Επείγον: Ο γείτονας μου τρελάθηκε

Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Πείτε ότι περιορίζει τη γάτα στο σπίτι με τα άλλα αδέσποτα τι γίνετε; Θα τους ρίξει φόλα και θα λέτε ότι έχει δίκαιο γιατί παραβίασε τον προσωπικό του χώρο;

Πίστευω ότι ο γείτονας έχει άδικο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται η σίτηση αδέσποτων ζώων ενώ από την άλλη απαγορεύει την κακοποίηση ζώου. Επομένως πες του γείτονα ότι η γάτα δεν είναι δικιά σου αλλά είναι αδέσποτη που τη φροντίζεις. Ο γείτονας οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην γίνουν γεύμα των γατιών τα καναρίνια. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα είναι δικό του.
Δεν χανουμε κανενα δασος.Εδω μιλαμε για δεσποζομενη γατα και ΟΧΙ για αδεσποτη.Και ουτε ειναι και η πιο ωριμη αντιδραση να του πει οτι δεν ειναι δικια του ,αλλα αδεσποτη.Κατι τετοια βλεπουν οι μη φιλοζωοι,και μας κατηγορουν.

Καλημέρα σε όλους και καλό φθινόπωρο,αφού πριν μια βδομάδα γυρίσαμε από διακοπές!!:)
Να σας ρωτήσω κάτι βρε παιδιά:εγώ έχω 12 γατούλες στον κήπο που φροντίζω αδιαλείπτως καθημερινά και δεν ήταν δική μου επιλογή να φτάσουν τις τόσες,καθώς επειδή ξέρουν ότι της φροντίζω μου αφήνουν ανά διαστήματα!! Τί θα έπρεπε να κάνω σε αντίστοιχη περίπτωση;; Σημειώνω ότι ΟΛΕΣ έχουν τα βιβλιάρια υγείας τους, είναι στειρωμένες και επισκέπτονται τον κτηνίατρο τακτικά!Για πείτε μου.. Δεν θα ήταν ευκολότερο κάποιος να προστατεύσει το ζώο του από το να μαζέψουν όλοι οι άλλοι τα δικά τους σε αυτή την περίπτωση;;
Αυτο ακριβως εγραψα και εγω πιο πανω.Οτι τις αδεσποτες δεν μπορει κανεις να τις περιορισει,και εχουν δικαιωμα στη ζωη.(ακομα και να τις ταιζεις αδεσποτες θεωρουνται)Οποτε αυτος θα πρεπει να φροντισει να μην εχουν προσβαση οι αδεσποτες στα κλουβια.Δεν θα απαγορευσουμε την κυκλοφορια στα ζωντανα.Ειναι δεδομενο αυτο.
Ομως οσον αφορα τη γατα μας,εκει εμεις οφειλουμε να μην ενοχλει αλλον.Και κατοικιδιο δεσποζομενο θεωρειται αυτο που διαμενει μονιμα μεσα στην οικια μας.Αν προσεξεις στο 1ο του ποστ γραφει οτι μπηκε σπιτι του,και ανεβηκε στα κρεβατια.Εκει εχει απολυτο δικιο.
Αν ο γειτονας ειχε εναν σκυλο,τον αφηνε ελευθερο και ερχοταν στην αυλη σου κυνηγοντας και μην αφηνοντας σε ησυχια τις γατες σου,δεν θα διαμαρτυροσουν;Αυτο λεμε,.Αλλο τα αδεσποτο και αλλο το δεσποζομενο ζωο.

edit: Και οχι,δεν ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να βαλει σιτα στα παραθυρα του για να μην μπαινει μεσα το δικο μου γατι.Το δικο μου γατι δεν θα το αφησω να βολοδερνει δεξια και αριστερα,οπως δεν θελω και ο σκυλος του απεναντι να τον αφηνει να ερχεται στην αυλη μου και να μου τα κανει ρημαδιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν χανουμε κανενα δασος.Εδω μιλαμε για δεσποζομενη γατα και ΟΧΙ για αδεσποτη.Και ουτε ειναι και η πιο ωριμη αντιδραση να του πει οτι δεν ειναι δικια του ,αλλα αδεσποτη.Κατι τετοια βλεπουν οι μη φιλοζωοι,και μας κατηγορουν.

Τη συγκεκριμένη τη θεωρώ αυτό που λέμε ημιαδεσποτη. Περισσότερο ζει έξω παρα μέσα στο σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τη συγκεκριμένη τη θεωρώ αυτό που λέμε ημιαδεσποτη. Περισσότερο ζει έξω παρα μέσα στο σπίτι.

Σημασια Γιωργο μου δεν εχει τι την θεωρεις εσυ,αλλα ο ιδιοκτητης της.
Συμφωνα με τον νομο

Δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς: είναι κάθε μη άγριο ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους φιλοζωίας ήσυντροφιάς και τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα του ιδιοκτήτη του
Αδέσποτο ζώο συντροφιάς: είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο, είτε δεν έχει κατοικία, είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη του ή του κατόχου ή συνοδού ή φύλακα και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και τον έλεγχό τους.
πηγη
Οποτε,εφοσον δεν μπορει να περιορισει τη γατα του να πηγαινει στον γειτονα,θα πρεπει να την βαλει μεσα στο σπιτι,αν θελει να μην θεωρειται η γατα του αδεσποτη,και αν τη θελει ζωντανη.Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα ειοτε μας αρεσει ειτε οχι.:)

Πουπουλίνα,οκ,καλώς έκανες και το διευκρίνησες. Βέβαια, το πρόβλημα παραμένει γιατί αυτός μη λαμβάνοντας μέτρα για το καναρίνι του και δεδομένου ότι υπάρχουν και αδέσποτες γάτες, στρέφεται και εναντίον των τελευταίων!!

Σαφεστατα,για αυτο μιλησα για καταγγελια στην αστυνομια.Ασχετα δηλαδη απο την γατα την δεσποζομενη,αν υπαρχει απειλη για τα αδεσποτα θα πρεπει να γινει καταγγελια.
Επισης εγω θα τοιχοκολουσα τον νομο με τις κυρωσεις για κακοποιηση και θανατωση ζωου στην αυλη του.

ρε σεις παιδιά μην είστε τόσο υπερβολικοί
υπάρχουν και γάτες που βγαίνουν έξω και έχουν ζήσει πολλά χρόνια
η δικιά μου ας πούμε είναι 11 χρονών και βγαίνει έξω
-για 5 λεπτά βέβαια- και είναι μια χαρά τίποτα δεν έχει πάθει.
δε θα μπορούσα με τίποτα να την έκλεινα μέσα στο σπίτι.
και δε νομίζω πως αξίζει εξαιτίας ενός ηλίθιου να περιορίσεις το ζωντανό
από τη στιγμή που έχει μάθει να βολτάρει.

Την πρώτη μου γατούλα (και σε χωριό κιόλας, χωρίς κυκλοφοριακό ) την έχασα από αυτοκίνητο. Την δεύτερη ποιος ξέρει από τι... (κανείς δεν έμαθε τί απέγινε)... Τα έχω μια χαρά με τον εαυτό μου που τις έχω μέσα στο σπίτι και έχω μειώσει στο 0% τις πιθανότητες να πάνε από φόλα, αυτοκίνητο, κτλ.

Πρώτον: αν κάποιος απειλούσε να τη βλάψει, δεν θα την έκλεινες; Θα το ρίσκαρες; Αυτή είναι η κατάσταση και με αυτά τα δεδομένα λέμε οι περισσότεροι στην κοπέλα να μην το ρισκάρει. Εσύ της λες να το ρισκάρει δηλαδή;

Δεύτερον: δεν είναι θέμα ηλίθιου ή έξυπνου. Είναι θέμα νόμου που ορίζει ότι υπεύθυνος για το κατοικίδιο σου είσαι εσύ και κανείς άλλος εκτός από εσένα δεν είναι αναγκασμένος να ανέχεται το κατοικίδιο σου. Πόσο μάλλον στο σπίτι και το κρεβάτι του, είμαστε σοβαροί; Μην απαιτούμε παράλογα - και παράνομα - πράγματα.

νταξει απλά για τη δικιά μου γατούλα δεν ανησυχώ καθόλου
γιατί "ΤΗΝ ΞΕΡΩ"
βγαίνει το πολύ για 5 λεπτά και έρχεται
και δεν δέχομαι από κανέναν να μου πει πως αυτό είναι λάθος.
και νιώθω πολύ ωραία με το ότι ενώ έχει την επιλογή να φύγει δεν φεύγει.

όχι δε λέω να το ρισκάρει εννοείται αλλά δε μπορεί να δεχτεί από κάποιον να της κάνει κουμάντο
και σε αυτήν και στο γατούλη.

δεν απαιτήσαμε να δεχτεί τη γάτα στο κρεβάτι του.αλλά ο άνθρωπος είμαι ηλίθιος από τη στιγμή που απειλεί με φόλες.

μπηκε μεσα στο σπιτι του δυστιχως και αυτο ηταν που τον εξοργησε περισσοτερο. Οταν ομως πηγε στα καναρινια ε τοτε ξεχυλισε το ποτηρι. Δυστιχως σημερα πηρα μια μεγαλη αποφαση και με μεγαλη μου λυπη σας την ανακοινωνω: Επειδη ειμαι υπευθυνος ανθρωπος και οντος πρεπει να φροντησω να μην ενοχλει αλλους η γατουλα μου , αλλα παραλληλα ειμαι φιλοζωη και δεν αντεχω να κραταω εχμαλωτο στο σπιτι μου ενα τοσο δραστηριο και πανεξυπνο γατακι οπως ειναι η Ithil μου , αποφασησα να κανω ενα ταξιδι μεχρι το πατρικο μου (Σαμο - Αρτα) και προσωρινα να την αφησω στους γονεις μου οπου εχουν μεγαλη αυλη και δεν εχουν γειτονες με καναρινια κλπ. Την λατρευω την μικρουλα μου την εσωσα απο βεβαιο θανατο οταν την βρικα πεταμενη στα σκουπιδια αλλα ειναι πλασμα και του αξιζει να ζει ευτυχησμενο. Οταν με το καλο ξενοικιασω απο δω (σε κανα 6μινο δηλαδη) θα παω να την παρω παλι πισω.... ειναι ο μονος τροπος που σκεφτηκα για την γατα μου , αλλα την καταγγελια θα του την κανω για τα γατακια της γειτονιας μου τουλαχιστον

Εδω ο γειτονας εχει δικιο

Δεν μπορει η γατα μας να μπαινει στα σπιτια αλλονων οποτε θα πρεπει να την περιοριζουμε.Τις δικες μας γατες πρεπει να φροντιζουμε να μην ενοχλουν τους αλλους.
ΟΜΩΣ...εφοσον τα εχει εξω τα κλουβια,δεν μπορει να απαγορευσει στα ζωντανα της γης να κυκλοφορουν.Δικαιωμα στη ζωη εχουν και τα αδεσποτα,και αυτα δεν γνωριζουν απο περιορισμους και απαγορευμενες περιοχες.ΑΥΤΟΣ εχει την υποχρεωση να φροντισει να ειναι ασφαλη τα ζωα του,οχι ομως σκοτωνοντας ολα τα υπολοιπα.Ας τα βαλει μεσα στο σπιτι ή σε περιφραγμενο χωρο.Ομως ξαναλεω οτι αυτο αφορα τα αδεσποτα ζωα και οχι τα δεσποζομενα.

μου απαντησε οτι ΔΕΝ μπορει να βαλει τα καναρινια του μεσα στο σπιτι αλλα δεν μου εξυγησε το γιατι , προφανως δεν θελει να τα περιορισει.... τι ηρωνια ομως....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αυτό είναι το μόνο στο οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα. Δεν μπορείς να αφήσεις το γατάκι σου, που έχεις από μωράκι, που το φροντίζεις σε όλη του την ζωή ακόμη και αν το προσέχουν οι δικοί σου.Μην του κάνεις αυτήν την χάρη και μην ταλαιπωρήσεις τόσο πολύ ψυχικά την μικρούλα σου. Θα της αλλάξεις περιβάλλον, θα χάσει και εσένα, που είσαι η μόνη που ξέρει και θα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ ψυχικά το γατί. Κράτησε την μέσα και βγάζε την με σαμαράκι.. (μπορούν να σου πουν εδώ πως τα χρησιμοποιούν).Ούτως ή άλλως αν είναι μόνο για 6 μήνες θα αντέξει το γατάκι..δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.Και στο επόμενο σπίτι που θα βρεις, φρόντισε να είναι κατάλληλο και για την γατούλα (βλ.περιφραγμένη αυλή).

edeuter, εγώ δεν θα μπορούσα να αποχωριστώ την δική μου για κανέναν και για κανένα λόγο οπότε εάν ήθελες την συμβουλή μου, θα σου έλεγα κι εγώ να μην την αποχωριστείς.
Εάν την έχεις μέσα στο σπίτι κι εκείνη θα είναι μαζί σου και θα απολαμβάνετε η μια την αγάπη της άλλης και θα την έχεις ασφαλή.
Η σκέψη ότι μια γάτα υποφέρει όταν είναι κλεισμένη μέσα στο σπίτι είναι μια σκέψη που προέρχεται από τα δικά μας φίλτρα και την προβολή των δικών μας σκέψεων.
Εάν όμως εσύ κρίνεις ότι η απόφαση που πήρες είναι η καλύτερη, τότε κάνε αυτό που εσύ θεωρείς ως το καλύτερο...

Pocahondas, το γεγονός ότι η δική σου γάτα δεν έχει πάθει κάτι τόσα χρόνια που βγαίνει έξω δεν σημαίνει ότι δεν θα πάθει κάποια άλλη γάτα.
Επίσης, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αύριο - μεθαύριο (το οποίο ειλικρινά απεύχομαι) εξαιτίας μιας λάθος στιγμής.

νταξει απλά για τη δικιά μου γατούλα δεν ανησυχώ καθόλου
γιατί "ΤΗΝ ΞΕΡΩ"
βγαίνει το πολύ για 5 λεπτά και έρχεται
και δεν δέχομαι από κανέναν να μου πει πως αυτό είναι λάθος.
και νιώθω πολύ ωραία με το ότι ενώ έχει την επιλογή να φύγει δεν φεύγει.
Και πολύ καλά κάνεις και δεν θέλεις να σου πει κανένας ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος.
Αρκεί να μην κάνεις κι εσύ κάτι ανάλογο, ε; :)

Τελευταία επεξεργασία:
σίγουρα δεν είναι όλες οι γάτες το ίδιο.

να του πεις του κυριου οτι τα καναρινια του δεν κινδυνευουν μονο απο τις γατες αλλα κ απο τα αρπακτικα,οπως κουκουβαγιες,γερακια κτλ.τι θα κανει θα ριξει φολες κ σε αυτα η θα παρει την καραμπινα????
μην κανεις το χατηρι κ της αλλαξεις περιβαλλον...ασε που κ στους γονεις να την πας ισως φυγει απο εκει εαν δεν ειναι κλεισμενη τις πρωτες μερες...
και οχι προς θεου...
δεν της στερεις την ελευθερια της κρατωντας την μεσα...δωρο της κανεις....μια ζωη γεματη ευτυχισμενες στιγμες και πολυ αγαπη...φροντισε να της διαμορφωσεις ενα χωρο για να παιζει,να τρωει,να κοιμαται,να σκαρφαλωνει...και θα περασετε πολλα κ ομορφα χουρχουριστα χρονια....
μην αφηνεις κανενα να σου επιβαλεται...
το μονο δικιο που δινω στον κυριο ειναι οτι θελει να προσταταψει τα πουλακια του κ δευτερον οτι μπηκε στο σπιτι του...παρτο μεσα το ζουζουνι...δυστηχως ειναι ο μονος τροπος....
ευχομαι τα καλυτερα για σενα κ εκεινη...:)

Σαμαρακι;παρακαλω μπορει καποιος να μου εξηγησει. Οσο γι αυτο που λες και μενα δεν μου αρεσει αλλα δεν αντεχω να το βλεπω να κινηγαει την ουρα του μεσα στο σπιτι. παιζω οσο περισσοτερο γινεται μαζι της αλλα θελει το εξω τι να της κανω :(

