Επείγον! Νεογέννητα ορφανά γατάκια - θετή μαμά γάτα δεν τα θέλει

daifuku

Νεοφερμένο μέλος

Η daifuku αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 46 μηνύματα.
γειά σε όλους,

βρήκα πριν λίγο παρατημένα 3 νεογέννητα γατάκια στην πλατεία γλυφάδας. δεν είχε κοπεί καν ο ομφάλιος λώρος, ήταν τρομερό το θέαμα, ήταν πεταμένα στο χώμα το ένα μακριά απ'το άλλο και είχαν μαζευτεί έντομα για να φάνε αυτό που είναι στην άκρη του ομφάλιου λώρου (ένα μεγάλο κομμάτι κρεάς!?) και πάνω στα γατάκια επίσης. τα μάζεψα όπως ήταν κ τα πήγα στον κτηνίατρο, τους έκοψε τον ομφάλιο λώρο και τα καθαρίσαμε λίγο.
εντωμεταξύ η γατούλα μου γέννησε προχτές 4 μωράκια κ έτσι σκέφτηκα ωραία θα τα βάλω σ'αυτήν και θα τα φροντίσει. έφερα λοιπόν τα μωράκια κ τα έβαλα στην κούτα μαζί με τη γατούλα μου κ τα παιδάκια της. η γάτα μου ταράχτηκε και άρχισε να κανει γρρρρρρρρ κοιτώντας τα μωρά :(:(:( την άφησα για λίγη ώρα αλλά τίποτα. συνέχισε να γρυλλίζει κ μετά βγήκε απ'την κούτα :( στη συνέχεια, έβγαλα τα ορφανά απ'την κούτα κ ξαναέβαλα την δικιά μου με τα μωρά της και συνέχισε να κάνει γρρρ για λίγη ώρα, ήταν πολύ ταραγμένη. μετα οκ συνήλθε. αναγκαστικά πήρα τα ορφανά σε άλλο χώρο και τα τάισα με μπιμπερό (με την σκόνη-γάλα για γατάκια). είναι τόσο μικρά και καημένα :(

μπορεί κανείς να μου πει τι ειναι το καλύτερο να κάνω? να ξαναδοκιμάσω αύριο να τους βάλω με την μαμά-γάτα? γιατί δεν τα δέχεται?

και κάτι άλλο. είδα ένα γάλα έτοιμο whiskas. είναι κατάλληλο για τα μωρά ή να προτιμήσω αυτή τη σκόνη?

αν έχετε οποιαδήποτε συμβουλή πείτε μου παρακαλώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου. Και μπράβο που μάζεψες τα μικρά.
Οπωσδήποτε να προτιμήσεις το γάλα σε σκόνη για μωρά γατάκια. Και έχε τα κάπου ζεστά, αν και δεν κάνει κρύο αυτές τις ημέρες.
Δες και το άρθρο σχετικά.
Δυστυχώς δεν μπορείς να υποχρεώσεις την γατούλα σου να τα δεχτεί. Δοκίμασε ξανά μήπως και, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Αλλά δεν είναι πρόθυμες όλες οι γατούλες να υιοθετήσουν ξένα γατάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα επιασες ισως και γενικα εναι γεματα μυρωδιες.
Προσπαθησε να τα πλυνεις με φυσιολογικό ορό η νερακι χλιαρο φορωντας γαντια και μετα παρε ενα δυο δικα της μωρακια και τριψτα πανω στα νεα να παρουν την μυρωδια των δικων της..
Εχε υποψην οτι η γατα εχει νομιζω 8 θηλες απο τις οποιες δεν ειναι ολες λειτουργικές.. αρα δεν ειναι σιγουρο και να τα δεχτει οτι θα επιβιώσουν. το βασικο βεβαια ειναι να τα δεχτει και επιπλεον να τα ταισεις κι εσυ με γαλα γατας.
Καλο θα ηταν να τα διατηρησεις σε ζεστο μερον αν δε τα δεχτει και να τα ταισεις εσυ καθε δυο ωρες με μπιμπερο και γαλα γαας royal canin η nuxia χλιαρο κι αυτο. Δοκιμασε το κολπο με τις μυρωδιες ομως γιατι τωρα στην μυρωδια αντιδρα η εχει αντιληφθει οτι δεν εχουν καλη υγεια.. δοκιμασε κι ο θεος βοηθος...

Χίλια μπράβο που τα μάζεψες τα γατάκια. Υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να ζήσουν αν δε θηλάσουν έστω λίγο γάλα από τη γάτα. Το καλύτερο είναι να τα τρίψεις με ενα πανάκι που έχεις τρίψει πριν στα μικρά της γάτας για να πάρουν τη μυρωδιά τους. Ο λόγος που τα απέρριψε είναι ότι μύριζαν διαφορετικά. Συνέχισε να το προσπαθείς με ένα γατάκι τη φορά, κατά προτίμηση όταν την πάρει ο ύπνος, βάλε το γατάκι πάνω σε μια θηλή και ίσως να μην το πάρει χαμπάρι κατευθείαν.
Επίσης να τους δίνεις τη σκόνη κάθε 2-3 ώρες, να τα κρατάς ζεστά και μην ξεχνάς μόλις φάνε, πάντα να τα τρίβεις με ενα υγρό πανάκι από κάτω γιατί από μόνα τους δε μπορούν να ενεργηθούν.
Καλή τύχη και για ό,τι άλλο θέλεις, εδώ είμαστε.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις! δεν περίμενα να λάμβανα τόσες απαντήσεις τόσο γρηγορα :happy:

τώρα τα καθάριζα με νεράκι γιατί κ εγώ σκέφτηκα ότι ένας λόγος θα είναι η μυρωδιά (μυρίζουν πολύ έντονα μάλιστα, είχαν πολλά υγρά ξεραμένα και μη αφού η μαμά τους δεν τα είχε καθαρίσει). αλλά θα κάνω αυτό που είπατε με τα πανάκια των άλλων μωρών και το φυσιολογικό ορό κ ελπίζω κάτι να γίνει..

διάβασα το άρθρο για τα ορφανά γατάκια κ έκανα αυτό που λέει με το βαμβάκι για να βγουν τα τσίσα και τα κακα τους αλλα δεν είδα αποτέλεσμα :|

τέλος πάντων, πάω τώρα να τα ταΐσω άλλη μια φορά κ να τα ετοιμάσω για να πάνε στην υποψήφια μαμά τους.

όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω :)

σας ευχαριστώ!

Να μας λες νέα,μπράβο σου που τα έσωσες!:up:

Όλα να πάνε καλά εύχομαι!
Να μας πεις νέα σου!!!

yupiii

η επιχείρηση μόλις ολοκληρώθηκε!!

έκανα αυτά που είπατε, δηλ. καθάρισα ένα-ένα πολύ καλά με νεράκι κ μετα έκανα το εξής: πήρα από την κούτα που είναι μέσα η γατούλα με τα μωρά της, την πετσετούλα που έχω βάλει στον πάτο της κούτας, κ την αντάλλαξα με αυτήν που είχα μέσα στην κούτα με τα άλλα μωράκια. μετά έτριψα τα μωρά με αυτή την πετσέτα καλά καλά και τα πήγα με δόσεις στη μαμά.
όλα αυτά γινόντουσαν στο μπάνιο, καθώς απ'έξω παραμόνευε μια άλλη μου γάτα, η οποία δε γουστάρει καθόλου συγκάτοικους ή επισκέπτες, αλλά ήταν σχετικά ήρεμη με τα νεογέννητα.

όταν πήγα το πρώτο ήμουν σε φάση κλαίω απ'το άγχος και την απαισιοδοξία (μόλις το έβαλα στην κούτα από εκεί που η μαμά γουργούριζε, ξαφνικά σταμάτησε και μύριζε καλά καλά το καινούριο μωρό), αλλά έλεγα εντάξει ας μην απελπίζομαι και να μην το δεχτεί κάπως θα τα καταφέρω κ εγώ να τα μεγαλώσω. και τελικά το δέχτηκε :D:D
έκανα την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 2. άφηνα ένα ανα 2 ώρες. η καημενούλα η μαμά τώρα κάθεται με 7 μωρά και γουργουρίζει χιχιχι και για πρώτη φορά ενώ της πήγα την αγαπημένη της κονσέρβα και την μύρισε, δεν βγήκε απ'την κούτα. της έβαλα με το χέρι μου κ έφαγε :) είναι τόσο καλή μαμά.

