Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/
Αν και θέλει περισσότερο δουλειά απο τους ίδιους... εκτός και αν ο γιατρός τα κρατήσει στο ιατρείο του...

Δεν νομίζω οτι ο γιατρός θα έχει την δυνατότητα να τα προσέχει οσο χρειάζονται. Αυτό που θέλω ουσιαστικά ενα γιατρό που εχει την εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις για μπορέσει να με καθοδηγήσει. Γιατί, επαναλαμβάνομαι, όσους γιατρούς εχω συμβουλευτεί αυτές τέσσερις μερες που τα έχω, τόσες γνώμες εχω ακούσει.
την λιστα την εχω δει, αλλα ελεγα μιπως εχεις κανεις σας προσωπικη εμπειρια.
melaslog
Δραστήριο μέλος
gata01 καλησπέρα,
γι αυτό σου έδωσαν οι κοπέλες κάποια link που έχουν συμβουλές.
Τι άλλο θέλεις;
Και από εδώ ό,τι θες θα έχεις την βοήθεια όλων. Ο,τι ξέρει ο καθένας.
Μπορούμε όλοι από λίγο να σε βοηθήσουμε, μόνο σε θέμα ασθένειας θα απευθυνθείς αποκλειστικά σε γιατρό.
Και εγώ εντελώς άσχετος, με την βοήθεια κοριτσιών από εδώ μεγάλωσα τον Μπεζέ μου από 4 ημερών και τώρα είανι 55 και υγιέστατος, Φτου, φτου, φτου.
Ζητάς συμβουλές γενικά. Γι αυτό είναι το link που σου έδωσε η κοπέλα.
Τώρα αν αντιμετωπίζεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, πες το για να σου πει όποιος ξέρει.
melaslog
Δραστήριο μέλος
Υπάρχουν και αρκετά θέματα στο "Νέα γάτα στο σπίτι"
Ο,τι θες, ρώτα.
Ευχαριστω πολυ παιδια. Τωρα το διαβαζω το θεμα για την φροντιδα. Γιωργο να σου ζησει ο Μπεζες.)))
Βασικα για οτι αφορα την φροντιδα εχω διαβασει οτι κυκλοφορει στο ινετ., αλλα εχουμε ενα θεματακι με ενα γατακι που εχει διαρια και ηθελα να μιλησω με καποιον σοβαρο γιατρο που θα μπορεσει να μου πει κατι παραπανω απο το νεογεννητα γατακια εχουν μικρες πιθανοτητες να ζησουν. (((
Ξερω οτι υπαρχουν λυσεις αλλα δεν μπορω να βρω το καταλληλο γιατρο.
melaslog
Δραστήριο μέλος
Πόσο καιρό έχει διάρροια; Τι γάλα του δίνεται;
Οι πιθανότητες για νεογέννητα χωρίς μαμά είναι μικρές, το ακούω από όλους. Ειναι να έχουν και τύχη. Οσο παραπάνω θύλασαν τόσο καλύτερα.
Εμένα ο μικρός ήταν τυχερός.
Βασικοί κανόνες.
1. ζέστη πολύ (θερμοφόρα, μπουκάλι με νερό)
2. γάλα (ειδικό για γατάκια) και όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα
3. πολύ αγκαλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4. χαδάκια στον ποπό για τσίσα και κακά με μπαμπακάκι σε χλιαρό νερό.
Επικουρικά βάλ του ένα λούτρινο ζωάκι να κουρνιάζουν και ένα αναλογικό ρολόι να ακούγονται οι κτύποι σαν της καρδιάς.
και ξέχασα: ΠΟΛΥ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΑ.
SOS. ΑΝ ΈΝΑ ΓΑΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ.
Ετσι περιορίζεις τις απώλειες, μακρυά από εμάς.
Καλή τύχη.
brigite
Διάσημο μέλος
Να σου ζησουν τα νεογεννητα και καλη δυναμη στο μεγαλωμα.......Θελουν σιγουρα την δικη σου βοηθεια και λιγοτερο του γιατρου ,στην ηλικια που ειναι.
Οσο για την διαρροια....αν ημουν στη θεση σου ,θα εδινα πιο αραιο γαλα και θα το εφτιαχνα αντι σκετο νερο με λιγο τσαι μαυρο.Αλλη λυση ρυζονερο.
Γαλα πιο ελαφρυ με ρυζονερο.Ειναι και τα δυο ακινδυνα και με πιθανοτητες να βοηθησουν στο σταματημα της διαρροιας.
Εχουμε δυο μποκαλακια με νεροΠόσο καιρό έχει διάρροια; Τι γάλα του δίνεται;
Οι πιθανότητες για νεογέννητα χωρίς μαμά είναι μικρές, το ακούω από όλους. Ειναι να έχουν και τύχη. Οσο παραπάνω θύλασαν τόσο καλύτερα.
Εμένα ο μικρός ήταν τυχερός.
Βασικοί κανόνες.
1. ζέστη πολύ (θερμοφόρα, μπουκάλι με νερό)
2. γάλα (ειδικό για γατάκια) και όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα
3. πολύ αγκαλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4. χαδάκια στον ποπό για τσίσα και κακά με μπαμπακάκι σε χλιαρό νερό.
Επικουρικά βάλ του ένα λούτρινο ζωάκι να κουρνιάζουν και ένα αναλογικό ρολόι να ακούγονται οι κτύποι σαν της καρδιάς.
και ξέχασα: ΠΟΛΥ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΑ.
SOS. ΑΝ ΈΝΑ ΓΑΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ.
Ετσι περιορίζεις τις απώλειες, μακρυά από εμάς.
Καλή τύχη.
Γαλα ειχαμε Babymilk extra, δεν μας αρεσε πολυτο αλλαξαμε σημερα Ormilak, το τρωγανε καλα.
και ρολοι εχουμε )))
melaslog
Δραστήριο μέλος
Αυτό του έδινα και εγώ, θεωρείται πολύ καλό.
Σε κάθε αλλαγή τροφής είναι πιθανόν να έχει διάρροια. Βράσε και ένα σακουλάκι ρύζι, σκέτο χωρίς αλάτι κλπ και δώσ του το ρυζόνερο, βοηθάει στην διάρροια.
Μακάρι να ήταν από το γάλα και να σταματήσει.
Νερό σκέτο δεν χρειάζεται να του δίνεις. Πίνει από μπωλάκι;;;; θα τρελαθώ.
Το γάλα σε αναλογία 1 σκόνη-5 νερό και πάντα το πετάς μόλις πιει ή αμέσως ψυγείο. Σε μία ώρα έχει ψινίσει. Πάντα φρέσκο γάλα ή φτιάξε αρκετό, βάλε το στο ψυγείο και κάθε φορά να ξεπαγώνεις όσο είναι να τους δώσεις.
Ειμαστε πολυ χαλια σημερα... Μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο. Ειπε οτι εχει αφυδατωση, υποθερμια και μιληνση... Για τα πρωτα δυο δεν καταλαβενω πως εγιναν. Αφου ηταν με τα αλλα γατακια και εφαγε κανονηκα στης 4. Κατεπεσε τοσο γρηγορα. Τωρα την παλευουμε στο σπιτι μετα απο ορο και αντιβιωση...
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ειμαστε πολυ χαλια σημερα... Μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο. Ειπε οτι εχει αφυδατωση, υποθερμια και μιληνση... Για τα πρωτα δυο δεν καταλαβενω πως εγιναν. Αφου ηταν με τα αλλα γατακια και εφαγε κανονηκα στης 4. Κατεπεσε τοσο γρηγορα. Τωρα την παλευουμε στο σπιτι μετα απο ορο και αντιβιωση...