Σαμαρακι;παρακαλω μπορει καποιος να μου εξηγησει. Οσο γι αυτο που λες και μενα δεν μου αρεσει αλλα δεν αντεχω να το βλεπω να κινηγαει την ουρα του μεσα στο σπιτι. παιζω οσο περισσοτερο γινεται μαζι της αλλα θελει το εξω τι να της κανω :(

Με το σαμαράκι μπορείς να βγάζεις την γάτα έξω βόλτα χωρίς να σου φύγει.:)
Αρκεί βέβαια να το συνηθίσει πρώτα και να το δεχτεί.;)

Αυτός είναι πχ ο δικός μου με σαμαράκι( το μπλέ λουράκι γύρω του) που βολτάρει στον κήπο και εγώ απλά τον κρατάω από το λουρί.:P
DSC01003.jpg

edeuter
Θα μάθει..όπως έμαθε το έξω, θα μάθει κ το μέσα, υπομονή θέλει. Μήπως έμαθες κ έσυ τη γάτα σου έξω κ δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα?
Κράτησε την σπίτι,μαζί σου,αφιέρωνε της όσο χρόνο μπορείς κ η γατούλα θα είναι μια χαρά. Καλό της κάνεις..εκείνη δεν το καταλαβαίνει εσύ όμως μπορείς να το καταλάβεις.
Πρόσεχε μη μπεις κ εσύ στο club του ..''Έπαθα κ έμαθα''

Πρόσεχε μη μπεις κ εσύ στο club του ..''Έπαθα κ έμαθα''

Και τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, μαθαίνεις με έναν πολύ δυσάρεστο τρόπο... :(

Κι εγώ τον έχω εκπαιδεύσει να βγαίνουμε κάθε βράδυ με σαμαράκι!! Και δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρεται τη βόλτα του!! Παλιότερα (για τα πρώτα 3 χρόνια που τον είχα) τον άφηνα κι έβγαινε έξω.. μέχρι που δέκτηκε επίθεση από σκύλο. Τοτε κόντεψα να τον χάσω. Πέρασα μια κόλαση μέχρι να καταφέρω να τον βρω πληγωμένο (ένα 24ωρο τον έψαχνα), να τον πάρω στον κτηνίατρο να του γίνουν οι απαραίτητες εξαιτάσεις για να δούμε αν είχαν πειρακτεί ζωτικά όργανα, να τον εγχειρίσει, να συνέλθει από την επέμβαση και μετά για 1 μήνα έπρεπε να μείνει περιορισμένος γιατί κινδύνευε να χάσει το ποδαράκι του!!
Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αν πάρεις το γατάκι σου στην εξοχή θα είναι όλα εντάξυ.. άσε που θα το αναστατώσεις ψυχολογικά.
Ο δικός μου χρειάστηκε περίοδο προσαρμογής αλλά εν τέλει συνήθισε. Τώρα χαιρόμαστε τις βόλτες μας παρέα κάθε βράδυ..:)

Γεια σου και απο μενα που τρεμω στη ιδεα οτι καποιος θα μου δηλητηριασει τα γατοπαιδα μου.
Τα ζωα για να ζησουν ασφαλη χρειαζονται προστασια μεσα στο σπιτι.Δεν μαρεσει να λεω μη αλλα ,μη συμπεριφερεσαι σαν ναγαπας μονο το ζωακι σου ή αγαπας τα ζωα ή οχι .Εχουμε προτιμηση στα γατακια οκ και τα πουλια και τα σκυλια και τα φιδια καποιοι τα λατευουν.Εμεις ας προστατεψουμε αυτα που αγαπαμε χωρις να τσακωνωμαστε με τους συνανθρωπους μας.Παρε τις νομικες οδηγιες που σου εδωσε η Ποπουλινα .
Ευχομαι ποτε μη δεις γατι να σπαρταραει και να μη μπορεις να το βοηθησεις.
Κρυφτο στο σπιτι σουΔεν ειναι φυλακη ειναι ο παραδεισος τους Καλη παρεα κουβεντουλα φαγακι αγκαλιτσα ζεστασια χαδακια παιχνιδια !!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back