εννοείται θα δίνω κ εγώ γάλα στα μωρά. πρέπει να δίνω κ στα δικά της? πρόσεξα πάντως (νομίζω) ότι φροντίζει πιο πολύ τα δικά της από τα νέα. εντωμεταξύ είναι πολύ μικρότερα από τα δικά της, είναι στ'αλήθεια μικροσκοπικά.

τη μαμά-γατούλα την είχα επίσης μαζέψει από πλατεία γλυφάδας -ήταν πιο μεγάλη όμως καπου 1,5 μηνός- οπότε ξέρει τι σημαίνει να γυροφέρνεις στη γλυφάδα (!) όντας άστεγος, μικρός και γάτος! :P κ έτσι δέχτηκε τα νεοφερμένα μωράκια :D

σορυ για την πολυλογία! είμαι άυπνη :blink: και πολύ χαρούμενη-αισιόδοξη αυτή τη στιγμή!

σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον κ τις συμβουλές!

Μπράβο! Πολύ καλά νέα λοιπόν! Ενημερωνέ μας για την εξέλιξη των μικρών και ελπίζω όλα να πανε καλά!

Είσαι απίστευτη :) Μπράβο σου, δεν έχω τίποτε άλλο να πω :D

Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!Και σε σένα και στη γατομαμά!Ό,τι χρειαστείς πες μας,εδώ είμαστε!Καλό είναι επειδή είναι πολλά 7 γατάκια,να τα ταϊζεις που και που εναλλαξ κι εσύ για να την ξαλαφρώνεις λιγάκι...;)

Μπράβο πολύ χαίρομαι που έπιασε το κόλπο! Εμμμμμμμ όσο έξυπνες κι αν είναι οι γάτες, εμείς είμαστε εξυπνότεροι:lol:
Ναι, σε όλα τα γατάκια να δίνεις συμπληρωματικό γαλατάκι, όσο γάλα κι αν έχει η μαμά, 7 γατάκια είναι πολλά!
Οσο για τη διαφορά στο μέγεθος, τις πρώτες μέρες τα γατάκια παίρνουν βάρος σαν τρελά...3-4 μέρες διαφορά στην ηλικία μπορεί να σημαίνει και 50 γρ διαφορά στο βάρος.
Περιμένουμε και φωτό μόλις μπορέσεις:P

πολυ καλα νεα!!! ευχομαι να πανε ολα καλα!!! :up:

Μπράβο σου, και από μένα!!!!!!!!!!!!!!!!:up::up:

Μακάρι να πάνε όλα καλά, και φυσικά περιμένουμε φώτο από την ευτυχισμένη οικογένεια... :)

Τι ωραία νέα είναι αυτά!:up: Φώτο φώτο φώτο!!!!:up::up::up:

Μπράβο σου για αυτή σου την αντιμετώπιση.
Έσωσες τρεις ψυχούλες :)
Και μπράβο και στην μανούλα:up:

Εύχομαι να πάνε όλα καλά από δω και στο εξής!!

Πολύ χαιρομαι που επιασε παρακολουθησε πως τρωνε και στα μικρα δινε και γαλα πιανε τα με γαντια. λογικα θα πρεπει ν τα γλυφει κι αυτα.. προσεξε αν καποιες θηλες δεν χρησιμοποιουνται απο τα γατακια... παντως τα νεα ειναι θετικά ευγε σε ολους σας

Πολυ καλα νεα:)
Ας ευχηθουμε να πανε ολα καλα με τα γατακια.

Εντυπωσιακή επιτυχία daifuku, μπράβο!!:up:
Σίγουρα με το που τα δέχτηκε η θετή μαμά έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Καλό θα είναι να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου πριν πιάνεις τα μωρά γιατί είναι ακόμα πολύ ευαίσθητα σε μικρόβια και μολύνσεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back