julia
Διακεκριμένο μέλος
Το ότι είναι αρρωστούλι δεν είναι και θανατηφόρο.... Το πήγατε στον γιατρό έκανε ότι είναι δυνατόν, το παλεύετε κάνει θεραπεία...

Όλα τα μικρά συνήθως έχουν κάτι.. ειδικά όσα δεν έχουν προλάβει να πιουν αρκετό γάλα μητρικό για να αποκτήσουν αντισώματα.
Απλά έχετε το νού σας και για τα άλλα.. κολλάνε εύκολα.

Το σημαντικό είναι να τρώνε καλά, και να είναι ζεστά.
μα το προβλημα ειναι οτι μεχρι και τελευτεο γευμα ηταν μια χαρα.ετρωγε καλα, ζωηρο και οταν πηγα να τα ταισω το βραδακυ, ηταν πολυ χαλια ηδη...
Το προβλημα επιμενει, Μεχρι και σημερα το πρωι δεν θελει να φαει... Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω. Να παω παλυ σε κτηνιατρο δεν μπορω(((, ειμαι 5 μηνες χωρις δουλεια και το τελευταιο 50ρικο το εδωσα χτες στα επιγοντα... Υπαρχει κατι που μπορω να κανω μονη μου? Δεν εφαγε ουτε γουλια απο χτες, αλλα κατουραει συνεχεια. Θα παθει παλυ αφυδατωσει?
Τα αλλα τρια γατακια ειναι ακομα καλα, φαγανε κανονικα και το βραδυ και το πρωι.
melaslog
Δραστήριο μέλος
Με το ζόρι. Βάλε του το μπιμπερό και την ώρα που πάει να πιεί έστω λίγο, πίεζε το μπιμπερό να πεταχθεί περισσότερο γάλα. Θέλει φυσικά προσοχή να μην πνιγεί.
Εχε το σε ξεχωριστή κούτα. Τι περιοχή είσαι;
Ειμαι ζωγραφου. Χτες με το ζορι του εβαλα και ο γιατρος ειπε οτι πηγε στα πνευμονια((( Φοβαμαι να το πιεσω και αλλο. Μηπως να του εκανα καμια ενεση με ορο?
Αλλα παιζει να εγινε αυτο επειδι επαθε και υποθερμια. Τι να πω...
Ναι το εχω χωρια απο τα αλλα.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Κακά κάνει?? Το βοηθάς μπας και κάνει???
Εαν έχει γεμάτη την κοιλιά με παράσιτα δεν θα φάει.. δεν μπορεί να φάει και πονάει φρικτά..
Πρέπει να κάνει αποπαρασίτωση με την ειδική πάστα.
Και όταν καθαρίσει... θα φάει. Βέβαια είναι κρίσιμο γιατί ηδη παλεύει.. και τα μικρά πρέπει να τρώνε καθε 3 ώρες οπωσδήποτε...Έστω και με το ζόρι.
Αν το πας σε γιατρό μπορεί να σωθεί ίσως, θα του κάνει πιθανά κορτιζόνη.. ή και κάτι άλλο και ίσως σωθεί.
Δύσκολα τα πράγματα, και ειδικά αφου ο Κτηνίατρος αποκλείεται.
Να το πας σε γιατρό και να τον πληρώσεις αργότερα δεν γίνεται???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool