαπιστώσαμε δυνατή μόλυνση με σκουλήκια η οποία παρέμενε αόρατη για μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, με τέτοιο σωματικό βάρος δε γίνεται να δώσεις drontal εκτός αν το σπάσεις στα 4. Που και πάλι λόγω σύνθεσης εικάζω ότι δεν ενδείκνυται. Ο κτηνίατρος που σου είπε να δώσεις ολόκληρο ντροντάλ είναι αχαρακτήριστος, το χειρότερο είναι πως αν το γατί πάει στα θυμαράκια μετά από τη χορήγηση του χαπιού, πιθανότατα θα σου πει ότι απλά ήταν πολύ εξαντλημένη μετά από τόση διάρροια, δεν πρόκειται να αναλογιστεί μήπως είπε μαλακία.

Συμφωνώ απόλυτα με την Άννα, κάνει μπαμ ότι το γατάκι είναι φουλ σκουληκιασμένο, δεν καταλαβαίνω γιατί ζορίζονται τόσο πολύ να εφαρμόσουν τα πιο κλασικά πράματα που κάνουμε σε μωρά γατάκια.

Τρελό οφτοπικ -> Μου θυμίζει μια δερματολόγο που μόλις είδε το μαυρισμένο νύχι της αδερφής μου (ήταν τότε μαθήτρια δημοτικού, της πάτησαν το νύχι στη γυμναστική, το νύχι μαύρισε, μετά η μικρή φοβόταν, έκλαιγε και ήθελε να πάει στο γιατρό, καλές εποχές τότε που μπορούσαμε να πληρώνουμε γιατρούς λολ), τέλος πάντων βλέπει η δερματολόγος το νύχι και λέει με γουρλωμένα μάτια "πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα στην καριέρα μου". Μας έδωσε ένα κάρο φάρμακα (αλοιφές, αντιβίωση, ειδικό μανό για δενξέρωκιεγώτι, δεν τα αγοράσαμε καν εννοείται) και προφανώς το νύχι ξεμαύρισε σε 4 μέρες.

Koukimanster δυστυχώς η παστούλα δεν είναι αρκετή πάντα, ειδικά σε περιπτώσεις που τα ενδοπαράσιτα δημιουργούν τόσο έντονο πρόβλημα και παρόλο που το βάρος του είναι αρκετά μικρό, το γατάκι είναι 2 μηνών και βάλε απ΄ότι διάβασα. Κι επειδή πραγματικά είχα ταλαιπωρηθεί πολύ κι εγώ με μια παρόμοια περίπτωση, όπως είπα παραπάνω και δε μας βοήθησε η πάστα, εγώ τουλάχιστον προτείνω οπωσδήποτε drontal, το μισό χαπάκι μπορεί να το πάρει πιστεύω. Ναι μεν είναι δυνατό χάπι για το συγκεκριμένο αλλά τα ενδοπαράσιτα επιβάλλεται να καταπολεμηθούν άμεσα..:/:

Συμφωνώ με όλα όσα είπαν τα κορίτσια παραπάνω, προς Θεού μη της δώσεις ολόκληρο το χαπάκι Drontal, ποτέ δεν ξέρω να έδωσε κτηνίατρος ολόκληρο. Με τόσα χημικά που είναι ήδη επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο, κινδυνεύει..:worry:
Μπορεί γιατροί να μην είμαστε, αλλά σε κτηνιάτρους πηγαίνουμε τα γατιά μας και όλοι συμφωνούν οτι το χάπι πάει ανάλογα με το βάρος. Της δικής μου, όταν ήταν ακόμα μωρό, της έδωσε για προληπτική αποπαρασίτωση (το κλασικό που κάνουν οι κτηνίατροι εσωτερική/εξωτερική αποπαρασίτωση με την πρώτη επίσκεψη) 1/4 του χαπιού Drontal. Άντε να το πολύ να γίνει 1/2 επειδή η μικρή σου έχει σκουληκάκια. Όχι όλο το χάπι.
Στη θέση σου δεν θα δίσταζα να πάρω και τη γνώμη τρίτου κτηνιάτρου.
Περαστικά στο μωράκι και σύντομα! :flowers:

Koukimanster δυστυχώς η παστούλα δεν είναι αρκετή πάντα, ειδικά σε περιπτώσεις που τα ενδοπαράσιτα δημιουργούν τόσο έντονο πρόβλημα και παρόλο που το βάρος του είναι αρκετά μικρό, το γατάκι είναι 2 μηνών και βάλε απ΄ότι διάβασα. Κι επειδή πραγματικά είχα ταλαιπωρηθεί πολύ κι εγώ με μια παρόμοια περίπτωση, όπως είπα παραπάνω και δε μας βοήθησε η πάστα, εγώ τουλάχιστον προτείνω οπωσδήποτε drontal, το μισό χαπάκι μπορεί να το πάρει πιστεύω. Ναι μεν είναι δυνατό χάπι για το συγκεκριμένο αλλά τα ενδοπαράσιτα επιβάλλεται να καταπολεμηθούν άμεσα..:/:

Χμ σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το σκέφτηκα. My bad.

Σε κάθε περίπτωση όμως δε γίνεται να πάρει ολόκληρο το χάπι :/: Το 1/4 ή -το πολύ- το μισό. Μιλάμε για γάτα που ζυγίζει 1 κιλό :worry:

Καλημέρα και πάλι,

Update:

25/09 πήγαμε τελικά στην 2η γιατρό. Κανονικά θα πηγαίναμε την επομένη, αλλά η μικρή μου φαινόταν χάλια απο άποψη διάρροιας οπότε πήγαμε νωρίτερα. Η γιατρός που την είδε μου είπε καταρχάς ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αν λάβει κανείς υπόψη και τη μακροχρόνια διάρροια. Πήρε δειγματάκι ... το οποίο κοίταξε στο μικροσκόπιο και μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι (αλλά στις περιπτώσεις αυτές, που το γατί δλδ. έχει έντονη διάρροια μπορεί να μη φανεί κάτι στο δείγμα - ακόμη και αν υπάρχουν ενδοπαράσιτα). Σε κάθε περίπτωση της έδωσε ενα χάπι Milbemax για γατάκια (https://ah.novartis.com.au/pethealth_products/milbemax_cat.html/section/473) και μου είπε να σταματήσω το Ercefuryl και να αντικαταστήσω το Augmentin με Flagyl (0.8ml, πρωί- βράδυ) για 2-3 μέρες. Επίσης μου έδωσε κάτι καψουλίτσες με προβιοτικά και μου είπε να τις ανοίγω και να της δίνω μια την ημέρα ανακατεμένη με το φαγάκι της (παραμένουμε στα W/D της Hills) για να στρώσει η χλωρίδα του εντέρου, αν κατάλαβα καλά. Μου είπε πως θα πρέπει να προσέξουμε πολύ να μην κάνει η μικρή προπτωση εντέρου και πως λόγικα θα πρέπει να δούμε βελτίωση μέσα σε 3-4 μέρες, διαφορετικά θα χρειαστεί να της κάνει εισαγωγή για κάποιες μέρες :(.

Ξεκινήσαμε τη νέα αγωγή Πέμπτη βράδυ. Μόλις γυρίσαμε απο τη γιατρό η μικρή έκανε κακά και έβγαλε μερικά σκουληκάκια (σα μικρές κάμπιες και ζωντανά αυτή τη φορά). Έφαγε, ήπιε και το Flagyl της και πέσαμε για ύπνο. Το βράδυ κατά τις 3 με ξύπνησε για χαδάκια και την είδα που έκανε κακά (σφιχτά- σφιχτά). Πήρα μια χαρα!! Το επόμενο πρωί όμως μια από τα...παρόμοια. Ούτε κατά διάνοια νερό πια, αλλά και κανονικά δεν τα έλεγες (μάλλον ως...ζελέ θα τα περιέγραφα). Παρασκευή και Σάββατο πέρασαν έτσι - αλλά κατά τα άλλα η μικρή είχε ΤΡΕΛΗ όρεξη για μαμ και έπαιζε με τα ΠΑΝΤΑ! Την Κυριακή το πρωί όμως ήταν ανόρεχτη και όταν ήπιε το Flagyl φάνηκε να την ενοχλεί (σταμάτησε να παίζει, σταμάτησε να τρώει, γουργούριζε συνεχώς η κοιλιά της και ενώ φαινόταν ότι μόνο να κοιμηθεί ήθελε δεν βολευόταν πουθενά και τέλος 1-2 φορές μου έκανε σαν να ήθελε να κάνει εμετό...). Της έδωσα λίγο βραστό κοτοπουλάκι (για να μην είναι με άδειο στομάχι, αφού δεν ακούμπαγε τίποτε άλλο από φαγητό) που το έφαγε και μετά ξάπλωσε και κατάφερε τελικά να κοιμηθεί μερικές ώρες. Όταν ξύπνησε ήταν πάλι καλά -με όρεξη για παιχνίδι και περισσότερη διάθεση για μαμ. Μίλησα εκτάκτως με τη γιατρό και τη ρώτησα μήπως θα έπρεπε να σταματήσω το Flagyl, μιας και φαίνεται να την πείραξε. Μου είπε να μη της δώσω εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί και να ξαναμιλήσουμε σήμερα απόγευμα. Τώρα το πρωί που ξύπνησα και την είδα, έκανε πάλι διάρροια ΝΕΡΟ (και είδα πάλι 1-2 σαν μικροσκοπικά κουκούλια μέσα, προφανώς ψόφια σκουληκια). Όρεξη φαινόταν να έχει και πριν φύγω για δουλειά της έβαλα ενα πιατάκι κοτόπουλο (με το προβιοτικό της βέβαια) που έφαγε σχεδόν όλο. Τώρα είναι με τη μητέρα μου που θα με πάρει αργότερα να μου πει πως πάει.

Πέραν του ότι τελικά τίποτα δε φαίνεται να πιάνει σε αυτή τη διάρροια, τώρα έχω αρχίσει να ανησυχώ πολύ και για το εξής: απο εχθές μου φαίνεται λίγο "γρέντζα" η ανασούλα της (ώρες ώρες) και την έπιασα 1-2 φορές να φταρνίζεται και να κάνει εναν ήχο σα να προσπαθεί να βγάλει κάτι απο τη μύτη της. Δεδομένου του ότι κανένας εκ των 2 κτηνιάτρων δεν θεώρησε σκόπιμο να επιβαρύνουμε τη μικρή με το 1ο εμβόλιο (δεδομένης της εξασθένησης/ της διάρροιας/ της αντιβίωσης και των άλλων φαρμάκων κτλ.) το ζωντανό είναι λογικά ευάλωτο σε όλες τις άλλες ασθένειες που μπορεί να το σκοτώσουν (και υπό κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον τώρα που είναι τόσο ταλαιπωρημένο)! Και αν αυτό που παρατηρώ τώρα είναι οι αρχές ρινοτραχειΐτιδας; Τί θα κάνω;;; Πανικοβάλομαι το ξέρω αλλά έχουν αρχίσει και με ζώνουν τα φίδια ότι μπορεί να μην καταφέρω να τη σώσω τη μικρούλα και τρελαίνομαι - έχω δεθεί τόσο πολύ μαζί της, όλο αγκαλίσα μου έρχεται. Επίσης, ΔΕΝ θέλω με τίποτα να την αφήσω μόνη της, στην κτηνίατρο, κλεισμένη σε ενα κλουβί...Θα φοβηθεί τόσο πολύ και φοβάμαι ότι θα της μείνει και τραύμα...

Πάω να πάρω τη γιατρό, να δω τι θα μου πει και αυτή. Feedback απο εδώ;

Υ.Γ. Μόλις με πήρε η μητέρα μου...δεν είναι λέει καλά η μικρούλα...δεν έχει όρεξη (ούτε για φαϊ, ούτε για παιχνίδι) και έχει κάνει άλλες 2 φορές διάρροια νερό (και με άσχημη μυρωδιά) :( :( :(

Τελευταία επεξεργασία:
:( Το μικρό είναι πολύ ταλαιπωρημένο με τις δίαφορες θεραπείες και πλέον δεν γνωρίζουμε αν η επιδείνωση που παρουσιάζει
είναι από τα εντερικά που έπασχε εξ'αρχής, ή από επιπλοκές των φαρμάκων .
Για το δε Flaggyl, κάποτε που χρειάστηκε να το πάρω κι εγώ η ίδια , με είχε πειράξει πολύ στο στομάχι.Πόσο μάλλον ένας τοσοδά οργανισμούλης που επιπλέον επιβαρυμένος και με άλλα προβλήματα...:/:
Νομίζω οτι θα χρειαστεί νοσηλεία και στενή παρακολούθηση από κτηνίατρο, όσο κι αν πονάει η καρδιά σου να την αφήσεις μόνη στο κλουβάκι για λίγες μέρες.. Πλέον, το επιβάλει η κατάσταση της υγείας της και μη χρονοτριβείτε με άλλες θεραπείες στα τυφλά..:worry:
Εύχομαι ολόψυχα, όλα καλά να πάνε και περιμένουμε νέα σας :flowers:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back